Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > klachten in het hoofd /spanning /slechte concentratie.......
Auteur Onderwerp: klachten in het hoofd /spanning /slechte concentratie.......
jos_sp
BerichtGeplaatst: 04-05-2010 17:19 Reageer met quote

Vanaf het begin.
Ik werd wakker en stond op ik was heel afwezig misselijk, van de wereld kwam niet goed uit mijn woorden ik was heel kortademig en had erge klachten in mijn hoofd [pijn opgezwollen] ik ben toen naar de dokter gegaan en die zij dat ik me eigen niet zo druk moest maken toen heb ik 2 weken thuis gezeten weinig inspanning gedaan maar het is nooit meer weggegaan en het heeft ook rare verschijnselen met zich mee gebracht. Toen ben ik een paar keer naar een EHBO post gegaan omdat ik in paniek was en daar zeiden ze dat ik aan het hyperventileren was toen heb ik een speciale cursus hyperventileren gevolgd, ik kreeg ook een antidepressiva [paroxetine] om me eigen rustig te voelen maar dit sloeg niet echt aan dus ben ik hiermee gestopt, de cursus hyperventileren hielp me wel rustig te houden maar ik hield altijd nog dezelfde klachten [staan onder deze tekst uitgebreid] Ik raak telkens in paniek want ja ik voel me eigen niet goed en ik sta net in het leven ik heb grote plannen maar alles word hierdoor tegengehouden, dus ik ben af en toe ten einde raad, soms denk ik bij mijn eigen ik ga wel mijn hele leven de ziekte wet in als het zo moet, maar dit wil ik niet!!!!!
Ik heb al vanaf begin af aan gedacht dat ik kanker in mijn hoofd had dit is niet echt gezond als je dit denkt en je bent pas 15 jaar, en ik wou altijd dat ze mijn hoofd deden onderzoeken, maar dit deden zij nooit omdat ze zijden dat ik me eigen te druk maakte en dat er niets aan de hand was.
Ik heb me maatschappelijk heel erg teruggetrokken ik bleef heel vaak thuis, bijv. in het weekend, ging heel de week vroeg naar bed had weinig contact met anderen had nergens zin in, dus mijn sociale leven ging erg achteruit.
Daardoor heb ik denk ook wel een beetje psychische klachten maar daar trek ik me niet zo veel van aan.
Nu heb ik nog wel vaak moeite om contact te maken en omgaan met mensen.
Dus nu ben ik pas naar een neuroloog geweest na heel erg doordrammen bij de dokter die mij in eerste instanties nooit serieus heeft genomen, dus had ik een doorverwijs gekregen bij de neurologie, daar vertelde ik ook mijn verhaal en zij dat ik een scan wou van mijn hoofd en zij zeiden daar ook van ja maar ik kan niet zomaar een scan laten maken van je hoofd want ja ik denk dat er niet veel aan de hand is, toen werd ik een beetje boos en zij dat ik niet voor niets elke maand betaalt aan die ziektekosten, dus toen kreeg ik uiteindelijk een scan het heette een ct scan,
De uitslag van die scan leidde ook tot niets uit er is niets te zien in mijn hersenen de holtes waren in orde en ik had goede vochtplekken.
Ik sta nu echt voor een raadsel wat kan het nou zijn?
Ik ben nu inmiddels 18 bijna 19 en heb er wel genoeg van allemaal. Sad

Klachten,

Ik heb klachten wanneer ik me op iets concentreer, bijv. t.v kijken, leren, aan het werk ben, gewoon met alle bezigheden die je doet op een dag de klachten zijn dan, een opgezwollen gevoel in mijn hoofd, een slechte motoriek, afwezig zijn dat gevoel voel ik in het midden van mijn hoofd richting de oren naast de slaap tot aan boven toe, ik kan wel leren ook al lijkt het net alsof ik niets opneem en niets onthoudt van wat ik lees toch begrijp ik wel wat ik lees en leer maar dat heb ik niet gelijk door lijkt wel, er word iets geblokkeerd in mijn hoofd dat het meest voorkomt bij gewoon normale bezigheden waar je met je hoofd bij moet zijn het voelt dan ook alsof ik heel snel ben uitgeput ik kan dus niet veel hebben.
Als ik me eigen onzeker voel dan voel je je eigen niet op je gemak dat is normaal, alleen ik krijg dan klachten dat mijn hoofd opzwelt [gevoel dat mijn hoofd ontploft] en daarnaast hoor ik achter elkaar tikjes net of er aders springen [lijkt net] en ik kan gewoon niet meer opletten waarmee ik mee bezig was en het enige wat ik dan kan doen is gaan slapen.
Als ik ga slapen moet ik altijd mijn bed omhoog doen waar mijn hoofd ligt want als ik gelijk plat gaat liggen gaat mijn hoofd duizelen en draaien en krijg ik een enorme hardslag in mijn hoofd en het lijkt alsof de boel ontploft, als ik rechtop blijf slapen en naderhand het bed telkens een stukje laat zakken gaat het een stuk beter.
Als ik een nummer [muziek] hoor die ik goed vind dan ga ik vaak meezingen en dan ga ik een soort dromen en daar word ik ook wazig van in mijn hoofd, en de muziek die ik luister blijft dan vaak in mijn hoofd hangen, dus ik probeer dit te vermijden.
Ik kan ook niet tegen scherp licht dan komen mijn klachten ook tevoorschijn, ik ben ook naar het ziekenhuis geweest en heb daar een bril gekregen voor dichtbij [cilindrische afwijking] dit helpt niet veel maar wel iets.
Verder heb ik als ik uitslaap enorme pijn in mijn hoofd net of hij ontploft.
Ik ben ook vaak angstig als ik naar school toe gaat of met andere inspanningen dan krijg ik ook vaak deze klachten en dan krijg ik last bij mijn hartstreek, dan gaat mijn hard harder kloppen en krijg ik daar een soort krampen dan voel ik me eigen ook niet op mijn gemak, maar dan doe ik even een paar oefeningen met me ademhaling en dan is het daarna wel iets beter maar niet helemaal weg.
Als ik ga autorijden dan kom ik ook in een spanning te zitten die probeer ik dan altijd wel weg te krijgen maar dit lukt niet altijd dan krijg ik ook altijd dezelfde klachten maar dan ga ik ook bij zweten onder mijn oksels en ik voel me er niet helemaal meer bij.
Ik kan me eigen gewoon niet meer concentreren waarmee ik bezig ben, ik raak overal van in paniek.
Ik eet verder ook altijd gezond en ik sport ook regelmatig en ik zorg er ook altijd voor dat ik goede vitaminepillen neem als extra aanvulling.


Hier nog een aantal klachten die ook voorkomen.

-drukkend gevoel in en rondom het hoofd ongeveer naast de slaap richting de oren tot aan boven toe.
-als ik gelijk op mijn bed plat gaat liggen lijkt het net of mijn hoofd ontploft.
-ogen kunnen slecht tegen fel licht bijv. zon computer televisie
-slechte concentratie [moeilijk denken] ik probeer het wel maar soms
Lukt het gewoon niet bij de meest simpele dingentjes.
-voelt het hart kloppen in het hoofd [bloedsomloop]
-soms het gevoel dat het evenwicht niet in orde is
-heel vaak uitgeput
-bij bukkende houding voel ik me naar en krijg ik het gevoel dat me hoofd ontploft.
-als ik hard gaat lachen of even iets snels probeer te zeggen val ik ook zowat neer en krijg dan ook een steek in het hoofd.
-als ik uitslaap en ik word wakker dan heb ik ook heel erg pijn in mijn hoofd.
-als ik me ergens goed op concentreer kom ik op begeven moment in een soort dip terecht, dan weet ik niet goed meer wat ik aan het doen ben en word ik een soort van wazig.
-als ik me heel even druk maak bijv. een paar dingen moet onthouden of ergens even heen gaat fietsen dan ben ik ook een soort van uitgeput, ik kan gewoon niet veel doen.
-ik krijg altijd een spanningsgevoel als ik bijv. gaat autorijden, varen, even naar de markt wat halen dan krijg ik altijd pijn in me hoofd dan denk ik altijd van misschien val ik wel neer of gebeurt er dit of dat dan ga ik me eigen altijd druk zitten maken om niets. Sad

Er zullen vast wel meer klachten zijn maar deze klachten komen het meest voor.

ik moet gewoon onderzocht worden wat nou de oorzaak hiervan is, misschien heeft u tips of waar ik het beste onderzocht kan worden?
Misschien heeft u hier ook allemaal last van of gehad,
Email mij dan, ik hoor het graag van u.
Mvg, jos
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 09-05-2010 17:28 Reageer met quote

Hai Jos, 't lijkt alsof er een aantal dingen bij je spelen: angst/spanningsklachten, moeheid en hoofdpijnklachten. Confused
De pijn en druk in je hoofd die je krijgt bij bukken, is dat vnl. in je voorhoofd? Dat zou nl. kunnen wijzen op problemen in je voorhoofdsholtes en bijholtes. Duizeligheid, hoofdpijn, wazig zien, moeheid en slecht kunnen concentreren kunnen daar bijhoren. Hoeft niet per se gepaard te gaan met snotteren... Hoofdpijn na uitslapen hebben meer mensen last van; is je bloeddruk niet te laag of te hoog?
Kun je hier iets mee? Rolling Eyes Anders zou ik 't ook niet weten.
Sterkte en groetjes, Musje.
Steenbok91
BerichtGeplaatst: 09-05-2010 19:23 Reageer met quote

Hallo,
Ik heb ook hoofdpijn, moeheid en concentratie problemen.
Heel erg vervelend, en inderdaad vooral als niemand je serieus neemt.
Ik heb ook een ct gehad, daarop zagen ze wel een gezwelletje dus er volgend een aantal MRI scannen, maar het bleek niks belangrijks te zijn.
Ik probeer zoveel mogelijk mijn aandacht af te leiden van de hoofdpijn door dingen te ondernemen, maar juist door de hoofdpijn heb ik daar geen zin in. Het is moeilijk.

Overigens; dat jij je hartslag in je hoofd voelt is niet zo raar, ik heb dat ook en ik geloof niet dat het erg ernstig/bijzonder is. Wink
mirrie_demi
BerichtGeplaatst: 13-05-2010 16:41 Reageer met quote

hajj hajj

jeetje wat herken ik mezelf in jou verhaal

heb bijna allemaal dezelfde klachten

ik heb dag en nacht hoofdpijn en een druk in me hoofd..d8 ook eerst aan kanker en alles heb een ct scan gehad maar daar was niks op te zien

heb chronische angststoornis...zware paniekaanvallen..chronische en acute hyperventilatie
en zit in een cirkeltje

ben nu elke min bang dat ik een hersenbloeding ga krijgen of dat ze iets over het hoofd hebben gezine

zit 24 uur per dag te hyperventileren en das egt niet leuk

kom amper de deur uit .. slaap weinig misschien 2 uurtjes per dag.. heb een dochtertje van 9 maand waar ik voor moet zorgen.. ben alleen maar duizelig en moe en die druk wordt ook steeds erger

ik heb ook geen gevoel meer in me tong ( vaak niet) dus ik eet en drink weinig ( ben 7 kilo afgevallen in 3 weken tijd) en wat ze ook zeggen want heb de veel meer klachten bij maar als ik alles moet opnoiemen dan ben ik morgen nog niet klaar..

ik kan ook amper tegen het buitenligt/tv/pc beeldscherm alles doet zeer aan me ogen

en die tikjes net alsof de iets knapt zoo irritant want als ik dat heb wordt ik zoo raar in me hoofd en denk gelijk dat er wat ergs is

ik mag niks meer doen als het al een beetje druk is omdat het dan gewoon erger wordt
dan raak ik zo in paniek en waarom geen idee..

als je de over wil praten mag je me wel toevoegen op je msn
want ik herken zooo veel in je verhaal


ik zou ook egt hulp gaan zoeken heb ik ook gedaan en 25 mei start het voor mij maar tussendoor heb ik al gesprekken
ik kom bij angst en spanning geval iets haha
maar het moet egt heel erg goed helpen

ze zeggen ook we hebben het zelf in de hand hoe meer we de aan denken hoe erger het wordt..

succes alvast en hoop egt dat het snel overgaat je bent nog zo jong dat moet je egt wel lukken
hoe langer je geen hulp zoekt hoe erger het wordt Sad

xxx
jos_sp
BerichtGeplaatst: 13-05-2010 21:29 Reageer met quote

bedankt voor jullie aandacht en reacties!!
ik heb me onlangs ziek gemeld van mijn werk zodat ik even kan ontspannen.
het gaat al een stuk beter ik was echt oververmoeid!
ik maak me ook veelste druk om dingen en ik kan dit wel weg krijgen doormiddel van neus in mond uit te ademen, ik heb hiervoor op een speciale curses gezeten voor hyperventileren en dit helpt echt heel goed dit raadt ik je ook echt aan als je hier erg last van hebt, het bedrijf heet reventacare en is hierin gespecialiceerd.
voorderest heb ik een aantal afspraken staan bij ziekenhuizen en specialisten want ik wil hier echt vanaf!
maar ik voel me nu al weer een stuk beter nu ik deze zet genomen heb want eerst durfde ik dit niet, maar je moet echt naar je zelf luisteren en niet naar anderen!

mirrie_demi,
ik hou me eigen even rustig en ik heb nu ook hulp gezocht want ik moet hier echt vanaf, ik hou u op de hoogte wanneer er echt iets veranderd bij mij want ik heb al zoveel geprobeerd, ik denk dat het even moet rusten bij mij ik kan even niet veel hebben fysiek en mentaal ik ben helemaal uitgeteld.
U moet echt contact opnemen met reventacare dit helpt echt, zo leer je hoe je met een hyperventilatie omgaat, ik had hier ook echt zo'n erge last aan maar dit is met 90% verminderd nu moet de rest nog bij mij mee gaan werken!
heel veel sterkte, precies hoe u het zegt je moet er niet teveel aan denken! ze kunnen aan alles wel iets doen.
gezond eten en genoeg bewegen stimuleert ook het lichaam.

Ik hou u allemaal op de hoogte bedankt voor de reactie's en de nog komende reacties ik hoor graag alles van iedereen, en iedereen zijn ervaringen hiermee!
groetjes jos.
Caroline--
BerichtGeplaatst: 12-12-2011 21:59 Reageer met quote

Hallo !

het klinkt mss gek maar ik heb net hetzelfde ! :p
ik herken al je klachtn ook bij mij !
heb je al meer nieuws over wat er aan de hand is ?

het is heel vreemd , alles wat je zegt [behalve dan de hyperventilatie dan] heb ik ! maar over die hyperventilatie ... me pa en me ma zegge da ik asma heb [et tegenovergestelde van hhyperventilatie] maar als je zo'n aanval krijgt, lijkt het net hetzelfde ; kan het dat ik dit omwissel en dat ik wel degelijk hyperventilatieus ben ? en wat zijn die klachten dan ? heb jij meer nieuws ?

groetjes caroline.
jos_sp
BerichtGeplaatst: 12-12-2011 22:41 Reageer met quote

Hey Caroline,

Toevallig ontving ik net een mail en ik lees nu net je reactie. Wat er bij mij aan de hand was, was dat ik mijn eigen altijd veel te druk maakte. Ik had het bijvoorbeeld altijd druk met school, werk, sport etc.
er stond gewoon enorm veel druk op mij en dat is opzich niet erg, maar te veel druk is niet gezond voor een jonge jongen zoals ik. Ik ben onder allerlei apparaten geweest zoals o.a. een CT-scan, MRI-scan en nog veel meer onderzoeken. Ze konden bij mij helemaal niets vinden, dus alles was gelukkig in orde. Maar ze zagen wel dat mijn houding niet goed was inclusief mijn ademhaling, mijn hele lichaam stond stijf van de spanning en dat was dus het hele probleem. Ik ben hiervoor naar de fysio geweest om ademhalingsoefeningen te doen, helaas hielp dit niet veel, daarna heb ik mij eigen opgegeven bij www.reventacare.nl en sinds ik daar ben geweest ben, ben ik van al mijn problemen af. Zij geven je tips om van al je spanningen af te komen en zij zorgen er voor dat je weer ademt zoals je hoort te ademen (allemaal heel anders dan bij de fysio. Als je in mij eerst geplaatste tekst ook leest, zie je staan dat ik het al had over deze speciale ademhalingsoefeningen. Toen was ik er zeg maar nog niet echt intensief mee bezig, je moet echt je gedachten erbij houden en niet allemaal aan erge dingen denken en je moet de spanning loslaten. Ik had ook echt niet door dat ik aan het hyperventileren was, maar toch was het zo en ik denk dat dat hetzelfde geval bij jou kan zijn, als je bijvoorbeeld al via je borst ademt, dan kweek je al een soort spanning. Ik heb erg veel baat aan deze ademhalingstechniek, en ik heb bijna geen last meer van deze klachten
Laat je hier eens informeren en misschien heb jij wel hetzelfde probleem als dat ik had.
Maar maak je alstublieft geen zorgen, er is altijd een oplossing, ik dacht ook dat ik er nooit meer van af kwam maar toch heb ik geen problemen meer.

Ik hoop dat je hier iets mee kan

Mocht je nog vragen hebben die je aan mij wilt stellen dan help ik je graag:) kan ook op msn ofzo, geen probleem.

Groetjes, Jos.
Sander33
BerichtGeplaatst: 14-12-2011 10:20 Reageer met quote

Hoi Jos_sp, ik herken wel een aantal van je klachten. Heb zelf vaak vermoeide/druk achter ogen, druk/vol gevoel achter in het hoofd, vaak moe ('s morgens al), soms spanning etc.
Heb inmiddels ook een mri gehad, bloedonderzoek, fysio etc. Ben jij ook naar een longarts geweest?Dit was bij mij ook allemaal positief. Ben er zelf nog niet uit waar nu de klachten precies vandaan komen.
jos_sp
BerichtGeplaatst: 14-12-2011 22:47 Reageer met quote

Hey Sander,
ik ben ook bij de longarts geweest, niets aan de hand bij mij en ook bij een oogarts en daar kwam ook helemaal niets uit. Bij mij heeft het echt met allemaal met spanning en me eigen te druk maken, ook fel licht en harde geluiden kunnen sommige klachten opwekken. De klachten gaan weer volledig weg als ik mijn adem oefeningen doe die ik heb geleerd.
Als jij denkt dat je ademhaling ook niet goed zit of je hebt spanning, dan is mijn advies om ook eens langs te gaan bij een ademhalingsspecialist van www.reventacare.nl kan absoluut geen kwaad en misschien werkt het!

Groetjes, Jos.
Mathice
BerichtGeplaatst: 15-01-2012 16:00 Reageer met quote

Ik herken ook heel veel in jouw verhaal, ik ben zelf gediagnosticeerd met ADD/ADHD maar ik heb ADD . Ik heb op dit moment ook weer veel spanning in mijn hoofd, al gaat het weer iets beter. ***
jubes
BerichtGeplaatst: 19-03-2012 14:59 Reageer met quote

hoi,
ik herken mezelf helemaal in jou verhaal.
ik vrouw van 29 jaar, heb al jaren last van paniek aanvallen. ik heb een depressie ,waarbij veel klachten komt kijken, depersonalisatie, hypochondrie, en vaak hyperventilatie, toch heb ik ieta waar ik niet weet wat het nu precies is ,en ben er wel voor na ha geweest maar die zegt dat t door snel ademen komt etc..paniek..paniek

mijn hoofd voelt als een ballon die steeds meer word opgeblazen, tis alsof ik me adem in hou en dan in me hoofd heel vol voel ,ik ben altijd zo angstig dat t ook me hersens zijn die opzwellen ofzo ,krijg dan een heel vol gevoel in me gehele lichaam en kleine tintelingen tja dat komt dan weer door verkeerd ademen en in angst komen, maar die tintelingen voel ik zelfs in me hersens is dat wel normaal, ik vind t niet prettig dat me hoofd zo opgeblazen voelt heel naar en weet nooit hoe rustig te worden

groet en veel sterkte aan andere hier
Juleke
BerichtGeplaatst: 20-03-2012 17:35 Reageer met quote

Hoi Jos,

Ik heb hier ook last van.
Op m'n 6e is het begonnen, en nu ben ik 14.
Maar nu volg ik Body Stress Release, en ik voel me hierdoor echt stukken beter!
Ik volg het ongeveer een jaar.
Het komt bij mij door spanning.
Het is nog niet helemaal weg, maar het gaat de goede kant op! Very Happy

Ik hoop dat je wat aan Body Stress Release hebt, want dat heb ik wel!

Groetjes,
Juleke
Index > Neurologie > klachten in het hoofd /spanning /slechte concentratie.......
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring