Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Zwangerschaps Geklets > Zwanger, hoeveel dagen voor de eisprong, of daarna?
Auteur Onderwerp: Zwanger, hoeveel dagen voor de eisprong, of daarna?
Zwanger28
BerichtGeplaatst: 08-04-2010 19:12 Reageer met quote

Hoi meiden!

Ik ben nu 11 weken zwanger, en ben erg nieuwsgierig Very Happy

Dit is mijn 2e zwangerschap binnen 5 maanden tijd, helaas is het 4 maanden geleden met 5 weken zwangerschap mis gegaan. Gelukkig gaat nu alles goed.

Mijn partner en ik hadden na de miskraam afgesproken om alleen sesk te hebben als we er zin in hadden, niet omdat het moest. Dit hebben we dus ook gedaan, en ben zwanger geraakt wat mij verbaasd!

Ik heb het nl 4 dagen voor mijn eisprong gedaan, en 2 dagen erna. Uit de echo is ook gebleken dat mijn eisprongdag precies overeenkwam met de duur van het vruchtje. Heb trouwens een cyclus van 28 dagen.

Ik denk zelf dat ik dan zwanger ben geraakt 4 dagen voor mijn eisprong. Het is toch niet meer mogelijk 2 dagen na je eisprong? Tenminste dat lees ik op het internet..volgens een boek wat ik hier heb ( het grote wonder) ben je na je eisprong juist wel vruchtbaar..

Kortom, gewoon nieuwsgierig! Kunnen jullie hier wat zinnigs over zeggen? Weet jij wanneer je geklus tot zwangerschap heeft geleid?

Lijkt me leuk om te horen!

Groetjes
macka
BerichtGeplaatst: 08-04-2010 19:44 Reageer met quote

Sperma kan 3-7dagen overleven in de baarmoeder. Ik ben 2x zwanger geraakt met 4 dagen ervoor dus sterk zaad Wink
janientje
BerichtGeplaatst: 08-04-2010 20:09 Reageer met quote

bij mijn jongste dochter ben ik zwanger geraakt met 5 dagen voor de eisprong laatste keer seks.... het kan dus wel hoor.
De boeken die stellen dat je na de eisprong vruchtbaar bent is vooral als je niet precies weet wanneer je eisprong is. Het eitje dient bij voorkeur binnen 12 uur na de eisprong bevrucht te worden. Het eitje leeft maximaal 24 uur. Daarna zwanger raken ervan kan dus nooit. Maar meestal weet je niet precies op welk tijdstip je zwanger raakt, dus moet je rekening houden met een dag extra dat je vruchtbaar bent.

liefs janientje
Zwanger28
BerichtGeplaatst: 08-04-2010 20:29 Reageer met quote

Macka en Janientje bedankt voor jullie reactie, leuk om te lezen!
pumpkin
BerichtGeplaatst: 10-03-2012 11:53 Reageer met quote

hai dames,

wel grappig om te lezen als je een paar dagen voor je eisprong doet, dat het dan een meisje wordt..

macka, heb jij ook een meisje gekregen?

liefs pumpkin
Juli2011
BerichtGeplaatst: 18-07-2012 12:00 Reageer met quote

Hallo, Ik heb een vraagje als iemand ervaring heeft hiermee.

Ik ben heb een hele onregelmatige cyclus, dus daarom weet ook nooit wanneer ik ook echt ongi moet worden. Heb 10juli en zwangerschaptest gedaan en kreeg een lichte 2de streep van clearblue. Heb het zaterdag weer gedaan maar toen was hij negatief. Heb wel pijnlijke en gevoelige borsten en krampen in me buik, ben soms misselijk en erg moe de hele dag. Ik voel me gewoon heel raar en niet me zelf. Nu heb ik vandaag weer een test gedaan en was het weer negatief in eerste instantie en dan na vijf minuten heel licht bijna niet zichtbaar 2de streep zou ik dan zwanger kunnen zijn. Het is zo moeilijk om zeker te zijn. Ik denk moet ik nog een paar dagen wachten en misschien wordt ik als nog ongi.
jess27
BerichtGeplaatst: 18-07-2012 21:06 Reageer met quote

Ik ben dit keer ook zwanger geraakt met laatste keer sex 5-6 dagen voor de eisprong. Wel apart dus, heb een onregelmatige cyclus, maar alle echo's blijven toch steeds rond dezelfde uitgerekende datum, dus klopt echt wel. Ook hier sterk zaad dus, gelukkig maar, anders was er weer een maand voorbij gegaan Smile

Zwanger28 geniet van je zwnagerschap!
edj
BerichtGeplaatst: 18-02-2013 10:34 Reageer met quote

Hallo meiden,

Ik zit ergens mee.
Wij hopen op een zwangerschap, maar nu denk ik dus dat ik zwanger ben, want ik had/heb last van jeukende tepels, meer hoofdpijn dan normaal, gistere ochtend en eergistere avond echt misselijk. Maar ik heb op 2 verschillende site's mijn vruchtbare periode uitgerekent, en alle 2 zeggen ze iets anders. De ene zegt 14 feb eisprong, de ander zegt 17 feb eisprong. Maar we hebben 11, 13, 14 en 15 feb gevreeën. Zouden mijn symptomen dus wel kunnen kloppen, want ik voel nu de steken onderin mijn buik. Hoop dat jullie me kunnen helpen
smesje
BerichtGeplaatst: 18-02-2013 12:07 Reageer met quote

als je eisprong op de 14e of 17e zou moeten zijn heb je echt nog geen zwangerschapssymtomen, het eitje moet eerst nog innestelen en dat duurt wel een paar dagen. zou eerder denken dat het symptomen van je eisprong zijn.
Sinds wanneer ben je gestopt met de pil/ andere anti-conceptie?
edj
BerichtGeplaatst: 18-02-2013 12:46 Reageer met quote

Dit zou mijn eerste maand worden na het verwijderen van mijn spiraal
Dus ja ben benieuwd Smile
smesje
BerichtGeplaatst: 18-02-2013 13:00 Reageer met quote

heb je wel al een menstruatie gehad?
edj
BerichtGeplaatst: 18-02-2013 14:33 Reageer met quote

Ja die heb ik inderdaad al gehad. Kan je me helpen
Buttahfly
BerichtGeplaatst: 07-07-2013 14:16 Reageer met quote

Ik weet totaal niet hoe Medisch Forum werkt, maar ik zat met een héél belangrijke vraag waar MISSCHIEN iemand mij kan helpen en kan dit niet apart plaatsen. Dan wil ik dit graag hieronder plaatsen, bij het vrij gepaste onderwerp.

Ik ben nu aan mijn veertiende week zwangerschap, maar weet totaal niet hoe deze wordt berekend. Zit namelijk met de twijfel wanneer mijn eisprong heeft plaats genomen, omdat ik namelijk met twee mensen heb gevreeen. Op 9maart2013 en 8april2013, mijn laatste menstruatie was op 21april2013 tot 23april2013. Zit namelijk met de vraag, wanneer is de eisprong gebeurd????
Ik ben uitgerekend voor 28december2013, wie is de papa? Want heb een enorme rare cyclus, ene keer had ik mijn regels om de 31dagen en dan ineens twee weken er na weer, en zo is dat héél mijn leven. Maar kan iemand me helpen mijn vraag te beantwoorden??? Confused
Desi88
BerichtGeplaatst: 07-07-2013 15:02 Reageer met quote

Hoi Buttahfly,

Als je op 21 april nog ongesteld bent geweest kun je daarvoor nooit zwanger zijn geraakt.
Je bent pas zwanger geworden van de seks na 21 april.
Zo ongeveer rond begin mei 2013. Met wie je toen seks hebt gehad... Die zou de vader kunnen zijn
Buttahfly
BerichtGeplaatst: 09-07-2013 8:26 Reageer met quote

He Desi88.

Ik ben 14weken zwanger als ik het uitreken min die twee weken dat je cadeau krijgt, dan is de papa van april. Heb op 21april maar klein beetje bloedverlies gehad en dan in maart echt wel menstruatie-menstruatie. Ben er een klein beetje over aan het panikeren. Dus kan nooit de papa van die van maart zijn want dan zou ik al 18weken zijn zonder die twee weken... Maar heb binnen twee weken afspraak met gyneacoloog dan zal ik het eens vragen en je erover laten weten. Dank je voor meer info!
carlee
BerichtGeplaatst: 09-07-2013 15:32 Reageer met quote

ik weet niet wat je bedoeld met 2 weken kadoo ik zit even te rekenen, i kweet dus ook niet wanneer je menstruatie voor 21 april was om dat je aangaf dat je een onregelmatige cyclus hebt maar als we van 14 weken uitgaan, dan heb jij ong 24 mrt je menstruatie gehad, en begin april zwanger geraakt dus dan moet de vader

de man zijn van 8 april, pffff ik raak gewoon in de war hahahha als t nl van de 9 maart x is was je veel verder heen.
charissa28
BerichtGeplaatst: 22-08-2013 13:39 Reageer met quote

Hallo ik heb een vraag.
wij zijn al heel lang bezig om 1 eerste kindje te nemen
we zijn al 4 jaar bezig maar nog niks ik heb 19 augustus s'nachts seks gehad en 20 augustus me ovulatie hele avond kan het raak zijn of toch niet mvg charissa help help
christel1961
BerichtGeplaatst: 22-08-2013 18:06 Reageer met quote

Charissa, ben je dan al eens naar de huisarts of gyneacoloog geweest want al 4 jaar bezig en nog niet zwanger lijkt me toch wel heel erg lang. Spermacellen leven gemiddeld 72 uur, volgens mij toch. Als je je eisprong hebt of weet wanneer je hem gaat hebben dan kan best seks er voor hebben maar ook nog tot 24 uur of meer erna.
Wanneer heb je een eisprong ? Je kan dit meten via de thermometer methode, de testjes zijn duur en ik weet nu niet echt of die betrouwbaar zijn. Heb er geen ervaring mee.
Elke morgen neem je je temperatuur op hetzelfde ogenblik, voor je uit je bed komt. Daalt je temperatuur dan is er een eisprong op komt bv van 36,5 naar 36 graden, dan krijg je normaal binnen de 24 uur je eisprong dus mag je al beginnen te oefenen. Na de eisprong stijgt je temperatuur, blijft de temperatuur hoog en krijg je je maandstonden niet dan ben je misschien zwanger, daalt de temperatuur terug dan ben je niet zwanger maar moest ik jou zijn, ik zou toch verder gaan. 4 jaar is wel heel lang. Al verdere onderzoeken laten doen ? Spermacontrole is al 1 ding waar je zeker mee kan beginnen, mannen vinden dat wel nooit leuk maar het is wel het gemakkelijkste voor jij je laat testen op van alles en nog wat. In ieder geval, toch al veel succes gewenst.
charissa28
BerichtGeplaatst: 24-08-2013 0:27 Reageer met quote

Hallo Christel1961

ik heb 20 augustus me ovulatie gevoelt maar heb alleen 19 augt s'nacht gedaan ik had heel er last van me buik en van me baarmoeder kon amper zitten van de pijn ik ben er meer daar de gyneacoloog geweest maar bij mijn is alles perfect mijn cyclus is ook niet altijd goed dan zit ik op 33 dan 34 dan 36 dan 30 het schommelt een beetje een heb een ovulatie test bestelt bij mate car dus deze maand maar ff afwachten dan gaan we gewoon weer voor de volgende ronde proberen mvg charissa
christel1961
BerichtGeplaatst: 24-08-2013 11:24 Reageer met quote

Charissa, blijkbaar heb je dan een hele lange cyclus. Ik had een hele korte cyclus, ik was altijd al ongesteld na 22 tot 24 dagen en dat is heel kort. En je kan er dan bij jou blijkbaar ook geen staat op gaan wanneer je vruchtbare periode is, veronderstel ik toch ? Om je eisprong te bepalen moet je wel vanaf je maandstonden, dag 1 je temperatuur nemen en zo verder doen, alle dagen, liefst op hetzelfde uur, zet je wekker desnoods dat je bv altijd wakker wordt rond 8 uur. Die temperatuur noemen ze de basale temperatuur en zo doe je het alle dagen tot je temperatuur daalt, je krijgt dan binnen de 24 uur je eisprong, belangrijk is wel dat je dan wel regelmatig gaat vrijen, ook na de eisprong want het eitje is nog op weg van de eileider naar de baarmoeder en is misschien nog geen zwemmertjes (sperma) tegen gekomen. Na het vrijen best ook eventjes met je rug/bekken omhoog blijven liggen zodat het sperma verder kan dalen naar de baarmoeder toe. Spermacellen leven 72 uur, een eicel is veel minder lang vruchtbaar maar toch niet wanhopen. Ben je zeker dat je een eisprong krijgt want eerlijk, ik heb dat nooit gevoeld hoor. Nu ben ik wel al oud (51) en zit ik al in de menopauze (ben er niet kwaad om).
Zegt de gyneacoloog dan niks dat het zo lang duurt eer je zwanger bent want 4 jaar lijkt me wel een eeuwigheid, als je er echt voor gaat natuurlijk. Veel succes alvast nog gewenst.
Index > Zwangerschaps Geklets > Zwanger, hoeveel dagen voor de eisprong, of daarna?
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring