Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > Vaste blinde vlekken in de ogen
Auteur Onderwerp: Vaste blinde vlekken in de ogen
Stephanie4
BerichtGeplaatst: 29-04-2010 12:37 Reageer met quote

Ik post dit hier omdat de twee oogartsen in het ziekenhuis waar ik ben geweest er geen verklaring voor hadden en er ook niet zoveel om leken te geven.

Ik ben 21 jaar en verder kerngezond. Sinds vorig jaar februari heb ik een blinde vlek in mijn rechteroog, het is een streepje net rechtsonder mijn centrale focuspunt. Het ziet er grijzig uit, een beetje alsof iemand een foto met flits heeft gemaakt, alleen gaat die vlek niet weg.

Na een checkup met de oogarts in het ziekenhuis en een gezichtsveld onderzoek (kijken naar lichtjes in een soort bol) kwam er geen duidelijke oorzaak uit. Vorig jaar was ik aan het afstuderen dus dachten we dat het misschien door de stress kwam en hebben we er verder geen aandacht meer aan besteedt.

Maar nu, eind maart van dit jaar, merkte ik tot mijn schrik ineens dat ik er nu ook eentje in mijn linkeroog heb! Maar deze is anders; geen streepje maar een rondje, en ook op een andere plek; namelijk net boven mijn centrale focuspunt.

De eerste blindevlek is ook niet meer weggegaan. Hij is niet groter geworden, en hij zit nog steeds op dezelfde plaats. Dit geldt ook voor die tweede vlek, blijft ook even groot en verplaatst zich ook niet.

Het is erg vervelend want deze tweede vlek zit ook veel meer in de weg (ik mis echt dingen in mijn zicht). Bij één blindevlek konden mijn ogen elkaar nog wel aanvullen, maar met twee wordt het al een stuk vermoeiender! En wat als ik er volgend jaar wéér eentje bij krijg?? Daar wordt ik dus niet blij van.

Ik ben naar een andere oogarts gegaan in het ziekenhuis, maar bij hem was het hetzelfde verhaal; hij kon niets aan/in mijn ogen zien, en het is zeker geen Macula Degeneratie. Heel vervelend, want hij gaf me echt het gevoel alsof ik me aan het aanstellen was, maar het zit er echt!!

Zijn er hier mensen met een gelijksoortig verhaal? En wat hebben jullie er aan gedaan? Is het beter/slechter geworden?
uil
BerichtGeplaatst: 05-05-2010 18:47 Reageer met quote

hoi Stephanie4,

sinds een jaar of 7 heb ik ook vlekjes in mijn ogen, elk jaar wat meer. Diagnose: het glasachtig lichaam is a/h krimpen, ik krijg als het ware spinnewebben voor m'n ogen.
Ook bij mij: liever niks aan doen (kan niet echt kwaad). Een operatie is mogelijk, maar ingewikkeld + veel kans op staar erna.
Maar. Bij mij werd het op de leeftijd gegooid, ik ben thans 63jr.
Misschien moet je nog even nagaan of deze aandoening ook bij jonge mensen gewoon is.
Stephanie4
BerichtGeplaatst: 06-05-2010 0:22 Reageer met quote

Hoi uil,

Bedankt voor je reactie!

Ik denk niet dat het onder jonge mensen heel gewoon is.. alles wat ik op het internet gevonden heb gaat over aandoeningen die mensen op latere leeftijd kunnen krijgen.

Het is erg vaag wat het kan zijn, en ik ben heel erg bang dat er niets aan te doen is... het kan misschien geen kwaad, maar op deze leeftijd mijn zicht verliezen is niet echt wenselijk.. Sad

Ik wacht de onderzoeken wel af, maar er zit zoveel tijd tussen! In de tussentijd hoop ik mensen te vinden die dezelfde klachten hebben... dus heel erg bedankt voor je reactie! Misschien dat dit het kan zijn!
uil
BerichtGeplaatst: 07-05-2010 18:47 Reageer met quote

hai Stephanie4,

Destijds is me aangeraden om een goed-scherpe bril te nemen. Ik droeg er al eentje, maar de glazen konden beter.
Met zo'n spinnenweb voor je ogen kun je de tv ook maar beter op het allerlichtste zetten, dan zie je beter.

Als het bij jou is als wat het bij mij is, is er idd niets aan te doen - behalve toch een operatie. Er zijn best oogartsen die dat willen doen, en gezien je leeftijd misschien wel helemáál.

Mocht je erna staar krijgen, dan valt daár ook weer wat aan te doen.

Oogartsen doen het niet graag, deze operatie, maar als je om je heen shopt vind je vast wel iemand die het toch doet.

Ik heb de keuze gemaakt om geen operatie te laten doen, dat heeft niets met leeftijd te maken (ook ik zie graag goed!) maar alles met andere kwalen die een operatie (welke dan ook) ueberhaupt tot een heikele onderneming maken.
bij
BerichtGeplaatst: 17-08-2010 15:28 Reageer met quote

hoi stephanie4,

ik heb het zelfde. het begon afgelopen december nadat ik een ernstige blaasontsteking had. volgens chinese geneeskunde hangen de blaas en het oog samen. dus ik dacht, dat dat de reden zou kunnen zijn. ook werd me verteld dat sterke pijnstillers de reden voor de blinde flek zouden kunnen zijn.
maar nu ineens (sinds ongeveer een week) heb ik de klachten ook aan mijn ander oog. ik maak me er wel zorgen over.
de eerste keer werd ik 3 dagen in het ziekenhuis opgenomen (oogkliniek + neurologie). het werd echt alles onderzocht. naast allemal oogonderzoeken ook een mri, ekg, lumbale punctie ... geen van de artsen had er een verklaring voor. voor de zekerheid hebben ze wel een cortison behandeling gedaan, maar daardoor werd het echter ook niet beter. ze zeiden dat het wel van zelf zou verdwijnen, net hoe het ook is gekomen. het kan wel een aantal maanden of jaar duren.
in een ander forum heb ik ook gelezen dat veel neurologen en oogartsen hier geen verklaring voor hebben en denken dat het iets met stres te maken kan hebben.
gijsbert007
BerichtGeplaatst: 26-06-2015 19:00 Reageer met quote

Hallo Stephanie4. Je bericht is al wat ouder, maar ik kwam op je vraag via google. Ik heb namelijk echt precies hetzelfde als jij. Tijdens mijn afstuderen een klein 'vast' vlekje op mijn rechteroog, ik dacht dat het stressgerelateerd was. Nu, 2 jaar later merk ik dat ik op mijn linkeroog ook zo'n vlekje heb. Ik was benieuwd of jij ondertussen al wat wijzer bent geworden, of dat het weer weggetrokken is.

Groetjes Gijsbert
Puck Peters
BerichtGeplaatst: 15-03-2017 17:59 Reageer met quote

@Gijsbert: Ook jouw berichtje is inmiddels een tijdje geleden, maar ben benieuwd of jij intussen iets wijzer bent geworden.
Dit is het eerste wat ik na lang zoeken op internet tegenkom met exact mijn klacht. Geen spinnenwebben of zo, maar een vast punt. Heb er nu zo’n twee jaar last van. Werkelijk niemand kan mij er een verklaring voor geven, ook de HA niet.
Index > Overige ziekten > Vaste blinde vlekken in de ogen
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring