Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Misselijk van Reflux-klachten
Auteur Onderwerp: Misselijk van Reflux-klachten
skoierd
BerichtGeplaatst: 12-12-2009 12:41 Reageer met quote

Hallo Allemaal,

Zijn er hier mensen die ook elke dag zo misselijk wakker worden van reflux-klachten? Tevens heb ik sinds kort een stekende pijn linksonder in mijn rug, weet iemand waar dit van kan zijn?

Ik hoop eens iets van iemand te horen die ook soortgelijke klachten heeft of heeft gehad. Ik wordt er onderhand echt moedeloos van om me elke dag zo te voelen!

Sterkte allemaal!
*Annette*
BerichtGeplaatst: 12-12-2009 16:29 Reageer met quote

Hoi Skoierd,

Hier nog een met reflux-klachten en word vaak 's morgens misselijk wakker. Vooral wanneer er stress/spanning is worden me klachten erger, krijg ik meer maagpijn en maagzuur waardoor ik ook weer sneller misselijker ben. Vooral 's morgens is dit erg goed te merken.

Misschien zou je iets van domperidom kunnen gebruiken voor de nacht?

Ik zeg wel eens, het maagzuur komt me letterlijk en figuurlijk de strot uit... hopelijk gaat het nog eens over. Maar ik snap behoorlijk dat je het gigantisch beu bent.

Ik gebruik 2x 40mg Nexium en daarmee moet ik het doen. Doordat ik nog jong ben (20) is dit toch de max. voor me. Daar de oorzaak psychische word gezocht wil de huisarts eerst ook nog geen verder onderzoek doen.... Heb het al vanaf m'n 16e Sad...

Sterkte verder!
skoierd
BerichtGeplaatst: 12-12-2009 23:11 Reageer met quote

Hoi Annette,

Wat fijn om een reactie te krijgen van iemand die helaas Confused met dezelfde klachten kampt. Jij wordt dus ook vaak s'morgens misselijk wakker. Komt die misselijkheid bij ons dan toch van het te veel aan maagzuur?

Ik heb ook al Domperidon dat ik in neem voor het slapen en ben vandaag voor het eerst begonnen met aardappelsap ( erg ranzig ) maar schijnt verzachtend voor je maag te zijn en maagzuur te ontzuren als je het in neemt voordat je gaat slapen, dus ik ben benieuwd of het wat oplevert.

Ik gebruik 1x per dag 40mg Nexium sinds een paar dagen kan daar dus nog niet veel van zeggen of het echt wat voor me doet.

Kun jij voor de rest nog wel een beetje goed functioneren? Ik niet echt, ben vaak moe, heb overal pijntjes ( zij, rug, buik ) en dan nog erg vaak die misselijkheid!

Wat verschrikkelijk zeg dat je al 4 jaar met deze klachten loopt, heb je nooit alternatieve geneeswijzen geprobeerd? ( homeopaat, osteopaat, acupunctuur )

Jij ook veel sterkte, en hopelijk stuur je nog een antwoord Wink
*Annette*
BerichtGeplaatst: 15-12-2009 12:20 Reageer met quote

Ik denk inderdaad dat de misselijkheid ontstaat door het maagzuur wat 's nachts steeds omhoog komt. Heb je je hoofdeind al 10cm hoger staan? Hoe meer ik last van maagzuur heb, hoe misselijker ik word. Vaak slaap ik er wel doorheen, gelukkig gaat het de laatste tijd redelijk goed, maar ik heb wel eens gehad dat ik kotsberoerd 's nachts wakker werd.

Merk je al wat van het gebruik van Nexium en domperidon? Ik heb wel vaker van die dingen als aardappelsap gehoord, maar op de ene plek kom je tegen dat het goed is en op de andere plek weer heel slecht.

In maart hebben me ouders me naar een natuurarts/homeopaat gestuurd. Maar daar ben ik in augustus weer mee gestopt. Eerst leek het tehelpen, maar al snel keerde de klachten weer net zo hard terug, het frustreede mij ontzettend iedere keer werd het gezegd dat het al beterder had moeten gaan en dat deed het niet, het werd alleen maar erger, het koste veel geld en ik vond het vreselijk om erheen te gaan.

Dit topic heb ik in februari zelf geopend, toen had ik erg last van aanvallen;
http://www.medischforum.nl/viewtopic.php?t=16864&start=0

Verder kan ik wel goed functioneren, op dit moment gaat het dan ook wel redelijk goed. Maar als ik weer een periode heb waarin ik er ontzettend last van heb, veel beroerd ben dan heb ik wel zoiets van dit hou ik niet lang vol... Het klinkt raar, maar ik ben er inmiddels ook wel aan gewend dat ik dagelijks last van maagzuur ed. heb.

Vorige week had ik veel last van maagpijn en maagzuur, maar toen was ik weer behoorlijk gespannen/gestresst. De huisarts zei wel eens, er hoeft maar iets te gebeuren en de bel in je maag die rinkelt al, en dat is pure waarheid!

Sterkte en ik hoop dat de medicijnen mogen helpen!
skoierd
BerichtGeplaatst: 15-12-2009 12:39 Reageer met quote

Hoi Annette,

Bedankt ten eerste voor je reactie, erg fijn om even met iemand te kunnen praten die met dezelfde klachten loopt of heeft gelopen. Ik heb mijn hoofdeind al 10 cm hoger ook staan maar toch wordt ik nog elke morgen erg misselijk wakker. Ik slaap er wel ook altijd gelukkig doorheen dus mijn nachtrust is op zich wel goed. Het vreemde bij mij is ook dat als ik s'nachts een keer wakker wordt ik me eigenlijk nooit echt misselijk voel en ik heb dan ook geen last van het maagzuur wat brandt of zo.

Van de Nexium merk ik nog niet echt veel, van de Domperidon meestal wel aardig wat alhoewel ik metoclopramide-tabletjes toch prettiger en effectiever vind.

Ik ben ook al bij een homeopaat geweest en die heeft me een voedingsschema en druppels gegeven waar ik ook niet echt veel verbetering van merk. Ik heb sinds kort ook een stekende pijn links in mijn zij en linksonder in mijn rug en ga hier morgen foto's voor nemen.

Ik merk ook dat het me erg veel moeite kost om dit nog veel langer vol te houden, elke dag zo beroerd voelen is bijna niet vol te houden. Ik ga binnekort ook naar een psycholoog om te praten om het voor dit moment beter te kunnen accepteren, want dat zorgen maken en al die negatieve gedachten spelen ook een negatieve rol in mijn herstel.

Ik hoop nog wat van je te horen en fijn dat jij nu wel weer in ieder geval goed kunt functioneren, ik hoop dat die tijd voor mij ook weer snel aan zal breken!
*Annette*
BerichtGeplaatst: 23-12-2009 16:19 Reageer met quote

Hoe gaat het nu skoierd? Vind het wel heel vreemd dat je als je 's nachts wakker word geen last heb van maagzuur of misselijk maar 's morgens wel.

Vanacht was ik erg misselijk, werd er dan ook wakker van en begon zelfs te overgeven (veel zuur). Wat ik in al die tijd nooit eerder heb gehad, ookal was ik kotsberoerd. Daarna was de misselijkheid wel over en kon ik rustig verder slapen. Me maag is nu nog wel een beetje 'onrustig'.

Is er nog wat uit de foto's gekomen? Hou oud ben je trouwens? Heb het vermoeden dat je een jongen/man ben, maar kan het mis hebben Wink.

Vorig jaar had ik last van pijnaanvallen, werd er toen wel een beetje gek van, maar zoals ik in me vorige post ookal zei ik ben er ook wel aan gewend dat ik dagelijks last heb van maagzuur. Ik ben van september 2008 tot afgelopen september thuis geweest, waarvan een tijd behoorlijk depressief dus ik hoefde ook 'niet' te functioneren.

Nu zit ik met een beginnende hernia en slijtage op een ruggewervel, waardoor ik veel pijn heb. M'n maag raakt daardoor weer 'n beetje op de 'achtergrond'. Het lastige is wel dat ik veel pijnstillers niet mag voor m'n maag, nu heb ik iets waar ik geen effect op heb Confused.

Sterkte ermee! Hopelijk mag het snel beterder gaan!
skoierd
BerichtGeplaatst: 24-12-2009 11:19 Reageer met quote

Hoi Annette,

Helaas nog weinig tot geen verbetering. Dat vind ik dus ook erg vreemd s'nachts nergens last van, kan ook prima slapen maar als ik eenmaal wakker wordt is het vaak wel raak!!

Balen dat jij weer zo'n slechte nacht hebt gehad! Loop jij nu eigenlijk nog bij je huisarts of een specialist? Ik ben nog steeds volop bezig, leg me er ook niet bij neer dat ik hier maar mee moet zien te leven, is gewoon niet te doen zo. Aankomende dinsdag ga ik weer naar een internist. Mijn klachten staan ook niet in verhouding tot de draaglast zegt mijn huisarts ook dus er moet nog wel wat meer aan de hand zijn denkt hij net als mij.

Uit de foto's is voor de rest niks gekomen, was allemaal goed dus dat is wel fijn!! Ik ben een jongeman Wink van 27.

Als ik het zo lees ben jij ook wel een pechvogel nu weer zoveel ellende met je rug!! Sterkte ook daarmee!!

Heb jij trouwens wel eens iets gehoord van de operatie "endoluminale fundoplicatie"? Dit is sinds een aantal jaren de nieuwste operatie om problemen met je maagklepje te herstellen en de vervelende klachten van het maagzuur. Via deze operatie gaan ze niet via je buik naar binnen maar gewoon met een apparaatje via je slokdarm. Op deze manier heb je na de operatie niet zoveel extra klachten en kun je gewoon nog boeren, overgeven en het eten zal gewoon goed blijven zakken. Ze zijn hier erg enthousiast over, als mijn klachten echt allemaal van het maagzuur en mijn kleine maagbreukje afkomen ga ik vragen of ik niet zo'n operatie kan krijgen!

He sterkte er maar weer mee en wellicht hoor ik je nog!
Anne56
BerichtGeplaatst: 26-12-2009 12:31 Reageer met quote

Heb je je wel eens laten onderzoeken op een middenrifbreuk? Daardoor kan het maagzuur min of meer ongehinderd terugvloeien.
*Annette*
BerichtGeplaatst: 27-12-2009 0:47 Reageer met quote

Dankje! Ach ik ben altijd degene wie wel wat heeft Embarassed Sad Embarassed, moet volgende week naar revalidatiearts toe voor verdere behandeling/therapie/revalidatie voor me rug, hoop dat dat snel weer wat beterder mag gaan, voel me net zo'n oude oma.

Haha dat kan ook Wink...

Balen voor je dat er nog steeds geen verbetering in zit. Heb je allang last van maagklachten/zuur ed.

Ik ben gewoon nog bij de huisarts, soms heb ik wel eens een beetje gehoopt dat ik doorgestuurd, gewoon duidelijkheid krijgen van hoe of wat. Maarja van een maagonderzoek krijg ik nu al de kippekriebels, en mogen ze me echt 'plat spuiten', ander lig ik van te voren al languit.

Ik liep al maanden met een zere keel en brandende lippen dus toch maar eens na de huisarts, na een tijdje gaf de huisarts aan dat hij dacht dat het stress/spanning was, ik merkte heel erg dat wanneer er stress/spanning was ik mee klachten kreeg dus gaf de huisarts 'gelijk', ik ben begonnen met 20 mg omeprazol (winter 2006), dit hielp wel wat, maar niet voldoende toen naar 40 mg, na een tijdje weer afgebouwd naar 20 mg, na aantal maanden wou de huisarts proberen te stoppen, dit ging niet dus weer begonnen, op de duur toch weer na 40 mg (zomer 2006). Een half jaar klachtvrij geweest, daarna begon het weer (voorjaar 2007)... weer begonnen met 20 mg, in de zomer van 2008 werden me klachten weer erger, weer na 40 mg (1 week 2x 20 mg en 1 week 1x 40 mg geprobeerd) helaas nog maar weinig effect, over gegaan op 40 mg nexium, herfst 2008 werden me klachten opnieuw erger overgaan op 2x 40 mg.

In januari had ik steeds last van aanvallen, werd eerst gedacht aan galstenen, echo en bloedonderzoek gehad, alles goed. Alles was goed, dus de huisarts vertelde me dat die het toch achter psychisch zocht, eerst de psychische behandeling wou afwachten, wat dat met me zou doen, ben ik psychisch 'klaar' en zijn me klachten nog niet weg dan wil die pas verdere onderzoeken.

Steeds wanneer de medicijnen verdubbeld zijn (zomer en herfst 2008) zakte ik psychische ook verder weg. Dus zelf leg ik het verband van psychisch er ook wel tussen... alleen je word het wel eens zat, en ik wou juist van die betiteling af, het is psychisch. Antidepressiva zou een waarschijnlijk een oplossing zijn, dit werd me van het voorjaar verteld, maar omdat dat me gevoel zou afvlakken, terwijl het juist voor mij heel belangrijk is om me bewust te worden van me gevoel, wou de huisarts het niet doen. Van de zomer zou ik er eerst misschien wel mee beginnen, omdat ik zo in me depressie bleef hangen, het me een steuntje in de rug zou geven en ik wat meer kon genieten van dingen, alleen eerst op vakantie en dan opnieuw beoordeling, maar toen ging het al veel beterder dus besloten het niet te doen.

Heb vanaf maart t/m augustus homeopathie/natuurgeneeskunde geprobeerd ook geen effect. Heb het maar geprobeerd naast me neer te leggen en te hopen dat ik er nog eens vanaf kom. Psychisch ben ik voorlopig nog niet 'klaar', al gaat het alwel stukken beter.

Heel veel succes volgende week bij de specialist, laat je niet op je kop zitten!! Ik heb nog nooit van die operatie gehoord. Sterkte ermee! Enne ik hoor wel hoe het afgelopen is Smile.
skoierd
BerichtGeplaatst: 27-12-2009 1:29 Reageer met quote

Hoi Annette,

Daar zijn we weer Wink , heb je nog een beetje kunnen genieten van je feestdagen? Ik heb vandaag wel een aardige dag gehad, dus dat was fijn!!
Kan me voorstellen dat je jezelf net af en toe een oma voelt met al die klachten en dat terwijl je nog zo jong bent Crying or Very sad

Ik heb nu ongeveer 3 maanden last van klachten die eventueel te wijten kunnen zijn aan maagzuur, maar voor mijn gevoel voel ik me niet elke dag zo beroerd van alleen dat maagzuur, er zijn bij mij via een maagonderzoek lichte refluxkklachten geconstateerd, een ontsteking 1e graads aan mijn slokdarm en de vorming van een kleine middenrifsbreuk. Mijn huisarts zegt zelf dus ook hetgene wat ze bij jou hebben gevonden zou niet zoveel klachten moeten geven als dat jij dagelijks voelt. Vandaar dat ik ook door wil met onderzoeken.

Jij zou ook een keer een maagonderzoek moeten doen, stelt echt niks voor met een roesje. En heb je wel eindelijk wat meer duidelijkheid lijkt mij.

Ik zit inmiddels ook al op 2x40mg Nexium en merk daar eigenlijk niet echt veel van. Homeopathie heb ik ook al geprobeerd maar was ook niet echt een succes. Ik kan me wel voorstellen dat je inmiddels ook bij een psycholoog loopt, ik ben daar afgelopen week ook voor het eerst geweest maar dat is meer omdat ik het lastig vindt om positief te blijven als ik me elke dag zo beroerd voel. Maar ik weet zeker dat mijn klachten lichamelijk zijn en de geestelijke klachten zijn daar een gevolg van.

Ik ga gewoon door met zoeken naar de oplossing en als ik meer weet hou ik je op de hoogte, want ook voor jou moet er een oplossing zijn om weer normaal te kunnen leven!! Bedankt voor je bericht Annette en jij ook weer sterkte en tot het volgende bericht Wink

@Anne56 ik ben inderdaad onderzocht op een middenrifbreuk en er is de vorming van een kleine middenrifbreuk geconstateerd maar dat zou niet voor zoveel klachten moeten zorgen.
sparretje
BerichtGeplaatst: 27-12-2009 23:17 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Ons zoontje van 4 jaar heeft al vanaf een leeftijd van 6 maanden last van reflux, middenrifbreuk, vertraagde maaglediging en slokdarmbeschadiging. In eerste instantie werd het geweten aan gedrag, omdat ze de oorzaak niet konden vinden. We zijn inmiddels in het 5e ziekenhuis en weten sinds 1,5 jaar dat het wel terdege een medisch probleem is. Hij is afgelopen oktober geopereerd d.m.v een fundoplicatie volgens Nissen. De operatie is precies gegaan zoals ze het graag wilden. Helaas is hij niet klachtenvrij en slikt nog steeds protonpompremmers Pantozol 2x 40 mg. Hij heeft weer een pH-metrie gehad om te zien hoe het nu gaat. We hebben nog geen uitslag. Waarschijnlijk krijgt hij in januari weer een gastroscopie om te zien hoe het met de slokdarm is. Deze was behoorlijk aangetast.
Zijn hele verhaal staat bij kinderziekten/ kind met gewicht van 5600 gr

Laat je niet afschepen. Hier zijn sommige artsen erg goed in.
Geloof in jezelf. Zij voelen het niet.
Veel succes

Sparretje
skoierd
BerichtGeplaatst: 28-12-2009 12:37 Reageer met quote

Hoi Sparretje,

Wat verschrikkelijk zeg voor jullie zoontje en uiteraard ook voor jullie Confused !! Ik ben 27 jaar en ik zie hoe het momenteel al grotendeels mijn hele leven verpest, maar jullie zoontje is nog een klein mannetje die gewoon lekker ongestoord moet kunnen spelen en genieten!!

Het klopt wel wat je zegt, ik vind ook dat de ziekenhuizen en specialisten nog steeds niet goed weten hoe ze hier het beste mee om kunnen gaan. Daarom laat ik me ook niet afschepen en blijf gewoon doorgaan tot ik weer normaal van mijn leven kan genieten en niet elke dag als een gevecht moet zien!!

Heel veel sterkte voor jullie zoontje en uiteraard voor jullie!!

Groeten Skoierd
Anne56
BerichtGeplaatst: 28-12-2009 13:38 Reageer met quote

Hallo Sparretje,

Het klinkt misschien een beetje stom, maar wees maar blij dat het bij je zoontje al op zo´n jonge leeftijd is ontdekt. Ik was dik in de 40 toen ze erachter kwamen. Tot die tijd was ik steeds afgescheept met "het zit tussen de oren", en meer van dat soort flauwekul. Tot ik op een gegeven moment bloed begon te spugen door de beschadigde slokdarm. Dat was niet leuk (een beschadigde slokdarm doet verschrikkelijk veel pijn) maar ik was er wél blij mee. Excuses heb ik nooit gehad.
skoierd
BerichtGeplaatst: 28-12-2009 13:45 Reageer met quote

Ach ik ben van mening dat het altijd vervelend is, vooral als het voor zoveel klachten zorgt!!

Maar Anne hoe gaat het nu met jou dan?
Anne56
BerichtGeplaatst: 28-12-2009 14:26 Reageer met quote

skoierd schreef:
Ach ik ben van mening dat het altijd vervelend is, vooral als het voor zoveel klachten zorgt!!

Maar Anne hoe gaat het nu met jou dan?


Beter dan vroeger in elk geval. Ik heb jaren net als het zoontje van Sparretje 2x daags Pantozol 40 mg geslikt, maar moest nog altijd uitkijken dat ik ´s avonds niet te laat at, want dan kwam het zodra ik naar bed ging geheid terug.

Helaas heb ik de Ziekte van Addison-Biermer (zie de topics over een lage B12). Maagzuurremmers zorgen ervoor dat je nog minder B12 opneemt, zodat ik het nu weer met 1 Pantozol probeer en dan ´s avonds een Domperidon. Tot nu toe gaat dat ook wel.

Omdat ik dus lijd aan een zgn. Barrett-slokdarm (een slokdarm waarin het maagslijmvlies omhoog is gekropen door jarenlange irritatie) doe ik mee aan het bevolkingsonderzoek naar slokdarmkanker, waar je door deze aandoening een verhoogde kans op hebt. Elke 2 jaar krijg ik een gastroscopie met een roesje (zie het betreffende topic). De angst voor slokdarmkanker hangt wel altijd als een donkere wolk boven mijn hoofd. Confused
*Annette*
BerichtGeplaatst: 29-12-2009 13:52 Reageer met quote

@ sparretje; heb veel van je post gelezen, maar wat vreselijk moeilijk voor jullie en je kindje Sad. Weet even niet meer te zeggen dan dat ik jullie heel veel sterkte toewens!

@ annie; sterkte!!

@ skoierd; hoe was het vandaag bij de internist?

Inderdaad zou ik eens een maagonderzoek moet krijgen, maarja... De huisarts blijft roepen dat ze de oorzaak toch psychisch zoeken. En eerst psychische behandeling wil afwachten. In september ofzo ben ik voor m'n maag voor het laatst bij de huisarts geweest. In februari toen ik bij de huisarts kwam voor de uitslag van de echo en het bloedonderzoek, vroeg die of ik m'n psycholoog wou vragen contact met hem op te nemen, hij wou overleggen over m'n maagklachten. Tijdens het laatste gesprek, ik was doorverwezen naar de ggz i.v.m. therapie en had daar inmiddels m'n eerste gesprek gehad, wat ik had met de psycholoog heb ik hem dit gevraagd. Ik geloof ook wel dat hij dit gedaan zou hebben, maarja ik heb er verder nooit wat over gehoord. Volgens die psycholoog had de ggz ook een psychosomatische afdeling. Deze zit in het naastegelegen ziekenhuis... maarja ik weet het gewoon niet. In februari heb ik weer 'n afspraak met m'n psycholoog, misschien dat ik eens kan vragen hoe zij er over denkt.

In januari 2008 t/m augustus 2008 ben ik bij een haptonoom geweest, dit is vooral gericht op stress/spanningsklachten. Dit heeft ook geen effect gehad. Soms weet ik ook niet meer wat wijs is...

Maarja ik durf ook niet zomaar naar de huisarts tegaan en zeggen dat ik doorverzen wil worden. Al ben ik het wel vreselijk zat, voordurend last te hebben van maagzuur. Je wilt niet weten wat voor een lucht er 's morgens in me slaapkamer hangt Embarassed. Overdag heb ik eigenlijks altijd kauwgom in me mond, om maar een beetje frisse smaak in me mond te hebben en ben bang dat ik anders uit m'n mond stink.

Heb je een fijn gesprek met de psycholoog gehad?

Vanaf m'n 14e loop ik al met minderwaardigheidsgevoelens, examen/tentamevrees ed. Op m'n 15e begon er met vlagen het niet meer zien zitten bij komen. En dat diploma haalde ik toch nooit (dacht ik Wink). Op m'n 16e een zich ontwikkelende depressie vastgesteld. De hulp die ik kreeg stelde niks voor, en ben voor me gevoel weer op straat gezet, op m'n 19e in o.a. een depressie beland. Duidelijk dat er psychisch ook genoeg dingen spelen.

Al reageerd m'n haar alleen wel behoorlijk op de medicijnen Sad. Zelf heb ik het niet meer zo in de gaten, maar m'n moeder ziet het heel goed. Het wil slecht groeien, word erg dun. Vorige week bij de kapper er weer een heel eind af laten halen omdat het alleen maar slierterig word. Zit er wel eens over te denken om er extensions tussen te laten zetten. Maar daar hangt een duur prijskaartje aan, en het kan maar een aantal maanden blijven zitten. Als klein meisje had m'n haar zo regaeerde op een antibioticakuur, alleen aan m'n haar kon je dan al zien dat ik weer medicijnen had.
Anne56
BerichtGeplaatst: 29-12-2009 14:06 Reageer met quote

@Annette, dun, slecht groeiend en uitvallend haar is ook een symptoom van te weinig B12. Google er maar op. De ellende van dit te kort is dat het zich op zo veel gebieden uit, dat het vaak jaren duurt voor de goede diagnose wordt gesteld. En ondertussen worden mensen van het kastje naar de muur gestuurd.
skoierd
BerichtGeplaatst: 30-12-2009 12:43 Reageer met quote

Hoi Annette,

Het gesprek bij de internist vandaag was erg prettig, in ieder geval het gevoel dat hij mijn klachten serieus neemt en hij is ook van mening dat mijn refluxklachten niet voor zoveel ellende elke dag zouden moeten zorgen. Dus ik krijg weer meer onderzoeken. Bloed weer afgenomen, urine, ik krijg een CT-scan van mijn bovenbuik, foto van dikke en dunne darm en van mijn ruggenwervels! Dit was ook weer in een ander ziekenhuis omdat ik niet tevreden was over de mdl-specialist in het andere ziekenhuis!

Ik heb het idee bij jou een beetje dat je huisarts niet echt veel moeite er voor wilt doen en het maar snel op het psychische vlak gooit. Nu wil ik niet zeggen dat je psychische klachten ook niet voor lichamelijk klachten kunnen zorgen maar het feit dat die jou nooit heeft doorverwezen vind ik toch bedenkelijk!!

Ik kan me ook voorstellen Annette dat je het eng vindt om te zeggen dat je doorverwezen wilt worden, maar je moet zo denken het gaat om jou en wat jij voelt. Een dokter zit daar zijn werk te doen terwijl hij zich prima voelt, en jij voelt je elke dag ziek, zwak en misselijk. Kom voor jezelf op en anders een andere dokter zoeken!!!

Mijn gesprek bij de psycholoog was wel prettig, had al nooit verwacht daar ooit heen te gaan omdat ik hiervoor nooit echt klachten heb gehad en altijd vrolijk in het leven stond. Ik moet nu van haar een klachtenlijst bijhouden in welke mate ik per uur mijn klachten voel en wat dat met mijn stemming/piekeren doet. Dat moet ik dan aangeven met een cijfer van 1t/m 10 bij beide. Volgende week donderdag moet ik weer terug.

Nu ga ik dadelijk eerst naar een kennis die aan Quantum Touch doet, ben benieuwd of dat iets gaat opleveren.

Heel veel sterkte weer allemaal, en ik vind het fijn om af en toe wat van jullie te horen! Voelt toch een beetje als gedeelde smart is halve smart!!
jefke12
BerichtGeplaatst: 02-01-2010 20:57 Reageer met quote

Laat eens een gastroscopie doen!


Dan kan men zien of je een maagbreuk hebt of niet.

Heb je die: dan weet je meteen wat het probleem is en kan je dit laten oplossen.

Blijkt dat je dit niet hebt en heb je gewoon relfux dan is de kans groot dat je gewoon gevoelig aan reflux bent of door een infectie een verzwakking hebt aan het klepje dat het maagsap tegenhoudt normaal.

In deze gevallen kan men ook ineens kijken of je slokdarm al of niet geirriteerd is.
Dit is belangrijk daar slokdarm kanker zo kan starten.


Reflux bestrijd je het best door savonds 2-3 uur voor het slapen gaan niks meer te eten.
Mijd ook te pikant voedsel en appels.

Ook frisdranken, koffie en thee: let ermee op.
En rook niet en beperkt alcohol en chocolade.

En zet je hoofdeinde van je bed wat omhoog.
*Annette*
BerichtGeplaatst: 04-01-2010 22:09 Reageer met quote

Fijn dat je een goed gesprek met de internist hebt gehad skoierd! En helemaal dat ze je serieus nemen en er verder onderzoek gaat plaats vinden. Krijg je de onderzoeken al snel?

Verder wel een beetje goede dagen gehad?

Sja we hebben verder een prima huisarts, vaak als je a zegt hoef je verder niks meer te vertellen. Dusja... er weg gaan zal ik niet zosnel doen. Over 2 weken moet ik weer nieuwe medicijnen bestellen, dan ga ik de assistente vragen hoelang ik door mag gaan met deze medicijnen, zit toch aan een vrij hoge dosis, afbouwen lukt niet, heb er eerder teweinig dan teveel aan. Via een vragenrubriek heb ik m'n situatie voorgelegd enz. Waarschijnlijk word deze door een huisarts beantwoord. Eens kijken wat hij/zij ervan zegt... In februari heb ik weer een afspraak met m'n psycholoog (1x in de 2 a 3 maanden heb ik gesprek, verder heb ik wekelijks therapie) en dan ga ik het er daar ook eens even over hebben, hoelang zoiets dan nog kan duren. Ik ga eerst afwachten wat ik daar voor antwoorden op krijg...

Vorige week heerlijk een aantal oliebollen op, maarja me maag vond het wat minder. Gelukkig 's nachts wel goed door kunnen slapen. Maarja vanavond had ik zin in zuurkool, heb heerlijk gegeten, maar nu kan ik het weer bezuren Sad. En voel me weer beroerd, het liefst gooi ik alles eruit. Hopelijk wil het met domperidom nog wat zakken...

M'n darmen zijn de laatste paar weken ook weer in de war, snel buikpijn, geregeld naar de wc. Heb toch het gevoel dat stress/spanning hierin weer meespeelt... Zit natuurlijk met m'n rug te tobben, waardoor ik erg over m'n opleiding inzit. Wacht nu op oproep van revalidatiecentrum, maar dat kan nog wel 6-8 weken duren Shocked. Heb in verhouding teveel pijn (hoe kan een ander dat weten Rolling Eyes), zwarte pijnstillers hebben geen effect. Er werd me verteld als pijn niet lichamelijk is dan werken pijnstillers ook niet, wat blijft dan nog over... psychische Crying or Very sad... Kom dan in een team terecht met artsen, fysiotherapeuten, ergocoachen, maatschappelijkwerkers enz...

Succes bij de psycholoog! Eerder lag er vaak ook wel een 'taboe' op, je was gek anders ging je niet naar een psycholoog... Tegenwoordig hoef je je eigen er eigenlijks niet meer voor te schamen, al vind ik het vaak wel moeilijk om het tegenover een ander te zeggen. Hopelijk mag je het wat helpen!!

@ Jefkje12; m'n hoofdeinde staat al vanaf begin m'n maagklachten hoger, ik weet wat ik beter niet kan eten, gekruid eten, eten we zelden, en dan kan ik de verleiding niet weerstaan om het niet te eten. Soms gaat het goed, soms gaat het fout. Maar iets heel lichtst verteerbaars kan al totaal verkeerd uitpakken. Zoals ik ook al in m'n vorige post heb gezet, durf ik niet naar de huisarts toe om een doorverwijzing, al heb ik nu toch wel een 'aantal' punten gesteld en ik ga wachten wat voor antwoorden ik daarop krijg, en anders toch maar eens die moeilijk stap zetten. Na al die tijd hoop je ook wel eens op duidelijk, of dat het natuurlijk gewoon over gaat Wink.
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Misselijk van Reflux-klachten
Pagina 1 van 16  

1, 2, 3 ... 14, 15, 16  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring