Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Het Restaurant > verlieft op mijn arts
Auteur Onderwerp: verlieft op mijn arts
jojopret
BerichtGeplaatst: 05-02-2010 15:53 Reageer met quote

Hallo,
Ik ben bang dat ik verlieft ben geworden op mijn arts.
Ik kan alleen maar aan hem denken en bij alles wat ik doe denk ik aan hem.
Ik zie hem niet vaak maar als ik bij hem ben geweest ben ik helemaal van slag.
Ik loop dan echt met mijn hoofd in de wolken, ben dan net een verliefde puber van 15.
ik dacht dat gaat wel voorbij als ik een paar dagen verder ben maar nu een paar maanden later ben ik nog steeds helemaal gek van hem.
de manier hoe hij lacht ,praat , doet , eigenlijk alles aan hem is fantastisch.
ik wil hem niet in de problemen brengen maar zou hem toch ook wel graag vertellen wat ik voel voor hem.
niet dat hij er iets mee zal kunnen want hij is mijn arts en zal wel een vrouw hebben , misschien wel een gezin... ik weet het niet.
hoe hij over mij denkt weet ik niet .
Hij is wel heel amicaal en ik voel toch echt wel een spanning hangen als ik bij hem op spreekuur kom maar ik kan mezelf natuurlijk ook voor de gek houden.
Dit is geen bevlieging en gaat ook helemaal niet om dat hij arts is , dat kan me allemaal helemaal niets schelen , al was hij bouwvakker slager of postbode geweest dan nog zou ik als een blok voor hem vallen .
als persoon tot nu toe wat ik van hem ken is het gewoon een geweldige man.
wat moet ik hiermee en wat zijn de regels dat al zou hij mij ook wel leuk vinden , wat mag als je dokter en patient ben ?
Anoniem6034736
BerichtGeplaatst: 05-02-2010 16:17 Reageer met quote

Hallo jojopret,

Oei! Dat is inderdaad een hele lastige situatie. Ik ga proberen een antwoord te geven op je vragen aangezien ik zelf een geneeskunde student ben en wij leren ook tijdens onze opleiding wat te doen in zulke situaties.

Je vroeg wat jezelf moest doen;
Nou, je MOET niets, maar het beste en het makkelijkste voor jezelf is gewoon de waarheid vertellen aan je dokter. Dat geeft je toch een opluchting denk ik.

Wat als hij jou ook leuk vindt?
De kans dat hij, als jouw dokter, ook gevoelens voor jou zal hebben is echt klein. Tuurlijk artsen zijn ook mensen en zij worden ook verliefd. Maar een arts weet donders goed wat de gevolgen kunnen zijn van zulke dingen. Wat staat er op het spel voor hem? Nou zijn reputatie als een professionele dokter. Zijn reputatie bij zijn collega's. En wat te denken van zijn patienten? Hoe zullen zij hem aankijken als dit uitkomt? Kortom het heeft zeker gevolgen voor zijn professionele carriere.

Een relatie van een dokter met een van zijn patienten wordt als ongezond beschouwd omdat een arts een vertrouwenspersoon is. Jij als patient komt omdat jij zijn/haar hulp nodig hebt.

Ik weet niet wat voor soort persoon het verder is maar dit kan er gebeuren als je het vertelt. Hij kan in het ergste geval (als hij bijv. ook gevoelens heeft voor jou), jou doorverwijzen naar een andere collega. Hij kan jou uitleggen dat het niet goed is en wat de gevolgen zijn en verder altijd bij lichamelijk onderzoek waarbij je uit de kleren moet gaan een assistente erbij halen want hij wil niet dat er iets gebeurt.

Ik hoop dat je iets wijzer bent geworden van mijn antwoord.

Gr.

Laatst aangepast door Anoniem6034736 op 05-02-2010 16:54, in totaal 1 keer bewerkt
jojopret
BerichtGeplaatst: 05-02-2010 16:27 Reageer met quote

Hoi,
Lichamelijke onderzoeken zijn er niet wat hij is gespecialiseerd in iets wat niet lichamelijk te onderzoeken valt.dit kan alleen via bloed onderzocht worden en dat doet hij zelf niet.
er staat dus tijdens de afspraken altijd een tafel tussen. buiten elkaar een hand geven is er ook geen contact geweest.
ik heb echt geprobeerd het van me af te zetten maar het lukt me gewoon niet.
ik wil ook echt niet dat zijn toekomst qua werk in gevaar loopt maar dit is toch ook niet gezond.
als er nou totaal geen klik zou zijn zou het makkelijker zijn om het los te laten maar het lukt niet.
ik zal het iets verfijner uitlaggen.
als ik op consult ben dan hebben we het ook over andere dingen , heel kort maar maar we glippen vaak naar andere onderwerpen , je ziet hem dan denken oh ik ben dokter en gaan weer over mijn gezondheid praten . ik kan mezelf voor de gek houden maar er is iets.
ben alleen zo bang dat als ik het hem vertel waar ik volgend=s mij het lef niet eens voor heb dat hij me inderdaad doorverwijst naar een andere arts en dan zie ik hem niet meer.
je leest ben een hopeloos gevalletje verliefdheid.
we zijn beide van dezelfde leeftijd en soms denk ik ja hij voelt het ook maar ineens kan hij dan weer zo terug vallen in het dokter zijn . ik wordt gek van mijn gedachten.
Anoniem6034736
BerichtGeplaatst: 05-02-2010 16:47 Reageer met quote

Ik begrijp je, liefde is nooit makkelijk.

Die risico is er hoor; dus dat hij niet zal toegeven dat hij ook gevoelens heeft. Maar als hij dat doet dan is dat omdat hij rekening houdt met zijn werk en misschien als hij een vrouw/vriendin thuis heeft.

En dat jullie het soms over andere dingen hebben...hmm ja, dat hangt ervan over wat het is. Als het echt persoonlijke en intieme zaken zijn of gewoon dingen als het werk, weer, studie etc. Want sociale interactie is ook een van de taken van een arts. En heel veel artsen doen dat niet.

Van dat doorverwijzen; dat zal pas echt in het ergste ergste geval gebeuren hoor, dus maak je daar niet druk om.

Een tip; kijk uit dat je niet gekwetst wordt.
jojopret
BerichtGeplaatst: 05-02-2010 17:32 Reageer met quote

Ik denk dat ik mezelf al gekwetst heb door deze gevoelens toe te laten .
was er even vergeten bij te vermelden dat ik hem een week of wat geleden ook al twee anonieme kaarten heb gestuurd .Een darvan heeft ie geopent en de ander niet , ik weet dat omdat dit online is gedaan en ik een ontvangst bevestiging heb gevraagd.
maar goed , nu dan de vraag ....
Wat moet ik doen ? gewoon vertellen ? of een andere arts vragen en dan vertellen ? hij draagt geen ring dus getrouwd is hij niet , denk wel dat ie een vriendin heeft en volgens mij ook een kindje .
alleen daarom zou ik het al los moeten laten maar ik geloof dat het te sterk is.
zou wel eens gewoon eens buiten de muren van zijn kamer af willen spreken , helemaal niet om wat met hem te doen maar alleen al gewoon even praten buiten zijn werkomgeving.
maar dat kan ik toch niet vragen , ik zou me kapot schamen de volgende keer als ik op afspraak moet.
jeetje wat moet ik nou toch.
gebeurt dit vaker ? heb je als student verhalen gehoord van dat dit vaker het geval is.
Anoniem6034736
BerichtGeplaatst: 05-02-2010 17:42 Reageer met quote

Hoi,

Jazeker, het gebeurt vaker. En ja er zijn genoeg artsen die iets met een patient zijn begonnen en dan dag konden zeggen tegen hun carriere.

Een extreme voorbeeld misschien; een hele goede neuroloog had in maastricht een relatie met zijn patiente. Ze werd zwanger en het verhaal kwam dus naar buiten. Neuroloog die tevens onderzoeker was met veel publicaties werd ontslagen en niet meer serieus genomen.

Kijk, wij leren wat we moeten doen later in zo een situatie. Wees professioneel, houd afstand en als je merkt dat er gevoelens zijn dan (zoals ik al eerder zei) roep je een assistent die je een handje helpt bij het lichamelijke onderzoek.

Wat verwacht van hem je als ik vragen mag?

Als je geen relatie verwacht is het beste om het gewooon te vertellen....en ik weet zeker dat jullie er beide om gaan lachen. Als je meer verwacht dan wordt het natuurlijk moeilijk.

relatie arts patient heeft geen kans van slagen, dat kan ik je zeker vertellen. het is niet anders.


gr.
jojopret
BerichtGeplaatst: 05-02-2010 20:10 Reageer met quote

Hoi,

Tja , wat verwacht ik van hem .
Hahaha , dat ie me in mijn armen springt en zegt oh ik vind je fantastisch en we gaan samen een hele mooie tijd hebben tot de dood ons uit elkaar haalt.

Nee ik weet niet wat ik verwacht , ik kan niets verwachten denk ik zoals ik het van jouw een beetje begrijp.

Hij is echt wel een arts die ook echt wel een leuke functie heeft en onderzoek doet en dat mag hij natuurlijk niet kwijtraken.

Voordeel is dat als alles goed blijft gaan ik hem nog maar een keer hoef te zien en dan is het als het goed is niet meer nodig , dan pakken mijn andere artsen het weer op.

Dus stel hij vind me leuk en hij heeft geen relatie dan zouden we misschien daarna eens wat kunnen afspreken , lijkt mij niet dat er dan nog problemen kunnen komen wat zijn loopbaan betreft.

Misschien is het het beste als ik maar een leuke man tegen het lijf ga lopen waar ik als een blok voor val en mijn droom dokter uit mijn hoofd kan zetten .

Dan even een gewetens vraag voor jouw , Stel je bent straks klaar met je studie , krijgt een leuke baan in een leuk ziekenhuis en je krijgt een patient die even bij je komt vertellen stapel gek op je te zijn , wat zou jij doen ?
ontslaan als patient en kijken wat het wordt of direct afkappen ?

groetjes
Anoniem6034736
BerichtGeplaatst: 05-02-2010 23:52 Reageer met quote

Hoi,

Je zegt het volgende: "Dus stel hij vind me leuk en hij heeft geen relatie dan zouden we misschien daarna eens wat kunnen afspreken , lijkt mij niet dat er dan nog problemen kunnen komen wat zijn loopbaan betreft. "

Het probleem is dat hij jou altijd als een patient zal zien. Dat is voor jou en voor hem zelf niet fijn.

Je vroeg wat ik in zo een situatie zou doen als ik later een arts ben.

Ik zou het verhaal rustig en geamusseerd aanluisteren en heel vriendelijk uitleggen hoe ik erover denk. Namelijk, dat ik haar arts ben en desnoods een goede vriend maar meer dan dat kan het nooit worden omdat dat tegen mijn eed (die elk arts moet afleggen) en principes is. Al zou ik gevoelens voor haar hebben, ik zou naar mijn verstand luisteren.

Verder zou ik heel vriendelijk zijn en haar een drankje aanbieden in de restaurant van het ziekenhuis ofzo. Echt afkappen zou ik doen wanneer ze het niet wil begrijpen dat het niets kan worden en bijv. zou gaan stalken etc.

Ik wilde nog even zeggen dat jij zelf een volwassen vrouw bent en dat je natuurlijk zelf beslist wat je doet.

Succes ermee Wink
jojopret
BerichtGeplaatst: 08-02-2010 11:29 Reageer met quote

Dus jij zegt eigenlijk dat al zou hij mij leuk vinden , ik geen patient meer van hem ben en hij geen vriendin heb dan nog ik mijn fantasietjes op mijn buik kan schrijven ?
Pfff , wat een toestand.
Ja en ik probeer echt hem uit mijn kop te krijgen hoor maar het lukt gewoon echt niet !
Ik weet ook eerlijk gezegd niet wat ik nou moet doen , zal ik hem een mail sturen , of het hem face tot face vertellen ? dat durf ik dus echt niet.
Dat gaat ook niet meevallen want hij heeft tegenwoordig elke keer iemand erbij die er gewoon bij zit , iemand in opleiding denk ik.
Misschien moet ik het wel helemaal niet vertellen , zoals jij zelf zegt je zou het aanhoren en haar vertellen dat het niet kan , ik zou me zo schamen op zo een moment.
Weet je ... als ik zeker zou weten dat hij mij puur alleen als patient zou zien zou ik me er bij neerleggen maar ik merk voel en bespeur gewoon echt van zijn kant ook meer interesse dan zou moeten .
we hebben echt lol samen ,zetten elkaar een beetje voor lul door grapjes te maken , hij verteld ook bv dat ie zich al een paar weken niet lekker voelt maar geen persoon is die zich ziek meld.
het is dus best persoonlijk, hij belt ook vaak om even door te geven dat mijn bloed goed was enz enz.
Dat doen dokters normaal niet , tenminste ik heb heel wat artsen maar heb er nog geen gehad die me belde dat het goed was .
alleen als iets niet goed is belde ze me.
Je hebt het over een eed die je af moet leggen , wat voor eed is dat dan ?
ben daar wel benieuwd naar .
Misschien handiger als je me mailt , nu kan iedereen mee lezen en wil niet dat ik iets teveel vertel waardoor misschien andere de dokter zullen herkennen , nogmaals wil hem zeker niet problemen bezorgen.
jojopret
BerichtGeplaatst: 08-02-2010 14:15 Reageer met quote

mijn mailadres mag er niet op dus dat gaat niet meevallen. helaas.
Anoniem6034736
BerichtGeplaatst: 03-03-2010 21:54 Reageer met quote

hallo, dit is de van Hippocrates;

"Ik zweer bij Apollon de genezer, bij Asclepius, Hygieia en Panacea en neem alle goden en godinnen tot getuige, om naar mijn beste oordeel en vermogen de volgende eed te houden:
Ik zal naar mijn beste oordeel en vermogen en om bestwil mijner zieken hun een leefregel voorschrijven en nooit iemand kwaad doen.
Nooit zal ik, om iemand te gerieven, een dodelijk middel voorschrijven of een raad geven, die, als hij wordt gevolgd, de dood tot gevolg heeft. Nooit zal ik een vrouw een instrument voorschrijven om een miskraam op te wekken. Maar ik zal de zuiverheid van mijn leven en mijn kunst bewaren. Het snijden van de steen zal ik nalaten, ook als de ziekte duidelijk is; ik zal dit overlaten aan hen die hierin bekwaam zijn. In ieder huis waar ik binnentreed, zal ik slechts komen in het belang van mijn patiënten.
Mijn leermeester zal ik eren en liefhebben als mijn ouders; ik zal in gemeenschap met hem leven en zo nodig mijn bezit met hem delen, de kunst leren zonder vergoeding en zonder dat daartoe een schriftelijke belofte nodig is; aan mijn zonen, aan de zonen van mijn leermeester en aan de leerlingen die verklaard hebben zich aan de regelen van het beroep te zullen houden, aan hen allen zal ik de grondslagen van de kunst leren.
Al hetgeen mij ter kennis komt in de uitoefening van mijn beroep of in het dagelijks verkeer met mensen en dat niet behoort te worden rondverteld, zal ik geheim houden en niemand openbaren. Moge ik, als ik deze eed getrouwelijk houd, vreugde vinden in mijn leven en in de uitoefening van mijn kunst, maar moge het tegenovergestelde het geval zijn indien ik hem schend.
Ik zal mij verre houden van iedere welbewuste slechte daad en van elke verleiding, in het bijzonder van de geneugten der liefde met mannen of vrouwen, of zij vrij zijn of slaaf."


En hier een ingekorte en meer gebruikte versie;
"Ik zweer/beloof dat ik de geneeskunst zo goed als ik kan zal uitoefenen ten dienste van mijn medemens. Ik zal zorgen voor zieken, gezondheid bevorderen en lijden verlichten. Ik stel het belang van de patiënt voorop en eerbiedig zijn opvattingen. Ik zal aan de patiënt geen schade doen. Ik luister en zal hem goed inlichten. Ik zal geheim houden wat mij is toevertrouwd. Ik zal de geneeskundige kennis van mijzelf en anderen bevorderen. Ik erken de grenzen van mijn mogelijkheden. Ik zal mij open en toetsbaar opstellen, en ik ken mijn verantwoordelijkheid voor de samenleving. Ik zal de beschikbaarheid en toegankelijkheid van de gezondheidszorg bevorderen. Ik maak geen misbruik van mijn medische kennis, ook niet onder druk. Ik zal zo het beroep van arts in ere houden. Zo waarlijk helpe mij God almachtig / Dat beloof ik."
Myrrhis
BerichtGeplaatst: 12-05-2010 14:19 Reageer met quote

Ookal is dit al in maart geplaatst, wil graag toch nog een bericht plaatsen (en misschien een nieuwe discussie op gang brengen;))

'Jojopret' Ik wéét helemaal hoe je je voelt!
Ik loop sinds sept. 2009 bij een arts, ik denk dat hij max 7 jaar ouder is dan ikke ben. En ik vind hem fantasische: hoe hij praat, lacht, handeld, nadenkt, kijkt en ga zo maar door.
En nee ik hoef niet uit de kleren voor onderzoek, gewoon onderzoek voor mijn hand/pols/onderarm.
Ben aantal keren terug geweest omdat ik complicaties had (en echt, niet omdat ik hem wilde zien) en dan ga je letten op wat hij zegt, hoe hij het zegt. En omdat ik misschien ander werk moet zoeken hebben we het bv ook over werk, heb je al iets? zoek je al? Ben je van plan te gaan doen? O, ben benieuwd als we elkaar weer zien of je al andere baan hebt en ga zo maar door. Ook kwam hij eens binnen, grote grijns, twinkel in zijn ogen, ploft onderuitgezakt op z'n stoel en zegt: 'krijg iedere keer buikpijn als ik je naam zie staan'.
Aaaaaaaaaargh! Ja hij is arts, ja ik moet er niks achter zoeken, ja hij word ontslagen als hij en ik iets beginnen bij én daarom vertel ik hem niks omdat ik én het niet durf én omdat het zijn cariére eventueel kan schade ookal gebeurt er misschien niks (roddels, valse voorwendselen etc.).
Nu ben ik bezig om me te orenteren in een nieuwe baan, evenuteel nieuwe bedrijfstak wáár ik mijn pols/hand/arm kan ontlasten, ben nu zo erg dat ik zit te kijken of ik iets in hetzelfde ziekenhuis kan krijgen. Ik weet het erg! Maar als je verliefd bent....

En idd, gewoon een keertje afspreken buiten zijn werk, biertje in de kroeg/terasje weet ik het. Gewoon lekker kletsen. Heb 2x operatie gehad (plaatselijk verdoofd) en harstikke leuk met hem zitten praten. Maar tijdens werk!

Hou mezelf maar voor dat zo'n leuke gozer vast al een vriendin heeft én ik niet schuldig wilt zijn dat het stukloopt ofzo...

Hoe'st afgelopen? Andere arts? Stilgezwegen?
leonie12
BerichtGeplaatst: 14-06-2010 21:43 Reageer met quote

hallo,

net zoals mustafa al zei denk ik niet dat het wat gaat worden tussen jullie vanwege zijn beroep en omdat jij zijn patient bent.
de vragen die hij stelt zal hij ook aan anderen vragen met de zelfde op daarop lijkende aandoeningen, dit is alleen puur intersse in het verdere herstel. ik denk niet dat hij iets voor jou voelt dan had hij (zoals mustafa ook al zei) je allang doorverwezen naar een andere arts.

succes met alles
Myrrhis
BerichtGeplaatst: 15-06-2010 14:56 Reageer met quote

Dat weet ik wel... Maar aan verliefdheid kan je nu eenmaal niks doen.
Volgens mij moet je als arts goed weten wat niet en wel kan bij mensen én hoe je het beste met hem/haar om kan gaan tbv de genezing/vertrouwen e.d. die je moet hebben bij een patiënt.
En op die mannier heeft hij dus mijn vertrouwen gewonnen, want ik hóóp echt niet voor de andere patiënte dat ie die opmerkingen altijd maakt:S

Omdat ik zo goed als genezen ben verklaard (terug komen als je weer last krijgt), zie ik hem dus niet meer. Maar ondanks alle sorres kijk ik wel terug op een minder rottige periode als dan ik een stijve arts had gehad. Hij heeft de operatie's simpelweg gezellig gehouden en de gesprekken ook 'luchtig' ondanks dat het soms niet zo was...

Dus nog steeds dol op hem en als ik weer iets heb, zou ik zo naar hem toegaan met iedere keer in mijn achterhoofd: hij is een arts, hij weet hoe hij op mensen inspeelt om ze zo op zijn/haar gemak te stellen!
Jacobaa
BerichtGeplaatst: 19-01-2011 13:04 Reageer met quote

Jojopret, laat nog eens weten hoe het afgelopen is. Het is nu net een boek met een open eind...
maraja
BerichtGeplaatst: 19-01-2011 15:15 Reageer met quote

Mijn arts is ook een lekkerrr ding Laughing maar hij is gebonden en belangrijker, ik ook.

Persoonlijk denk ik dat die gevoelens heel verwarrend kunnen zijn. Het kan ook een soort van band scheppen als je arts tegelijkertijd ook je vertrouwenspersoon is. Je vertelt hem misschien dingen die anders niemand weet. En omdat je samen iets deelt en hij je (beroepsmatige) aandacht geeft, kun je je misschien verbeelden dat je verliefd op hem bent.
Ik zeg niet dat dat zo is hoor, tuurlijk kun je echt verliefd zijn. Maar het kan dus ook dat je je het alleen maar inbeeldt.

Ik had vroeger bijvoorbeeld een leraar, was zelf 14 en ik vond hem echt te gek! Ik dacht echt dat ik helemaal verliefd was. Nu weet ik dat dat niet zo was, hij was mijn mentor en door de persoonlijke gesprekken en de aandacht die hij me gaf voelde ik me op m'n gemak bij hem. Maar verliefd was ik zeker niet.
gerbe
BerichtGeplaatst: 26-02-2011 0:08 Reageer met quote

hoor...een arts heeft belangstellng voor zijn patient, maar als hij niet professioneel werkt
rakelt hij vlg mij wel gevoelens op dat niet zijn bedoeling zal zijn.
Als ik nu arts zou zijn en verliefd werd op een patient, dan doe je er ook niets aan. Gaast weer over hoor..
maar wat je ermee doet , doet er wel toe.
Ik denk dat vriendschap de uitkomst is.
1+1=2
verliefdheid + respect = vriendschap

Ik zeg daarom: laat een arts gewoon arts blijven mét zijn charmes.
Zij zijn ook mensen.
2004
BerichtGeplaatst: 12-04-2011 10:59 Reageer met quote

Hoi

Lastige situaties voor jullie.
Ik loop zelf bij de cardioloog
ong 2 a 3x per jaar ze werken
met 5 cardiologen in 1 gedeelte.
Er is 1 cardioloog bij(niet mn
eigen)ooooooooo dan krijg ik wel
ff de neiging om uitgebreid te kijken
langer dan normaal maar verliefd???
nee dat niet maar ik vind m een mooie man om
te zien.

En ik ga dan ook soms gerust een half uur eerder
in de wachtkamer zitten Shocked Very Happy
greeny
BerichtGeplaatst: 25-04-2012 21:09 Reageer met quote

ik ben een tijdje teug verliefd geworden op mijn behandelende arts. ik dacht net zoals jij dat het misschien wederkerig was. ik dacht ook dat hij de eerste was die signalen uitgaf van verliefdheid. ik was niet van plan om er aan toe te geven maar het maakte een enorme indruk op mij. hij was knap, speciaal enz..ik getwijfeld of ik het hem zou zeggen of niet. ik heb toen beslist om dat toch te doen. ik wou er niet aan toegeven maar wou ook niet de rest van mijn leven met de vraag bijven zitten of hij ook deze gevoelens had, ik wou er in eerste instantie met hem over praten. ik heb hem het toen verteld en hij zei dat hij er niet wou aan toegeven maar dat hij het moedig vond maar dat ik ook verder bij hem terecht kon. ik bleef dan ook verder mijn behandeling bij hem, ik moest nog een paar keer langsgaan. op een bepaald moment anuleerde hij mijn afspraken,en toen ik er een nieuwe maakte anuleerde hij deze weer tot ik op een bepaald moment van zijn secretaresse te horen kreeg dat ik geen afspraken meer kon krijgen. ik was daardoor geshockeerd en vond het nogal een laffe manier. ik heb hem toen een boze brief gescheven waar ik hem duidelijk heb gemaakt dat ik mij correct heb gedragen en dat ik dit niet verdiende. ik heb nooit een antwoord op die brief gekregen, wat ik eigenlijk wel van zo iemand verwachte. ik voel mij hier enorm schuldig over en besef hoe naief ik was, ik haat die kerel niet maar ik ben boos op mezelf dat ik daar in getrapt ben. soms zie ik hem nog eens in het ziekenhuis opgetut en veelal vrouwelijke patiënten rond hem draaien, ik voel mij zo stom. ik wou dat ik dood was! ik heb nooit eerder uitgekomen als ik op iemand verliefd was en dan krijg je zo iets, nooit wil ik nog verliefd worden en waarom dan nog op zo'n lul!!
Conan
BerichtGeplaatst: 19-07-2012 23:37 Reageer met quote

Heb met belangstelling de antwoorden op het bericht gelezen .

Mijn vraag is aan de geneeskundigen op dit forum is het volgende .

Zodus als ik het goed begrijp mag een arts absoluut geen relatie aangaan met een patiënt van hem .
Geld dit dan bvb ook voor een tandarts ?

Laat die eed die men moet afleggen in geen enkel geval een relatie met een patiënt toe ??

Stel nu dat ik naar een huidarts ga en het klikt tussen ons beiden enorm , we hebben beide gevoelens voor elkaar .
Dan kan er toch beslist worden dat ik geen patiënt meer zal zijn bij deze arts omdat we verliefd zijn op elkaar of een relatie beginnen .
Ik zal dan nimmer op consultatie gaan bij mijn vriend huidarts , maar bij een andere omdat we een relatie hebben .
Kan dit dan volgens die bewuste eed ?
Dit kan achteraf toch geen problemen opleveren zeker ?

Ik kan echt moeilijk begrijpen dat er geen huisartsen zijn die hun vrouw hebben leren kennen omdat ze patiënte was ofzo .

Het lijkt wel of de orde van geneesheren gaat bepalen met wie de genesheer mag trouwen en op wie hij verliefd mag worden .

Ik zie niet in op welke manier de arts zijn p^rofessionele carriëre op de helling kan komen door een relatie met één van zijn patiënte indien er word afgesproeken dat hij deze nimmer zal behandelen omdat hij er een relatie mee heeft .

Ik ben er 100 % zeker van dat er artsen zijn die een relatie hebben met één van hun patiënten .

Ik heb zelfs weet van twee artsen hier in de buurt , en heb daar geen enkel probleem mee .

Als men een arts gaat verbieden een relatie te beginnen met één van zijn patiënten vind ik dat dit ook maar moet doorgetrokken worden naar de relatie tussen arts , verplegster , of arts assistente of arts andere arts specialiteit .

Momenteel is mijn kameraad die arts specialist is op reis .

Ik ga hem dit zeker vragen of dit echt zo strikt word nageleefd .

Maar nogmaals mijn vraag of dit ook geld voor bvb tandarts , kinesist , ...
En of het wel zou kunnen of mogen indien de patIent waar de geneesheer verliefd op is of een relatie mee heeft zich nimmer zal laten behandelen door deze
Index > Het Restaurant > verlieft op mijn arts
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring