Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > Wormpjes ofwel aarsmaden
Auteur Onderwerp: Wormpjes ofwel aarsmaden
elsgiss
BerichtGeplaatst: 09-10-2005 20:08 Reageer met quote

Een poosje geleden is er een vraag van iemand geweest die last van aarsmaden had en zwanger was. Ik heb toen geschreven dat ik wel vaker last van aarsmaden had gehad, en dat het altijd vanzelf overging.

Enige weken geleden kreeg ik plotseling weer last van maden. Ik gebruikte toen een badstof-hoeslaken ipv een glad hoeslaken. Zou het kunnen zijn, dat ik een soort permanente aarsmaden-infectie heb en dat deze zich manifesteert, als de eitjes via het beddegoed, nl. via de badstof, verspreid worden?
Ik vind dit zelf een interessante "ontdekking". Kan iemand dit bevestigen of ontkennen?
gast
GastBerichtGeplaatst: 06-11-2005 1:30 Reageer met quote

hallo elsgiss

Sorry maar dit vind ik geen interresante ontdekking hoor!!!
Aarsmaden gaan NIET vanzelf weg maar kruipen of trekken zich weer terug in de anus met als gevolg dat ze steeds weer terug komen,het is niet alleen hinderlijk maar je kunt er andere ook mee besmetten.Dus doe jezelf een plezier en als je weer last hebt ga naar de apotkeek en vraag je tabletjes voor aarsmaden.1keer als je het koopt en 2 weken later nog een tablet en je bent er gegarandeerd vanaf.Vergeet niet je andere familieleden te behandelen al je deze hebt.Succes
idm
GastBerichtGeplaatst: 03-02-2006 12:52 Reageer met quote

ikzelf leef al jaren met een soort permanente besmetting. Een aantal keren per jaar heb ik er weer last van, krijg van de dokter mebenazol en dan is het weer voor een paar maanden weg. De dokter zei dat ieder mens in zijn darmen een bepaalde stof heeft tegen parasieten en dat ik een tekort aan die stof heb. Ik las ook van iemand die teveel van die stof in haar darmen had, en daarvan weer last had.
Mijn advies: zodra je ze weer hebt een receptje bij de huisart halen.
elsgiss
BerichtGeplaatst: 05-02-2006 20:58 Reageer met quote

Dank voor de leuke reacties. Omdat ik er al zolang last van heb, heb ik genoeg ervaring om te weten dat ik ook zonder tabletten of drankjes verder kan leven. Het klinkt misschien wat eigenwijs, maar het is echt zo. Volgens mij is een infectie met maden niet "ja" of "nee". Het gaat ook om de ernst/mate van infectie. Kan niemand de relatie met badstof hoeslakens leggen?
thelittleone
GastBerichtGeplaatst: 07-05-2006 23:42 Reageer met quote

aarsmadden kunnen van zelf over gaan
dit komt omdat de volwasse aarsmaden rond de anus eitjes leggen die pas uitkomen wannee je ze via de mond naar binnen brengt
dus als je je hande goed wast en elke dag schoon ondergoed gebruikt en op het moment dat je aarsmaden hebt. alles wat vaak word aangeraak zo als deurknoppen enz. goe schoon maakt zal het makkelijk over moeten gaan vanzelf.

en ik heb zelf ergens gelezen dat je met een teentje knoofook het zelfde effeckt hebt als met de mediceinen

(sorrie voor mijn spellin ik heb dislexie Sad)
ikkes
GastBerichtGeplaatst: 03-08-2006 12:07 Reageer met quote

Nou, als ik ook even mag reageren: ik heb de laatste tijd alleen maar last van die rot maden!!! Ik ben echt hygienisch, verschoon mijn bed regelmatig tot vaak, zeker 1 x per week, was mijn handen altijd na toiletbezoek en tussendoor ook wel een paar keer en ik blijf ze houden.

Ondanks elke keer een kuurtje van 1 tablet en twee weken later nog 1 tablet.

Wat moet ik in vredesnaam nog meer doen om van dat stomme gekriebel af te komen??
Gast
BerichtGeplaatst: 04-08-2006 20:25 Reageer met quote

ikkes schreef:
Nou, als ik ook even mag reageren: ik heb de laatste tijd alleen maar last van die rot maden!!! Ik ben echt hygienisch, verschoon mijn bed regelmatig tot vaak, zeker 1 x per week, was mijn handen altijd na toiletbezoek en tussendoor ook wel een paar keer en ik blijf ze houden.

Ondanks elke keer een kuurtje van 1 tablet en twee weken later nog 1 tablet.

Wat moet ik in vredesnaam nog meer doen om van dat stomme gekriebel af te komen??Kan het misschien komen door rauw(filet americain)vlees of vlees dat niet goed doorbakken is, te eten?
Zoiets heb ik wel eens gehoord, maar weet niet of het inderdaad zo is.
rot beesten
GastBerichtGeplaatst: 24-08-2006 17:17 Reageer met quote

ik word er ook gek van.
ze kriebelen en kriebel maar door ik heb er overdag weinig last van of als ik douche heb ik niks heerlijk is dat maar 's nachts is het een hel ze bewegen en kriebelen erg.
het irritante is ik poep ook niet meer dus het komt er ook niet uit.
ik heb tabletten gehad en dat yhelpt wel maar k wil ze weg.
ik heb nu erge slaapgebrek.
heeft er iemand tips.. alsjeblieft
moppie31
GastBerichtGeplaatst: 24-08-2006 19:11 Reageer met quote

thelittleone schreef:
aarsmadden kunnen van zelf over gaan
dit komt omdat de volwasse aarsmaden rond de anus eitjes leggen die pas uitkomen wannee je ze via de mond naar binnen brengt
dus als je je hande goed wast en elke dag schoon ondergoed gebruikt en op het moment dat je aarsmaden hebt. alles wat vaak word aangeraak zo als deurknoppen enz. goe schoon maakt zal het makkelijk over moeten gaan vanzelf.

en ik heb zelf ergens gelezen dat je met een teentje knoofook het zelfde effeckt hebt als met de mediceinen

(sorrie voor mijn spellin ik heb dislexie Sad)


ondanks je dislesie doe je het perfect hoor!!!
Gr Wen
andrelit
GastBerichtGeplaatst: 29-08-2006 18:25 Reageer met quote

eet is rauwe ui tegen die krengen heb er ook vaak last van maar na 2 rauwe uien gegeten te hebben is het meestal weg na 24 uur
andrelit
GastBerichtGeplaatst: 29-08-2006 18:39 Reageer met quote

ja ok tis ff lastig eten maar daarom zitten er uitjes op de tartaar of filet american of de haring ivm wormen hoor graag een reactie terug succes heb deze tip ooit gehad van een huisarts en idd het werkt bij aarsmaden
Gast-Jolanda
GastBerichtGeplaatst: 29-08-2006 22:44 Reageer met quote

een huismiddeltje is om 's nachts de anusomgeving in te smeren knoflook. Net als vampiers moeten ze er niets van hebben. Wat erg belangrijk is dat je het ondergoed en beddengoed wast op een temperatuur van minimaal 60 graden om een herbesmetting te voorkomen. Badstof is het paradijs voor deze beestjes, evenals voor bacterien en schimmels.
anoniem020270
GastBerichtGeplaatst: 02-09-2006 20:27 Reageer met quote

heb er vroeger last van gehad ben d'r helemaal van af uien eten is heel goed probeer zoveel mogelijk rood vlees te vermijden liever niet eten [zijn ze dol op ]dat kan de klachten doen verdwijnen.
?
GastBerichtGeplaatst: 05-09-2006 23:19 Reageer met quote

Kan iemand me vertellen wat je dan voeld als je dat hebt? (aarsmwden)
anoniem020270
GastBerichtGeplaatst: 06-09-2006 5:31 Reageer met quote

je kan het zien in je ontlasting van die kleine wite wormpjes en zo als veel mensen het zeggen een enorme jeuk in en rond de anus.
oxalia
GastBerichtGeplaatst: 11-09-2006 20:21 Reageer met quote

het is van dr vogel en het werkt echt goed,
na de maaltijd eten een dag of 3 en je hebt er geen last meer van.
groetjes
oxalia
GastBerichtGeplaatst: 11-09-2006 20:22 Reageer met quote

het heet dus papayaforce, ik had het in de titel gezet, maar die verdween ineens Smile
Nur
GastBerichtGeplaatst: 22-09-2006 13:18 Reageer met quote

Hoi, ik heb een zoontje van 19 maanden die heeft sinds 2 maanden lat van aarsmaaden, doordat hij continue een luier draagt en zichzelf nog niet krabt kan ie zichzelf ook niet verder besmetten, hij heeft al 5 keer een kuur gehad, steeds sterker, maar het helpt niets. De kinderarts durft even niets te geven. Weet iemand of op den duur ze schadelijk kunnen zijn? Mijn kinderarts had het over verhoogd gevaar op allergie├źn? Ik kan er geen verdere info over terugvinden, wel over grotere kinderen maar bij die kleintjes is het zeldzamer. Oja en hij komt ook nooit in de zandbak of eet geen rauw vlees of slecht doorbakken. De besmettingsbron is me een raadsel. Zijn er huis tuin of keuken middeltjes? Bedankt
anoniem1974
GastBerichtGeplaatst: 22-09-2006 14:05 Reageer met quote

Hier heb je een paar en lees goed

SaÔ??tar - tijm

Tijm is koud en droog en dit op het derde niveau.
Het band winden uit en verwijdert de oorzaak van de gasvorming, het helpt bij het verteren van zwaar eten, het verfraait de huid, het laat de vloed van urine en menstruatie toenemen,
Het is een geneesmiddel tegen kou in de maag en de lever en als het als drank wordt genomen doodt het wormen en lintwormen


olijfolie en olijven

Dezen zijn nat voor de darmen.
Als er olie van verse olijven wordt geperst is deze koud en droog. De olie die van volledig volgroeide olijven komt is heet en gematigd nat. Hoe ouder zij is, des te heter zij is.

Als olijfolie als balsem wordt gebruikt, versterkt het het haar en de ledematen en vertraagt het ouder worden.
Het drinken van olijfolie is nuttig in geval van vergiftiging.
Het houdt de darmen in beweging, verzacht pijn, bant wormen uit en het heeft nog vele andere toepassingen.
Alle balsems verzwakken de maag - behalve olijfolie.


Lupine

Lupinen zijn heet en droog.
Als het met honing gegeten wordt, doodt het wormen, en als er een pasta van gemaakt wordt, kan men het op de huid aanbrengen. Als er poeder van gemaakt wordt verwijdert het littekens en in een aftreksels vernietigt het bedwantsen.
elsgiss
BerichtGeplaatst: 22-09-2006 21:44 Reageer met quote

Ik heb eerder geschreven dat badstof hoeslakens een besmettingsbron kunnen zijn.
Dus ik raad je aan om gladde, katoenen lakentjes te gebruiken en om die elke dag uit te kloppen en vaak te verschonen. Ook zou je het beddegoed misschien op een hogere temperatuur moeten wassen.
Hebben de ouders niet ook last van aarsmaden? De ouders moeten natuurlijk zorgen dat zij zelf geen bron van besmetting zijn.
Index > Overige ziekten > Wormpjes ofwel aarsmaden
Pagina 1 van 13  

1, 2, 3 ... 11, 12, 13  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring