Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Het Restaurant > Huwelijkscrisis of ordinaire midlife crisis?
Auteur Onderwerp: Huwelijkscrisis of ordinaire midlife crisis?
thepo
BerichtGeplaatst: 27-05-2013 14:02 Reageer met quote

Hoi Mariska, waarschijnlijk lees je dit niet. Maar toch...

Na een gelukkig huwlijk van 22 jaar zijn we gescheiden. Ik heb m'n wonden gelikt en heb het idee dat ik er sterker en wijzer uit ga komen. Mijn ex zie ik langzaam kapot gaan. Ze is een relatie aangegaan met "die man". Maar niemand accepteerd hen. Ze is de weg kwijt en weet nog niet de juiste weg te vinden. Ik kan haar niet helpen, zou ze ook niet accepeteren. Haar trots staat in de weg...

Ik laat het proces z'n werk doen.
Groet Theo
erikp
BerichtGeplaatst: 21-11-2013 9:32 Reageer met quote

Hoi Mariska (mamyro)

Ik heb met veel interesse deze discussie, en vooral jouw berichten gelezen. Jouw eerste bijdrage in deze discussie riep heel veel herkenning op bij mij. Ik zit in een soortgelijke situatie. 10 jaar gelukkig getrouwd, al hoewel er altijd wel wat dingen mis waren (bijv dat mijn partner al geen 10 jaar lang seks met mij kan hebben), maar daarvan dacht ik dat dit geen showstopper hoefde te zijn. Altijd gedacht en hard geroepen dat ik nooit verliefd op een ander zou worden. En dan ineens zomaar ontzettend hevig verliefd op een ander, wat mijn hele kijk op ons huwelijk heeft veranderd.

De verliefdheid op die ander heb ik op een laag pitje gezet, of althans dat probeer ik, en sowieso zitten we momenteel in verschillende landen. Maar er is wel die stem binnen in mij die constant blijft zeggen dat ons huwelijk gewoon over is, en ik heb geen energie om er echt voor te vechten.

Ik had eigenlijk al besloten te gaan scheiden, maar mijn partner vindt dat toch eigenlijk wel moeilijk, en wil dat eigenlijk niet.

Af en toe denk ik dat ik in een midlife crisis zit, en vraag ik me af of ik nu wel zo'n drastisch besluit moet nemen als een scheiding, maar tegelijkertijd geloof ik ook dat je wellicht juist in zo'n midlife crisis beslissingen durft te nemen, die je daarvoor nooit durfde te nemen, maar misschien wel had moeten nemen.

Ik kan nog wel veel meer uitweiden over mijn situatie, maar voordat ik dat doe wilde ik weten hoe het nu bij jou is afgelopen, en hoe het nu met je huwelijk is, en of je achteraf (ik hoop tenminste dat je van een 'achteraf' kunt spreken) wilde dat je bepaalde dingen anders had aangepakt.

Mike
Index > Het Restaurant > Huwelijkscrisis of ordinaire midlife crisis?
Pagina 5 van 5  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring