Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > Leven met een Anaal Fissuur
Auteur Onderwerp: Leven met een Anaal Fissuur
HunnieBunnie
BerichtGeplaatst: 08-04-2010 14:29 Reageer met quote

Hallo leden,

Ik ben inmiddels 30 jaar en heb al ruim 3 jaar last van een anaal fissuur. Het is nooit overgegaan. De mensen die het ook wel eens hebben gehad of zelfs er niet van afkomen, weten dat het ontzettend pijn doet. Ik ben gisteren in bed tweemaal flauwgevallen van de pijn. Wat een opluchting was dat. Eindelijk even een moment zonder pijn. Ik ben er zelf nooit mee naar de arts geweest uit schaamte. Ik krijg het niet voor elkaar om mij te laten onderzoeken door een arts. Ik heb er nu wel mee leren leven. Ik heb een tijd Lidocain gebruikt maar na een tijd leek ik daar wel immuun voor want op een gegeven moment hielp dit niet meer. Bij momenten waar het echt ernstig pijn deed zocht ik mijn toevlucht in een warme douche of ik zocht een bal waar ik op kon zitten. Kennelijk hielp dat erg goed maar wel tijdelijk.

Ik heb mijn eten altijd wel aangepast door vezelrijk te eten en meer te bewegen maar het probleem blijft. Het is al zo lang erg dat ik mijn toevlucht heb gezocht in drank. Als ik alcohol drink dan heb ik een tijdje geen last meer van (spierontspanning en verlamming). Alleen dit is een verkeerde manier omdat mensen denken dat ik teveel drink en verslaafd ben. Dit is niet natuurlijk niet waar maar uit schaamte kan ik niet vertellen dat ik een demonisch aandoening heb tussen mijn benen.

Gisteren was het weer zover. Ik scheurde weer uit en ditmaal bleek de pijn nog erger en de stress maakt het ook nog erger. Ik probeer niemand er mee lastig te vallen en vooral mijn vriendin niet. Ze weet wel dat ik het heb maar niet dat ik het constant hebt. Ik probeer dan ook mijn pijn bij haar af te zwakken tot een onschuldig pijntje. In werkelijkheid kan ik wel de hele huis kapotslaan van de pijn.

Zijn hier mensen met dezelfde ervaring?
zeekoetje
BerichtGeplaatst: 08-04-2010 15:00 Reageer met quote

hey hey,
ik heb er zelf geen last van. maar ik ken wel mensen die het hebben/hadden. ik hoorde dat deze zalf/creme Nestosyl de pijn doet verzachten! en in zonder recept verkrijgbaar. wat ik wel weet is dat als het langer aanhoud wat ik jouw geval aan de hand is! dat het best gevaarlijk kan zijn. want het fissuur kan zich gaan uitberijden naar de sluitspier, er is dan gevaar voor omliggend weefsel (zoals de sluitspier ).

ik zou wel naar een arts gaan! en je hoeft je echt niet te schamen want hij is het 1 en ander wel gewent. en je bent zeker niet de 1e met dit probleem. want misschien is er wel wat anders aan de hand dan fissuur! dus ik zou er zeker heen gaan!

voor de rest. zodra iemand drinkt uit pijn is het al zeker een vorm van verslaving! net als bijv eten. het balletje blijft rollen. je heb pijn, ga je drinken. etc als het zo verder gaat ga je nog drinken omdat je hebt gedronken! hou het echt goed in de gaten. want alcoholisme is ook een ziekte! en waar je zeker een stijd mee aan moet gaan.

veel suces een hou me op de hoogte.

gr. zeekoetje
HunnieBunnie
BerichtGeplaatst: 08-04-2010 18:37 Reageer met quote

Nestosyl heb ik ook een tijdje gebruikt. In het begin hielp dat nog wel maar later ook niet meer.

Ik ga er toch maar aandenken om naar een arts te gaan want ik begin steeds meer te vermoeden dat dit geen fissuur is.
marie1902
BerichtGeplaatst: 20-04-2010 11:06 Reageer met quote

Ha HunnieBunnie,

Gauw naar de dokter en vragen naar ISDN zalf. Dit schijnt bloedvatverwijdend en ontspannend te werken. Een nadeel: de meeste mensen die dit smeren (om de drie uur) krijgen hoofdpijnklachten. Die gaan na verloop van enkele dagen wel weer weg. Mocht het smeren van de zalf niet werken laat je dan verwijzen naar een gastro enteroloog! Een anaalfissuur is operatief te verhelpen, maar er is een eenvoudigere mogelijkheid en dat is het spuiten van Botox in de kringspier. Ze doen dat echter niet overal, dus je moet even een zoektochtje leveren. Maar mogelijk komt het helemaal niet zover en is het smeren van de zalf voldoende.
Kun je de alcohol laten staan voor een gezellig avondje met vrienden Very Happy
Succes !!!

Marie
Ashi_iz
BerichtGeplaatst: 02-09-2010 20:00 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Ik ben wel laat met mijn reactie, maar ik plaats hem toch maar.
Hunniebunnie, ik begriip je pijn en stress heel goed.
Ik heb voor de 2e keer last van dit fissuur en gebruik er isosorbidedinitraat vaselinecreme voor, maar goed. Een fissuur kun je denk ik het beste vergelijken met het uitpoepen van gebroken glas (sorry voor de aanduiding, maar het kan niet anders).
De pijn is inderdaad ondragelijk, maar zoals marie1902 ook al aangeeft, ISDN zalf verlicht het wel iets.
Je hoeft niet heel je omgeving te vertellen wat er met je aan de hand is, maar je vriendin moet het wel weten. Je kan niet en de pijn en de stress in je eentje aan.
Als je bang bent of je schaamt voor de arts (wat ik dus ook ben), maak dan in elk geval een afspraak met een maag-darm-lever arts en laat hem/haar je voorlichten, dat neemt een hoop stress weg. En volgens mij kun je gewoon een roesje krijgen voordat er uberhaupt naar je situatie gekeken wordt, dus dan hoef je je in de procedure ook niet te schamen.
Hunniebunnie, ik werd wel wat emotioneel van je verhaal, nu kan dat komen omdat ik wel begrijp wat je doormaakt, of omdat de pijn en conditie mij gewoon een beetje een watje maakt.

Ik hoop van jullie te horen.
Groetjes,

Ashi
aquatilla
BerichtGeplaatst: 01-10-2010 20:26 Reageer met quote

Beste Ashi,

Je stukje wat je hebt geschreven is helder maar over een roesje moet je niet te licht denken. Ik ben zelf endoscopie verpleegkundige en maken dagelijks gebruik van roesjes. In weze is dit een soort van narcose middel en zal alleen worden toegepast wanneer de lichamelijke conditie dit van de patient toelaat , de te ondergane ingreep dermate pijnlijk is en of de arts het noodzakelijk vind. Tevens zitten er aan een roesje een risico zoals bloeddruk daling , verminderde ademhaling , verzwakte pols. Dus om alleen even naar de fissuur te kijken zal de arts denk ik niet instemmen met een roesje, Kan me voorstellen dat het genant is maar de maag darm leverarts heeft voor dit vak geleerd en is dus wel wat gewend, alleen de patient niet Wink

groet aquatilla
Ashi_iz
BerichtGeplaatst: 01-10-2010 20:39 Reageer met quote

Hey aquatilla,

Dank je voor je goede uitleg. Ik ga langs voor een endoscopie en maagonderzoek en zie mezelf dit niet doen als ik geheel bewust ben.
Hoe wordt er bepaald of de lichamelijke conditie dit toelaat?
Mijn specialist heeft het roesje me zelf voorgesteld.

Groetjes,

Ashi
aquatilla
BerichtGeplaatst: 01-10-2010 20:58 Reageer met quote

Snelle reactie Ashi,

ALs de medisch specialist je dit heeft voorgesteld dan is hij degene die je medische voorgeschiedenis kent en kan beoordelen of het veilig is. Het is geen garantie dat je slaapt en niets merkt. Sommige mensen slapen , sommige zijn wakker of er tussen in. Sommige mensen kunnen zich alles herinneren sommige weten niets meer. Het niets meer weten kom door de bijwerking van het slaapmiddel. Na het inspuiten krijg je last van een soort kortstondig geheugenverlies en zul je evt nare ervaringen tijdens het onderzoek niet meer herinneren, maar garantie wil ik niet geven.

groet aquatilla


p.s > het drinken van de laxeer vloeistof is meestal nog erger dan het onderzoek zelf Wink
Ashi_iz
BerichtGeplaatst: 01-10-2010 21:31 Reageer met quote

Hey,
Smile Dank je. Ik had over het fissuur geschreven hier, omdat ik er op het moment last van heb. Maar mijn langdurige problemen zijn anders. Ik loop al zo lang met deze klachten rond, moet maar een keer gebeuren, het onderzoek.
Ik heb wel vertrouwen in deze arts. De arts hiervoor had vastgesteld dat ik IBS heb. Ik was het er niet mee eens, dus ben voor een tweede consult gegaan, nu blijk ik ergens een ontsteking te hebben en alleen middels deze onderzoeken kan ik zekerheid krijgen.
Maar goed, ik ben me in elk geval een stuk bewuster over de werking van het roesje.

Hartelijk dank aquatilla.


Ashi
IML1
BerichtGeplaatst: 28-05-2013 23:23 Reageer met quote

Hoi HunnieBunnie,

Hoe is het er nu mee?
Toevallig las ik je verhaal net en dat was erg herkenbaar.
Ik hoop dat het inmiddels goed is gekomen en indien dat niet het geval is, dat je iig de hoop om weer normaal naar de wc te kunnen niet hebt opgegeven.
Bij mij begon het ook op mn 27e en we zijn nu inmiddels ook bijna 3 jaar verder en ik ben er gelukkig vanaf. Ik heb alles op alles gezet om een "natuurlijke"oplossing te vinden, en dat is me gelukt:)
Met een aantal eenvoudige en effectieve strategieen is het goed te beheersen en binnen een dag of 7 te verhelpen (afhankelijk van de grootte).
Mocht je nog op zoek zijn, dan deel ik graag mijn strategieen met je.
Sterkte!

Mvg
verdict
BerichtGeplaatst: 10-06-2013 14:15 Reageer met quote

Hoi IML1,

Zou je misschien alsnog je strategieen willen delen:)? Ik zit er zelf ook mee, en kom er maar niet vanaf!

Groetjes
mietjemi
BerichtGeplaatst: 07-08-2013 11:26 Reageer met quote

ik zou ook heel graag je strategieen willen weten.
Schelp13
BerichtGeplaatst: 08-10-2013 11:07 Reageer met quote

Ik heb er nu 2 jaar last van maar de laatste maand extreme onhoudbare pijnen. Wanhopig naar het ziekenhuis gebeld 3 weken geleden en gister (eindelijk) een Botox behandeling gehad in het ziekenhuis en alle hoop is nu gevestigd op 3 weken verder......dan zou het aan moeten slaan! Ik ben dus helaas een van de mensen waarbij het niet vanzelf over ging na alle handen cremetjes.

Succes jullie!
Gjans
BerichtGeplaatst: 11-10-2013 22:58 Reageer met quote

Ik ben bij de proctos kliniek geweest - een aanrader. Hele aardige vrouwelijke artsen die helemaal rekening houden met wat ijj wel en niet wilt. Een verademing!
PattyFriesland
BerichtGeplaatst: 23-10-2013 13:30 Reageer met quote

Hey schelp 3, ik loop sinds augustus met dit probleem, zalf creme niks hielp!
Afgelopen 15 oktober 2 botox injecties gehad, moet blijken dat t gaat werken, maar voor t moment zit ik nog teenkrommend op de wc!!
Heftige napijn en bij ontspanning sterke pijnscheuten naar darm blaas en schede!! Bale ng dus, schelp houd je mijj op de hoofte graag hoe t verder met jou gaat? Zou fijn zijn, gedeelde smart halve smart. Groetjes van je lotgenote Patty, en natuurlijk veel sterkte!!
PattyFriesland
BerichtGeplaatst: 23-10-2013 13:32 Reageer met quote

PattyFriesland schreef:
Hey schelp 13, ik loop sinds augustus met dit probleem, zalf creme niks hielp!
Afgelopen 15 oktober 2 botox injecties gehad, moet blijken dat t gaat werken, maar voor t moment zit ik nog teenkrommend op de wc!!
Heftige napijn en bij ontspanning sterke pijnscheuten naar darm blaas en schede!! Bale ng dus, schelp houd je mijj op de hoogte graag hoe t verder met jou gaat? Zou fijn zijn, gedeelde smart halve smart. Groetjes van je lotgenote Patty, en natuurlijk veel sterkte!!
PattyFriesland
BerichtGeplaatst: 23-10-2013 13:34 Reageer met quote

En andere lotgenoten, jullie ook veel sterkte ! Want al met al zijn we gewoon een stukje van ons leven kwijt, door deze demonische kwaal! Geeft beperking in je doen en laten
Moppie100
BerichtGeplaatst: 28-12-2013 8:47 Reageer met quote

Hoi,

Ik heb sinds september ook ontzettend veel klachten. Het beheerst mijn leven door de constante pijn die ik heb. Ik heb al elastiekjes laten schieten in november en moet in januari terug komen bij de proctoarts maar het helpt totaal niet. Vorige week lag ik in het ziekenhuis voor iets anders en toen heeft de MDL-arts nog een keer gekeken en stelde fissuren vast. Gisteren bij controle in het zh zei een andere MDL-arts dat ik ermee moest leren leven....ik ben nu alweer sinds 5 uur wakker vd pijn.....het is echt geen optie om hiermee te leren leven dus tips zijn heel erg welkom. Ik heb Vaseline met lidocaïne maar dat verzacht niet. Ook de Diltiazemcreme helpt niet, daarmee verergert de pijn zelfs. Toen ik vorige week in het zh lag (voor iets anders) kreeg ik 6x per dag morfinespuiten tegen de pijn....m'n pijnklachten (alvleesklierontstwking) kregen ze er wel onder maar mijn pijn van onderen niet! Dus zo heftig is het Sad wie heeft de gouden tip? Mijn ontlasting is altijd dun dus dat is het probleem niet. Het probleem is wel dat ik dagelijks 2 tot 3 x diarree heb maar dat komt door een darmaandoening en daar is niets aan te doen.

Groetjes Moppie100
fuelburnerss350
BerichtGeplaatst: 04-02-2014 14:28 Reageer met quote

Hallo allemaal

Ik heb al sinds 2009 last van anale kloven en ze komen en gaan. Soms gaat het heel goed en heb ik dagen weer geen last en dan moet even wat meer druk zetten bij het toiletbezoek en dan heb ik weer enkele dagen last. Ik heb toevallig de effecten van zinkzalf van ZWITSAL ontdekt en voor mij persoonlijk werkt het zeer goed tegen de pijn. Ik heb ook heel af en toe wat bloedverlies maar dit is zeer weinig en het stopt gelukkig ook erg snel. Maar soms is de pijn zo erg scherp dat het koudzweet mij uitbreekt en soms gewoon misselijk word van de pijn. En inderdaad, het is alsof je scheermessen/glasscherven uit je anus voelt komen…ik denk dat iedereen wel weet wat ik bedoel.

Ik probeer de ontlasting ook zo zacht mogelijk te houden en te gaan wanneer de drang er is! Zeker geen ontlasting ophouden!

Vandaag had ik weer een erge dag, met veel scherpe pijn en bloedverlies.

Ik wens iedereen heel veel sterkte
fuelburnerss350
BerichtGeplaatst: 11-02-2014 13:02 Reageer met quote

beste mensen, het gaat weer even beter bij mij. Ik heb de laatste dagen enkele zaken uitgetest en ik geef ze hier even mee:

* was je anus niet met zeep, maar met een emulsie, zonder parfum enzo. Ik gebruik bv. SANICUR zeep. Zo droogt de huid rond de anus niet uit en heb je minder kans op scheurtjes.
* ik sta nu op een dieet (om te vermageren) dus ik ga maar 1 keer per dag naar de WC en dat helpt ook weer.
* ik probeer mij te wassen na elk toiletbezoek en dat helpt ook (restanten van uitwerpselen irriteren ook)
* als het jeukt of prikt, gebruik ik ZWITSAL ZINKZALF en dat heblpt ook.

dit zijn natuurlijk allemaal dingen die mij helpen, dit is uiteraard voor iedereen anders...

ik hoop dat jullie er iets aan hebben. Als jullie vragen hebben, contacteer mij gerust op fuelburnerss350@yahoo.com
Index > Overige ziekten > Leven met een Anaal Fissuur
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring