Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Tandheelkunde > nieuw gebit
Auteur Onderwerp: nieuw gebit
loggertje
BerichtGeplaatst: 26-05-2010 17:15 Reageer met quote

ik beb vandaag al mijn tanden laten trekken, en heb een nieuw gebit. maar mijn vraag is hoe lang duurt t eer het bloeden gestopt is? ik ben nu al een uur terug en het bloeden is nog niet gestopt. En mag ik nu spoelen? want iedere keer dat bloed uitspugen is ook geen pretje
Charlotte38
BerichtGeplaatst: 26-05-2010 21:42 Reageer met quote

We zijn inmiddels een paar uur verder, hoe gaat het nu met je? Is het bloeden al gestopt? De eerste dag en nacht kun je het beste niet spoelen. Doe je dat namelijk wel, kan het bloed niet goed stollen in de wonden, en zal het bloeden juist langer doorgaan.

Sterkte ermee!
loggertje
BerichtGeplaatst: 26-05-2010 23:35 Reageer met quote

Het bloeden is niet gestopt, maar is wel veel minder. wat ik wel heb gedaan is gespoeld. dat wilt zeggen heb water gedronken en weer uitgespuugd. dus heb niet gespoeld. gelukkig heb ik geen pijn. daar was ik ook bang voor. wel gaat mijn onderkaak af en toe los. mijn bovenkaak blijft mooi zitten. Ik zal proberen om vanaf nu niet meer water in mijn mond te doen, en het uit te spugen
loggertje
BerichtGeplaatst: 27-05-2010 11:58 Reageer met quote

het gaat vandaag goed, heb wel slecht geslapen. toen ik wakker werdt lag er veel bloed. Ook mijn ondergebit was eruit gegaan. inmiddels is het bloeden veel minder geworden.Heb nu nog af en toe last van t ondergebit dat knelt. Heb pap gegeten, maar had last van de suiker die onder mn gebit kwan. Gelukkig mag ik om 16.00 uur spoelen.
Charlotte38
BerichtGeplaatst: 27-05-2010 21:15 Reageer met quote

Sterkte ermee hoor! 't Is een hele ingreep.
loggertje
BerichtGeplaatst: 27-05-2010 21:26 Reageer met quote

Dankje...Dat geloof ik best. Voor de 1e keer gespoeld en er zat geen bloed bij. Vanavond geprobeerd om cornflakes te eten. heb wel gewacht tot het niet meer krokant was. Maar helaas ik kreeg t wel naar binnen, maar kon er niet op kauwen. Dus dan maar weer pap gegeten. morgen eens kijken voor vla of meloen. heeft iemand nog meer ideeen wat ik kan eten?
Charlotte38
BerichtGeplaatst: 27-05-2010 22:01 Reageer met quote

Ik weet het niet uit eigen ervaring hoor, maar werk in een tandartspraktijk. Zie dus regelmatig mensen die alles moeten laten trekken, en direct hun gebit krijgen. Lijkt me erg ingrijpend. Wat het eten betreft; alles wat maar zacht is. Ijs is misschien ook lekker, omdat dat ook nog verkoelend werkt? Wanneer moet je weer terug naar de tandarts?
loggertje
BerichtGeplaatst: 27-05-2010 23:30 Reageer met quote

ijs is idd een optie. over twee maanden als alles geslonken is bel ik de tandarts op voor een nieuwe afspraak. Dan hoop ik dat hij me weer doorverwijst naar het ziekenhuis. voor een klik gebit. Waar ik nu veel last van heb is het inbrengen van het ondergebit. Het doet pijn als hij erin zit. Maar dat zal vanzelf wel goed komen als ik een paar maanden verder ben. Denk dat ik zo vele kilo`s zal afvallen, omdat ik niet veel eet.
Charlotte38
BerichtGeplaatst: 28-05-2010 8:29 Reageer met quote

Dus over een paar maanden ga je pas voor het eerst terug? Heb je dit ook zo afgesproken met je tandarts? Want de pijn die je voelt als je je ondergebit draagt, komt waarschijnlijk door drukplekken. Die worden veroorzaakt doordat het gebit op die plaatsen te veel druk uitoefent. De tandarts kan dit simpel verhelpen door het gebit op sommige plekken wat bij te slijpen.

Natuurlijk is het logisch dat je pijn hebt, je hebt toch wonden. Maar als je er echt heel veel last van hebt, zou ik eerder even bij de tandarts langsgaan dan over twee maanden pas hoor.

En verder gewoon lekker veel ijs eten Wink
loggertje
BerichtGeplaatst: 28-05-2010 9:22 Reageer met quote

nee,dit heb ik niet afgesproken met mijn tandarts. ik ben dinsdag naar het ziekenhuis gegaan voor al mijn tanden te verwijderen. de arts zei dat ik over 2 maanden terug moest komen voor een klikgebit. ik moest dan een verwijskaart vragen aan mijn eigen tandarts. maar je hebt gelijk hoor, ik ga niet zolang wachten. ik dacht dat ik zolang moest wachten ivm dat alles geslonken was. maar vanmorgen was de pijn niet te harden. ik kreeg mn ondergebit niet meer in, zo`n pijn deed het. ik dus gebeld naar de tandarts, was die op vakantie tot 28 mei.(vandaag dus) nu maar ff wachten tot de praktijk open is.Nu hoop ik dat hij niet pas maandag open is. Dan zit ik 3 dagen zonder gebit, en weet niet of dit kwaad kan. Maar moet ik eerst wachten met het gebit in doen tot de drukplekjes weg zijn? of moet die gelijk weer in. Met het gevolg dat de pijn niet te harden is? Ik heb al 1 ibuprofen ingenomen van 400 mg en 2 paracetamol van 500 mg en nog voel ik de pijn.
Charlotte38
BerichtGeplaatst: 28-05-2010 10:07 Reageer met quote

Jammer dat je tandarts nu precies op vakantie is, zul je altijd zien hè. Is er geen vervanger? Het even bijwerken van de prothese is in vijf minuten gebeurd, ik heb het vaak genoeg gezien bij ons in de praktijk.

Maar je hebt je ondergebit nu dus niet in, begrijp ik? Dat is op zich niet zo erg hoor, het moet wel te doen zijn. Stel nu dat je maandag pas terecht kunt, is het wel belangrijk dat je een halve dag van tevoren, dus bijvoorbeeld zondagmiddag, de prothese weer probeert in te doen. Anders zijn de drukplaatsen niet op te sporen, en weet de tandarts niet waar hij de prothese bij moet slijpen.

Sterkte ermee!
loggertje
BerichtGeplaatst: 28-05-2010 11:20 Reageer met quote

Er is wel een noodarts, maar als ik daar naar toe ga dan moet ik direct betalen. Ik heb hem gebeld, en de kosten zijn tussen de 100 en 200 euro. Daar komt nog bij dat zijn praktijk niet toegangkelijk is voor rolstoelgebruikers. Ben nl rolstoelgebruiker, dus dat komt er ook nog bij Laughing Maar goed een goeie tip van je. Oja ik ben ook gehecht in mijn mond. Hoelang blijven deze erin zitten voordat deze vergaan?
loggertje
BerichtGeplaatst: 28-05-2010 11:58 Reageer met quote

Ik heb gebeld naar het ziekenhuis en die melde me dat maandag de pijn minder moet zijn. Is dit niet het geval, dan moest ik even bellen. Ook heb ik antwoord gekregen op de vraag over de hechtingen. Deze blijven nog een week zitten eer ze vergaan.
Charlotte38
BerichtGeplaatst: 28-05-2010 16:55 Reageer met quote

Oké, goed dat je het even hebt uitgezocht. Hoe gaat het nu, nog veel pijn?
Goed weekend, rustig aan hè.
loggertje
BerichtGeplaatst: 28-05-2010 17:36 Reageer met quote

dankje op dit moment heb ik geen pijn. alleen een beetje last van de onderkaak. maar als ik pijnstillers neem dan is t wel te doen. heb trouwens veel ijs gekocht en pap, vla en alles wat vloeibaar is. ook heb ik meloennen gekocht. is weer eens wat anders. ik kom t weekend wel door Laughing
Charlotte38
BerichtGeplaatst: 28-05-2010 17:41 Reageer met quote

Dus na het weekend kun je geen pap meer zeggen Wink
loggertje
BerichtGeplaatst: 28-05-2010 17:44 Reageer met quote

hahahahha nou ik kan gelukkig combineren met ijs, yogurt, vla en meloen
loggertje
BerichtGeplaatst: 30-05-2010 19:46 Reageer met quote

vandaag een blender gekocht en uitgeprobeerd. heb meloen gemengd met melk. was ook nog lekker ook. vanmorgen flink geschrokken. toen ik in de spiegel keek had ik een enorme blauwe plek op mijn kin.

Ik dacht eerst dat het bloed was, dus wreef ik het met een handoek schoon. Maar hoe ik ook poetste, ik kreeg het er niet vanaf. Hoe zou ik daar nou weer aan gekomen zijn? Ook was ik niet gevallen, en zaterdag had ik het nog niet volgens mij. Toen dacht ik dat het door de Chloorhexidine kwam. Die heeft als bijwerking dat tong, tanden, vullingen en prothesen geelbruin tot zwartbruin kunnen verkleuren.

Maar het komt denk ik door het trekken van mn tanden. De arts heeft flink moeten trekken, eer hij er alles uit had. En heb ook eerst 8 spuiten onder gehad, en daarna 7 boven.
loggertje
BerichtGeplaatst: 31-05-2010 10:36 Reageer met quote

vandaag het ziekenhuis gebeld en daar werd gemeld dat toch die pijn en zwelling ongeveer 10 dagen ging duren. als ik koorts krijg dan moest ik maar weer terug bellen. anders moet ik contact opnemen met mijn tandarts.
Charlotte38
BerichtGeplaatst: 31-05-2010 11:39 Reageer met quote

Oké, dan weet je in ieder geval waar je aan toe bent. Maar lukt het je wel om je ondergebit weer te dragen, of is het nog te pijnlijk?
Index > Tandheelkunde > nieuw gebit
Pagina 1 van 55  

1, 2, 3 ... 53, 54, 55  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring