Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > chronische peesontsteking???
Auteur Onderwerp: chronische peesontsteking???
madeliefje2004
BerichtGeplaatst: 10-12-2009 13:12 Reageer met quote

Hallo,

Ik heb al enige tijd last van mijn arm, hand en elleboog, zowel links als rechts. Dit wisselt mekaar regelmatig af en soms tegelijk last. Soms zoveel pijn, lijkt alsof ik dan eventjes bijna geen kracht meer heb in mijn spieren, waardoor ik soms bijna iets uit mijn handen laat vallen. En soms is het even weg, heb hier ongeveer afwisselend een paar jaar last van. Hoop dat ik nog te volgen ben. Zelf denk ik nog steeds aan iets als fybromyalgie of iets in die aard. De huisarts zei tegen mij dat ik chronische peesontsteking heb, kreeg pijnstillers mee en that's it. Ben ook oververmoeid, geen idee of dit ermee kan hebben te maken. Wie herkent dit? Vraag me nog steeds af of ik moet vragen om een second opinion.

groetjes madeliefje2004
verynijs
BerichtGeplaatst: 11-12-2009 17:31 Reageer met quote

Laat anders een kijken door een fysiotherapeut. Er zijn veel aandoeningen die dit beeld kunnen veroorzaken. afhankelijk van de leeftijd meer of minder aannemelijk.
Een peesontsteking is met een echo te bekijken en steeds meer fysiotherapeuten maken gebruik van echografie als aanvullende diagnostiek.
op internet kunt u vast bij u in de buurt iemand vinden die gebruik maakt van echografie.

Taksen de Nijs
Fysiotherapeut Instituut D&C
wankie
BerichtGeplaatst: 23-01-2010 17:12 Reageer met quote

ik heb ook al meer dan een jaar last van peesontstekingen, dit aan mijn ellebogen, knieën en enkels. ik ben er al vaak mee naar de dokter gegaan. die schreef me dan tolindol (ontstekingsremmer) voor en dit helpt als ik het neem maar als ik stop komt de pijn direct terug. daarna heeft de dokter me doorgestuurd naar een reumatoloog en heb verschillende scans moeten laten doen en ze hebben vastgesteld dat ik aanleg heb voor een bepaalde ziekte die lijkt op de ziekte van chron maar ik had het nog niet 'fel genoeg' om een behandeling te krijgen en moest terugkomen als het over een jaar nog niet beter was. nu ga ik eens proberen bij een homeopatische dokter om te zien of die mij kan helpen. ik ben ook vaak vermoeid en heb niet echt het gevoel dat ik gezond ben. moest ik van jou zijn zou ik ook eens langsgaan bij een kinesist of een andere deskundige. ik ga al maanden bij een kinesist die alternatieve massagetechnieken gebruikt en het neem te pijn toch soms eens weg (ik heb de pijn ook met momenten) groetjes
miss_p_
BerichtGeplaatst: 20-12-2010 13:51 Reageer met quote

Hallo,
Ik ben 18 en sinds 2 maanden heb ik al last van men polsen. Eerst had ik het alleen rechts. Spuiten & pillen hielpen niet. dan maar 3 weken in de gips, dit hielp ook niet. Op de echo was een duidelijke ontsteking te zien. na 1 maand kreeg ik het ook links.
Nu ga ik naar een kinesist. We zijn nu bezig met electo shocks. Maar de pijn wordt niet minder. Hij spreekt van een chronische peesontsteking, in de meeste gevallen gaat het na een lange tijd wel weg, maar soms blijft het.
Ik hoop dat bij mij toch snel weg gaat, want de pijn is soms echt niet uit te houden. Ik neem nu iedere dag 4/5 sterke pijnstillers:( die verlichten de pijn dan wel een paar uurkes. Stil zitten is echt niks voor mij & ik moet het nu al bijna 2 maanden, de kinesist zegt wel dat ik nu licht werk mag doen. Zo dat de spieren niet te slap worden anders ga ik als het over is weer te snel hervallen!
Hopelijk is het snel over bij mij & bij iedereen, want deze pijn gun je niemand!
Ila
BerichtGeplaatst: 01-02-2011 20:23 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Bij mij zeggen ze ook chronische peesontsteking of chronische tendinitis in beide schouders in hun woorden.

hier mijn verhaal

ben een 33jarige vrouw en ben sinds 2008 in behandeling voor mijn schouders.ben sinds oktober 2008 intensief behandeld, dwz : 2 arthroscopies rechts, 1 links, ESWT, infiltraties en kine. op 8 april 2010 konden de dokters in dat ziekenhuis niets meer voor mij doen, was uitbehandeld. voila, ik kon niets, kreeg pijnstillers en kous was af.

Hun conclusie was:
HARDNEKKIGE PERSISTERENDE CHRONISCHE CALCIFIERENDE ROTATOR CUFF - TENDINITIS IN BEIDE SCHOUDERS

heb toen proberen terug naar school te gaan en toen is het misgelopen, was sociaal assistent beginnen te volgen, in oktober 2010 kon ik niets meer, dit mede door de talrijke medicatie die ik moest nemen om de pijnen te verzachten, (zaldiar, piroxicam 30mg, biofenac en dan nog 2 dagen Medrol van 32 mg),was normaal datik niet meer kon stappen, mijn polsen, handen vingers, schouders, alles deed pijn, was net of ik een oude vrouw van 80j was.

Huisdokter stuurde mij door voor testen voor reuma in Genk, na 1.5maand testen en NMR van de schouders kwam dokter tot de conclusie :

PIJNLIJKE TENDINOPATHIE DER ROTATOR CUFF IN BEIDE SCHOUDERS

NMR VAN DE SCHOUDERS LEVERDE VOLGENDE BESLUITEN: LINKSE SCHOUDER 2tal insertieverkalkingen vd supraspinatuspees , enkele kruimelige verkalkingen aan de infraspinatusinserite ACROMION TYPE IV EN
IN RECHTSE SCHOUDER BELANGRIJKE SUBCHONDRALE CYSTE IN TUBERCULUM MAJUS

Dokter schreef weer medicatie voor waar ik helemaal ellendig van werd.

BI- rofenid
redomex

heb deze medicatie niet meer ingenomen sinds november.

Ben op 31 december 2010 uiteindelijk in pellenberg terechtgekomen op dienst schouderchirurgie , kreeg een assistent en zei dat ze niets voor mij kon doen
en dat ik maar een afspraak bij fysische geneeskunde of pijnkliniek moest nemen, ze heeft mijn nog 18 beurten kine voorgeschreven want was een lange wachtlijst.

nu mag ik 3 maart in leuven bij fysische geneeskunde op raadpleging.

ondertussen begonnen met kine en ben al terug moeten stoppen ,alles ontsteekt en zelfs discus linkse pols eruit gegaan.

Heeft iemand ook deze problemen, het stopt gewoon niet, ik krijg steeds meer pijnen in schouders, polsen, armen en vingers.

dokters weten het zelf niet meer en heb dan zelf opgemerkt met bloedtesten te vergelijken dat mijn leukocyten altijd veel te hoog zijn en mijn thrombocyten dan weer te hoog en dan te laag zijn. Mijn vitamine B12 is ook zo een ramp , na enkele maanden inspuitingen hiervoor.Heb dit dan allemaal copie van genomen en huisdokter voorgelegd, hij begrijpt het zelf niet , en weet niet hoe het komt.

De ene dag heb ik een speciale brace voor schouders aan, dan voor pols, dan gaat het 2 dagen goed en dan krijg ik in vingers ontstekingen. huisdokter zegt doe die braces aan en kine zegt uit ermee, maakt u nog zwakker.


tot op heden weet ik echt niet wat ik heb, een diagnose, in begrijpbare taal, wat ik nog aankan van werk, hoe mijn toekomst eruit zal zien.

ik voel mij echt ambetant worden met sommige dokters, ze weten het niet meer, meer medicatie of uitbehandeld.

groetjes
hanss
BerichtGeplaatst: 16-08-2011 23:16 Reageer met quote

madeliefje2004 schreef:
Hallo,

Ik heb al enige tijd last van mijn arm, hand en elleboog, zowel links als rechts. Dit wisselt mekaar regelmatig af en soms tegelijk last. Soms zoveel pijn, lijkt alsof ik dan eventjes bijna geen kracht meer heb in mijn spieren, waardoor ik soms bijna iets uit mijn handen laat vallen. En soms is het even weg, heb hier ongeveer afwisselend een paar jaar last van. Hoop dat ik nog te volgen ben. Zelf denk ik nog steeds aan iets als fybromyalgie of iets in die aard. De huisarts zei tegen mij dat ik chronische peesontsteking heb, kreeg pijnstillers mee en that's it. Ben ook oververmoeid, geen idee of dit ermee kan hebben te maken. Wie herkent dit? Vraag me nog steeds af of ik moet vragen om een second opinion.

groetjes madeliefje2004


Het lijkt haast mijn verhaal wel. Ik heb al een paar jaar last van chronische peesontsteking. Veel cortisone injecties gehad in hand ellebogen en knieën.Veel pijn in mijn onderrug en knieën als ik een tijdje heb gezeten waarbij het lijkt alsof ik weer helemaal los moet komen na het stil zitten. Soms is het erg en soms heb ik er een hele dag weinig last van.Een paar maand geleden hebben ze mij na onderzoeken verteld dat het chronische peesonsteking is. Als medicijn is mij o.a. morfine voorgeschreven ( Contin) welke wel helpen tegen de pijn maar de onstekingen niet tegen gaan.
De laatste cortisone injectie heeft een ontsteking in mijn elleboog veroorzaakt waar ik nog naar moet laten kijken. Ik vraag ne wel eens af of er misschien een speciaal dieet is wat hier tegen helpt.Of misschien eet ik wel dingen welke het verergeren? Ook een van mijn klachten is dat ik erg vermoeid ben. Zelfs na een nachtrust sta ik vermoeid op iets waar ik al een lange tijd mee loop.
Met vr gr Hans
Tirlantijn
BerichtGeplaatst: 07-10-2011 23:01 Reageer met quote

Op 15 november 2010 naar de huisarts met pijn en licht krachtverlies in de hand en pols. Op echografie en radiografie stelt men rizartrose en tendinitis de Quervain vast. Nu 7 oktober zit ik er nog steeds mee maar mijn toestand is nog verslechterd ondanks cortisone,kiné en operatie van de tendinitis. Ik kan mijn vingers bewegen maar heb nauwelijks kracht en de tendinitis is niet verdwenen. Uiterlijk zie je aan de zijkant een rode plek en mijn pols schilfert en is soms nog gezwollen (loop al van november tot september met een gezwollen hand. Ben geweldig bang want mijn andere hand doet nu ook geweldig pijn en op de echografie sprak men van een EMG te maken van beide handen daar hij gezien heeft dat in de linker (de moeilijke naam ben ik vergeten)iets te maken heeft met een zenuwen .Ik kan nu maar een hand gebruiken en die is nu ook beperkt.
Zijn er nog mensen met dit probleem ? Komt dit nog goed? Ik heb het moeilijk om met een handicap te leven en zeker als ik het aan de twee zal krijgen want dan ik alleen nog maar toekijken.
yvonnekatten
BerichtGeplaatst: 26-11-2011 18:44 Reageer met quote

Ik loop nu bijna een jaar met een erg pijnlijke arm.Kan moeilijk mijn jas aantrekken, en wordt snachts vaak wakker van de pijn.Het werd steeds erger, dat het tintelde tot in mijn vingers. dus toen maar naar de huisarts, maar krijg geen prik want dan kan de pees gaan scheuren. nu slik ik elke dag maar ibuprofen, maar eigenlijk mag ik dat weer niet hebben omdat ik een nierziekte heb. maar als ik stop met die pillen komt de pijn in al zijn hevigstheid weer terug. dus wat moet je dan??? heb een drukke baan, gezin etc. maar baal er goed van.Mijn rechterarm voel ik nu ook weer vaker natuurlijk.kortom.....weet het niet meer!!!!!!
yvonnekatten
BerichtGeplaatst: 26-11-2011 18:47 Reageer met quote

Oh ja ben erg vermoeid
Dirkje50
BerichtGeplaatst: 17-03-2012 11:23 Reageer met quote

Zelf heb ik ook een peesschede ontsteking gehad en andere ontstekingen. Deze werden altijd met ontstekingsremmers behandeld. Ook injecties gehad. Even weg en hups weer terug. Ontstekingen zijn voorlopers van hart- en vaatziekten. Deze ontstaan door foute voeding. Er wordt ons geleerd (sedert begin vorige eeuw) dat wij VET moeten vermijden en vooral véél koolhydraten, zoals brood, aardappelen pasta, rijst en zetmeel, moeten eten. Dit is absoluut fout en de oorzaak van al onze aandoeningen.
Na veel zoeken en studeren ben ik tot de conclusie gekomen dat gebrek aan verzadigde vetten en overdaad aan suikers ergo koolhydraten de oorzaak zijn.
Ik ben meer vet gaan eten, 3x zoveel als dat ik aan eiwit eet (65 gram) en ben gestopt met eten van koolhydraten. Ik eet 4 eieren per dag, of meer, spek, slagroom, vet varkensvlees, orgaanvlees, paté's, vette leverworsten, rookworst, braadworst, slavinken, alles nog met roomboter, creme fraiche, noten, olijfolie. Sinds dien zijn mijn onstekingen weg. Wel moet ik nog werken aan mijn rugklachten. Daar moet ik veel bouillons voor trekken van mergpijp, kippenbotten, etc. zodat de gel tussen mijn wervels weer goed wordt. Eerst kon ik 300 meter lopen, nu al 1 km. Verbetering is dus in zicht. Idea
Vreemd geval
BerichtGeplaatst: 17-03-2017 13:23 Reageer met quote

Ik heb me rot gezocht en vind nu dus lotgenoten , ik ben op zoek naar mensen die net als ik het zat zijn om tegen muren aan te lopen.
De ontstekingen in mijn lichaam worden allemaal chronisch en maken het leven eigenlijk ondraaglijk, ik ben benieuwd naar de to en de reageerders hoe het nu gaat, zijn jullie genezen? Hoe? Of zijn de klachten verergerd? Ik kom graag in contact!

Groetjes Wendy
Gismo
BerichtGeplaatst: 19-09-2019 17:08 Reageer met quote

Dit forum wordt enkel nog gebruikt door spammers.
Index > Spier- en gewrichtsklachten > chronische peesontsteking???
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring