Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > slikklachten
Auteur Onderwerp: slikklachten
angsthaasje
BerichtGeplaatst: 15-03-2009 20:16 Reageer met quote

binnenspiegel schreef:
Hey,

Ja, ook ik moet even mn verhaal kwijt.
Ben een meid van 23 en eet en leef heel bewust.
Sinds een maand of twee heb ik het gevoel alsof er een enorme brok vasthangt onder mn strottehoofd. Slikken gaat moeilijk en als ik op mn rug in bed lig krijg ik een benauwd gevoel.Ook ik heb sinds die twee maanden last van een slechte adem, nooit gehad, en ik hoor mn oren "ploppen" als ik slik.
Naar de dokter gegaan, hij heeft in mn keel gekeken, mijn klieren gevoeld en wat vragen gesteld. Ik vroeg hem of hij een idee had wat het kon zijn. Hij wist het niet maar noemde het "globus syndroom". Toen kreeg ik maagzuurremmers voorgeschreven. Terwijl ik aangaf dat ik helemaal geen last had van maagzuur branden!
Ik heb die medicijnen niet geslikt ( schrok me rot van de lijst bijwerkingen...) want, hoe kan het zijn dat een arts je zomaar iets voorschrijft terwijl hij geen idee heeft wat er aan de hand is en je ondertussen volstopt met rotzooi?...

Ik ga aanstaande dinsdag weer naar hem en wil meer duidelijkheid hierover. Als hij niet weet wat er speelt, stuurt ie me maar naar iemand die het wel weet!

Heel veel sterkte allemaal, want dit is inderdaad echt geen pretje!


die brok heb ik ook en eet geen vast voedsel omdat t blijft hangen voor me gevoel, ik schrik altijd ervan en raak dan in paniek. krijg altijd hartkloppingen ervan. lijkt me sterk dat je hart op je slokdarm regaeert, of wat denk jij? heb t nooit gehad en altijd goed kunnen eten. 3 weken terug had ik een zware paniekaanval. had me bord eten bijna op en laatste stukje vlees bleef hangen, paniek/hartkloppingen, brok in me keel. ben toen zo geschrokken dat ik nu bij elke mini-poging me hart tekeer gaat vd schrik zodra t voor me gevoel in me keel/slokdarm blijft hangen. heb dit nooit gehad en altijd goed kunnen eten. van een op andere dag was t raak!.
angsthaasje
BerichtGeplaatst: 15-03-2009 20:18 Reageer met quote

swoefie schreef:
Sinds jaar en dag Rolling Eyes heb ik al slikklachten, voor mijn gevoel (aldoor) bovenin de keel, zelfs zo erg dat mijn eten tot aan de dag van vandaag regelmatig vast zit (ook accuut naar de EHBO geweest)! Tijdens die vervelende Evil or Very Mad slangonderzoeken (inmiddels 5) kwam eerst een slokdarmontsteking boven tafel. Na het landurige gebruik van alle soortige medicijnen werd om die ontsteking te bedwingen werd op 't laast Nexium 40 voorgeschreven; toen dit 1x p/d niet hielp is overgegaan tot een dubbele dosis p/d (iets wat de fabricant niet ondersteund).
Mijn huisarts raadt ook het landurig gebruik van Nexium80 af (nu al 4 mnd)! De behandelend arts(-assistente) vroeg zich af waar mijn huisarts zich mee bemoeide, wat zij voorschreef was altijd goed en niet ter discussie zijnde.
Ondanks dat de slokdarmontsteking allang over is moet ik het middel blijven doorslikken, ik slik namelijk al zoveel tegen de pijn van (en voor) mijn PD (posttraumatische dystrofie, thans GRPS-1 genoemd), dus wat minder pillen als 14 p/d is nooit weg!

Maar verder ....... ik heb dus nog steeds slikklachten, hoe klein ik mijn eten ook versnijd, mijn eten blijft toch regelmatig vast zitten in mijn strot. Ik slaap al met mijn lichaam in een kuil Laughing - bovenlichaam omhoog (maagzuur kan dan niet teruglopen omdat maagklep open blijft staan, resultaat slokdarmontsteking) - benen omhoog (eigenlijk 1 been) minder PDpijnklachten aan m'n voet - en doe er voor mijn gevoel (met Nexium) alles aan.

Voor mijn gevoel luistert mijn behandelaar(ster) niet naar mijn geluiden dat mijn slikproblemen bovenin zitten (in mijn keel/strot) en niet in mijn maag/darm etc.
Ik weet niet of je wel eens heb zitten eten, gewoon: hapje sla, aardappel, vlees ('t is haast tot gruis versneden) en bij het 5e hapje gaat er iets vastzitten....... Confused
Gelukkig werkt het lichaam dan als een automaat, het wil er uit zichzelf allemaal weer uit, al kokhalsend probeer ik dan de toilet o.d. te bereiken Confused als dan naar veel braakneigingen (kan soms een half uur duren) alles er weer uit is heb ik vaak geen trek meer in eten; indien ik weer probeer te eten lukt het vaak ongehinderd.
Indien er enkel een brokje vlees vast zit, duurt 't echt tijden (meerdere keren naar 't toilet) om het los te krijgen. Tegenwoordig heb ik een kots- (diepvries)zakje bij me, want 't is ook wellis in de bus voorgekomen.
Wie herkent mijn verhaal en hoe kom ik er vanaf?? Ik heb echt alles al eens uitgeprobeerd (niet gekruid eten, geen koffie, geen alcohol, etc.) en voor mijn gevoel kan men mij niet helpen in 't ziekenhuis.

P.S.: ik ben nu verwezen (doorgestuurd) naar een dml-arts in het VUmc, afspraak pas medio januari 2006


ik krijg meteen een paniekaanval - hartkloppingen als een gek - als t eten blijft hangen. leef nu 3 weken op nutridrink.en andere vloeibare varianten.
61stylo
BerichtGeplaatst: 15-03-2009 21:57 Reageer met quote

angsthaasje schreef:
61stylo schreef:
Ik heb dezelfde klachten die hierboven worden vermeld.ik ben 1 keer naar de dokter geweest ik kreeg medicijnen voor me hart... vond ik nogal vreemd want ik heb niets aan mijn hart die is gezond !.Dokters van tegenwoordig werken heel slordig
ik had niet eens vermeld dat ik last had van mijn hart of wat dan ook dus ik snap niet hoe hij daarop kan komen..maar goed dezelfde klachten loop ik dus mee.. slik problemen ( laatste tijd minder ) k krijg het benauwd en dan voel ik me licht in me hoofd alsof ik elke seconde kan flauwvallen. ik ben bang te slikken tijdens het eten. ik ben NIET van plan om naar een dokter te gaan ook al word het me dood !.

veel succes iedereen.

D.DEMiREL


ik eet nu al drie weken geen vast voedsel en leef nu o pdrinkvoeding omdat ik me eten telkens voel hangen en dan hartkloppingen krijg en in paniek raak. en soms brok in de keel...jij?dat had ik in de begin ook... nu heb ik alleen slik klachten (soms). in de begin kreeg ik een aanval. ik dacht dat ik dood ging... ik trilde had neiging om te kotsen ik voelde koud aan maar tog zweette ik...
dat is nou al .. zo een 3 maande geleden. maar ik ben nog steeds niet de oude ik. k ben bij de dokter geweest laatst en kreeg medicijnen om hart kloppingen slomer te late kloppe ofzo... dokter zei ook dat het aan slokdarm kon liggen...
angsthaasje
BerichtGeplaatst: 17-03-2009 2:35 Reageer met quote

koffie schreef:
Ik herken deze klachten heel goed. Heb al vrij lang last van dat het eten niet wilde zakken. Is de laaste tijd erger geworden en het ergste vind ik dat het nu hoog in mijn slokdarm/keel zit. Vroeger was het meer halverwege. Ik heb nu sinds 5 weken dat ik regelmatig de slikbeweging niet kon maken. Het gebeurde zelf dat ik helemaal niet meer kon slikken en kwam terecht in het ziekenhuis waar de arts zei het is spastisch??? Hij heeft me medicijnen ingespoten en het zakte gauw af. Sindsdien heb ik het regelmatig. Ik werd doorgestuurd voor nader onderzoek waar dus GERD uitkwam. Ook denk dat het soms lucht zit die er niet uit wil. Ook momenteel het ik een brok in mijn keel en als ik wat drink (durf niet te eten) blijkt het heel langzaam te gaan en ik krijg het gevoel dat ik zal stikken. Begin dan te zweten en krijg hartkloppingen Ook heb ik vaak pijn onder het borstbeen en nu ook in mijn rug. Ik wil graag een onderzoek om te zien of de peristaltische van de slokdarm beweging niet te langzaam is. Ook heeft de arts mijn aangeraden om een afspraak met een KNO te maken. Soms denk ik dat de kringloopspier (strottenhoofd) niet voldoende functioneert/sluit. Dit alles maakt mijn ook angstig en met de anti acid medicijnen ben ik niet altijd geholpen. (nexium) Ik vond dat ik er een hele droge mond van kreeg en dit bevordert nog meer de slikklachten. Ik gebruik nu wat homeopatisch. Het is nog te kort om te zeggen dat het helpt, maar ik hoop dat het op wat langere termijn beter zal gaan. Zal je op de hoogte houden.
mamalin schreef:
Sind een paar weken heb ik ook vreemde slikklachten... Kreeg op een avond tijdens het eten ineens mijn eten niet weg. Het leek alsof ik geen slikreflex kreeg. Dat is een heel naar gevoel. Ik wilde slikken en had het eten al achter in mijn keel en toen wilde ik het doorslikken en dat ging niet. Zo maar opeens. Ik schrok me wild en ineens lukte het toch wel. Daarna ging het weer goed, maar sinds twee weken komt het steeds opzetten. Ik word daar erg bang en onzeker van. Ben al bij de dokter geweest maar ik heb geen dikke keel of opgezwollen lymferklieren. Ook doet slikken geen pijn en het is ook niet de hele tijd aanwezig. Ook heb ik een hele tijd het gevoel gehad of er wat in mijn keel bleef zitten. Dit ging juist heel goed de laatste tijd en nu heb ik het weer. Omdat ik er bang voor ben wordt slikken een probleem en ben ik bang om te verslikken of om te stikken. Het klinkt heel dramatisch maar ik voel me er heel naar onder. Herkent iemand dit?


ik zeker! juist geen warm eten of brood. leef nu 3 weken op nutridrink...ik schrik vaak als t blijft hangen voor me gevoel en heb direkt een hyperaanval. geen pretje om voor je gevoel 'stikkend' de aanval door te maken. me hapje eten blijft voor me gevoel hangen....of gaat heel langzaam. sinds me zware aanval van 3 weken terug ben ik erg bang geworden erdoor..t is nu drinkvoeding/yoghurt etc..kon ik maar weer warm eten...t is meer de angst dat ik weer n aanval krijg. me hart reageert gelijk van de schrik als ik voel dat iets blijft hangen....in me slokdarm. meestal hogerop (hoogte van je borst) alsof me keelspieren dan samentrekken. egt niet leuk. wie ken dit? Sad
*Annette*
BerichtGeplaatst: 17-03-2009 13:38 Reageer met quote

Ben je inmiddels al (weer) bij je huisarts geweest angsthaasje?

Zoals jezelf aangeeft is het vooral de angst... misschien moet daar juist wat mee gedaan worden! Zodat jij van je angst afkomt! Sterkte ermee!

(Waarschijnlijk zul je m'n reactie van vorige week, ook alwel gelezen hebben het in het topic wat jezelf geopend had; http://www.medischforum.nl/viewtopic.php?t=17162)
Ralf81
BerichtGeplaatst: 19-06-2009 16:48 Reageer met quote

Hallo angsthaasje, ik herken je probleem volledig.
Heb zelf precies hetzelfde! Ben je nog actief op dit forum?
tukkertje
BerichtGeplaatst: 15-07-2009 21:05 Reageer met quote

Ik heb deze topic die al gemaakt is in 2006 eens goed door gelezen en herken toch veel klachten.

Begon met het gevoel alsof er steeds een haartje oid achter in de keel zit. En tijdens eten lijkt t wel of er in de slokdarm iets zit en heb ook vaak idee als ik gewoon slik dat er iets zit. OOk last van opboeren en droge mond.

Nu ben ik al paar keer het woord nexium tegen gekomen in deze topic.
Nou dat slik ik nu dus sinds 2 weken vanwege erg veel last van maagzuur. Dus mss bestaat er toch een verband tussen nexium en deze vage klachten.

En tuurlijk ben ik bang voor ernstige problemen aan de slokdarm of keel maar verder doet het geen pijn, kan fatsoenlijk eten maar blijf t gevoel houden dat er wat achter in de keel zit en die prop in mijn slokdarm
Klaudia17
BerichtGeplaatst: 22-04-2010 22:10 Reageer met quote

Ik heb sinds een paar dagen tijdens het eten dat ik niet kan slikken, net op het moment dat ik mijn eten wil doorslikken lukt het niet, waardoor ik het gevoel krijg dat ik stik, ik krijg dan geen adem meer, en moet echt naar adem happen om het eten vervolgens weg te krijgen, vooral tijdens het warm eten en brood eten heb ik hier last van, drinken gaat probleemloos maar eten is echt een probleem! Ik durf eigenlijk niet naar een dokter, maar wil wel graag van mijn slikprobleem af omdat eten een steeds groter probleem wordt en ik bang dat ik stik!
Heeft iemand tips?
Remexx
BerichtGeplaatst: 09-08-2010 19:06 Reageer met quote

Heel herkenbaar allemaal Ik ben een jongeman van 27 met een autistische stoornis en waarschijnlijk een verstandelijke beperking.

Ik heb zins eerder gister ook een beetje slik klachten ontwikkeld als ik maar iets eet dan heb ik ook het idee dat alles blijf hangen in mijn slokdarm, ik krijg ook een vol gevoel in mijn slokdarm op dat moment slik ik heel vaak.


Ik denk dat ik een tumor in mijn longen heb ! dat uitgezaaid is.

Wederom omdat ik ook ander vage klachten heb zoals, kriebel hoesten met veel slijm, stekende pijnen in mijn lichaam, en het ergste van alles benauwdheid,s aanvallen.

ik ben er 4x in 2 weken daarmee naar de dokter geweest waarvan 1 nood arts, ze zijde allemaal dat ik niks mankeerde tenzij ik overdreven afval, of heel vaak knal rooie bloed slijm op hoest, daarom laat ik het slijm wat ik uit hoest en wat irriteer in mijn keel aan mijn vriendin zien uit angst.

De artsen hebben mijn longen geluisterd, bloeddruk gemeten, zuurstof gehalte in mijn bloed na laten kijken, en een blaas test hoe hard ik kan blazen alles was goed.


Maar alsnog ik heb er wel vreselijk veel last van.
Cvdb
BerichtGeplaatst: 26-09-2010 16:39 Reageer met quote

Ik heb al 7 jaar soms last met slikken.Soms eet ik een paar happen en dan lijkt het dat het in de keel vast zit.dan moet ik eerst braken.dan voel ik na een tijdje dat het wegzakt en kan ik verder eten.tijdens het vast zitten van iets kan er ook geen drinken doorheen.wanneer ik dan moet braken komt ook eerst datgeen wat ik het laatst heb gegeten het eerst er weer uit.heb al verschillende onderzoeken gehad maar ze weten het niet.ook heb ik een tijdje omeprazol 40mg geslikt maar helpt een tijdje en dan begint het weer.
Chester
BerichtGeplaatst: 27-09-2010 15:13 Reageer met quote

Wat een ellende lees ik hier allemaal. Veel sterkte!!

Is dat globus gevoel altijd hetzelfde?

Ik heb nl. sinds een week een gevoel dat er achterin mijn keel aan de zijkant een prop zit die niet weg wil of een zwelling. Eten en drinken gaat goed, ik heb geen pijn, geen koorts. Het voelt als een verdikking. In het weekend viel het mee, maar nu vandaag maandag is het weer erger geworden. Ik ben zo bang dat het straks groter wordt en ik niet meer kan ademen.
Ik ga donderdag pas naar de huisarts, eerder was er geen plek.
Ik las ook dat globus nervosus komt door spanningen. Nu heb ik die wel gehad kortgeleden, dus dat zou ik niet zo vreemd vinden.
Zusje71
BerichtGeplaatst: 01-10-2010 14:25 Reageer met quote

Hallo,

Ook ik ben bekend met de gelezen slikklachten.....
Mijn moeder had er (al meer dan 15 jaar) last van.....
Nu heeft ze een slokdarm verwijding ondergaan en is het probleem opgelos voor haart!!!
Alleen.....
Nu heb ik er zelf misschien ook last van
slikprobleem
BerichtGeplaatst: 02-11-2010 12:40 Reageer met quote

mamalin:

Ik heb net dezelfde klachten als jou.
Ik zie dat je dit bericht hebt gepost in 2006.
Is er inmiddels als een oplossing gevonden voor je probleem? Bedankt voor je reactie:

Mijn verhaal:

Sinds een paar weken heb ik vreemde slikklachten... Kreeg op een avond tijdens het eten ineens mijn eten niet weg(bij het drinken van soep). Het leek alsof ik geen slikreflex kreeg. Dat is een heel naar gevoel. Ik wilde slikken en had de soep al achter in mijn keel en toen wilde ik het doorslikken en dat ging niet. Zo maar opeens. Ik schrok me rot en plots na een aantal keren gings het plots toch wel. Daarna heb ik het een week niet meer gehad en toen plots opnieuw met een schep yogurt. Terug een week geen problemen gehad en dan opnieuw hetzelfde probleem.

Ik ben niet bij de pakken blijven zitten en heb een gastrocopie laten nemen maar alles was ok volgens de dokter.
Ik heb dan foto's laten nemen tijdens het slikken, hier was ook alles ok.
Ik heb dan een neus, keel en oor specialist bezocht, de KNO specialist is met een camera via mijn neus in de keel gegaan en hier was ook blijkbaar alles ok.
Ik heb een neuroloog geraadpleegd, en deze kon ook niets vinden.
Ik heb een bloedonderzoek gedaan, hier was ook alles ok.
Volgens de dokter kan de oorzaak eventueel zijn van de spanning maar ik kan dit moeilijk aanvaarden als de oorzaak van het probleem.
Is er iemand die deze symptonen kent? Please laat me dan iets weten je zou er mij een grote dienst mee bewijzen. Kort samengevat ik heb geen probleem met de slokdarm zelf, bij mij is het probleem dat ik als het ware geen impuls krijg om te slikken(geen slikreflex)..
Niicole
BerichtGeplaatst: 22-01-2011 21:41 Reageer met quote

Hallo allemaal!

Ik ben een gezonde meid van 19 jaar oud en ik heb ontzettend erge slikklachten..
Het begon beetje bij beetje, maar sinds 3 maanden is het veel erger geworden. Vooral de laatste weken ben ik alleen maar bezig met nutridrankjes en af en toe een glaasje water..
Ik heb het gevoel dat alles blijft hangen, soms is dit er wel en soms niet..Ook ben ik heel veel afgevallen en nu weeg ik maar 39 kilo..
Ik heb al veel onderzoeken gehad, een endescopie 2x slikfoto's, kno-arts en bloedonderzoeken..
De doktoren kunnen helaas niks vinden en denken dat het psychisch is.. Maar dat klopt gewoon niet!! Want ik ben heel mijn leven een ontzettende groter eter geweest... En Plotseling krijg ik niks door mijn keel en alles blijft hangen? Dit kan toch niet psychisch zijn?? Ik heb echt heel erg honger en ze hebben besloten om een sondevoeding bij mij in te brengen.. Ik ben het nu gewoon echt zat en ik weet niet meer wat ik moet doenn, ik wil weer gewoon kunnen eten:(

Komt dit bij iemand bekend voor? Wat vinden jullie?
Jessie2011
BerichtGeplaatst: 17-02-2011 10:37 Reageer met quote

Hallo allemaal,
Mijn naam is Jessie.
Ik heb al jullie berichten gelezen en ik zie dat er bij velen geen antwoord te vinden is op de klachten.

Mijn verhaal:
Kort na afgelopen kerst (2010) heb ik een pijnlijke oorontsteking gekregen. Aanvankelijk dacht ik het zal wel meevallen, ik ben namelijk niet iemand die snel naar de dokter gaat. Doch helaas het werd erger en erger. Daar ik in de horeca werk en dus mezelf niet kon veroorloven om ziek te zijn in deze drukke tijd ben ik toch naar de dokter gegaan.
Ze schreef me een sterke antibiotica kuur voor voor 7 dagen (3 per dag), een neus spray en oordruppels. Mijn rechter oor deed enorm pijn, ik had niet mijn geheel gehoor wat ik normaal heb en het popte constant. Bij harde en of hoge geluiden was en nog steeds is, het zeer pijnlijk. Afijn ik nam het zoals het was. Antibiotica hielp helemaal niet, geen verandering. Toen plots kreeg ik overal jeuk op mijn lichaam, er was niets te zien tot op het moment dat ik begon te krabben, ik werd er gek van, op de gekste plaatsen, zomaar uit het niets. Zodra ik krabde verdikte mijn huid en werd rood. Dan plots verdween het weer en kwam weer terug. Heb dit 1 1/2 dag afgewacht ik hield het niet ben terug gegaan naar de dokter. Dit was 2 weken nadat ik de 1e keer gegaan ben. Ik vertelde haar over dit probleem plus dat mijn oor nog steeds geen verbetering heeft laten zien. Volgens haar was het een allergie en schreef me "Loratadine 10 MG" voor. Heb het ingenomen en het vermonderde iets maar was niet totaal weg. Toen plots een paar dagen later kreeg ik deze brok in mijn keel, ik kon niet zonder pijn slikken en ik voelde (drank en voedsel) heel langzaam pijnlijk naar beneden zakken. Pijn in keel, achter borstbeen, in mijn rug en in mijn maag. Dit maakte me enorm angstig (zoals ik in veel van jullie verhalen lees). Afijn ik die nooit een dokter bezoek maakte een nieuwe afspraak voor 3e keer in 4 weken. Aldaar vertelde ik mijn symptomen en ook vertelde ik dat ik bang was voor keelkanker omdat een zus van mijn vader daar aan overleden is met zoals zij het toen (20jaar geleden) beschreef dat het begon met een brok in de keel. Mijn huisarts verwees me door naar KNO waar ik inmiddels geweest ben. Een Gehoor test gehad: blijkt dat ik 20% van mijn gehoor verloren ben! Een slang door mijn neus gehad tot in mijn keel! Volgens KNO-arts ben ik permanent mijn gehoor verloren????? Ik vroeg hoe dit kan???? Hij zegt ik weet het niet dus sta nu op de wachtlijst voor een MRI-scan. Doch hoe kan hij zeggen dat het permanent is??? Door alleen een gehoor test???Mijn neus en keel zijn OK, geen kanker volgens hem. Dat klinkt opgelucht. Maar inmiddels zit ik hier te wachten en heb geen oplossing voor deze klachten.
Ik ben gestopt met de "Loratadine 10 MG" omdat ik niet echt voor medicijnen ben maar daarnaast omdat ik het gevoel heb dat het mijn slik-, maag- slokdarm- klachten geen goed zal doen. Het innemen van deze medicijnen lijkt heel tegenstrijdig.

Echter ik was erg geintereseerd in kees999 zijn verhaal. Ik heb een klein ongelukje in huis gehad afgelopen augustus 2010, waar ik over voeteinden van mijn joggingbroek viel (deze waren wat te lang) en met de rechter kant van mijn hoofd cq gezicht heel hard tegen de koelkast aangevallen ben) Ik weet het niet. Ik wacht op de MRI maar ga terug naar huisarts met dit verhaal want dit heb ik haar niet vertel. En na het lezen van dit forum, wordt dit mijn volgende stap.

Dank je wel voor het lezen van mijn verhaal.
Van wat ik gelezen heb zijn er heel veel onduidelijkheden, maar misschien kunnen we elkaar sterk maken om in ieder geval aan te geven dat het NIET zomaar "psychisch" kan zijn. Althans dat gevoel heb ik niet bij mezelf. En ook kunnen we elkaar sterker maken om meer duidelijk te zijn naar de artsen.

Ik heb mezelf vandaag pas geregistreerd dus ben nieuw hier.

Iedereen veel sterkte met deze klachten.
Ik weet dat het mij gek, angstig en gefrustreerd maakt.

Jessie
leandra
BerichtGeplaatst: 12-01-2012 0:18 Reageer met quote

Ten einde raad besluit ik er een mailtje aan te wagen.
Sinds een week of 3 ken ik veel momenten op de dag dat het lijkt of mijn slikreflex niet werkt waardoor ik even in ademnood ben en daar natuurlijk telkens weer van schrik.
De dokter heeft niets kunnen vinden maar op 1 of andere manier blijf ik mij zorgen maken omdat het steeds weer gebeurd , droge keel, lijkende of er slijm achter in mijn keel zit.
Ik merk dat ik steeds angstiger wordt omdat het echt het gevoel is alsof ik stik op zo n moment.
Herkenbaar ??
mercury
BerichtGeplaatst: 12-03-2012 1:52 Reageer met quote

Hallo Leandra, ja, heel herkenbaar: ik kon ineens niet meer slikken!
Sinds een jaar heb ik ook slikklachten, en ben zodoende ook op dit forum gaan lezen, maar heb nog nooit gereageerd, want dit forum is helaas niet meer zo actief.
Heb je de berichten van de andere forummers gelezen? Misschien heb je daar al wat herkenning in gevonden, en de nodige info, ik heb er veel aan gehad.
Alleen al om te lezen dat je niet de enige bent met slikklachten is erg fijn, ook omdat ik zelf niet begrijp waarom slikken ineens niet meer vanzelf gaat.
Je zegt dat je bij de dokter bent geweest, welke dokter was dat, je huisarts? Als je huisarts niets kan vinden moet hij/zij je doorverwijzen naar de KNO-arts, die kan met een slangetje via de neus veel beter in je keel kijken. Kriebelt een beetje, maar is geen vervelend onderzoek en duurt heel kort.
Ik ben daarna doorverwezen naar de MLD-arts (maag-lever-darm) omdat de KNO-arts niets bijzonders zag.
De MLD-arts gaat ook over de slokdarm, vandaar. Ik heb ondertussen al veel onderzoeken gehad, maar daar is niets uitgekomen. Ik hoop dat het ondertussen al beter met je gaat,
maar mocht dat niet zo zijn, en wil je nog wat meer weten over
de onderzoeken e.d, dan hoor ik graag van je, misschien kan ik je helpen. Wel vast dit: mocht je een scopie krijgen, (kijkonderzoek van de slokdarm/maag middels een slang via je keel) vraag om een roesje!!! Wordt er namelijk niet bij gezegd dat je een roesje kan krijgen. Merk je er tenminste niks van, veel prettiger!
Groetjes, beterschap en sterkte van een lotgenoot.

0)

0
uitbelgie
BerichtGeplaatst: 26-04-2012 15:00 Reageer met quote

Van die enkele personen die hier hun verhaal hebben gedaan waarbij zij zeggen dat zij ‚??iets niet doorgeslikt krijgen omdat ze niet meer weten hoe het moet, bij wie de slikreflex lijkt te zijn verdwenen, en die zich moeten concentreren om het uiteindelijk doorgeslikt te krijgen‚?? ‚?¶ is er iemand die zo‚??n slikprobleem had en bij wie dit probleem uiteindelijk is verdwenen? En zo ja, hoe ? Als het door de stress kwam, hoe ben je er dan van afgeraakt (want ‚??niet-stressen‚?? is immers gemakkelijker gezegd dan gedaan)?

Mijn slikproblemen begonnen zo'n 1,5 jaar geleden. Eerst dacht ik ook aan ziekten als ALS, MS, maar ook aan CVS (ik voel me dan ook echt chronisch moe, maar ja, met 3 kleine kinderen is dat waarschijnlijk niet zo verwonderlijk)‚?¶.totdat ik gewoon in google ‚??slikproblemen en ‚??stress‚?? (want ik ben spijtig genoeg een echt stressbeest) intikte en uiteindelijk op jullie site terecht kwam. Ik heb nog geen bijkomende onderzoeken ondergaan omdat mijn buikgevoel mij zegt dat het om stress gaat. Gelukkig zit ik (nog) niet aan de nutridrinkjes, maar het is wel vervelend en beangstigend. Hoe komt het toch dat die slikreflex weg is? Tijdens het eten zit ik constant te denken van : ok, ik moet inademen terwijl ik slik, of nee, met uitademen lukt het precies beter. Als ik slik, zit het eten dan best vooraan of net achterin de mond? Lijkt mij achteraan, maar dan moet ik altijd goed opletten dat er, net v√≥√≥r ik slik, geen stukje eten dat klaar staat om naar beneden te gaan, er niet vanzelf invalt waardoor ik me dan weer verslik.

Aan anderen, bij wie de slikproblemen zo‚??n ‚??brok-in-de-keel‚?? (geen pijn, wel hinderlijk) gevoel gaven. Dit heb ik een tiental jaar geleden ook gehad (gedurende enkele maanden). Heb toen wel een foto van mijn strottenhoofd enzo laten maken: alles was in orde. Mijn huisdokter zei mij toen dat het door de stress kwam en dat ik eens goed moest huilen. Na enkele weken lukte dat ‚?¶ en mijn brok in de keel was verdwenen. Het was dus echt (in mijn geval) opgekropte stress.

Alvast op voorhand bedankt aan iedereen die hier op probeert te reageren.
61stylo
BerichtGeplaatst: 06-05-2012 2:29 Reageer met quote

Hier ben ik dan ... bijna 3 jaar later en NOG heb ik deze klachten .. Ik zocht zomaar op google en kwam deze forum terecht!

On topic,

Ik vroeg me af of de (meeste) mensen met deze klachten rokers zijn?

Ik hoop op een snelle reactie.

61stylo
uitbelgie
BerichtGeplaatst: 08-05-2012 10:08 Reageer met quote

@61stylo: Heb vroeger gerookt, maar ben helemaal gestopt al meer dan 8 jaar geleden. Roken heeft hiermee dus denk ik niets te maken.
Groetjes
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > slikklachten
Pagina 5 van 6  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring