Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Diabetes > Heb ik diabetes
Auteur Onderwerp: Heb ik diabetes
mooney
BerichtGeplaatst: 24-05-2010 13:46 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Jullie horen het vast vaak heb ik diabetes? Als ik kon was ik gelijk naar de dokter gegaan maar ivm verhuizing, zorgverzekering etc. etc. kan ik dat nog niet doen.

Sinds een 2 jaar geleden beging ik steeds aan te komen, ik was toen ook begonnen met de pil dus ik dacht dat dat daar door kwam. Ik dronk altijd al veel, maar nu drink ik soms zo 2x een 1,5 liter pak per dag. Eerder hoefde ik misschien maar 1 of 2 keer per dag naar de wc nu moet ik misschien wel 1 x in de 2 uur. Ook valt het mij op dat mijn ontlasting raar(stinkt) ruikt. Ik heb altijd wondjes die slecht genezen, ik heb echter exceem dus dacht altijd dat het daardoor komt maar de laatste tijd word dit steeds erger. Ik heb savonds altijd last van mijn ogen, ze zijn dan erg branderig en heb heel vaak last van traan ogen. In de verte kan ik haast niks zien, dit kan natuurlijk ook komen omdat ik in de verte slecht zicht heb. Ook heb ik erg last van maagzuur. Ook ben ik soms onverklaarbaar moe, dan kom ik van school en ben ik thuis en dan duurt het me 10 min voordat ik weer wat anders kan doen. Ook kan ik soms wel 12 uur op een dag slapen en ben ik nog steeds moe

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen ik zit hier namelijk erg mee. Mijn ouders/opa's en oma's hebben het niet. Volgens mijn oma hebben enkele familie leden van haar het wel.
Steenbok91
BerichtGeplaatst: 24-05-2010 14:40 Reageer met quote

Het zou kunnen, maar daarvoor moet je toch écht naar een huisarts.

Ik heb overigens ook veel van je klachten, maar geen diabetes. Ze zijn onverklaarbaar bij mij; veel drinken en plassen, onverklaarbaar moe zelfs na veel slaap. Je slechte zicht kan je gewoon laten testen, ik heb laatst ook een bril genomen.
Als je toch naar de huisarts gaat, neem dan een potje ochtendurine mee, dan kan hij je eventueel testen op een blaasontsteking.
ChantalT
BerichtGeplaatst: 24-05-2010 15:26 Reageer met quote

En naast dat potje ochtendurine moet je ook even wachten met eten. Mogelijk kan de arts dan je nuchtere bloedsuikers meten.
mikkes
BerichtGeplaatst: 10-07-2010 11:43 Reageer met quote

lijkt me bingo....vraag om een glucosetolerantietest bij de internist weet niet of de huisarts die kan aanvragen probeer anders een glucosemeter te bemachtigen en meet sochtends voor het ontbijt moet tuussen4.7 en 5 staan hoger is niet ok
probly
BerichtGeplaatst: 08-06-2011 12:56 Reageer met quote

mijn pa zijn zus had diabetis en ik kreeg dat door.Men broer heeft geen diabetis.Ik was heel jong, dronk hele flessen leeg, had altijd honger en werd zo mager als een lat.Was steeds dood moe en men adem rook naar appelen.
Er zijn veel symptomen die overeenkomen, maar daarom heb je geen diabetis.De dokter kan dit meteen testen.
probly
BerichtGeplaatst: 16-07-2011 22:40 Reageer met quote

mijn zoon was 12 toen hij plots mager werd, gekloven lippen, veel drinken, plassen en inderdaad zijn adem rook naar appelen.Hij was steeds moe en slaperig.Met sinterklaas op school had hij een zak snoep gegeten.Toen hij thuis kwam was hij héél apatisch.We gingen naar de huisdokter.Met één urinestaal wist hij dat hij diabetis had.
Jane Doe
BerichtGeplaatst: 02-10-2011 1:20 Reageer met quote

mooney schreef:
Ik dronk altijd al veel, maar nu drink ik soms zo 2x een 1,5 liter pak per dag. Eerder hoefde ik misschien maar 1 of 2 keer per dag naar de wc nu moet ik misschien wel 1 x in de 2 uur. Ook valt het mij op dat mijn ontlasting raar(stinkt) ruikt. Ik heb altijd wondjes die slecht genezen, ik heb echter exceem dus dacht altijd dat het daardoor komt maar de laatste tijd word dit steeds erger. Ik heb savonds altijd last van mijn ogen, ze zijn dan erg branderig en heb heel vaak last van traan ogen. In de verte kan ik haast niks zien, dit kan natuurlijk ook komen omdat ik in de verte slecht zicht heb. Ook heb ik erg last van maagzuur. Ook ben ik soms onverklaarbaar moe, dan kom ik van school en ben ik thuis en dan duurt het me 10 min voordat ik weer wat anders kan doen. Ook kan ik soms wel 12 uur op een dag slapen en ben ik nog steeds moe


Ik heb zo'n beetje al deze klachten ook. Ook word ik soms erg trillerig en krijg ik het koud, terwijl ik geen honger heb.
Mijn oom (broer van m'n vader) heeft diabetes, verder weet ik niet of iemand anders dit heeft in de familie.
Kan het zijn dat ik het ook heb?
ChantalT
BerichtGeplaatst: 02-10-2011 10:42 Reageer met quote

Het zou kunnen, iedereen kan het krijgen en daarvoor hoeft het niet eerst al in de familie te zitten. Ga een keer naar de huisarts om je nuchtere bloedsuikerwaarde te laten meten, dan weet je meer.
Jane Doe
BerichtGeplaatst: 03-10-2011 0:42 Reageer met quote

Dank je voor je antwoord ChantalT.
guy2
BerichtGeplaatst: 13-04-2013 10:59 Reageer met quote

ik vraag mij dit ook af .. ik heb steeds minder trek in cola ofzo, ik wordt misselijk van light of zero cola, ik kan wel rdelijk zoet eten maar toch niet zoveel als vroeger
ik nam eens bij een buur die juist een nieuwe suikerziekte testset had gekocht, en ik had 146 denk ik
smesje
BerichtGeplaatst: 13-04-2013 11:09 Reageer met quote

146 is knap, dan lig je diep in coma of tussen 6 plankjes. ..
Als je denkt dat je diabetes hebt ga dan gewoon naar de huisarts, simpele test die zo gedaan is!
maura
BerichtGeplaatst: 13-04-2013 17:22 Reageer met quote

14.6 lijkt me wat waarschijnlijker en minder gevaarlijk voor je gezondheid Rolling Eyes
The artist
BerichtGeplaatst: 10-05-2013 13:13 Reageer met quote

146mg of 14.6mmol, daar beland je echt niet van in een comateuze toestand hoor. 146mg is nog relatief ok zelfs na een maaltijd. 14.6mmol of omgerekend 260mg noemt men gewoon een hyperglycemie en heeft niets met coma of dergelijke te maken. Wanneer onze waarden zich tussen 500mg en 1000mg bevinden , dan kunnen we hier over beginnen praten.
Index > Diabetes > Heb ik diabetes
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring