Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Kanker > Kanker in de Nek
Auteur Onderwerp: Kanker in de Nek
Hannie vd Poel
BerichtGeplaatst: 28-04-2009 11:48 Reageer met quote

Hannie van d schreef:
Zelzame Tumor in mijn nek--- Melanotisch Schwannoom
Ik heb met deze tumor zo'n jaar of 3 rondgelopen ik had veel pijn en mijn handen werkten niet goed meer mijn Huisarts wees het naar zenuwen en stress omdat mijn vader kanker had.
Na veel zeuren naar de neuroloog ,mri scan gehad en gelijk met spoed ogenomen,bleek uitval te zijn .
ik had een Tumor precies bovenin mijn nek waar alles samen komt van het zenuwslelsel,in mijn ruggemerg zat haast helemaal dicht,
Neuroloog Dokter Lie uit Tilburg kwam erbij en zei dat hij het maar 1x eerder mee heeft gemaakt in 20 jaar en die zat een wervel lager als bij mij.
De donderdag erop wou hij al opereren want het moest snel gebeuren , want anders zou ik heel snel verlamt zijn vanaf mijn nek naar beneden , ook niet meer zelf kunnen ademen.
Dat was ook het risico van de operatie als het mis zou gaan,wat gelukkig niet gebeurd is.
Hij en nog een neurochirurg hebben me 11,5 uur geopereerd in Tilburg Elisabeth ziekenhuis.
Hij heeft mijn nek en hoofd 35 cm open gemaakt en sommige delen niet terug gezet van mijn nek,ik kan 'n beetje bewegen maar niet zo veel.
Het was zwaar en nu nog mijn gevoel is gestoord doet veel pijn en is elke dag weer anders,
hoe ik over 2 jaar ben zo blijf ik zeggen ze Question
Maar het voornaamste is dat ik er nog ben ik ben net 47 en wil nog wel even blijven.
Ik hoop dat de pijn weggaat,met dat rare gevoel kun je leren leven.
Het is nu een half jaar na de operatie en ik ben alweer 3 mnd thuis ik kan me behelpen , gelukkig
Over wat ik heb is niks bekent Exclamation of toch Question
Weet u hier iets van of mischien is er toch iemand die dit ook heeft gehad,ik zou dat graag weten.
Of ben ik hierin toch Remi ,helemaal alleen Question

groeten van Hannie


Hallo Ik heb niet op uw reakties kunnen reageren,sorry kon niet typen.en was helaas de inlog kwijt?
Nu gaat het weer en zal ik het allemaal weer bij gaan houden hier .
Met mij gaat het ,dan iets beter als anders,,ik heb er een incomplete dwarsleasie aan overgehouden,
Alleen in mijn gezicht heb ik het normale gevoel,anders nergens,,alles is dood en doet veel pijn,heb nog steeds morfine tabbaletten voor de ondraaglijke pijnen,éne dag iets meer als de andere.
Ze zeiden dat hoe ik na 2 jaar zou zijn,zo zou ik blijven ,echt niet,het is nu 4 jaar geleden en het is nog steeds elke keer anders ,maar het is nooit niks wat er zo zeer doet.
Met hitte gevaarlijk want ik voel het niet,ja te laat,maar dan ben je al verbrand, de zenuwen zijn gestoord,die zitten onder de huid,als het daar doorheen is voel ik het wel.
Ik kan me in huis wat redden en heb hulp,,als ik verder weg moet ,moet ik in een rolstoel,op dat moment kan ik het wel lopen,beetje moeilijk, maar daarna kan ik 14 dagen niks meer en benen van lijkt wel 100 kilo zo zwaar en zeer,,dus laat ik me maar rijden he.

Ik heb nooit een knobbeltje of iets dergelijks gehad ,
Ik had overal uitval,heel raar.
en was zo moe,en had elke keer wat anders ,dan ziek,dan dit dan dat.
Mijn handen waren erg dun en blauw ,gewoon eng leken wel 100 jaar oud,,en heel koud ,niet warm te krijgen.
Er is verders niets over bekend, wat ik had,
En in Tilburg zeggen ze,dit kan goed nooit meer voorkomen,
Het zat bij mij bovenaan tussen mijn zenuwstelsel in mijn ruggenmerg,een stop die heel mijn rggenmerg al uit elkaar had geduwd omdat het zo groot was.
Door die slechte huisarts zei dokter Lie ,is toch mijn leven gered,omdat als de tumor kleiner was geweest hij geopereed had ,en meer ruggenmerg beschadigt had,was ik zeker een kasplantje geweest.

Het was voor hem ook spannend nog nooit eerder zoiets geopereerd,met 2 neuro chirurgen en een groot team ,duurde 17 uur,,gaat wel he,,boe-boe.
En dat ben ik nu na 4 jaar nog niet te boven.
Ik heb een webwinkeltje nu en maak hele mooie exclusieve hondenkleding,met maar 4 vingers de rest doet niks,,heb ik het druk mee
Ben net een klein kindje,,kijken met de oogjes,en als je een sterke wil hebt kun je alles ..
Een hele fijne afleiding ,als ik die niet had gehad,had ik het allemaal niet meer aangekunnen.
Nu blijf ik maar een beetje aanrommelen.
En hoop toch nog wel even op deze aardbol te blijven rondhuppelen,,ha-ha. Wink

Veel liefs en groetjes van Hannie
Lijna
BerichtGeplaatst: 30-04-2009 20:52 Reageer met quote

Hoi allemaal,

Heftig verhaal schrijf je, Hannie. Herken wel een aantal dingen , zeker in mindere mate dan wel. Merk dat je positief bent ingesteld. Knap van je! Daar bereik je ook het meeste mee, maakt je sterk Very Happy

Heb eigenlijk een vraag;
Na de operatie aan mijn nek (schwannoom in de nekwervels tegen het ruggemerg) zou het kunnen zijn dat er een paar cellen zijn blijven zitten. Als dat zo is dan kan het zijn dat het Schwannoom weer gaat groeien.
Tot nu toe heb ik ieder jaar een scan gehad en daarop was een lichte plek te zien waarvan ze zeggen dat het litteken weefsel is, omdat het al die jaren al stabiel is.
Nu heb ik weer mijn jaarlijkse scan gehad en is dat "littekenweefsel" dus gegroeid Sad en wordt meteen weer doorgestuurd naar de neurochirurg die dat moet beoordelen.
- Weet iemand of littekenweefsel nog kan gaan groeien na een aantal jaren??
- En is bij iemand de Schwannoom weer gaan groeien omdat er een paar cellen zijn blijven zitten???

Groet Marjolein
Hannie vd Poel
BerichtGeplaatst: 01-05-2009 1:49 Reageer met quote

Ik had eerst ook een vlek,kon vocht zijn,maar is wegegeaan.was van de operatie.
Ze kunnen daar nooit ruim wegsnijden,dus weten nooit of het weg is zegt dokter Lie.
Ik heb ook gevraagd over die 5 jaar dat ze wel eens zeggen na kanker he,hij zei dat dat met dit niet was,,het komt terug of het komt niet terug zei hij.
Ik moet nu ook weer een scan ,ik word er steeds banger van,boe-boe,,ik krijg altijd gelijk de uitslagen dat is zo spannend,
neu heb ik tekens daar een bult en dan weer daar,vaak van onderen, en in mijn borst allemaal weer goed,maar elke keer die spanning ,is zo zwaar,.
Ik begrijp dat het onder jou zenuwstelsel zat,,bij mij zat het er in,
Ben jij ook in tilburg geopereerd door dokter Lie >??
En heb jij er gekke dingen aan overgehouden of zat het bij jou niet in je ruggenmerg.
Ik hoor graag van je,want er zijn zo weinig mensen die het begrijpen,en dat vind ik nog het allermoeilijkste,,dat ze niet snappen waar je mee moet zien te leven.

Hele lieve groeten marjolein.
***

    Moderator opmerking:
    Het is niet toegestaan om (email)adressen in berichten te plaatsen.
    Zie de forum regels.
    U kunt wel uw emailadres in een gebruikersprofiel plaatsen.
Lijna
BerichtGeplaatst: 01-05-2009 19:04 Reageer met quote

Hoi Hannie,

Ja klopt helemaal wat je zegt, er zijn zo weinig mensen die het begrijpen. De meeste denken dat als je geopereerd bent, dat het dan weg is en dat het ook "over" is... Het is ook moeilijk te begrijpen voor mensen, in mijn geval, aan de buitenkant is niets te zien... Ik hield in het begin alles voor mezelf, tot dat ik ontdekte dat hoe meer ik de mensen uitlegde wat en hoe het voelde, hoe meer begrip ik kreeg. Dat was wel fijn.

Bij mij zat die schwannoom ook in of eerder tegen mun ruggemerg, ter hoogte van het begin van mun schouders. Het was een langzaam, goedaardig, groeiend gezwel dat in de loop van 15 à 20 jaar daar gegroeid was, mun wervels waren erdoor vergroeid, hadden ruimte gemaakt voor het gezwel.
Op het moment dat ik geopereerd werd drukte de tumor tegen mun ruggemerg waardoor ik een dof gevoel in mijn boven benen had. Ik liep met klapvoeten en mun reflexen waren sterk verminderd. Dit was na de operatie meteen weer normaal.

Wat ik over gehouden heb na de operatie is een zenuw beschadiging aan mijn linker arm/schouder, doffe plekken op mijn arm, pols en hand, een doffe pink, wijsvinger en half doffe ringvinger en krachtsverlies. Herken jou verhaal heel goed met dat verbranden, heb dat ook, ook in mijn vingers snijden. Moet altijd kijken wat ik met mijn hand doe. Ik heb ook wel eens dat ik in de boter heb gehangen en dat niet gevoeld/gezien heb, dan zit dus alles onder de boter, maar ja das niet zo erg, moet er wel eens om lachen, Smile

Had ook veel zenuwpijnen in mijn vingers, die zijn zo gemeen. Dat is wel minder. Gelukkig Wink
Vorig jaar kreeg een doffe plek op mijn rechter onderbeen, nu op mijn linker bil en zijn de doffe plekken op mijn arm/pols en hand overgelopen in elkaar tot 1 grote doffe plek. Das dus wel een verandering.
Heb altijd veel nek/schouderklachten en doordat ik links minder kon ben ik rechts gaan overbelasten... Tja en zo gaat het maar door.

Ik ben ook geholpen in Tilburg maar dan door neurochirurg dr. de Nie. Dat van dat weg snijden herken ik ook, dat zei dr. de Nie ook, weet nooit of je alles weg kan halen omdat het gebied zo risico vol is. Hij zei ook tegen mij, net als bij jou, dat hij dit in zijn carriere nog nooit had mee gemaakt en dat ie niet wist hoe het verloop zou zijn. Hij vertelde dat dit 1 op de 2 miljoen mensen voor komt. En hoera, wij zijn 2 van de gelukkigen!!!

Wat zijn bij jou die bulten dan steeds???
En wat houdt een incomplete dwarsleasi eigenlijk in? Ik begrijp dat je heel veel pijn hebt, is dat bij jou ook zenuwpijn?? Die verkleurde vingers heb jedat nu nog??

En Hannie, die scans blijven altijd spannend, ook al zegt je gevoel van het is goed, toch altijd weer die twijfel... Confused

Groetjes Marjolein
Lijna
BerichtGeplaatst: 05-05-2009 21:49 Reageer met quote

Beste Hannie,

Was benieuwd of je je scan heb gehad en de uitslag natuurlijk!? In ieder geval heel veel sterkte toegewenst, zal voor je duimen! Wink

Groetjes Marjolein X
Hannie vd Poel
BerichtGeplaatst: 30-05-2009 2:39 Reageer met quote

Hallo Marjolein

Zo we hebben echt veel gemeen meid.
Het is zo moeilijk voor me,niemand kan het allemaal brgrijpen,,jij wel ,dat doet me goed.
Ook andere mensen die een lief woordje voor je over hebben,dat doet je erg goed he.

Ik ben ook zeer benieuwd doe het met
,Eric de Haas,,gaat heb je dat gelezen bij mijn reakties die ik gehad heb, anders doe even.
Als je dit leest Eric laat even wat horen,hoop dat alles goed is met je.

Ja Marjolein wat jij nu schrijft over dat dove,doffe gevoel,dat heb ik nu in heel mijn lijf vanaf mijn nek, met daarbij ook vanaf mijn nek altijd hevige zenuw pijnen dan daar,dan weer daar maar altijd wel ergens.
Een incomplete dwarslaesie houd in dat er delen verlamd zijn , bv een stuk van je been of arm ,je voelt daar dan ook helemaal niks,en toch doet het zeer.
Je word er gek van,heb ook nog steeds veel medicijnen Tramadol een opium voor de helse pijnen en nog andere,anders kan ik het niet volhouden.
Mijn handen zijn niet meer zo nu, kan 2 vingers van elke hand goed gebruiken ,wel voel ik er niks mee,moet kijken bij alles wat ik doe,,de andere zijn stijf en werken eigenlijk niet of nauwlijks.
En toch ben ik omdat ik niet stil kan zitten mijn eigen Hondenkleding lijn begonnen,H&C Honden Couture en Divadog ,kijk eens op internet dan vind je me wel.
En kun je zien wat ik ondanks alles nog maak,heel mooi allemaal exclusief handwerk.
Het houd me bezig en is mijn grote afleiding, en mijn hobby.
Je moet iets hebben wat je leuk vind, anders had ik het niet vol gehouden ,krijg nu mijn winkeltje op de plaats,is bijna klaar.
Dus heb het erg druk,,is goed. want als ik stil zit ga ik te veel denken en word ik verdrietig om alles.
Soms is het me te zwaar, maar dat zul jij ook wel hebben .
Ze hebben bij mij de tumor uit mijn ruggemerg gehaald tussen mijn zenuw stelsel,en daardoor is het zenuwstelsel en mijn ruggemerg beschadigt, en dan hou je erge gekke dingen eraan over kan ik je zeggen.
Zoals jij zegt heb je ook van die doffe plekken ,de zenuwen zitten onder de huid en die zijn gestoord zoals ze zeggen.
Als het daardoor heen is voel ik wel wat,maar dan ben je al verbrand he of gesneden, of wat.
Dus jij schiet ook uit met je handen,ik ook ook, ik gooi van alles weg,heel hard en erg snel,je voelt dat niet aankomen.
Pas nog een lippenstift bij de drogist,dan kijken ze je aan en zeg ik,ja doen die handen he,,mensen zijn dom. ha ha.
Ook als je iets terug brengt moet je invullen, zeg ik kan niet schrijven,hoor je achter je,,zooo die kan niet schrijven,,zeg ik ja kun je ergens aan overhouden he!! weten ze niet waar ze moeten kijken,,hi-hi.
Ben nog niet geweest voor de scan in Tilburg,,ik word er steeds banger van.
Moest van de week weer voor gezwellen,waren cystis maar waren gelukkig weer verdwenen uit zichzelf.
Nu 2 Juni weer borstonderzoek,,zat een vlek hoop maar weer dat die niet verandert is.
Daarna ga ik maar weer naar Tilburg.
En zo blijven we bezig he meid.
Maar zolang we bezig zijn, zijn we er nog toch.
En zien we er maar iets van te maken.

groetjes van Hannie
kijk even op internet dan zie je ook mijn mail , ik hoor je heel graag. XXXX
Harma
BerichtGeplaatst: 11-06-2009 19:55 Reageer met quote

Hallo,

Ik ben in nov 2006 geopereerd aan een tumor in mijn ruggemergkanaal hoogte c2/c3 nek. Ik heb nog steeds pijn in mijn nek. De pijnpolie denkt aan een zeer gevoelige zenuw of dat er toch een zenuw is geraakt tijdens de operatie. Ik slik tramadol, lyrica en symbalta. Ik sta op de lijst voor een Tens. Hopen dat dat gaat helpen. Ik ben ontzettend moe het vergt veel energie. Ik werk weer full-time maar hoelang ik het nog volhoudt weet ik niet, het voelt alsof ik overleef ipv leef.
Ik ben blij dat ik er nog ben en geen dwarsleasie eraan over heb gehouden.
Mijn zus heeft nu ook een tumor op dezelfde hoogte alleen zij heeft hem tussen de wervels buiten het ruggemerg. Toeval? Mijn opa had een tumor in het hoofd. Kan het erfelijk zijn?

Groetjes voor iedereen Harma
m.engel
BerichtGeplaatst: 14-06-2009 14:51 Reageer met quote

Hoi allemaal, het is fijn hier wat herkenbare zaken te kunnen lezen. Helaas is bij mij recent een schwannoom ontdekt waarvan nog onzeker is of deze benigne of maligne is (op zich ziet het er wel naar uit dat het goedaardig is, daar gaan we dan ook maar van uit he;)).

Hannie en Marjolein: ik vroeg me allereerst af hoe het met jullie gaat? Hebben jullie nog scans gehad en/of uitslagen? Ik hoop in ieder geval dat het allemaal goed gaat..

Daarnaast heb ik nog een vraag voor mezelf; ik word namelijk binnenkort geopereerd (de precieze datum heb ik nog niet), en ik weet eigenlijk niet zo goed wat me te wachten staat. Het schwannoom zit in mijn nek. Wat zijn jullie ervaringen met de operatie? Ik ben vooral benieuwd hoe lang jullie in het ziekenhuis opgenomen zijn geweest en hoe lang jullie daarna niets hebben kunnen doen?

Sorry voor alle vragen maar ik ben best wel een beetje zenuwachtig voor de operatie.

Veel groetjes en sterkte met alles,

M. Engel (23,v)
Lijna
BerichtGeplaatst: 16-06-2009 22:03 Reageer met quote

Hoi Hannie en anderen,

Heb op je site gekeken van je honden kleding. Knap hoor! Wat je allemaal gemaakt heb. Dat is een heel secuur werk. Vind het heel mooi om te zien en te merken aan je reactie dat je zo positief in het leven staat, ondanks al je pijnen... Kan menig mens een voorbeeld aan nemen Smile

Begrijp dat je de scan nog niet gehad hebt, weet je daar al wat meer over? En heb je de uitslag van je borst onderzoek al gehad? Heb veel aan je moeten denken...

Hallo m.engel; Wat een vervelend bericht voor je zeg! Zit de schwannoom bij jou ook in het ruggemerg? Kan me voorstellen dat je zenuwachtig bent voor de operatie. Het is ook heel spannend en vooral omdat het op zo'n kwetsbare plek zit. Over de operatie; Bij mij duurde deze 4,5 uur. Heb 5 dagen in het ziekenhuis gelegen (het was kerst en wilde graag met nieuwjaar thuis zijn). Ik kon de eerste maanden niet veel doen. Was erg moe en kreeg heel veel last van mijn nekspieren. Een heel strak gevoel zeg maar. En ook had ik toen veel zenuwpijn, ook omdat er zenuwen waren beschadigt enz. Het herstel duurt anderhalf tot twee jaar. En gaat in kleine stapjes. Je kunt ons natuurlijk altijd vragen, als je ies mocht voelen of dat het erbij hoort. In die tijd was er niemand die mij kon vertellen hoe de revalidatie zou verlopen en wist niet wat ik kon verwachten. Hopelijk kunnen we jou wel helepn. Dus als je vragen hebt, kom maar!! Very Happy
(Weet je inmiddels wanneer je geholpen wordt? En in welk ziekenhuis??)


Hallo Harma; Als ik je een tip mag geven; Ik heb precies hetzelfde als jou gedaan. Fulltime werken, want ik moest en zou mun beroep kunnen blijven doen.. Nou daar ben ik achter gekomen. Heb alles over belast in die jaren en toen kon ik dus even helemaal niets meer. Dus als je het gevoel nu hebt dat je moet overleven in plaats van leven; Stop!! Geef aan wat je kan en luister naar je lichaam!! Dat heb je maar eentje!!
Ik heb nu aangepast werk en dat gaat goed. En gelukkig niet meer zoveel pijn als eerst. En dat is het echt waard! Ik weet dat het heel moeilijk is om toe te moeten geven dat je niet meer kan doen wat je zou willen, of altijd gedaan hebt, maar als je door blijft gaan wordt het er echt niet beter op.
Ik hoop dat je hier iets mee kan!

Ik krijg aanstaande vrijdag de defenitieve uitslag van de neurochirurg. Hoop dan antwoord te krijgen op een aantal vragen. En natuurlijk ben ik heel benieuwd wat hij zegt over de groei van het "littekenweefsel of eventueel cellen schwannoom"
Ben er best zenuwachtig voor. Kan er niets aan veranderen. En hij doet toch niets voordat ik weer klachten krijg, zei hij de vorige keer. Maar ja, maak me toch wel wat zorgen... Jullie horen er van.

Ik wens iedereen heel veel sterkte met alees en ik wacht heel graag op jullie reacties. Ik ben blij dat we zo open er over kunnen praten, doet mij erg goed om dit met jullie te delen.

Groetjes Marjolein X
m.engel
BerichtGeplaatst: 23-06-2009 16:52 Reageer met quote

Hoi allemaal,

Allereerst: hoe was het bij je neurochirurg afgelopen vrijdag, Marjolein? Ik hoop dat het toch echt littekenweefsel was.. Laat het maar snel even weten!

Bedankt voor je reactie, op de één of andere manier is het prettig te merken dat je toch niet de enige bent met zo'n ding in je nek! Ik heb nog steeds geen bericht van het ziekenhuis (Elisabeth in Tilburg, loop jij daar ook?). Probeer er zo min mogelijk over na te denken maar ben toch blij als het verlossende telefoontje komt.

Zijn er bij de rest al meer zaken bekend? Ben benieuwd.. Hannie, heb je al uitslagen?

Nou, fijn dat ik bij jullie met mijn vragen terecht kan.. En andersom geldt dat natuurlijk ook, al ben ik dan nogal een 'rookie' op dit gebied Wink.

Groetjes, succes!
Lijna
BerichtGeplaatst: 23-06-2009 23:42 Reageer met quote

Hoi Allemaal,

Ben bij de neurochirurg geweest en alles is owkeej!!! Very Happy Very Happy Very Happy Bij de meting hebben ze waarschijnlijk een ander "hoek" genomen. Het kan toch zijn dat dat er groei is, maar omdat het zo langzaam groeiend is, hoef ik volgend jaar pas weer een scan. Hij zei zich geen zorgen te maken en ik nu dus ook niet.
De uitbreiding van de doffe plekken op mijn armen kon hij wel verklaren n.a.v. de operatie. Die op mun onderbeen zit er nog maar die op mun bil is bijna weg! Ik zou daar voor naar de neuroloog terug moeten, van de ander kant; heb er geen last van dus denk ik er aan om het niet te doen. Heb nu wel weer even genoeg gehad.

m.engel; Om even op je vraag terug te komen. ik ben ook geopereerd in Tilburg, door Dr. de Nie. Fijne man!! Daar ben ik nu ook weer geweest, in Geldrop St. Anna zkh, hij heeft me echt gerustgesteld!
Waar zit bij jou precies de schwannoom? En is die ook langzaam groeiend??
Tuurlijk kun je altijd met je vragen terecht, ook fijn om te weten dat dit ook andersom is Smile
Dat wachten op de oproep vond ik ook erg. Heb toen 3 maanden moeten wachten... Van de ene kant hield ik me er aan vast; als ze me zo lang laten wachten heeft het niet zo'n haast en zal wel goed zijn. Van de ander kant; dat wachten roept alleen maar meer spanning op. Hoop dat je snel duidelijkheid krijgt!!

Hannie; Heb jij al je uitslagen?? Ben heel erg benieuwd!!

Groetjes Marjolein
m.engel
BerichtGeplaatst: 28-06-2009 12:29 Reageer met quote

Gefeliciteerd Marjolein! Very Happy Wat een supergoed nieuws.. En ik kan me voorstellen dat je wel even genoeg gehad hebt, het is ook fijn om er even niet mee bezig te zijn. Ik heb donderdag te horen gekregen dat ik volgende week maandag geopereerd word. Vind het wel een beetje spannend, maar ben tegelijkertijd erg blij! Het zit bij mij trouwens aan de linkerkant, ik weet eigenlijk niet ter hoogte van welke wervel.

Hoe lang hebben jullie na de operatie niets kunnen doen? Ik ga 12 dagen later op vakantie dus vroeg me af of ik deze moet annuleren?

Bedankt nog een keer voor de antwoorden, heel fijn!

Groetjes!
Lijna
BerichtGeplaatst: 28-06-2009 18:11 Reageer met quote

Hoi m.engel (heb je ook een voornaam?)

Dankje wel! Ben ook super blij! Very Happy

Wat fijn dat je nu duidelijkheid hebt. En ja tis spannend.... Het is ingrijpend, zo'n operatie. Maar wel een fijne gedachte als het gezwel er uit is! Heb je een langzaam groeiend gezwel??

Om op je vraag van je vakantie terug te komen; De eerste 3 maanden kon ik niet veel.. . In eerdere mails hier op het forum kun je lezen hoe het bij mij verlopen is.
Bij mij zat het gezwel ter hoogte van mijn schouders (overgang nek en rug zeg maar) tegen het ruggemerg. Ook aan de linker kant.
Als je ongeveer het zelfde hebt als ik dan denk ik eerlijk gezegd, sorrie dat ik het moet zeggen Confused , dat je na 12 dagen al zover bent om op vakantie te gaan... Tuurlijk kan het bij een ieder anders zijn, hoop het voor je Wink .

In hoeverre ben je op de hoogte gebracht van wat de operatie inhoudt? En wat ze precies gaan doen?? Ik wil je best het een en ander vertellen? Wordt je 8 juli geholpen??

Hoor graag van je,
Groetjes Marjolein
Lijna
BerichtGeplaatst: 07-09-2009 21:05 Reageer met quote

Hoi Allemaal,

Hannie, m. engel, Harma, hoe gaat het met jullie?
Heb al een tijd niets meer van jullie vernomen? Sad M.engel ben heel benieuwd hoe het met je operatie is gegaan??

Groetjes Marjolein
luciflame
BerichtGeplaatst: 25-02-2013 23:11 Reageer met quote

hoi mijn stiefvader heeft een half jaar terug longkanker gehad en hebben ze 1 hele long verwijderd daarna heeft hij 6 weken bestraling gehad en afgelopen donderdag ging hij de mri in en was het erna 1grote paniek in het ziekenhuis hij heeft namelijk een uitzaai inzijn nek zitten en die heeft 1 nekwervel gebroken en die wervel is gewoon weg ze hebben hem gelijk neergelegd op een bed en zijn nek werdt in een ijzeren stellage geplaatst met schroeven in zijn hoofd dit omdat hij absoluut zijn nek niet meer mag bewegen inverband met sterven . de dag erna kregen we nog schikbaarende nieuws normaal had hij nog 6 tot 12 maanden te leven maar hij zit hiervan al op de helft dus diagnose 3 tot 6 maanden we zijn ons rot geschrokken 2 maanden terug was er nog niks te zien op de mri en nu ben je gewoon weg opgegeven en wacht je je tijd af.
Harma
BerichtGeplaatst: 27-02-2013 9:34 Reageer met quote

Hallo Luciflame,

Wat een vreselijk nieuws, werd er stil van toen ik het las.
Ik wens jullie allemaal heel veel sterkte toe.

Liefs
Marit7
BerichtGeplaatst: 03-07-2016 20:03 Reageer met quote

Hai mensen van de chat over "kanker in nek" ik heb jullie berichten gelezen. Ze zijn van jaren geleden. Oa van "hannie" en "Marjolein". Ik herken heel veel in jullie verhalen. Maar voor ik daar over deel wil ik eerst even checken of jullie nog actief Zijn op deze chat? Ik heb afgelopen maart een zware operatie gehad aan schwannoom in mijn nek, en behoefte aan contact hierover. Ik wacht even reaktie af!! Hoop dat t inmiddels beter met jullie gaat, of een weg in hebben gevonden.. Wat een heftige herkenbare verhalen.
Groetjes marit
Nomi
BerichtGeplaatst: 22-08-2016 10:52 Reageer met quote

Hallo Marit

Ik heb ook behoefte om er met iemand over te praten.
Het lijkt wel of ik de enige ben in mijn omgeving met dit medisch probleem.Ik zelf ben in 2010 geopereerd aan de plexus brachialis, daar zat die vervelende schwannoom.Ik heb de operatie ondergaan in Genk. In onze eigen ziekenhuis waren ze er niet in gespecialiseerd.
Ik ben benieuwd naar jou verhaal.

Groetjes Nomi
Marit7
BerichtGeplaatst: 30-08-2016 11:29 Reageer met quote

Hai nomi,
Fijn je reaktie, en blijkbaar hebben we beide behoefte aan contact over dit onderwerp.
Ik heb nog nooit in mijn leven op een forum gezeten dus ben aan t ontdekken hoe zoiets werkt😉. Ik heb even opgezocht waar de exacte lokatie van het schwannoom zich in jouw situatie bevond. Ben benieuwd hoe je hersteld bent van je operatie en of ze alles hebben kunnen verwijderen. Ik ben nog steeds aan het revalideren. Ze zijn 12 uur met de operatie bezig geweest. Er zijn bij mij nog delen achter gebleven. Dus ik blijf sowieso controles houden. Ik heb nog veel meer te delen maar ik wacht eerst je reaktie even af. Groetjes Marit
Nomi
BerichtGeplaatst: 30-08-2016 16:32 Reageer met quote

Hoi Marit

Ik ben in 2010 geopereerd, zover ik weet hebben ze alles weggehaald.De eerste 3 jaar heb ik elk jaar een mri gehad en nu moet ik om de twee jaar terug voor een mri. Als het terug komt willen ze er snel bij zijn, hoe kleiner de tumor hoe beter.Ik hoop natuurlijk dat het niet meer terug komt, want dan blijf ik verlamd aan mijn arm.
Ik heb na mijn operatie echt alle medicijnen gehad voor de pijn.Maar er heeft helaas geen ene geholpen. Ik ben 2 jaar na de operatie naar de pijnpoli geweest.En dat had ik nooit moeten doen, daarna zijn de klachten verergert.Ik heb ook nog de tens geprobeerd maar helaas ook geen vooruitgang. Ik kan nu bijna niks meer met mijn arm.De geringste inspanning verergeren de klachten. Ik heb ook gerevalideerd bij Adelante in Hoensbroek.Maar helaas het hele traject niet mogen afmaken, omdat de klachten erger werden.Ik heb van de ergotherapeute geleerd hoe ik het huishouden kan runnen.Wel met ergonomisch spullen.Ik kan heel veel niet, maar de dingen die ik wel kan doe ik nog zelf.
Ik ben benieuwd naar jou verhaal.
Groetjes Nomi
Index > Kanker > Kanker in de Nek
Pagina 2 van 3  

Vorige  1, 2, 3  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring