Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Een gezonde levensstijl > hyperventilatie
Auteur Onderwerp: hyperventilatie
osmaccountant
BerichtGeplaatst: 19-03-2010 20:20 Reageer met quote

Ik heb een vraagje ik schiet vaak snachts wakker en dan ben ik bang dat ik stik dan heb ik het heel erg benauwd en dan een minuut later gaat me hart te keer en dan word me hart weer rustig en dan weer versnellen en dan weer rustig dat een paar keer komt dit door de hyperventilatie? is dat normaal reactie van je lichaam of niet ?
Bernie.b
BerichtGeplaatst: 07-06-2010 11:33 Reageer met quote

Als na onderzoek blijkt dat je hart goed is zou ik eens naar een therapeut gaan om je adenhalimg onder controle te krijgen. Ik heb dit wel eens in de auto gehad en ben met een ziekenwagen naar het ziekenhuis vervoerd, na een goed onderzoek was de uitslag hyperventilatie en nu heb ik het goed onder controle.
probly
BerichtGeplaatst: 16-07-2011 22:11 Reageer met quote

ik heb ook eens last gehad van hyperventilatie.Ik kreeg het héél benauwd en hartkloppingen zelfs met pijn in de borststreek.Na een groot onderzoek bleek het hyperventilatie te zijn.De kinésist leerde me ademen op een juiste manier.
Ze gaf me daarvoor zelfs een hulpmiddel, namelijk een papieren zak.Ik moest ademen in de zak je zag de zak dus steeds opbollen van de lucht en plat worden als je de lucht opzoog.Wat was de oorzaak; ik ademde in maar NOOIT genoeg uit.Dus de longen blijven vol en je krijgt er geen adem bij die je wil inademen, en zo raak je van slag krijg je het benauwd,en eens je dat voelt slaat de paniek toe en verergert de situatie nog meer.Sindsdien als ik voel dat ik weer verkeerd bezig ben, pak ik men papieren zak en leer weer ademen zoals het hoort.
Hopelijk heb je hier iets aan.
Index > Een gezonde levensstijl > hyperventilatie
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring