Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Psyche > Ik vind me zelf erg lelijk.
Auteur Onderwerp: Ik vind me zelf erg lelijk.
Remexx
BerichtGeplaatst: 03-01-2010 14:59 Reageer met quote

Hey hallo. Ik heb een erg groot probleem, ik heb namelijke straat vrees omdat ik elke keer moet aan horen dat ik lelijk ben "dat zeggen voornamelijk puber meiden'

Ik ben dus daardoor in een soort van vicieuze cirkel beland 'mijn hele leven is daardoor kansloos ,want ik heb nergens zin aan en ik durf niet meer de stad, en laat staan uit gaan. Echt mijn relatie met mijn vriendin is ook minder intenser omdat ik constant in mijn hoofd bezig ben wat andere mensen wel niet van mij denken. Daarbij ik vertrouw veel mensen niet, want ik heb het idee dat ze net alsof doen dat ze me mogen maar achterhand,s heel achterbaks zijn en zeggen achter mij rug om dat ik een gedrocht ben.

Ik weet niet meer wat ik er mee moet. Veel mensen die ik ken zeggen dat ik helemaal niet lelijk ben, maar de veel mensen op straat zeggen dat wel. Ik wordt daardoor radeloos. Want wat is het nou, daarbij mensen die zeggen dat ik er wel goed uit zie liegen dat ze barsten heb ik het idee.


Ik heb geregeld paniek aanvallen, en woede uitbarstingen. Mijn hele huis wordt langzamerhand een zooitje omdat sommige muren kapot zijn, en gat in de deur is geslagen, en nu licht het hele huis onder het glas omdat ik een spiegel kapot heb gegooid.Heb ik hulp nodig, of heb ik wel voldoende aan een arsitiviteits training.
Gineke
BerichtGeplaatst: 03-01-2010 15:42 Reageer met quote

Je hebt een vriendin, dus zo lelijk zul je wel niet zijn!
Verder zeggen mensen die je kennen dat je er mag zijn en dat je niet lelijk bent. Waarom nemen mensen toch altijd meer aan van vreemden dan van bekenden, vind je dat zelf ook niet raar? Ik weet niet of een assertiviteitstraining iets voor jou is; denk dat je beter geholpen kunt worden om een beter beeld van jezelf te krijgen. Je huis kapot maken is natuurlijk niet best; misschien moet je eens met je huisarts overleggen of het een idee is eens met een psycholoog te praten, zodat je je frustraties kunt delen en kunt leren daarmee om te gaan zonder alles kort en klein te slaan..
Succes, Gineke
meisjeb1989
BerichtGeplaatst: 03-01-2010 16:33 Reageer met quote

ik weet hoe je je voelt,
ik voel mezelf ook enorm lelijk,
anderen zeggen dat ik een mooie meid ben,
maar denk dan telkens: dat zeggen ze omdat ze me geen pijn willen doen.

je moet zo denken:
ik heb een vriendin, de leukste (zo zie je haar als het goed is) en waarom zou de leukste meid voor jou kiezen als je echt zo slecht bent? niet toch?
en is haar mening (en die van mensen die je kent) niet belangrijker dan van mensen die je niet kent?
vraag haar eens wat ze mooi aan je vind.. ik vind die dingen fijn om te horen, en ik denk dat het jou heel erg helpt, aangezien jij hetzelfde probleem hebt..
Remexx
BerichtGeplaatst: 04-01-2010 16:00 Reageer met quote

Gisteren was ik erg depressief geworden 'omdat ik zo in de war ben wederom mijn uiterlijk. Mijn vriendin moest er om huilen en zijde je bent niet lelijk, maar omdat ik niet tegen verdrietige mensen kan moest ik ook janken. Vandaag ben ik naar de sport school geweest om mijn extra kilotjes proberen weg te branden. Maar na mate ik weer voor de spiegel moest gaan staan zag ik mijn beroerde kop weer, allemachtig ik lijk steeds lelijker te worden, misschien omdat ik dat nu van me zelf vindt. Tja wat moet ik er op zeggen ik kan niet iedereen uit gaan schelden als ze alleen al naar mij zitten te kijken ,of te lachen want misschien doen ze dat uit vriendelijkheid. Maar door mijn minderwaardigheid,s complex vervormt alles in het negatieve. Ik denk telkens dat mensen het over mij hebben, ik zie en hoor dingen waar ik van denk dat ze het tegen mij hebben; om er gestoord van te worden. Morgen ga ik mijn huisarts bellen om uit te leggen of hij iets voor mij heeft.
michel84
BerichtGeplaatst: 04-01-2010 16:07 Reageer met quote

Hoi,

Ik denk inderdaad dat je hulp herbij nodig hebt.
Je ehbt niet veel eigenwaarde en dat is jammer.
je kan ook zo denken WAT HIER ZIT KAN JE KRIJGEN.
en daar moeten anderen het mee doen.
Ik weet niet hoe oud je bent maar kan begrijpen dat je op een jongere leeftijd hier erg veel last van hebt. mischien inderdaad een assertiviteitscurcus.

Maar maak je eigen niet te druk over jezelf
je hoofd erbij houden en verstand op nul

succes

Groetjes
Michel
Remexx
BerichtGeplaatst: 04-01-2010 16:11 Reageer met quote

Ja maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ik had ook voornemens om me er van af te zetten maar helaas wil dat voor geen meter, ik probeer alles maar mijn zwakke geest accepteert het niet denk ik ?

In ieder geval ik zal me best doen. Druk maken heeft geen zin


Trouwens ik ben 27, maar ik denk ook dat het komt omdat ik een vorm van autisme heb.
michel84
BerichtGeplaatst: 04-01-2010 16:13 Reageer met quote

het is ook niet iets om je ervoor te schamen om het erover te hebben. Je hebt hier de eerste stap al gemaakt. en denk dat je huisarts je echt wel verder kan helpen met assertiviteitscursus of een psycholoog om daar je verhaal kwijt te kunnen die leren je gewoon dingen op een andere manier te bekijken.
Remexx
BerichtGeplaatst: 05-01-2010 19:52 Reageer met quote

Ik weet het niet hoor. Ik kan ook geen foto van me zelf posten zodat jullie kunnen zien welk persoon het zegt. Embarassed Embarassed Embarassed


Maar ik ga wel hulp zoeken, want vandaag had ik weer een woede uitbarsting omdat ik waarschijnlijk dacht dat mensen het tegen mij hadden. Ik hoorde ik laat me net schrikken en ik dacht ook dat ze tegen mij zijde dat ik lelijk was Rolling Eyes


Ook was dit waar, ik wil dit hoofdstuk graag afsluiten want ik schaam me er heel erg voor dat ik constant over mijn uiterlijk heb. Razz
Sannese
BerichtGeplaatst: 05-03-2010 0:32 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Ik ben een vrouw van 28 jaar, drie jaar geleden zat ik nog in een lange relatie. Nu ik een lange tijd singel ben begin ik aan mijn mezelf te twijfelen of ik wel slim, leuk en knap genoeg ben. Ik weet dat niemand perfect is maar ik ben zo ontzettend onzeker over mezelf voel me ook echt lelijk. Dit gevoel wordt ook sterker als ik weer eens gedumpt ben. En nou ben ik echt niet iemand die op enorme patsers valt. Ik geef mezelf ook steeds de schuld dat ik geen leuke partner vindt omdat, ik lelijk ben en ik vindt iemand anders altijd veel mooier dan mezelf.. Ben ook altijd bezig met mijn uiterlijk maar ik blijf mezelf lelijk vinden. herkend iemand dit??
Anoniem198626
BerichtGeplaatst: 15-03-2010 22:29 Reageer met quote

arsiviteitstraining bestaat niet, assertiviteitstraining wel
wakko
BerichtGeplaatst: 19-03-2010 14:52 Reageer met quote

Heey remex

ik wet hoe je je voelt ik werd ook altijd gepest dat ik lelijk was en dergelijke ( junkie , je stinkt, je bent eng, je had niet geboren mogen worden ) het beste wat je kunt doen is de mensne die dat zeggen zoveel mogelijk negeren en elke dag ind e spiegel kijken en zeggen dat je er niet zo uit zie als mensen zeggen en je heb een vriendin die zal je wel aantrekelijk vinden LUISTER gwn NIET naar mensen die zeggen dat je lelijk ben want vaak zijjn het de mensen die zich beter willen voelen door een ander tekwetsen dus negeer die mensen tis het beste


groetjesssss

en niemand is lelijk iedereeen heeft mooi een mooi iets aan zn lichaam of je nou een meisje of jongen ben oud of jong het maaak niet uti iedereen heeft iets mooi
Wain
BerichtGeplaatst: 21-03-2010 21:28 Reageer met quote

Ik ben ook onzeker over mijn uiterlijk.
Bij mij heeft mijn partner me heel erg geholpen.
Wetend dat er tenminste 1 persoon op de wereld is die mij wel mooi vind, heeft me echt heel veel zelfvertrouwen gegeven.

Ik denk niet zozeer, om eerlijk te zijn, dat je jezelf echt lelijk vind. Klinkt raar, maar je komt hoe dan ook voor jezelf op, bent boos op de wereld dat ze zeggen dat je lelijk bent. Toch?

Uit je verhaal blijkt voor mij dat het je lelijk voelen niet de kern van je probleem is.
De kern van je probleem is volgens mij meer dat je denkt dat de hele wereld tegen je is, je denkt dat als mensen praten over iets negatiefs het direct over jouw gaat, of als je mensen hoort smoezen dat ze het zeker over jouw hebben.
Je bent onzeker en achterdochtig, dat is vooral je hoofdprobleem, en daardoor denk je dat iedereen slecht over je praat, en dus voel je je waardeloos. En dus lelijk.

Tenminste dat is mijn redenatie.

En ookal ben je niet moeders mooiste, het gaat altijd nog om je innerlijk! Ik weet dit heel goed, omdat ik zelf niet erg mooi ben.
Ging om met jongens, die waren totaal niet geinteresseert in mij als relatie. Maar na een tijdje leerden ze me kennen en ik lieg niet maar al die 4 jongens raakten verliefd op mij.
Om wie ik ben, niet om hoe ik er uit zag. En dat is eigenlijk toch wel heel veel leuker.
Want dan kun je wel een lekker bekkie hebben, maar als je geen leuk karakter hebt raken mensen toch op je uitgegeken hoor.

En we worden uiteindelijk toch allemaal oud en verschompelt (tenminste das de bedoeling) en dan is het enige wat je dan ook nog over hebt, je karakter.

Dus alsjeblieft, laat je karakter niet verpesten door mensen die zeggen dat je lelijk bent! Ookal vind je dat zelf, er zijn mensen die je nu eenmaal niet mooi zullen vinden maar ook genoeg die je wel mooi vinden.

En ik weet dat je een mooi karakter hebt! Anders zeggen mensen om je heen ook niet dat je mooi bent. Weet je waarom? ookal ben je niet echt super mooi van uiterlijk, mensen die je kennen zien je karakter erbij als ze naar je kijken, en dat straalt voor hen van je af!

Mensen die niet de moete nemen om je te leren kennen, kunnen echt niet oordelen over hoe mooi jij bent, omdat ze je niet kennen!

Het gaat om gevoel, niet om een plaatje. Je hebt mensen om je heen die van je houden, put daar je kracht uit! <3
stephaniedewit
BerichtGeplaatst: 27-10-2011 23:52 Reageer met quote

Heey! Wat naar dat je hier ook last van hebt. Zelf heb ik best last van jeugd puistjes en ben een ongelovelijke puber. Ik haat alles aan mezelf wel en als ik het daar over heb kijken ze me aan alsof ik stront praat! Als iemand me mooi noemt doet het me niks, net als jij denk ik dat ze maar wat zeggen. Je hebt een vriendin, die van je houd zoals jij bent neem ik aan! Al zegt het niet super veel, houden van gaat om innerlijk. En ja, wie heeft bepaald wat lelijk is?! De meiden die je lelijk noemen hebben een te perfect beeld van een jongen. Het zou wel in de richting van gespierde armen en sixpacks komen en de kinderlijke koppies van de holleywood sterren in tijdschriften. Het klinkt zo makkelijk maar het is moeilijk, ik weet het. Probeer je er over heen te zetten. De mensen die belangrijk voor je zijn houden vast en zeker ook van jou zoals je bent.
Stilic
BerichtGeplaatst: 28-10-2011 7:37 Reageer met quote

Sannese schreef:
Hallo allemaal,

Ik ben een vrouw van 28 jaar, drie jaar geleden zat ik nog in een lange relatie. Nu ik een lange tijd singel ben begin ik aan mijn mezelf te twijfelen of ik wel slim, leuk en knap genoeg ben. Ik weet dat niemand perfect is maar ik ben zo ontzettend onzeker over mezelf voel me ook echt lelijk. Dit gevoel wordt ook sterker als ik weer eens gedumpt ben. En nou ben ik echt niet iemand die op enorme patsers valt. Ik geef mezelf ook steeds de schuld dat ik geen leuke partner vindt omdat, ik lelijk ben en ik vindt iemand anders altijd veel mooier dan mezelf.. Ben ook altijd bezig met mijn uiterlijk maar ik blijf mezelf lelijk vinden. herkend iemand dit??


Dat je een tijdje single bent betekent niet dat je lelijk bent of zo. Heel veel mensen die uit een lange relatie komen sluiten zich op de een of andere manier een beetje af. Vaak bang om weer gekwetst te worden. Het kan misschien aan je houding liggen, als je geen open uitstraling hebt dan zullen mensen niet heel snel op je afstappen tijdens het uitgaan bijvoorbeeld. Je moet er niet te veel druk op leggen, want dat kun je aan mensen zien.
JayBolero
BerichtGeplaatst: 28-10-2011 15:12 Reageer met quote

Heel herkenbaar!

Ik ben een jonge gast van 23 en heb de voorlopige diagnose BDD(Body dismorph disorder) gekregen toen ik kwam voor een diagnose ADD.

2 maanden na de diagnose werd ik in Parijs door 2 prachtige mensen benaderd om voor hen model te lopen. Ik ben dus aantrekkelijk maar ik kan het maar niet van mezelf geloven. Als ik in de spiegel kijk walg ik van mezelf, met name van mijn puistjes. Het is maandenlang zo erg geweest dat ik de deur haast niet uit kwam. Mijn vriendin is model geweest en bloedmooi, maar ik denk dat ze te goed voor me is. Als ze zegt dat ze me aantrekkelijk vindt kan ik het niet geloven. Als we in bed liggen en ze kijkt me liefdevol aan, maak ik me druk over wat ze zou zien. Hiernaast had ik nog veel andere klachten, met name darmproblemen en CVS/ME. Hiervoor ben ik een training gaan volgen volgens 'het alexander concept'. Hier komen mensen met allerlei onverklaarbare klachten zoals laag zelfbeeld, CVS of darmproblemen. Dit heeft mij enorm geholpen! Ik kan weer lachen en van mezelf genieten wanneer ik in de spiegel kijk!!!

Als je geinteresseerd bent raad ik je aan de site te lezen: www.anderleven.nl
Karin63
BerichtGeplaatst: 29-10-2011 14:28 Reageer met quote

Kop op mensen! Als anderen jullie niet accepteren om wie je bent en daarover oordelen dan zegt dat veel meer over hen.

Niemand is perfect en iedereen is mooi op zijn eigen unieke manier. Wat de een mooi vind, vind de ander niet mooi.

Ik zou echt niet luisteren naar de mensen die slechte dingen over je zeggen, ze beseffen niet eens hoe lelijk zij wel van binnen zijn.

Kop op mensen! Laat je leven niet bepalen door de mening van anderen!

Dikke knuffels Wink
Rosalienee
BerichtGeplaatst: 29-10-2011 18:06 Reageer met quote

Alle eerst ik zou sowieso niet achter de muren gaan zitten, wat je dan krijgt is dat je een berg opbouwt en die berg wordt steeds maar groter en groter en groter. Heb je een moeder, vriendin goeie kennis? Ga daar gewoon mee naar de stad, en laat het over je heen komen.

Als 2de zou ik naar een psycholoog gaan daar alles vertellen wat je dwars zit, vervolgens krijg je van die mevrouw/meneer opdrachten 'Sociaalvaardigheidtraining'' ik kan je vertellen uit ervaring, het helpt echt! Ik kijk veel positiever in het leven, waarschijnlijk gaat de paniekaanvallen dan ook over daar gaat ze zeker jou mee helpen!

En nogmaals, scheit aan andere mensen! Denk positief, je bent een leuke meid/man het komt goed! Als er nog wat is, je mag het altijd vertellen :')

Veel liefs,

Rosalien

Het komt goed!
probly
BerichtGeplaatst: 19-11-2011 17:54 Reageer met quote

Een lelijke mens is iemand die dingen doet waar je haren recht van komen BV DUTROUX het gedrocht dat heel het land op zijn kop zette door kindermoorden.DAT is een lelijke mens!
Mensen die anderen kwetsen door zulke pijnlijke dingen te zeggen zijn ook een categorie "lelijke mensen" want een mooie mens heeft een warm hart en doet niemand opzettelijk pijn.Dus lieve mensen jullie zijn zulke gevoelige wezens en je moet echt niet luisteren naar die onzin dat "je lelijk" zou zijn, het is ten eerste onbeschoft en laag om zulke dingen te zeggen en toont aan dat degenen die dit durven zeggen "ver van mooi zijn" en dat mag je hen gerust vertellen.
antoinette20
BerichtGeplaatst: 30-11-2011 14:09 Reageer met quote

Weetje:D ,, dat mensen zeggen dat jij lelijk bent zegt meestal meer over zichzelf dan het eigenlijk over jou doet!.

Ik werdt voorheen ook gepest door een jongen die me heks noemde vanwege me ogen Wink, en hij peste mij ermee omdat hijzelf onzeker was.

Zo heb ik geleerd dat wat mensen zeggen ze het meestal niet eens echt menen maar zelf iets te verbergen hebben!

Ik hoop iig voor jou dat je eruit komt:D en luister naar je meisje;) als zij toch zegt dat je mooi bent, wat doen mensen buiten op straat er dan toe Wink
jasmientje
BerichtGeplaatst: 02-07-2012 14:45 Reageer met quote

mijn broer zecht altijd je bent lelijk ! koop een keer iets moois ,en je make-up trekt op niets ! en soms zegt hij iets tegen mij van je bent echt uit de mode koop een keer iets uit deze tijd en niet iets uit de andere tijd ! dan begin ik gewoon te roepen tegen hem ,en dan is mijn mama boos omdat we ruzie maken ! ik heb ook het gevoel dat mijn vrienden liegen ! ze zeggen je bent mooi maar ik denk gewoon van dat ze zeggen van ohh zo lelijk dat ze is en van wat heeft ze nu weer aan !!!

wat moet ik doen ? ik ben maar iemand van 14 jaar
help me alstublieft!!!! Question
Index > Psyche > Ik vind me zelf erg lelijk.
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring