Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > slikklachten
Auteur Onderwerp: slikklachten
jostariza
BerichtGeplaatst: 19-01-2008 19:13 Reageer met quote

Beste Forumleden,

Ik ben een jongen van 22 en heb sinds een paar weken erge slikklachten. Ik kan geen vast voedsel meer naar binnen krijgen en heb ook pijn aan mijn slokdarm. Hiervoor heb ik antagel gekregen maar het helpt naar mijn mening helemaal niet. Mijn moeder heeft aan me klieren gevoeld en deze waren keihard , dus daar laat ik maandag ook nog naar kijken.
Ik weeg zelf al maar 55 kg nu en ben 1.79 dus ik vind het wel schrikbarend , Ik eet maximaal 2 a 3 borden brinta op een dag en veel sappen en water.. vandaag probeerde ik gemalen voedsel te eten maar het bleef dus bijna hangen , en daar schrok ik heel erg van. Dat heb ik trouwens wel eens vaker gehad . Ik kan ook niet overgeven op een 1 of andere manier dus dat vind ik ook echt niet fijn want soms voel ik me zo rot dat ik alles eruit wil gooien maar dat lukt dus gewoon niet.
Ik hoop echt dat het de komende dagen beter gaat want ik voel me nu steeds zwakker worden.
dekonet
BerichtGeplaatst: 04-02-2008 13:52 Reageer met quote

Geacht Forum,

99% van al uw klachten wat dikke keel betreft heb ook ik. Doodmoe en angstig wordt je ervan.
59 ben ik en ga niet snel naar de dokter maar nu wel. Ik heb nu Omeprazol (daarvoor panozol) en moet dit nog 1 mnd. slikken. Het branden van de maag, slokdarm en keel is god zij dank weg maar alle verschijnselen en gevoel van dikke strot zijn er nog.
S'morgens na het wakker worden begint het, ook weleens niet maar dat is zelden. Drink kleine slokjes koffie dus de laatste slokjes zijn koud.
Nee, is niet om te lachen maar doodvermoeiend en het beinvloed de kwaliteit van je leven in ernstige mate.
Er is geen indicatie wanneer het heftig of minder is want het gebeurd. Een halve dag weinig last, krijg je weer hoop van, nee hoor dezelfde of volgende dag is het er weer, minder of meer.
Wat ik nu uitgevonden heb is, dat wanneer ik steeds gepulseerd licht drukkend vanaf m'n middenrif naar rechts, onder mijn ribben, naar rechts ga, moet ik boertjes laten en is de druk minder en het dikke keel gevoel minder of zelfs bijna weg. Ik doe dat ook wel over mijn hele maag en buik, raar, maar ik moet dan winden laten, boeren en ook neemt vaak de druk af en m'n maag gaat wat rommelen. Is dat vreemd?
Niet voor lang maar het is iets wat (bij mij) verlichtend werkt en als wetenschap goed om het ook te proberen. Wat en hoe dit komt weet ik niet en ga dit ook voorleggen aan mijn arts misschien helpt die informatie. Probeerd u zelf ook eens dingen uit baat het niet schade brengt het ook niet!?
En dan nog dit, na het drinken van 2 glaasjes bier s'middags om ca. 17.00 is het zo goed als weg. Dat klinkt als stress of nerveusiteit waar alcohol zou ontspannen. Ik geloof dat niet om diverse reden b.v.
waarom elke dag en waarom de enen keer hevig maar wel altijd aanwezig, af en toe het gevoel te hebben dat je stikt of niet kan slikken, lucht die niet weg wil waardoor transpiratie en (lichte) paniek je lichaam overneemt.
Psychisch is mij iets te kort door de bocht maar zou er mede iets mee te maken kunnen hebben maar zeer gering dat weet ik zeker.
Misschien helpen mijn kleine trucjes u ook, laat het me weten ook al klinkt het vreemd.

Arthur
ariane
BerichtGeplaatst: 06-02-2008 15:28 Reageer met quote

Ik loop al vanaf 1998 met deze klachten en heb alle onderzoeken al gehad...maagonderzoeken en slokdarm en keel..ook onderzocht op allergieen en ook nog diazepam en oxepam gehad want nadat er na al die onderzoeken niets uit kwam moest het wel tussen de oren zitten het zogenaamde globus syndroom...Ook dat hielp dus niet..

Ik heb dezelfde klachten zo beetje als jullie alleen heb ik er al die jaren ook een dicht oor bij en het gevoel of er constant water in mijn oor zit...en elke ochtend een zeer pijnlijke keel..

na veel bezoeken aan de huisarts word ik nu doorgestuurd naar een gespecialiseerde KNO arts in het erasmus mc..die zou meer weten..

hier moet ik vrijdag naar toe...en dan zal ik jullie hier de uitkomst laten weten...
pareltje
BerichtGeplaatst: 19-02-2008 17:28 Reageer met quote

Ariane...

het is inmiddels vrijdag geweest en als het goed is ben jij naar de KNO arts geweest.
Ik ben benieuwd naar de uitslag van dit consult.
LS
ariane
BerichtGeplaatst: 19-02-2008 18:28 Reageer met quote

Ben wel geweest en het normale is gebeurd..wat onderzoekjes zoals een gehoortest en wat bloed afgenomen en ben nog geen stap verder!!Men zei wel dat ik doof werd rechts maar ja dat wist ik al een poosje..Moet terug op 29-02.

dus nog geen antwoord
pareltje
BerichtGeplaatst: 19-02-2008 21:10 Reageer met quote

Ariane

Bedankt voor je antwoord.
Enne..houd ons op de hoogte, maar dat was je al van plan!
Sterkte ermee
LS
Robin_T
BerichtGeplaatst: 28-03-2008 14:22 Reageer met quote

Gulnara schreef:
Ik kreeg n.a.v. maagpijn omeprazol voorgeschreven. Na 3 maanden kreeg ik een gevoel van een brok rechts in de keel. Mijn amandelen zijn opgezet en rood. Ik heb geen pijn.
Ik vermoedde dat ik van omeprazol de klachten had gekregen maar volgens de kno arts zijn de klachten vanwege maagzuur. Ook aantasting van de stembanden Echter, ik heb geen last van maagzuur.
Langzaamaan kreeg ik ook een zeer droge keel en ruwe droge tong. De prop in de keel verergerde.
Ik stopte met omeprazol en daardoor kreeg ik dus WEL last van maagzuur. Al die tijd was dit geremd door de omeprazol en na het staken daarvan gingen mijn pompjes extra hun werk doen.
Nu gebruik ik nexium. Maar alle klachten blijven.
Bovendien vond ik achteraf dat Omeprazol beter was dan Nexium omdat mijn maagklachten en het opboeren terugkomen.Het opkomend maagzuur is echter weer weg.

Eigenlijk is mijn vraag het volgende.
Wie heeft er na het gebruik van omeprazol of nexium een prop in de keel gekregen, droge ruwe tond, droge keel en verstopte neus?
Wie is na het gebruik van deze medicijnen bij de kno-arts terecht gekomen terwijl het bij maagklachten begon?
Bovendien barst ik van de honger door de nexium.

Wie herkent dit?


dit klinkt precies als mijn probleem
ik heb sinds een week dezelfde klachten en ik slik al bijna een jaar omeprazol 40mg en ik ben 21 jaar oud :S

kheb nog nooit van nexium gehoord maar ik ben dan ook nog niet naar de dokter geweest
en die barstende honger heb ik dus ook gruwelijk veel last van .. eerst at ik veel om maagzuur te dempen..
toen kreeg ik medicijnen maar nu heb ik nog steeds heel veel honger.. en ik ben er ook door aan gekomen.. en ik heb een licht eetverslaving gekregen hierdoor :S
en nu weer dit .. ik kan er bijna niet door slapen dat gevoel in mijn keel...
eerst kwam het alleen tegen de avond .. maar nu heb ik het smiddags al
ik weet niet wat ik moet doen .. ik wordt er echt helemaal gek van

mijn email is ***, ik hoop dat je dit nog leest en mij misschien meer kan helpen

    Moderator opmerking:
    Het is niet toegestaan om (email)adressen in berichten te plaatsen.
    Zie de forum regels.
    U kunt wel uw emailadres in een gebruikersprofiel plaatsen.
PJ
BerichtGeplaatst: 17-04-2008 9:19 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Ik heb ook een tijd last gehad van een opgezet gevoel in mijn keel, alsof er een boer dwars zit. Allerlei onderzoeken gehad zoals jullie ook allemaal hebben gehad. NIets hielp. Het was stress! Uiteindelijk ben ik bij een vegatherapeut terechtgekomen en zij heeft mij Lymphomyosot druppels van Heel voorgeschreven. Dit zijn homeopatische druppels verkrijgbaar bij de gezonheidswinkels en reformhuizen. Binnen no time was ik er vanaf. 2x 15 druppels per dag. Ik heb het nog 1x teruggehad, weer de druppels gebruikt en geen l ast meer. Ik raad het jullie zeker aan om het te proberen.
PJ
Tommy1
BerichtGeplaatst: 21-04-2008 22:30 Reageer met quote

Waarschijnlijk hebben veel van jullie een z.g. "Blindzak" in je keel.
Dan kan je dat krijgen, en krijg je soms rare geluiden uit je keel en moet je een flinke boer laten

Ik heb dat namelijk ook, maar het kan ook Stress zijn en kan daardoor soms ook niet goed slikken, vooral als ik brood eet.
Soms blijft er dan wat eten boven in je keel zitten,
wat je dan dan weer uit moet (kan) hoesten.

Een Beschrijving wat een "Blindzak" inhoud kan je vinden op het Internet door in te tikken: Blindzak

Sukses en beterschap iedereen.
Alx76
BerichtGeplaatst: 29-04-2008 0:38 Reageer met quote

Afgelopen vrijdag ivm last van slokdarm/slikken een gastroscopie(endoscopie) gehad, mocht je deze moeten ondergaan neem dan een roes, ik stikte zowat de moord met die slang in m'n keel, absoluut geen pretje...

Uiteindelijk was er niets te zien en vermoedde ze dat stress bij mij klachten geeft...
quillaume
BerichtGeplaatst: 29-06-2008 17:05 Reageer met quote

Hallo bonovox (joehoe?) ,

ik herken me in uw klachten (soms borrelende keel tijdens het eten, vloeistof dat soms hoorbaar en moeizaam wegloopt, brok in de keel; moeite met slikken.
Als laatste update(alweer enige tijd geleden) meldde u dat er een ontsteking was geconstateerd aan de slokdarm, hoe is het verder verlopen?
Als ik rechtsonder op mijn keel druk, iets onder/naast het strottenhoofd, na het eten, dan bevindt zich daar voedsel,wat ik kan wegdrukken en vervolgens gedeeltelijk? doorslikken, in iedergeval geeft het wel verlichting. (Begin van een Blindzak of Zenker divertikel?) Ben vier jaar geleden aleens bij een KNO-arts geweest voor kleine slikproblemen (vergeleken met nu); de KNO arts constateerde toen een schimmelinfectie, waarvoor ik medicijnen kreeg. De slikproblemen verdwenen niet.
H.Tol
BerichtGeplaatst: 02-07-2008 20:35 Reageer met quote

Hallo allemaal

mmppfff ik kamp dus ook met dezelfde klachten als hierboven allemaal gezegd d.w.z brokgevoel pijn tussen de schouderbladen,keelklachten heesheid,lichte oorirritatie,pijn op het borstbeen maar ook zie ik soms heel erg bleek.

Nou ben ik naar een accupuncturist gegaan Sofian Rangkuti,dat schijnt een van de beste in nederland te zijn die onverklaarbare klachten kan verklaren en laten verdwijnen.Ook ga ik naar het ziekenhuis om met een internist te praten en dan eventueel een gastrscopie.

Weten jullie eigenlijk allemaal wel wat al die maagzuurremmers doen?

daardoor krijg je op een gegeven moment vitamine B12 tekort en dan krijg je toch een lijst met klachten....

Tik maar eens in op google B12 tekort...

Nou 3 weken zenuwen en dan naar de internist

Die sofian Rangkuti is buikchirurg geweest en die zegt dat hij buikklachten slikklachten etc,etc kan weghalen door naalden te prikken op bepaalde zenuwpunten die met je hersenen in contact staan.

Brain abdominal tik dat maar eens in op google.

Ik denk ook dat ik kanker heb dat idee maakt het alleen nog moeilijker te ,verteren,als alles direct iets beter gaat horen jullie nog van mij.

Allemaal veel sterkte met deze ellende
janh
BerichtGeplaatst: 24-07-2008 12:06 Reageer met quote

koffie schreef:
Ik herken deze klachten heel goed. Heb al vrij lang last van dat het eten niet wilde zakken. Is de laaste tijd erger geworden en het ergste vind ik dat het nu hoog in mijn slokdarm/keel zit. Vroeger was het meer halverwege. Ik heb nu sinds 5 weken dat ik regelmatig de slikbeweging niet kon maken. Het gebeurde zelf dat ik helemaal niet meer kon slikken en kwam terecht in het ziekenhuis waar de arts zei het is spastisch??? Hij heeft me medicijnen ingespoten en het zakte gauw af. Sindsdien heb ik het regelmatig. Ik werd doorgestuurd voor nader onderzoek waar dus GERD uitkwam. Ook denk dat het soms lucht zit die er niet uit wil. Ook momenteel het ik een brok in mijn keel en als ik wat drink (durf niet te eten) blijkt het heel langzaam te gaan en ik krijg het gevoel dat ik zal stikken. Begin dan te zweten en krijg hartkloppingen Ook heb ik vaak pijn onder het borstbeen en nu ook in mijn rug. Ik wil graag een onderzoek om te zien of de peristaltische van de slokdarm beweging niet te langzaam is. Ook heeft de arts mijn aangeraden om een afspraak met een KNO te maken. Soms denk ik dat de kringloopspier (strottenhoofd) niet voldoende functioneert/sluit. Dit alles maakt mijn ook angstig en met de anti acid medicijnen ben ik niet altijd geholpen. (nexium) Ik vond dat ik er een hele droge mond van kreeg en dit bevordert nog meer de slikklachten. Ik gebruik nu wat homeopatisch. Het is nog te kort om te zeggen dat het helpt, maar ik hoop dat het op wat langere termijn beter zal gaan. Zal je op de hoogte houden.


Hallo die klachten heb ik ook , maar wat gebruik je voor homeopatisch middel dan ?
Gr Jan
anoniem230
BerichtGeplaatst: 29-01-2009 12:08 Reageer met quote

H.Tol schreef:


Die sofian Rangkuti is buikchirurg geweest en die zegt dat hij buikklachten slikklachten etc,etc kan weghalen door naalden te prikken op bepaalde zenuwpunten die met je hersenen in contact staan.

Brain abdominal tik dat maar eens in op google.


Allemaal veel sterkte met deze ellende


Ik vroeg mij af hoe de acupunctuur bij jou is gegaan? Zijn je klachten minder geworden.
Ik heb nu al een jaar of 5 last van een brok in mijn keel en het doet eigenlijk ALTIJD pijn. Het is er zomaar ingeslopen. Elke keer als ik slik voel ik een pijnscheut en het word niet minder.
Ook ik heb alle mogelijke behandelingen gehad. Slikfoto, druk meten op maag, logopedie enz enz.
Nu is mijn vraag aan andere mensen of zij hun ervaringen in het alternatieve circuit kunnen delen. Acupunctuur, massages, manuele therapie??
astrid1991
BerichtGeplaatst: 08-02-2009 15:43 Reageer met quote

lucy schreef:
Hallo na zoeken op internet kwam ik op deze site terecht ik heb sinds 2 weken ook van die klachten zoals gast boven beschrijft,ik heb soms moeite met slikken waardoor ik t aardig benauwd krijgt en in de stress schiet t lijk wel of ik hierdoor hartkloppingen krijg en benauwd op mijn borst soms zit t ook lager en vooral als ik op me zij ligt of plat krijg ik t aardig benauwd alsof er een soort van boer dwars zit en maar maar niet uit wilt komen of een etens prop in mijn keel is blijven hangen, ik ben er nu 2 weken mee blijven lopen en t gaat maar niet weg ben bang voor onderzoeken met die slangen in je keel maar zo blijven doorgaan is ook niks !! heb ook vaak honger terwijl ik net gegeten heb vooral als ik op bed ligt en krijg hierdoor ook vervelende adem ga morgen maar de dokter bellen , want dit is niks zo


Hey Lucy,
ik heb nu precies hetzelfde als wat jij had, weet jij al wat het was? Ik zou het namelijk graag willen weten...
Groetjes,
Astrid
binnenspiegel
BerichtGeplaatst: 13-02-2009 15:34 Reageer met quote

Hey,

Ja, ook ik moet even mn verhaal kwijt.
Ben een meid van 23 en eet en leef heel bewust.
Sinds een maand of twee heb ik het gevoel alsof er een enorme brok vasthangt onder mn strottehoofd. Slikken gaat moeilijk en als ik op mn rug in bed lig krijg ik een benauwd gevoel.Ook ik heb sinds die twee maanden last van een slechte adem, nooit gehad, en ik hoor mn oren "ploppen" als ik slik.
Naar de dokter gegaan, hij heeft in mn keel gekeken, mijn klieren gevoeld en wat vragen gesteld. Ik vroeg hem of hij een idee had wat het kon zijn. Hij wist het niet maar noemde het "globus syndroom". Toen kreeg ik maagzuurremmers voorgeschreven. Terwijl ik aangaf dat ik helemaal geen last had van maagzuur branden!
Ik heb die medicijnen niet geslikt ( schrok me rot van de lijst bijwerkingen...) want, hoe kan het zijn dat een arts je zomaar iets voorschrijft terwijl hij geen idee heeft wat er aan de hand is en je ondertussen volstopt met rotzooi?...

Ik ga aanstaande dinsdag weer naar hem en wil meer duidelijkheid hierover. Als hij niet weet wat er speelt, stuurt ie me maar naar iemand die het wel weet!

Heel veel sterkte allemaal, want dit is inderdaad echt geen pretje!
61stylo
BerichtGeplaatst: 05-03-2009 14:36 Reageer met quote

Ik heb dezelfde klachten die hierboven worden vermeld.ik ben 1 keer naar de dokter geweest ik kreeg medicijnen voor me hart... vond ik nogal vreemd want ik heb niets aan mijn hart die is gezond !.Dokters van tegenwoordig werken heel slordig
ik had niet eens vermeld dat ik last had van mijn hart of wat dan ook dus ik snap niet hoe hij daarop kan komen..maar goed dezelfde klachten loop ik dus mee.. slik problemen ( laatste tijd minder ) k krijg het benauwd en dan voel ik me licht in me hoofd alsof ik elke seconde kan flauwvallen. ik ben bang te slikken tijdens het eten. ik ben NIET van plan om naar een dokter te gaan ook al word het me dood !.

veel succes iedereen.

D.DEMiREL
61stylo
BerichtGeplaatst: 05-03-2009 14:53 Reageer met quote

owjah ben het vergeten te zeggen.. kan het door roken komen ?? dat je keel geirriteerd raakt ?? want ik rook. dokter heb mij gezegt dat ik moest stoppen omdat het me keel irriteerde. maargoed.

sterkte ieder1 !
angsthaasje
BerichtGeplaatst: 15-03-2009 20:09 Reageer met quote

jostariza schreef:
Beste Forumleden,

Ik ben een jongen van 22 en heb sinds een paar weken erge slikklachten. Ik kan geen vast voedsel meer naar binnen krijgen en heb ook pijn aan mijn slokdarm. Hiervoor heb ik antagel gekregen maar het helpt naar mijn mening helemaal niet. Mijn moeder heeft aan me klieren gevoeld en deze waren keihard , dus daar laat ik maandag ook nog naar kijken.
Ik weeg zelf al maar 55 kg nu en ben 1.79 dus ik vind het wel schrikbarend , Ik eet maximaal 2 a 3 borden brinta op een dag en veel sappen en water.. vandaag probeerde ik gemalen voedsel te eten maar het bleef dus bijna hangen , en daar schrok ik heel erg van. Dat heb ik trouwens wel eens vaker gehad . Ik kan ook niet overgeven op een 1 of andere manier dus dat vind ik ook echt niet fijn want soms voel ik me zo rot dat ik alles eruit wil gooien maar dat lukt dus gewoon niet.
Ik hoop echt dat het de komende dagen beter gaat want ik voel me nu steeds zwakker worden.


ik heb het ook 3 weken. hoe gaat t nu met je?
angsthaasje
BerichtGeplaatst: 15-03-2009 20:11 Reageer met quote

61stylo schreef:
Ik heb dezelfde klachten die hierboven worden vermeld.ik ben 1 keer naar de dokter geweest ik kreeg medicijnen voor me hart... vond ik nogal vreemd want ik heb niets aan mijn hart die is gezond !.Dokters van tegenwoordig werken heel slordig
ik had niet eens vermeld dat ik last had van mijn hart of wat dan ook dus ik snap niet hoe hij daarop kan komen..maar goed dezelfde klachten loop ik dus mee.. slik problemen ( laatste tijd minder ) k krijg het benauwd en dan voel ik me licht in me hoofd alsof ik elke seconde kan flauwvallen. ik ben bang te slikken tijdens het eten. ik ben NIET van plan om naar een dokter te gaan ook al word het me dood !.

veel succes iedereen.

D.DEMiREL


ik eet nu al drie weken geen vast voedsel en leef nu o pdrinkvoeding omdat ik me eten telkens voel hangen en dan hartkloppingen krijg en in paniek raak. en soms brok in de keel...jij?
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > slikklachten
Pagina 4 van 6  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring