Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > Wormpjes ofwel aarsmaden
Auteur Onderwerp: Wormpjes ofwel aarsmaden
elizeex4
BerichtGeplaatst: 25-10-2012 23:29 Reageer met quote

Heeeyy, ik ben een meisje van 16 en ik had dus ook deze wormpjes.. Altijd als ik jeuk had ging ik ze uit mn kont proberen te halen met mn vingers. Ik heb er even 1 a 2 weken geen last van, maar meer een soort pijn aan de binnenkant van mn anus. Ik ben bang dat ik iets beschadigd heb ofzo? Ik heb ook buikpijn af en toe, en dan links op de plek waar je dikke darm begint geloof ik. En ik heb nu ook weer opeens jeuk en vanmiddag vond ik weer een wormpje, maar ik heb nog steeds die pijn!! Sad weten jullie misschien of dit met mn wormpjes te maken heeft?? Ik ben echt bang dat ik bij mezelf een hele erge infectie/ ziekte veroorzaakt heb door zo lang aan mn kont te krabben. En ik kan dit om persoonlijke redenen niet aam iemand vertellen (ook mn huisarts niet)... Weten jullie misschien iets?

Liefsxoxo
anonym2
BerichtGeplaatst: 15-11-2012 11:51 Reageer met quote

Hallo, ik ben bang, dat ik ook last heb van dit soort wormpjes. Ik heb er echter nog nooit een gezien in de ontlasting (heb er eigenlijk ook nooit goed naar gekeken), maar 's avonds heb ik ook altijd die jeuk maar dan zie ik ook geen wormpjes of zo. Kan het zijn, dat ik wel die wormpjes heb maar ze niet kan zien??
Kiekiek32
BerichtGeplaatst: 21-11-2012 11:38 Reageer met quote

Hoi hoi, wat ben ik opgelucht dat ik niet de enige ben. Ik had als kind last van aarswormen en dat was geen pretje. Daarna heb ik ze nooit meer gehad. Nu heb ik zelf kinderen en gisteren ontdekte ik tot mijn grote frustratie dat ik ze nu weer heb. Ik vind het idee ontzettend goor. Ik heb ze bij me kids nog niet gezien. Maar ik heb gelijk alles ontsmet en laat de kids hun handen extra wassen net als ik en de rest. En verschoon de bedden maar. Ik wist helemaal niet dat die krengen ook als je volwassen bent terug kunnen keren. Ik heb nog geen jeuk maar wel al Mebendazol gehaald en het hele gezin een pil gegeven. Ik hoop dat het niet terug komt. Ik vind het verschrikkelijk. En idd ik ben geen vies iemand en schoon op mezelf En was me handen vaak. Maar goed je kan het helaas overal oplopen. Het idee blijft vies maar als het goed is gaan ze nu kapot. En voor iedereen die ze terugkerend heeft en nu heeft sterkte en je bent niet alleen. Maar vertel het ook al ben je tiener wel aan je ouders of oma of wie dan ook. Ik ben nu 32 jaar en heb er ook last van. Dus schaam je niet.
anonym2
BerichtGeplaatst: 21-11-2012 12:20 Reageer met quote

hallo, maar kan het ook zo zijn, dat je de wormpjes zelf helemaal niet kunt zien. Ik heb wel de jeuk en zo maar kan in de ontlasting niets zien?
Lottx
BerichtGeplaatst: 05-01-2013 0:55 Reageer met quote

Hallo iedereen! Ik ben een meisje van 14 jaar. Zelf heb ik nu ook last van aarswormen. Ik zie veel mensen vragen of het mogelijk is dat ze de wormen niet zien. Ja dat is mogelijk, ik heb ze ook nooit in mijn ontlasting of waar dan ook gezien. Tot ik er eentje op het wc papier aantrof. Iedereen die last heeft van het gejeuk aan zijn/haar anus moet het wel vertellen aan de ouders. Je hoeft je nergens voor te schamen! Ik heb het ook verteld en tot mijn verbazing vertelde mijn moeder dat zij er ook vaak last van heeft gehad. Je ouder, of jijzelf, kan zonder voorgeschreven briefje de pil 'mebendazol' bij de apotheek halen. Veel mensen hebben hier last van en niemand kan er wat aan doen, dus je hoeft je niet te schamen. Waarom het zo belangrijk is om het aan je ouders te vertellen :

'S avonds komt het wormpje uit je anus om eitjes te leggen. Als je krabt komen de eitjes onder jou nagels en op je vingers. De eitjes blijven dan overal aan vast plakken. Aan deurknoppen, voedsel en ga zo maar door. Als jij de hand van de moeder vast pakt en je moeder brood vasthoudt en opeet, slikt zij deze eitjes door en krijgt zij het ook. Zo besmet het je hele familie en is het van belang dat je het verteld. Zelf kun je ook de eitjes nogmaals doorslikken en dan krijg je het weer, daarom moet je de 2e mebendazol pil niet vergeten!

Je moet vooral een goede hygiëne hebben : vaak je handen wassen! Ook je onderbroeken na elke dag in de was!


Hoop dat jullie hier iets aan hebben
Xx lot
Mir89
BerichtGeplaatst: 04-02-2013 15:06 Reageer met quote

Hallo,

Ik ben bang dat ik wormpjes heb..
Ik had gister tijdens de lunch extreme trek, ik eet normaal 2 boterhammen en heb gistermiddag 3 boterhammen+2 crackers+kopje boulion gehad.
En ik had niet het gevoel dat ik te veel had gegeten.
En vanmorgen zaten er 3 kleine witte stukkjes aan mijn wc papiertje en die zag ik daarna ook in mijn ontlasting (best veel)(ze bewogen trouwens niet) En toen werd ik bang..
Heb net ook 2 boterhammen gegeten maar heb zo ongeveer nog net zoveel trek als voor ik die boterhammen at.

Ik heb de afgelopen maand af en toe kriebel aan mijn anus gehad.

Ik ben nog niet naar de dokter geweest maar ben wel erg gespannen nu..

Ik hoop echt dat het niet zo is..

Ik las net ook iets van dat mensen dachten dat als je 1 keer wormpjes hebt gehad dat je ze dan altijd hebt, is dat zo?...

Ik ben aan de pil maar gebruik verder geen medicatie of iets. En ben verder ook altijd gezond geweest.

Groetjes Miriam
Lottx
BerichtGeplaatst: 04-02-2013 18:28 Reageer met quote

Hallo daar!

Volgens mij beïnvloeden de wormen niet je trek. Je hebt soms sowieso al je dagen dat je meer en minder eet. Als er 3 kleine witte stukjes aan je wc papier zaten is er een grote kans dat je wormpjes hebt! Vooral als je ze ook in je ontlasting hebt gezien. Bij mij bewogen ze een heel klein beetje, heel smerig om over te praten maargoed. Ik had elke avond extreme kriebel rond mijn anus, omdat 's nachts de wormpjes naar buiten komen om eitjes te leggen en niet overdag.

Mijn advies is om even langs de apotheek te gaan en om 'mebendazol' te halen. Dat zijn 2 kleine pilletjes. Het ene pilletje moet je de dag zelf innemen en de andere 2 weken later. 2 weken later komen de eitjes uit dus die wil je ook graag kwijt lijkt mij! Niet vergeten dus! Met deze pillen raak je na 3/4 dagen je kriebel en wormen kwijt. Je houdt ze dus zeker niet! Je kan de wormpjes altijd terug krijgen, maar die kans is niet groot. Medicatie/de pil heeft verder, volgens mij, geen invloed op de Mebendazol pil.

Snel halen dus!

Groetjes Charlot.
Killer
BerichtGeplaatst: 02-03-2013 12:40 Reageer met quote

Ja het duurt even voordat ze weggaan. Rolling Eyes
bambam1984
BerichtGeplaatst: 12-05-2013 18:58 Reageer met quote

Hallo sinds gister heb ik ondekt dat mijn dochtertje van 4 wormpjes heeft.ze heeft gisteravond al zo een bepamazol (of hoe spel je het)pilletje gehad.overdag gast het wel maar 's avonds en snachts schreuuwt ze het egt uit van de pijn.ik smeer al zalf op haar gaatje zodat ze er niet uit komen maar to ch gebeurt dit en ze kruipen dan van voren naar binnen.wat te doen want ik ga kapot als ik haar zo zie lijden
M1999
BerichtGeplaatst: 13-05-2013 0:32 Reageer met quote

In sommige reacties komt er sprake over een paar dage ni naart t wc kunne gaan. Ik heb dit ook wt is de reden?
Flno
BerichtGeplaatst: 24-07-2013 21:13 Reageer met quote

Hoi,

Ik ben een meisje van 16 jaar oud en ongeveer 7 jaar geleden besmet geraakt met aarsmaden. Toen ik ze zag schrok ik me een hoedje, zo erg dat ik het me ouders nooit heb durven vertellen. Op mijn lijstje stond al jaren dat ik die ontwormingsmiddelen zou gaan kopen, maar het kwam er nooit van. Dat omdat me ouders het geld allemaal op de rekening hadden gestort zodat ik er geen misbruik van zou gaan maken. Sinds mijn verjaardag mag ik zelf doen met me geld wat ik wil gelukkig, alleen heb ik dat weer zitten uitstellen want ik ben inmiddels alweer over 2 maanden jarig xD. Sinds deze maand heb ik erg last van mijn darmen, ze zijn contstant opgeblazen en aan het borrelen, verkrampen en ik moet niet normaal veel naar de wc.
Ik heb gezocht naar de oorzaken van dit probleem (want het voelt echt heel rot) en wat blijkt: Parasieten kunnen er voor zorgen dat je het prikkelbare darm syndroom krijgt.
Mijn klachten voldeden aan de symptomen van die ziekten. Dat ik daar een maand geleden nog niet op was gekomen...
Iniedergeval, ik ben gisteren wezen kijken op dit forum en ik ga jullie ideeën opvolgen. Ik heb vandaag ontwormingsmiddel van kruidvat gekocht, kamer schoongemaakt, bed verschoond, nagels kort geknipt en de ?knoflook? is ook al in huis.
Nu maar hopen dat het goed afloopt en dat ik geen PDS heb, of dat het ophoudt en natuurlijk die behoorlijke jeuk snachts ook ophoud.

Dus wacht niet te lang met actie ondernemen, zoals ik deed.
rikka
BerichtGeplaatst: 03-11-2013 21:56 Reageer met quote

mijn dochtertje zit ook met wormpjes... niet leuk... voorlopig niet te veel last van de jeuk....
ze nam gisterenmiddag 5ml vermox, maar vandaag hevige diarree... kan dat hierdoor komen (ik vermoed dat het zou kunnen komen van de antibiotica die ik moet nemen, ze krijgt nog bv)... zou ze dan best nog eens 5 ml vermox nemen ? (is die vandaag niet gewoon 'weggespoeld')?

na hoeveel dagen zou het moeten beginnen werken? vandaag nog stoelgang (of wat je daarvoor aanziet met diarree...) met wormpjes in.. wel al veel minder
snuffeltje
BerichtGeplaatst: 22-01-2014 23:09 Reageer met quote

afgelopen nacht met ongelofelijke jeuk wakker geworden, niet normaal, dacht dat ik letterlijk iets uit mijn kont voelde kruipen dat eruit wilde, heel smerig, na alle verhalen gelezen te hebben heb ik vandaag een pil ervoor genomen en geprobeerd een stuk knoflook, wel verse, erin te schuiven, hoop dat ze nu weg blijven, kan er niet van slapen Evil or Very Mad
yelle2708
BerichtGeplaatst: 03-06-2014 13:25 Reageer met quote

Hallo iedereen,

Al drie jaar heb ik last van die klote wormen ik wist nooit waarom dat mijn gat zoveel jeukte maar eergisteren was het het ergst ik kon niet slapen van die verschrikkelijke jeuk gewoon veel te erg gisteren ben ik eindelijk is beginnen kijken op internet waarom mij gat zoveel jeukt 's nachts en dan ben ik op deze idiote ambetant wormen uitgekomen ik wou eerst zeker zijn dus heb ik is gekeken in toilet wat zag ik kleine witte rot wormen niet te doen !!! heb ik maar doorgespoelt die klote beesten horen nergens anders thuis dan in het riool. ik schaam me er niet voor ik ben direct naar mijn ouders gegaan om te vragen wat dit was mijn heeft dit ook gehad naar he schijnt is dit besmettelijk dus ik zal het wel van hem hebben. mijn vrienden weten het ook want normaal geef ik hen een hand en nu mag ik niet want stel dat er eieren aan men hand hangen. Ik denk dat deze ambetante beesten eigelijk ook een voordeel hebben na die beesten ga ik nooit meer aanijn nagels bijten want alleen zo kun je ze krijgen ik ga ook nooit meer mijn frieten met mijn handen eten of tog mijn handen wassen voor ik eet en ik bijt nooit meer op mijn balpennen dit was een soort van verslaving van me nu niet meer. de beste remedie tegen die idiote dieren is hygiene!!! elke dag een nieuw onderbroek elke dag bed uit kuisen en vlier stofzuigen elke dag wassen alleen zo krijg je ze uit huis Smile ik heb gisteren vertox genomen vandaag heb ik er geen last van omdat de wormen dood zijn maar de eieren zijn er nog na 14 dagen (2 weken ) moet je nog een pilletje nemen zodat de uitgekomen eieren ook sterven. eindelijk na drie jaren ben ik van die rot beesten af !!!!
Lgirl488
BerichtGeplaatst: 06-01-2015 22:38 Reageer met quote

Hee, Ik heb ook erg vaak last van die wormpjes, Maar ik heb een paar goede tips,
tip 1= Mebendazol verkrijgbaar bij de Apotheek.
tip 2= Knoflook, Dat haten ze heel erg.
tip 3= Per dag een paar pompoenpitten eten, daar hebben ze ook een hekel aan en daardoor gaan ze ook snel weg.

Ik hoop dat deze tips een beetje nuttig zijn, Liefs -L-
Lgirl488
BerichtGeplaatst: 07-01-2015 21:15 Reageer met quote

[quote="Mir89"]Hallo,

Ik ben bang dat ik wormpjes heb..
Ik had gister tijdens de lunch extreme trek, ik eet normaal 2 boterhammen en heb gistermiddag 3 boterhammen+2 crackers+kopje boulion gehad.
En ik had niet het gevoel dat ik te veel had gegeten.
En vanmorgen zaten er 3 kleine witte stukkjes aan mijn wc papiertje en die zag ik daarna ook in mijn ontlasting (best veel)(ze bewogen trouwens niet) En toen werd ik bang..
Heb net ook 2 boterhammen gegeten maar heb zo ongeveer nog net zoveel trek als voor ik die boterhammen at.


Ik heb de afgelopen maand af en toe kriebel aan mijn anus gehad.

Ik ben nog niet naar de dokter geweest maar ben wel erg gespannen nu..

Ik hoop echt dat het niet zo is..

Ik las net ook iets van dat mensen dachten dat als je 1 keer wormpjes hebt gehad dat je ze dan altijd hebt, is dat zo?...

Ik ben aan de pil maar gebruik verder geen medicatie of iets. En ben verder ook altijd gezond geweest.

Groetjes Mirjam.


Hallo,
Dat je ze 1x hebt is volledig onschuldig als je een pilletje hebt genomen en ze gaan weg en je verzorgt jezelf de rest van je leven goed, dan heb je ze niet voor altijd, Dat is een fabel als je soms jeuk rond je anus hebt zou ik voor de zekerheid een pilletje halen, een pilletje kan nooit kwaad. Gr L
Meisje 2000
BerichtGeplaatst: 01-11-2016 21:37 Reageer met quote

Hej ik heb een dringende vraag😔

Ik heb ook last van aarsmaden maar ik durf da echt ni tege mijn ouders zegge en ik heb het eens probere te zeggen tege mijn ouders maar ze lachte ermee en zei zot da kan toch ni ze geloofde me dus niet en jah dus ik vraag me af kan je het ook nog anders wegkrijgen ??

Ik maak me echt zorgen over me zelf dus ajb help mij
Roos bl
BerichtGeplaatst: 02-02-2017 23:37 Reageer met quote

Als mijn zoontje last heeft en niet kan slapen van de jeuk, dan doe ik het volgende:
Ik gebruik een plastic spuitje (zo'n kinderspeelgoedspuitje) en zuig deze vol vanuit een kopje met lauwwarm water. Ik spuit dit heel voorzichtig in het poepgaatje en doe dit vervolgens 3x. Daarna laat ik hem op de toilet het water 'uitpoepen' met een straal en weg is het wormpje en de jeuk! Dit is echt pijnloos, snel en heel makkelijk. En de volgende dag even een wormenkuurtje halen bij de drogist.
Index > Overige ziekten > Wormpjes ofwel aarsmaden
Pagina 13 van 13  

Vorige  1, 2, 3 ... 11, 12, 13

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring