Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Tintelende hand
Auteur Onderwerp: Tintelende hand
Madeliefje
GastBerichtGeplaatst: 19-09-2005 12:08 Reageer met quote

Hallo,

Sinds 2 maanden tintelt mijn hand. Alsof hij slaapt, de toppen en vingers zijn gevoelloos, af en toe is de kracht weg, dan laat ik per ongeluk iets vallen. Het is niet erg pijnlijk, alleen 's avonds laat wat meer (dan kan het ook verder mijn arm in trekken). Al is het niet echt pijnlijk, het is wel heel erg vervelend, niets is meer vanzelfsprekend. Ik ben rechtshandig, en deze klacht bevindt zich in mijn linkerhand.

Heeft iemand hier ervaringen mee, kan het dat het met rust overgaat?

Groet,
karin
Heleen
BerichtGeplaatst: 19-09-2005 12:36 Reageer met quote

Madeliefje schreef:
Heeft iemand hier ervaringen mee, kan het dat het met rust overgaat?

Dat hangt van de oorzaak af Wink. Wil je die weten, dan zul je toch echt een arts moeten consulteren. Maar zit het aan één kant van je hand, of is het de hele hand (alle vingers)? De combi van tintelingen en krachtsverlies doet denken aan een beknelde zenuw, en het hangt helemaal af van het wat, waar en waarom of dat vanzelf weer over gaat. Ik heb zelf vrij snel last van beklemmingen, meestal houdingsgerelateerd. Voor mij is het dus een kwestie van uitzoeken in welke houding ik het minste klachten heb. Dat is dan dus automatisch de houding waarin de zenuw niet klem zit. Zeker voor 's nachts niet altijd even eenvoudig Rolling Eyes.
Hooglander1
ConciërgeBerichtGeplaatst: 19-09-2005 23:18 Reageer met quote

Zit je misschien veel achter een computer?
tonny21
GastBerichtGeplaatst: 23-09-2005 15:34 Reageer met quote

hallo ik ben tonny 50 jaar en hen in nov 2003 een spondylodese operatie gehad eerst waren tintele vingers een tydtje weg maar ze komen weer terug hoor ik loop al twee en een half jaar by de neuroloog en ortepeet tonny
tonny21
GastBerichtGeplaatst: 23-09-2005 15:36 Reageer met quote

als je wat meer wil weten dit is me email hoor *** E-mailadressen mogen niet genoemd worden in berichten. Indien u uw e-mailadres kenbaar wilt maken kunt u zich registreren en aangeven dat andere gebruikers uw e-mailadres mogen zien.***
Madeliefje
GastBerichtGeplaatst: 26-09-2005 14:12 Reageer met quote

Bedankt voor jullie reacties. Ja ik zit wel achter de pc en ook wel met regelmaat maar niet dag in en dag uit. Daarnaast doe ik met rechts veel meer dan met links. Heb nu een afspraak bij de huisarts deze gaat een aantal testen doen. Ik begreep dat het vanuit de pols, elleboog of nek kan komen, de testen zullen het uitwijzen.

Het wordt alleen maar erger. Eerst zat het gevoelloze, tintelende meer in mijn duim en wijsvinger, dat heeft zich nu verplaatst naar de pink en ringvinger en de handpalm daaronder. Ondanks dat mijn duim etc. niet meer tintelt/gevoelloos is zijn mijn krachten daar niet teruggekomen. Hoop dat dit wel gaat gebeuren, we zullen wel zien.

Groet,
Madeliefje
mireille
BerichtGeplaatst: 11-10-2005 19:36 Reageer met quote

Madeliefje schreef:
Hallo,

Sinds 2 maanden tintelt mijn hand. Alsof hij slaapt, de toppen en vingers zijn gevoelloos, af en toe is de kracht weg, dan laat ik per ongeluk iets vallen. Het is niet erg pijnlijk, alleen 's avonds laat wat meer (dan kan het ook verder mijn arm in trekken). Al is het niet echt pijnlijk, het is wel heel erg vervelend, niets is meer vanzelfsprekend. Ik ben rechtshandig, en deze klacht bevindt zich in mijn linkerhand.

Heeft iemand hier ervaringen mee, kan het dat het met rust overgaat?

Groet,
karin


hoi karin,
ik heb de zelfde klachten als jou Crying or Very sad alleen bij mij is het pijnlijk ze noemen het de TUNNEL SYNDROOM.
ik heb er nu 7 jaar last van en ben er 6 jaar geleden voor het eerst mee naar het ziekenhuis geweest,ik moest toch nog maar eens afwachten of de klachten erger zouden worden want ze konden er toen nog niks aan doen,en nu 6 jaar later zijn de klachten sinds 5maanden geleden weer terug gekomen,met meer tintelingen ,dove fingers/hand en veel pijn,ik heb nu weer een afspraak staan op 18 oktober voor het ziekenhuis en denk dat ze me er nu wel aan zullen gaan helpen Sad hoop ik

groetjes mireille
Sofietje
GastBerichtGeplaatst: 11-10-2005 21:55 Reageer met quote

Hoi,

Ik heb een jaar geleden ook tintelende vingers gehad en zenuwpijn in de vingers. Bij mij ging het om de duim/wijsvinger en middelvinger. Ik werd vaak in e nacht wakker met tintelende en dove vingers en soms de hele hand. Dan bewoog ik de hand even en kwam het gevoel weer terug.
Ik heb in april een injectie in mijn pols gehad en drie dagen flink pijn gehad en nu is het bijna helemaal weg. Tintelingen heb ik niet meer en kan nu 's nachts lekker doorslapen. Alleen heb ik wel meerdere keren per dag een soort van zenuwpijn wat ook wel weer wegtrekt. Dit laat ik nu even zo en kijk aan.

Helaas nu klachten van de schouder aan de andere kant dus merk ik dat ik mijn pols vaker ga voelen. Voel nu pijn op de plek waar de tunnel zit zeg maar en soms voel ik in de vingertoppen iets tintelen. Misschien dat het weer overgaat als de schouder beter is en misschien erger. Ik vind het nu niet storend dus zolang ik 's nachts lekker door kan slapen onderneem ik niks.

Oh ja ik heb ook een tijdje een brace gehad om 's nachts te dragen maar dan ging het nog harder tintelen dan het al deed ds die heb ik niet lang gedragen. Misschien heb jij er wel baat bij Very HappySucces ermee!!
Biancaa
GastBerichtGeplaatst: 14-10-2005 13:05 Reageer met quote

Hoi,
Sinds enkele weken wordt ik wakker met (en soms ook door) een tintelende hand, soms zelfs beide handen (soms helemaal gevoelloos). Gisterenochtend zelfs tot halverwege de arm..., erg vervelend, want ik kan dan bijna niets vasthouden. Als ik mijn hand(en) anders neerleg komt het gevoel wel terug en verdwijnen de tintelingen (maar dat kan wel tot meer dan een uur duren)... Erg vervelend, maar ik hoop dat het vanzelf wegtrekt...

Groetjes,
Bianca
Madeliefje
GastBerichtGeplaatst: 30-10-2005 16:35 Reageer met quote

Ben ondertussen bij de huisarts geweest. Hij constateerde dat mn kracht toch wel een stuk minder was in mijn linkerhand. Ik kreeg twee opties nl. direct naar de neuroloog, of eerst naar de fysio. Heb voor het laatste gekozen. Door drukte Surprised ben ik nu pas 1 keer bij de fysio geweest, verschillende testen gedaan en volgens hem komt het echt vauit mijn pols. Het bekende CTS met andere woorden tunnel syndroom. Daar had ik zelf ook al aan gedacht omdat ik zwanger ben geweest (nu helaas niet meer) en dit nog wel eens veroorzaakt wordt door het zwangerschapshormoon. Alleen normaal gesproken trekken na een tijdje de klachten dan ook weer weg, helaas gebeurt dit nu niet. Wat de verwachting is van de fysio dat fysiotherapie niet zal helpen. Volgens hem zijn 2 zenuwen knel geraakt, waarvan 1 nu nog steeds knel zit, die richting ringvinger en pink. De reden dat mijn kracht niet teruggekomen is in duim, wijsvinger en middelvinger, is waarschijnlijk door lidtekenweefsel of zoiets. Nu krijg ik voor 4 weken fysiotherapie aan mijn hand en draag ik een brase tijdens het slapen. De verwachting van de fysio is dat ik daarna wel naar de neuroloog moet. We zien wel, hoop in ieder geval van niet.
Moet wel zeggen dat ik sinds een paar nachten weer redelijk slaap, waarschijnlijk door de brase, heb minder pijn.

Nog bedankt voor jullie reacties, en ik zie dat dergelijke klachten veel voorkomen. In mijn omgeving heb ik hier ook veel over gehoord, veelal is de uiteindelijke oplossing een operatie. Maar wat mij een beetje verbaasd heeft is dat veel operaties niet het uiteindelijke resultaat heeft wat beoogt wordt, m.a.w. dat de klachten veelal blijven. Daarom hoop ik dat de fysio wel aanslaat.

Groet,
karin/madeliefje
anoniem19
GastBerichtGeplaatst: 02-11-2005 17:40 Reageer met quote

hoi,
ik vraag me nou eens af hoe je nou het snelst een tintelende hand krijgt? en waar dat aan ligt dan..? Question
Henk
FysiotherapeutBerichtGeplaatst: 02-11-2005 18:07 Reageer met quote

hoi anoniem19,

Tintelingen kunnen verschillende oorzaken hebben. Probleem kan liggen van de nek tot aan de vingers Vaak ontstaan tintelingen door beknellingen. Het aanhouden van een houding die tot beknelling leidt zal het snelst topt tintelingen leiden.
Heleen
BerichtGeplaatst: 03-11-2005 13:20 Reageer met quote

anoniem19 schreef:
hoi,
ik vraag me nou eens af hoe je nou het snelst een tintelende hand krijgt?

Bedoel je dat je op zoek bent naar tips? Niet moeilijk: gooi je schouder uit de kom, even blijven zitten en voilà! Laughing

(Melige reactie, sorry.. antwoord van Henk is wel nuttig voor je, denk ik Wink)
daan de man
GastBerichtGeplaatst: 19-11-2005 22:27 Reageer met quote

ik heb ook last van tintelende handen altans eigenlijk alleen me pink en de helft van me ringvinger en het gebied hieronder
en bij me pols is die weer normaal .. maar ik heb het alleen nadat ik met gewichten heb getraind ?? please help me
adriana
GastBerichtGeplaatst: 20-11-2005 12:59 Reageer met quote

hallo,
ik heb zo al jullie reacties gelezen, want ik had vanacht hetzelfde in beide handen.nu zegt mijn man dan sroomt je bloed niet goed door,en is te dik???nu rook ik wel en weet dat daar je bloedvaten van vernouwen, herkennen jullie hier iets van terug.
Paul
AdminBerichtGeplaatst: 20-11-2005 13:32 Reageer met quote

Roken veroorzaakt hart en vaatziekten en zorgt voor atherosclerose. De bloedvaten vernauwen door deze plak en het zal op den duur zorgen voor een verminderde bloedstrooming naar bepaalde lichaamsdelen. Eerste symptomen zijn echter niet tintelende handen in rust maar zullen optreden bij inspanning. Bv pijnlijke benen bij het lopen of pijn op de borst bij inspanning.

Tintelingen alleen in de handen tijdens het slapen wordt meestal veroorzaakt door een bekneling van een zenuw wat oa kan gebeuren doordat u boven op een arm(en) heeft gelegen.
daan de man
GastBerichtGeplaatst: 24-11-2005 12:02 Reageer met quote

maar ik rook niet Sad
Madeliefje
GastBerichtGeplaatst: 29-11-2005 10:46 Reageer met quote

Hallo,

Ben ondertussen weer een paar weken verder. Heb nu toch maar afspraak bij de neuroloog gemaakt op aanraden van de fysio. Word verwacht op het zogenaamde CTS spreekuur. De kracht in duim, wijsvinger en middelvinger is wel iets meer terug, al gaat het zeeppompje indrukken (en andere dingen)nog erg moeizaam Very Happy. Mijn ringvinger en pink blijven doof, stijf, gevoelloos en krachtloos. Draag ook nog steeds een brase. Wat ik alleen niet begrijp is dat er twee zenuwen knel zitten. Al ga ik naar de neuroloog en zal ik daar ook wel antwoorden krijgen, ik ben toch benieuwd of iemand anders met dit euvel te maken heeft gehad?? (Het zangerschapshormoon moet nu allang uitgewerkt zijn! Laughing )

Groet,
Karin/Madelief
sara
GastBerichtGeplaatst: 13-12-2005 22:17 Reageer met quote

Ik heb sinds 2 dagen last van een tintelend en doof gevoel in mijn rechterduim. Heb een vermoeden, waarschijnlijk heb ik me teveel uitgesloofd bij mijn knutselcursus. Daar heb ik ongeveer 1 1/2 uur lood geknipt en wel heel intensief. Waarschijnlijk is er een zenuw bekneld. Ga morgen naar mijn huisarts. Ben benieuwd wat de uitslag is. Meld ik wel weer.
Loes
GastBerichtGeplaatst: 08-01-2006 13:51 Reageer met quote

Ook ik heb sinds vier weken last van een doof gevoel in mijn rechterduim en tintelingen die via de muis van mijn hand naar mijn schouder gaan (alleen in een bepaalde houding).
Dit alles begon eerst met heel veel pijn bij mijn rechterschouderblad, toen naar mijn nek en bovenin mijn armkom, daarna kwam dat dove gevoel.
Ik ben al 2 x bij de huisarts geweest, het is geen tunnel syndroom want de pols doet geen pijn.
Nu ben ik 1 x naar een Osteopaat gegaan (aanradertje) en die vertelde mij dat ik een beknelde zenuw in de nek had.
Na de behandeling is de pijn in schouder en arm minder maar doof gevoel en tintelingen zijn er nog. Ik heb de 18e jan. weer een afspraak, al met al vind ik het behoorlijk vervelend en het bederft mijn dag zeer.
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Tintelende hand
Pagina 1 van 7  

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring