Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > Duizelig door goedaardige positieduizeligheid BPPV/BPPD
Auteur Onderwerp: Duizelig door goedaardige positieduizeligheid BPPV/BPPD
Lolas
BerichtGeplaatst: 18-03-2010 20:38 Reageer met quote

Hoi,

Sinds zondag heb ik veel draaiduizelingen wanneer ik mijn hoofd beweeg, vooral bij het omdraaien in bed. Het begon plotseling in de nacht en ik werd er heel angstig van. Ik wordt er misselijk van. Ik heb een constant licht gevoel in mijn hoofd en ben snel moe. Ik loop vaak te zwalken.

De huisarts is langsgeweest en constateerde de goedaardige positie duizeligheid BPPD. Dit gaat volgens hem binnen een paar dagen tot een paar weken vanzelf weer over. Ik heb Betahistine gekregen.

Op internet lees ik veelvuldig dat specifieke thuisoefeningen goed zijn. Die doe ik dan ook. Je moet de duizeligheid juist aanwakkeren en dat voelt erg vervelend.

Ik lees op forums dat mensen jarenlang last kunnen hebben ban BPPV. Dus dat het helemaal niet overgaat binnen een paar weken. Ik schrik daarvan. Ik heb echt geen zin hier jaren of maanden last van te hebben. Wat zijn ervaringen van mensen met BPPV hiermee?

Ik hoop iets te horen van jullie!

Groetjes van Lola

    Moderator opmerking:
    dubbelposten is niet toegestaan. Uw andere (dubbele) bericht is daarom verwijderd. Zie ook de Forum regels
JeroenMioch
BerichtGeplaatst: 02-08-2010 3:36 Reageer met quote

Ik heb het ook sinds een aantal weken, Mijn dokter dacht onterecht aan een ontsteking terwijl ik haar overduidelijk op de symptomen had gewezen.

Ik lees overal dat het een paar weken en nergens dat het jaren kan duren, echter het klinkt ongeloofwaardig dat het standaard verdwijnt, waarom zou het namelijk ? Ik lees dat een operatie ook tot de mogelijkheden behoord.

Zelf ben ik er niet angstig van geweest omdat ik het duidelijk herkende als een oor -probleem. Hoewel de klachten bij mij niet prettig zijn kan ik er goed mee omgaan. Ik moet zeggen dat het feit dat ik er niet misselijk van word daaraan bijdraagt.
Tet
BerichtGeplaatst: 31-08-2017 14:07 Reageer met quote

Ja dat is weer zo'n typische opmerking vsn dokter. Natuurlijk is het positie duizeligheid, je verandert immers van positie. Mijn huisarts moest er om lachen hij zei dat zij het zelf ook niet weten. En ik mag zeggen dat ik er heel wat van weet, heb er ruim 5 jaar mee gelopen. Ziekenhuis in en uit en de gekste onderzoeken gehad. Alles was oké. Door pijn aan arm kwam ik bij therapeut terecht en tijdens die behandeling kreeg ik een héél heftige duizeligheids aanval. Hij schrok behoorlijk en zie dat hij mij niet meer verder durfde te helpen maar stuurde mij gelijk door naar zijn collega een chiropractieine. Lang verhaal kort maken...zij heeft mij 1 x zittend en 1 x liggend " gekraakt" , wat eigenlijk best beetje eng was, maar daarna liep ik echt dansend de trap bijj hen af, voor het eerst in al die haren....dolgelukkig was ik. Nu, ongeveer 15 jaar later begint het weer terug te komen en ook ik kan daardoor weing doen, best lastig en soms heel angstig. Zit er aan te denken om toch weer naar een chiropractieine te gaan zoeken want zo is het niet meer leuk. Misschien dat iemand hier iets aan heeft (heb toendertijd ook dagboek bijgehouden) want tips en info van elkaar is soms heel fijn. Groet van Tet
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > Duizelig door goedaardige positieduizeligheid BPPV/BPPD
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring