Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Het Restaurant > verlieft op mijn arts
Auteur Onderwerp: verlieft op mijn arts
grdzgzovic
BerichtGeplaatst: 20-07-2012 0:35 Reageer met quote

De Nederlandse artseneed luidt als volgt:

Ik beloof dat ik de geneeskunst zo goed als ik kan zal uitoefenen ten dienste van mijn medemens,
Ik zal zorgen voor zieken, gezondheid bevorderen en lijden verlichten.
Ik stel het belang van de patient voorop en eerbiedig zijn opvattingen. Ik zal aan de patient geen schade doen. Ik luister en zal hem goed inlichten. Ik zal geheimhouden wat mij is toevertrouwd. Ik zal de geneeskundige kennis van mijzelf en anderen bevorderen. Ik erken de grenzen van mijn mogelijkheden. Ik zal mij open en toetsbaar opstellen. Ik ken mijn verantwoordelijkheid voor de samenleving en ik zal de beschikbaarheid en toegankelijkheid van de gezondheidszorg bevorderen. Ik maak geen misbruik van mijn medische kennis, ook niet onder druk. Ik zal zo het beroep van arts in ere houden. Dat beloof ik.

Zoals je ziet staat er dus niets in over liefdesrelaties, noch is er enige wettelijke regel die dit verbiedt. Het is echter wel zo dat de algemene ethiek in de gezondheidszorg stelt dat een arts zich onafhankelijk van de patient moet opstellen en in principe niet buiten de arts-patient verhouding treedt. Dit geldt in principe voor alle behandelrelaties dus ook voor tandartsen, fysiotherapeuten, etc. Liefde laat zich echter niet dwingen en het komt dus inderdaad wel voor dat er een liefdesrelatie ontstaat. Daar wordt wel altijd een beetje moeilijk naar gekeken. Met name de arts zal hier door zijn collega's (en wellicht ook patienten) op worden aangekeken, maar het kan dus wel.
Het aanhouden van een behandelrelatie wordt dan echter wel als ethisch verwerpelijk beschouwd omdat er dan van onafhankelijkheid geen sprake meer kan zijn.
kraan
BerichtGeplaatst: 04-07-2013 10:56 Reageer met quote

Nederlandse artseneed van 2003
"Ik zweer/beloof dat ik de geneeskunst zo goed als ik kan zal uitoefenen ten dienste van mijn medemens. Ik zal zorgen voor zieken, gezondheid bevorderen en lijden verlichten.
Ik stel het belang van de patiënt voorop en eerbiedig zijn opvattingen. Ik zal aan de patiënt geen schade doen. Ik luister en zal hem goed inlichten. Ik zal geheim houden wat mij is toevertrouwd.
Ik zal de geneeskundige kennis van mijzelf en anderen bevorderen. Ik erken de grenzen van mijn mogelijkheden. Ik zal mij open en toetsbaar opstellen, en ik ken mijn verantwoordelijkheid voor de samenleving. Ik zal de beschikbaarheid en toegankelijkheid van de gezondheidszorg bevorderen.
Ik maak geen misbruik van mijn medische kennis, ook niet onder druk. Ik zal zo het beroep van arts in ere houden.
Zo waarlijk helpe mij God almachtig
of
Dat beloof ik

Maar de hedendaagse hypocriete artsen en hun verzekeringsmaatschappijen hebben anno 2013 nog steeds schijt aan de artseneed, de wet, de patiënt en normen en waarden, collega en geld zijn belangrijker!
kraan
BerichtGeplaatst: 04-07-2013 11:00 Reageer met quote

Artsen liegen, bedriegen, bedreigen en frauderen ten koste van de patiënt.
Artsen hebben schijt aan de wet, hun afgelegde eed, aan NORMEN EN WAARDEN en moeten zich dus schamen voor hun gedrag. Liegen, bedriegen, bedreigen door artsen? Ja, ook nog in 2013 vertonen de artsen dit ziekelijk gedrag. Medische missers worden lekker niet door de artsen gemeld, vermeld en hersteld, laat de patiënt maar barsten, wat een walgelijk gedrag van een arts!
Er zijn talloze bewijzen en slachtoffers maar er wordt ondanks mooie beloftes niets aan gedaan, doofpot de artsen hebben in de afgelopen jaren alleen maar meer hun zakken gevuld.
Het vertrouwen in de artsen is weg, artsen zijn de meest foute beroepsgroep verantwoordelijk voor duizenden slachtoffers. Liegen, bedriegen, bedreigen en frauderen ten koste van de patiënt.
Er zijn talloze bewijzen en slachtoffers maar er wordt ondanks mooie beloftes niets aan gedaan, doofpot de artsen hebben in de afgelopen jaren alleen maar meer hun zakken gevuld.
sparretje
BerichtGeplaatst: 12-07-2013 14:02 Reageer met quote

Mensen kunnen wel denken dat ze verliefd zijn op artsen, maar het punt is dat je ze niet in privé-sfeer kent. Je weet niet hoe ze dan zijn. Kan het ook zijn dat je denkt verliefd te zijn, omdat hij/zij een luisterend oor voor je heeft. De artsen zullen hun taak gaan doen waarvoor ze zijn aangesteld. Ze komen met verschillende mensen in contact. Wij hebben sinds een aantal jaren privé contact met een kinderarts. Hij heeft van het begin af aan altijd voor ons klaar gestaan. Ik denk zoals wij met elkaar omgaan menigeen verliefd op hem was geworden. Maar dat is niet gebeurt. hij heeft wel tegen mij gezegd dat hij van mij was gaan houden. Maar dat heb ik niet opgevat als verliefdheid en dat was het ook niet.
mar14
BerichtGeplaatst: 19-07-2013 21:31 Reageer met quote

Hoi,

Ik zou zeggen, ga ervoor. Verliefd zijn is goed voor je Very Happy Vraag gewoon een keer heel sneaky hoe het gaat of of hij al op vakantie nis geweest met zijn gezin enzo. Succes.
Babyface
BerichtGeplaatst: 29-08-2013 7:05 Reageer met quote

Wel heftig dit allemaal maar hier wordt gesproken over verliefd zijn op je huisarts. En tja een arts is niet professioneel als hij wat begint met een patiënt, maar het zijn inderdaad ook mensen met gevoelens. En hoewel artsen zich aan hun eed moeten houden, maar hoe verder als je huisarts verliefd is op jou en daar eerlijk mee vooruit is gekomen?

Mijn verhaal is als volgt ik heb deze arts ooit als vervangende arts gekregen toen mijn eigen huisarts er niet was. Vanaf dag een heb ik zelf nooit een arts/patiënt gevoel gehad bij deze man het was alsof we elkaar al jaren kende en ik voel mij nog steeds op mijn gemak bij hem. Nu had hij een aantal maanden geleden mij verteld dat hij me leuk vind maar ik heb er verder niks mee gedaan. Ik kan overigens alles met hem bespreken en we hebben ook heel veel lol als ik op consult kom maar niettemin hij is ook een leuke man om te zien Embarassed Nu heeft hij niet zo lang geleden mij weer verteld wat hij van me vind en we zijn overigens beide vrijgezel en in leeftijd schelen we niet veel. Hij heeft mij wel verteld dat als het hem niet lukt zijn gevoelens voor mij in bedwang te houden ik serieus op zoek moet naar een ander huisarts, want dan kan hij mij niet meer behandelen als zijn patiënt, maar hij is ook echt een heel lieve man en heel eerlijk ik zou mij geen betere partner kunnen voorstellen. Maar nou weet ik niet wat ik moet doen ik vind hem ook leuk en zie hem als mijn beste vriend met wie ik van alles kan bespreken, maar durf hem niet te zeggen dat het wederzijds is, maar zou hem ook niet kwijt willen als huisarts Sad

Wat moet ik nu met mijn gevoelens?

Oja hij heeft wel onderzoeken bij me gedaan, waar ik wel uit de kleren moest naar vond het niet gênant, ondanks dat ik weet wat hij voor mij voel, maar goed dat weet ik al maanden van hem en nog steeds ga ik met volle enthousiasme naar hem.
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 30-08-2013 1:12 Reageer met quote

Hoi Babyface,
Ik denk dat je in je hart moet kijken wat je met deze huisarts wilt. Als je hem zo graag mag dat je hem verder wilt leren kennen, dan kun je op z'n avances ingaan en een afspraakje met hem maken.

Waarschijnlijk wil je hem als huisarts niet missen omdat je regelmatig bij hem komt...? Maar als jullie een relatie zouden krijgen, zie je hem toch ook regelmatig?!
Wel is 't dan verstandig om terug te gaan naar je vroegere huisarts, die je had voordat deze vervanger in je leven kwam.

Ik wens je veel wijsheid bij je beslissing. (Kun je jezelf in de toekomst zien als doktersvrouw...?)
Groetjes, Musje.
Index > Het Restaurant > verlieft op mijn arts
Pagina 2 van 2  

Vorige  1, 2

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring