Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > Nasleep septum(tussenschot)correctie
Auteur Onderwerp: Nasleep septum(tussenschot)correctie
plofje
BerichtGeplaatst: 09-03-2010 1:54 Reageer met quote

Hoi Allen,

In het afgelopen half jaar heb ik veel op internet gezocht en gelezen over verkoudheid, bijholteontstekingen en septumcorrecties. Nooit heb ik zelf ergens iets geplaatst, maar nu wil ik graag mijn verhaal vertellen en reacties van andere mensen hierop horen..

Het is een flink uitgebreid verhaal, deels omdat ik het graag wil opschrijven, deels omdat ik zelf iets dergelijks wel had willen lezen...

In september 2009 werd ik verkouden, helaas ging dit over in een zeer hardnekkige bijholteontsteking.
De ontsteking zorgde eerste alleen voor heftige pijn in mijn neus, jukbeen en kiezen. Later zou dit nog vele malen erger worden.
Van de huisarts moest ik het uitzieken, dat hielp niet. Dus toch maar een antibiotica-kuur. Het werd even wat minder maar de pijn kwam in alle hevigheid terug. De rontgenfotos gaven geen duidelijke uitslag en dus toch maar naar een KNO-arts. Weliswaar 3 weken later maar toch..
De KNO-arts schreef me onmiddellijk een sterkere antibiotica voor en vroeg om een CT-scan. Weer 3 weken later (!) kon ik daar de uitslag van ontvangen. Mijn tussenschot bleek extreem scheef te staan en een uitsteksel te hebben wat in de zijkant van mijn neus prikte en zo ook afvoer tegenhield. Een septumcorrectie zou nodig zijn om te verhelpen.
Uiteindelijk ging ik in januari onder het mes. De KNO-arts had me de indruk gegeven dat het allemaal niet zo heftig zou zijn; weinig pijn, zelfde dag naar huis, alleen de tampons zouden vervelend zijn.

Ik werd 's ochtends vroeg geoppereerd en was rond 10 uur al weer wakker. Niet heel veel pijn inderdaad, dat viel mee. Maar wat voelde mijn gezicht ontzettend dik! Ademen was zeer vervelend door de tampons.
De KNO-arts kwam bij me kijken en vertelde dat er niet 1 maar 2 uitsteksels in mijn neus hadden gezetten en dat daarom de tampons 1 dag langer moesten blijven zitten... flink balen natuurlijk, maar ja.
Gelukkig mocht ik snel naar huis. Helaas begon toen wel de pijn omdat de pijnstilling begon uit te werken.... Het steekte flink, maar de paractemol hielp gelukkig redelijk goed.

De volgende dagen waren heftig; niet warm eten of douchen, slapen was moeilijk; ;s nachts was ik vaak misselijk van het beetje slijm en bloed dat mijn keel in liep, mijn bovenlip voelde verdoofd, ik at weinig en hield nog minder binnen..
Tegen de tijd dat ik weer naar het ziekenhuis moest (3 dagen later) was ik erg ver weg door slaap en voedselgebrek. De kno-arts verwijderde de tampons waarbij ik flauwviel. Niet van de pijn hoor, maar vanwege het vreemde gevoel denk ik.
Gelukkig nam mijn neus al snel weer zijn normale proporties aan. Ik kan weer douchen, eten en slapen Smile


Dat was ongeveer de eerste week.

Ik wist dat ik daarna nog wel een tijdje nodig zou hebben om te herstellen. Dat had ik ook... De moeheid e.d. is normaal na narcose.
Helaas had ik meteen na de operatie ook een verkoudheid te pakken om het nog allemaal geirriteerd was.. De kno-arts schreef me daarom wederom een anti-biotica kuur voor, want een bijholteontsteking op dat moment zou echt vervelend zijn.
Desalniettemin was de verkoudheid erg pijnlijk en was de pijn waarmee alles begon dus helemaal niet afgenomen.
Ik hield me overigens wel aan alle voorschriften; spoelen met zout water, geen sport etc.

Inmiddels is het 2 maanden na de operatie en voelt het nog steeds niet helemaal normaal. Mijn neus is nog altijd gevoelig, ook aan de buitenkant. (Het afdrogen van mijn gezicht kan op tranen uitlopen) Ook is de pijn in mijn jukbeen nog niet geheel afgenomen. De KNO arts was tevreden met mijn herstel en ik hoef voorlopig niet terug te komen. Wel vond ze mijn slijmvliezen nog altijd flink geirriteerd.


Eigenlijk is het me tot nu toe flink tegengevallen, omdat de KNO-arts er zo luchtig over deed. Maar ik had niet verwacht dat ik na 2 maanden nog steeds klachten zou hebben en af en toe word ik er een beetje moedeloos van... Ik wil zo graag af van de pijn in mijn gezicht, maar het gaat maar niet weg.


Op internet en ook op dit forum staat redelijk wat geschreven over deze operatie en de directe nasleep, maar weinig op de lange termijn.
Ik ben benieuwd of en wanneer mijn neus weer zo gaat voelen als hij deed. Dus niet of het geholpen heeft voor de verkoudheid en de ontstekingen, maar juist de neus en het tussenschot zelf...
trudy
BerichtGeplaatst: 09-03-2010 11:55 Reageer met quote

Volgens mij staan er hier wat de nasleep van zo'n operatie hier toch best wel wat verhalen,je moet er alleen soms behoorlijk naar zoeken.
Zelf ben ik op ongeveer eenzelfde manier geopereerd in 2006 de nasleep ja het duurt even voor je je weer een beetje "normaal"voelt.
Zelf had ik dat al ingecalculeerd vanwege de verhalen die ik er over gelezen heb en de waarschuwing dat het niet altijd verbering brengt.
Mijn neus is nog maanden erna gevoelig gebleven.
Bij mij heeft het half half geholpen maar nog steeds ben ik vaak verkouden en heb ik regelmatig een bij/voorhoofdsholte ontsteking waar ik antibiotica voor nodig heb.
Dat het nog verbeterd? die hoop heb ik inmiddels laten varen.
(btw mijn neustussenschot bleek gebroken en ik had ondanks mijn leeftijd nog een amandel die heftig ontstoken bleek en weggehaald is ook zijn mijn neusschelpen behandeld)
Sterkte!
cheeky
BerichtGeplaatst: 17-10-2010 3:58 Reageer met quote

Hallo

Ik ben in Juli 2010 geopereerd aan mijn neus. Ik had een uitstulping aan het tussenschot en ze moesten mijn neus op 3 plaatsen breken. naja k werd wakker met tampons in mijn neus en moest diclofenac nemen, Naja had geen pijn dus heb het niet ingenomen, naja operatie is mislukt en ze moeten weer
kraan
BerichtGeplaatst: 15-05-2017 23:37 Reageer met quote

Septumoperaties zijn onnodige operaties die alleen maar door de kno artsen worden gedaan om geld te verdienen en om te oefenen. Vrijwel niemand knapt daar van op. Veel mensen trappen er in. Het kost je eigen risico, de enige die er beter van wordt is de arts.Begin er dus nooit aan, je loopt tevens kans op complicaties die opzettelijk niet door kno-artsen worden hersteld. En als je gaat klagen zullen de zogenaamde geneesheren je pesten, treiteren en gaan ze frauderen in je medische dossier.Zo werken alle artsen.
lening
BerichtGeplaatst: 16-05-2017 17:25 Reageer met quote

leningcredit700@gmail.com
BKR Lening bieden aan particulieren ! 2000 € tot 5.000.000€!
Ik verklaar onderhandse lening geldschieter wij bieden lening tegen 2%. Zoekt u dringend lening om uw project te financieren en betalen van je rekeningen, Hier is uw kans om toe te passen op leningen en financiële dienstverleners, bied ik alle soorten leningen Geïnteresseerd persoon moet eerlijk contact met mij opnemen via e-mail:leningcredit700@gmail.com
lening
BerichtGeplaatst: 16-05-2017 17:27 Reageer met quote

WILT U € 2500 tot € 12.500.000 AAN GELD LENEN,
leningcredit700@gmail.com

Helpt uw bank u aan een goed en betaalbaar krediet als alles tegen zit? Wij wel. EEN BKR is bij ons geen bezwaar en elke lening is binnen 24 uur beschikbaar. Lndien u interesse hebt.Contact met ons op voor meer informatie. E-mail :leningcredit700@gmail.com
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > Nasleep septum(tussenschot)correctie
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring