Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Tintelende hand
Auteur Onderwerp: Tintelende hand
kletskous
GastBerichtGeplaatst: 27-12-2006 16:34 Reageer met quote

hoi hoi
volgens mij heeft het ook niet met leeftijden te maken ik ben 26 en ik heb het ook
Ilseve
GastBerichtGeplaatst: 08-01-2007 20:18 Reageer met quote

kletskous schreef:
hoi hoi
volgens mij heeft het ook niet met leeftijden te maken ik ben 26 en ik heb het ook


het heeft zeker niet met leeftijd te maken, ik had vorig jaar ook last van tintelende handen zeker als ik auto reed of mij armen gebogen hield ook had ik krachtverlies en liet regelmatig van alles vallen!
Ik dacht dat het slijtage of zo was (ben pas 37) maar hoorde van iemand dat een chiropractor soms goed kan helpen met dit soort klachten.
ik heb afgelopen jaar 8 behandelingen gehad en ben nu al en half jaar klachten vrij!!!!!!
Dus misschien een tip: ga eens naar een erkende(lid van de NCA)Chiropractor voor een screening en wie weet ben je van je klachten af.
eelja
GastBerichtGeplaatst: 09-01-2007 21:10 Reageer met quote

hoi hoi, ben ik ook weer es. Ik heb nog steeds last van tintelende vingers. Soms word je er gek van. Ik kan wel naar de huisarts, maar die maakte er de vorige keer ook niks van. Het is een erg raar gevoel. Je doet bijna niks en de vingers worden doof. Dik voelen ze ook aan en branderig. Ik denk dat ik toch nog maar een keer naar de huisarts ga. Misschien dat hij me ook es doorstuurt naar een specialist.
groetjes van Eelja.
Becest
GastBerichtGeplaatst: 27-01-2007 2:23 Reageer met quote

Ook ik had al maanden een tinteling in mijn linkerhand , liet een balpen vallen , kon geen kopje meer vasthouden en had continu pijn in mijn bovenarm.
Na 2 maanden kon ik mijn glas niet meer op tafel zetten of vlees snijden en mocht van mijn huisarts naar een neuroloog. Ik kreeg een echo van mijn bovenarm waar niks op te zien was , dus 2 weken later met bijna geen kracht in mijn hand en pijn aan vingers, pols en heel veel tintelingen knapte er iets in mijn bovenarm dus naar de huisartsenpost . Die dachten dat het niet veel kon zijn want ik kon mijn arm nog bewegen maar ik liet alles vallen.
Na gemekker met die neuroloog dat het wel eens stress kon zijn heb ik een second opinion aangevraagd in een ziekenhuis in Belgie en na 1 echo van mijn schouder kwamen ze dr achter dat er een pees knel zat in mijn schouder die aan de biceps vastzat. 2 weken later geopereerd met een neerplastiek en met veel pijn en moeite na 6 weken klachtenvrij. Ook was er een spier gescheurd in mijn bovenarm die ook de huisartsen post niet serieus nam.
Bij mij hebben ze ook een emg gedaan vooraf voor ik in belgie terecht kwam en ook die arts kon niks vinden.Zo zie je maar dat ook al heb je pijn in een bepaald gebied het toch soms op een ander vlak gevonden wordt.Alleen namen ze me hier niet serieus en in Belgie wel.Je kan beter naar een goede orthopeed gaan dan naar een neuroloog want het hoeft niet altijd een zenuw te zijn.Laat je niet wegzetten , pijn is pijn . En niemand hoeft zo'n pijn te lijden.
eelja
GastBerichtGeplaatst: 27-01-2007 12:19 Reageer met quote

Zo ji hebt een hele reis gemaakt, voor ze er eens achter waren, Becest. Als je pijn hebt moet er toch iets aan de hand zijn.
ik heb geen pijn maar wel dove vingers. Dat is ook een heel raar gevoel. Als ja soms iets oppakt is het net of er een stroomstootje door je heen gaat. Ik ga maandeag maar een afspraak maken bij de huisarts in oplieding, misschien dat die het wat serieuzer neemt. Onze huisarts doet toch niks.
Ik wil ook wel eens van dat rare gevoel af. Ik heb ook wel last van mijn schouders, vooral als ik ga slapen. Overdag gaat het wel. Nou in ierder gaval ga ik maandag. Julie horen dan wel hoe het is gegaan en of er wat uit is gekomen.
groetjes van Eelja.
fatima
GastBerichtGeplaatst: 01-02-2007 14:02 Reageer met quote

Bij mij zijn dezelfde klachten als bij de meeste mensen op de site. Maar bij mij zijn de klachten na een botbreuk in het stukje tussen de pink en de pols. volgens de onderzoeken die hier ook vermeld zijn is het een beknelde zenuw maar kan dit ontstaan na een botbreuk?? Zijn er mensen die dit meegemaakt hebben.
Alle reacties zijn welkom; ik heb nu de keuze tussen fysio.injectie of operatie.......????
Deborah
GastBerichtGeplaatst: 02-02-2007 12:47 Reageer met quote

Ik heb geen tintelende hand, maar gewoon een hele tintelende linkerkant!! het komt dan ineens op, en na 5 min is het weer weg, zelf me tong is aan het tintelen.. Ik word nu onderhand wel beetje bang ervan..
Els
ModeratorBerichtGeplaatst: 02-02-2007 13:09 Reageer met quote

Klinkt als hyperventileren. Maar als je het zeker wilt weten zul je toch echt een bezoek aan de huisarts moeten brengen. Een diagnose stellen via internet is onmogelijk.
eelja
GastBerichtGeplaatst: 04-02-2007 14:51 Reageer met quote

hoi hoi, ben eindelijk naar de dokter geweest. Is dus cts. Het tunnel syndroom. Ik moest s`nachts maar een lepel in m`n handpalm leggen en de hand ietsje buigen, zodat er wat meer ruimte op de spieren komt zodat ik er overdag minder last van had. Nou is nog niet gelukt hoor.Je kunt geloof ik ook wel een braise laten aanpassen. Nou ik ga dat eerst maar proberen. We zien wel wat er van komt. De tintelingen blijven gewoon overdag en s`nachts vooral. Het is hopeloos.
Een operatie is volgens de arts niet de eerste oplossing voor dit probleem. Dus er zal nog wel van alles worden geprobeerd.
Groetjes van Eelja. Rolling Eyes
kveli
GastBerichtGeplaatst: 13-02-2007 16:46 Reageer met quote

joachim schreef:
Als ik met de fiets rij heb ik na een goede rit (30 km) soms tintelende vingertoppen, die na een 10-tal minuutjes verdwijnen.

Kan iemand mij eventuele oorzaken geven wat de aanleiding is van deze tinteling.

Hartelijke dank

jo Laughing LaughingDit is zuurstoftekort. Meestal compleet onschuldig, bij hogere mate van inspanning kan ook je gezicht gaan tintelen.
Mirandoly
GastBerichtGeplaatst: 14-02-2007 12:50 Reageer met quote

Ik heb ook al gepost op het CTS forum, maar herken ook hier dingen in.......... Feit is dat ik niet goed weet van welke twee kwade ik nou last heb omdat ook m'n onderkant (onder m'n pink) van mijn hand regelmatig in de kramp schiet, wat je ook letterlijk ziet. Vrijdag ga ik er wel voor naar de huisarts, maar ik ben bang dat hij me zeker niet serieus neemt (deed hij nl. ook al niet toen ik een keer een zware bronchitus aanval had, toen kreeg ik het advies aspirine wat je dan dus juist net niet mag hebben en waar ik het nog benauwder van kreeg.
kletskous
GastBerichtGeplaatst: 14-02-2007 22:07 Reageer met quote

hoi hoi hier ben ik weeeeeer
ik heb het zelfde als Eelja idd als je iets oppakt dat je soms van die stroomstootjes krijgt en dat vooral als je hand snachts erg pijn heeft gedaan
zelf moet ik woensdag er aan geopereerd worden brrr
hopen dat het dan beter gaat

groetjess van mij
eelja
GastBerichtGeplaatst: 16-02-2007 21:01 Reageer met quote

Zo kletskous dat is heel wat, een operatie.Wat gaan ze doen, ruimte maken tussen de spieren? Ik hoor het graag hoe jhet is gegaan. Ik ben bij de orthpeed geweest en heb nu een braise.
Die er voor zorgt dat mijn hand niet meer gebogen kan worden, zodat de spieren wat tot rust komen en dat het s`nachts niet meer zo tinteld. Ik heb hem nog maar 2 dagen, dus kan nog niet zeggen of het helpt. Dat horen jullie later nog. Sterkte allemaal en tot schrijfs.
groetjes van Eelja.
kletskous
GastBerichtGeplaatst: 20-02-2007 13:37 Reageer met quote

morgen is het dan zo ver brrrrrrr ik zie er erg tegen op
maar er zit een zenuwklem wat ze precies gaan doen weet ik eigenlijk nog niet zo goed
na duim maar voor me

groetjes kletskous
mike V
GastBerichtGeplaatst: 22-02-2007 12:55 Reageer met quote

Iedereen die van wie ik hier een bericht kan lezen beschikt dus over een computer! Ga eens na hoe je achter dat ding zit, en hoe lang! Zorg er voor dat je armen niet kunnen steunen op een tafel of bureaublad, en al helemaal niet op de rand ervan! Als je je armen laat liggen zullen ze ontspannen, dit maakt ze kwetsbaar voor druk door hun eigen gewicht.
Zenuw en bloedbanen kunnen langere tijd worden afgekneld.
Een bloedbaan zal zich wel weer herstellen zolang er geen trombose optreed, maar en zenuwbaan zal hiervoor langer nodig hebben.
Zorg ervoor dat je armen niet ondersteund zijn tijdens "de zit".
Zet je toetsenbord en muis aan de rand van je bureau en ga een stukje naar achter zitten, of gebruik een toetsenbord houder welke onder de tafel gemonteerd wordt.

Les; laat vooral je armen niet steunen, maarop eigen kracht hangen. Vereist soms een beetje training en gewoonte aanwenning, maar is echt de voorkoming van het probleem.
En als je het moe wordt is dat duidelijk een boodschap om even iets anders te gaan doen.

Ik heb de klachten ook zelf gehad, en ben meer gaan hardlopen. Ik wilde niet nadrukkelijk mijn arm gaan trainen, maar zag dit toch wel als signaal dat er gewoon iets meer beweging in het leven moest komen.
Het is opzich toch een triest gegeven dat we ziek worden van een te statishe houding!!!!!!

gr. Mike
eelja
GastBerichtGeplaatst: 23-02-2007 23:01 Reageer met quote

hoi, hoi. Nou ik heb nu 1 week die braise gebruikt en ik moet zeggen het helpt echt. Ik heb s`nachts nog geen tintelende vingers gehad en overdag ook bijna niet. Ik draag de braise overdag maar s`nachts niet. Het is heerlijk dat ik er nu s`nachts geen last meer van heb. Je werd er steeds wakker door en nu slaap ik door.
Ik hoop dat het zo over gaat. Ik weet trouwens niet hoelang ik dat ding moet dragen, maar het is niet vervelend of zo. Ja hij moet wel eens af met afwassen en zo maar toch.... Ik vind het ideaal.

groetjes Eelja
monique k.
BerichtGeplaatst: 10-03-2007 16:05 Reageer met quote

hoi, ik wordt vanmorgen wakker met tintelende\slapende ring- en middelvinger in mijn linkerhand. Het gaat niet over en mijn gevoel zegt me dat er iets mis kan zijn. Ik heb al een poos opgezette lymfklieren in mijn nek en vandaag het gevoel niet genoeg lucht te kunnen krijgen, en ik ben een roker.Zouden mijn klachten hiermee te maken kunnen hebben?Als het maandag niet over is ga ik naar mijn huisarts.
Groetjes, Monique
buncie
GastBerichtGeplaatst: 13-04-2007 10:18 Reageer met quote

heb in iedergeval niks met leeftijd te maken.
ben 37 jaar train erg veel en zwaar heb nu een week time out zelfde probleem dus dat getintel.
ik ben gaan rekken en strekken met me armen
moet zeggen het helpt bij mij dus wie weet moe je eens proberen gewoon aan een rekstok gaan hangen en ontspannen een paar dagen achter een bij mij zijn het waarschijnlijk knel zittende zenuwen geweest
met wat onstekingen in de schouders.
gill
GastBerichtGeplaatst: 06-05-2007 16:06 Reageer met quote

'Kheb al een tijdje last van tintelende/verdoofde/zinderende vingertoppen,Handen.ik heb geen houvast&greep meer.
In 2004 ben ik geopereerd aan de rug Discus/Hernia L5/S1
na 2 jaar beterschap(Rug) begin ik terug in het sukkelstraatje te zitten door Facetarthrose(L5/S1) vrnl.Links tot in de kuit,'k heb al verschillende Facetinfiltratie's(Rug) gekregen.
In de hals zit ik met een vernauwing C4/C5,de eerste klachten Dat.van 20.6.2005,eerst de rug ,nu dit te verwerken.Mijn zware Job heb ik echter een punt moeten achter zetten.
bergie
GastBerichtGeplaatst: 07-06-2007 15:28 Reageer met quote

veel herkenbaars gezien hier! dooie (beide) handen alleen als ik slaap en echt heel erg! ook nek. heeft iemand ervaring met een "snelle" artrose?
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Tintelende hand
Pagina 5 van 7  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring