Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > duizeligheid vanuit spierspanning in de nek
Auteur Onderwerp: duizeligheid vanuit spierspanning in de nek
herb
BerichtGeplaatst: 14-11-2015 0:11 Reageer met quote

Dag allemaal.

Herken iedereen zijn klachten. Ook ik heb jaren duizelig rondgelopen en in alle richtingen gezocht om de oorzaak te vinden. Kon niet meer goed functioneren en kon ook niet meer auto rijden. Alles door nekspanning.

Sinds enkele maanden gebruik ik PEAPURE 400 van vitals.U moet het maar eens opzoeken. Dit heeft mijn leven veranderd. Het is een natuurlijk product en wordt meer en meer voorgeschreven door de medische wereld. Kijk vooral naar de artikelen over dit product. Het is een duur product en wordt niet vergoed.

Na een maand gebruik van dit product zijn mijn meeste klachten enorm verminderd. Nekspanning neemt af om dat de doorstraling en duizeligheid veel minder gevoeld word. De maximale werking is na drie maanden en hoop dat het nog beter gaat worden.

Ik hoop dat dit voor anderen ook zal helpen. Je kan het zo bestellen zonder dat het voorgeschreven moet worden. Echter overleg met uw arts....

Herbert
Dvp1983
BerichtGeplaatst: 20-01-2016 14:37 Reageer met quote

herb schreef:
Dag allemaal.

Herken iedereen zijn klachten. Ook ik heb jaren duizelig rondgelopen en in alle richtingen gezocht om de oorzaak te vinden. Kon niet meer goed functioneren en kon ook niet meer auto rijden. Alles door nekspanning.

Sinds enkele maanden gebruik ik PEAPURE 400 van vitals.U moet het maar eens opzoeken. Dit heeft mijn leven veranderd. Het is een natuurlijk product en wordt meer en meer voorgeschreven door de medische wereld. Kijk vooral naar de artikelen over dit product. Het is een duur product en wordt niet vergoed.

Na een maand gebruik van dit product zijn mijn meeste klachten enorm verminderd. Nekspanning neemt af om dat de doorstraling en duizeligheid veel minder gevoeld word. De maximale werking is na drie maanden en hoop dat het nog beter gaat worden.


Ik hoop dat dit voor anderen ook zal helpen. Je kan het zo bestellen zonder dat het voorgeschreven moet worden. Echter overleg met uw arts....

HerbertBeste Herb,ik zit met hetzelfde probleem (al een paar jaar).was benieuwd hoe het nu met je gaat ?ik ga de pillen zelf ook bestellen.
Lizzy2016
BerichtGeplaatst: 16-05-2016 11:31 Reageer met quote

Hi, Ik ben erg benieuwd naar de status van mensen die hier de afgelopen jaren iets gepost hebben. Met name diegene het forum ooit in 2009 opende (@Pimm). Alles is voor mij herkenbaar. Ik ben met mijn duizelingen (die ik ook wel eens zwaartekracht-achtig beschrijf) via KNO, Neurloog, Mri, fysio's op zoek gegaan naar de oorzaak. Uit alle onderzoeken (ook evenwichtsonderzoeken) is niets gekomen. ik word nu begeleid door een team van professionals die mij proberen weer op de been te helpen met een diagnose in de vorm van een fysieke burnout. Toch heb ik vanaf mijn zoekzijn (november 2015) zelf het idee dat het vanuit mijn nek komt. Na een eerste behandeling vorige week bij een manueel bleek dat er een blokkade/beperking in mijn nek zat en na kraken en wat oefeningen is de boel weer getriggerd en erger geworden. Duidelijk dus toch mijn nek die de boel duizelt. Ik ben benieuwd naar mensen die ook via een triggerpoint-therapie verder zijn gekomen omdat ik mezelf daar wel heel erg in herken. Hoe is het nu met iedereen? Wat heeft jouw geholpen en waar?
mike65
BerichtGeplaatst: 17-06-2016 13:30 Reageer met quote

Hoi,

Na een flink aantal maanden wil ik hier toch even reageren. Ik liep echt heel lang met duizeligheidsklachten. Ik ben daarvoor diverse onderzoeken gehad. Van een MRI tot een uitgebreid onderzoek in het duizeligheidscentrum in Apeldoorn. Elke keer kwam er niets uit. Aan de ene kant fijn natuurlijk, maar ik werd er ook erg moedeloos van.
Ik kon niet lang rechtop staan en altijd een duizelig gevoel. De vloer kon soms zo op en neer gaan dat het leek of ik op de kermis in een FUNHOUSE liep.

Het frappante was dat als ik aan het werk was de klachten sterk afnamen. De ene dag wat meer dan de ander. Ik ben dus wel blijven werken en dat doe ik tot op de dag van nu nog steeds.

En ik kan zeggen dat de klachten nu nog iets van 10-30% zijn dan wat zij waren (80-100%).

Ergens is er altijd nog wel een gevoel van duizelig, maar ik kan weer normaal in een wc in een bar staan zonder dat ik mij aan alle kanten moet vasthouden.
En daar waar ik eerst liever niet ging douchen sta ik nu elke dag onder de douche.

Hoe komt het dat het minder is? IK HEB WERKELIJK GEEN IDEE! Misschien doordat ik door ben blijven lopen, hoe lastig ook, hebben mijn hersenen zich aangepast aan de nieuwe situatie.

Ik ben wel bij diverse mensen geweest.... BODY STRESS RELEASE, ACUPUNCTUUR, OSTHEOPAAT. Ik ga nu alleen nog af en toe naar een sportmasseur die mijn rug en schouders masseert. Omdat ik een fysiek zware baan heb is dat wel erg fijn.

De strekking van het verhaal, het KAN over gaan. Er is licht aan het einde van de tunnel.

Ik heb diverse klachten, nu bijvoorbeeld weer MOUCHE VOLANTES (van die zwarte slierten en stippen in het zicht) waar ik mij heel veel zorgen over maak (ben al bij OOGcentrum geweest).
Dus ik ben er nog niet, en ik denk ook niet dat ik nog één dag zonder klachten zal zijn.

Maar vele van ons zullen heel veel op het internet zoeken over hun klachten. Daarbij kom je veel verhalen tegen van mensen waarbij het niet goed komt. Dat komt omdat, wanneer het goed gaat, je "vergeet" dit ook even te melden. En dat geeft een verkeerd beeld.

Dus bij deze... ik heb veel minder last van de duizeligheid. En daar waar ik voorheen AF EN TOE een goede dag had, heb ik nu lichte klachten. En ik weet dat die ook weer weg gaan.

Ik heb leren leven met TINNITUS en heb de duizeligheid doorstaan. Nu weer mijn nieuwe dilemma een plek zien te geven. Maar we houden hoop... DOEI!!!
Peronne
BerichtGeplaatst: 30-10-2017 16:37 Reageer met quote

Ookal zijn deze berichten lang geleden geplaatst. Ik kan iedereen met chronische hyperventilatie de buteyko methode aanraden. Zelf heb ik heel lang last gehad van CH. Ik kon niks meer. Na drie maanden met deze methode was ik zo goed als de oude. Een echte aanrader!
Nonna
BerichtGeplaatst: 28-02-2018 21:30 Reageer met quote

Hai, mijn klachten begonnen in januari dit jaar.
Enorme draaiduizelingen bij opstaan en twee dagen misselijk braken en volgens de dokter ook nog een virus op het evenwichtsorgaan. Je kunt dit zo moeilijk delen met je ' naasten omdat het gevoel onbeschrijfelijk scary is.
Ik heb twee jaar geleden tien dagen BPDD gehad ( aanvallen van draaiduizeligheid) maar dit was een aantal malen sterker en duurt....nu nog voort ;-(. Ik ben bij mijn huisarts geweest voor bloedonderzoek deze week. Niets aan de hand. Hij gooit het nog op een viraal gebeuren. Maar wat een HEL is dit. De angst de onzekerheid dat je lijf je zo in de steek laat. S nachts in bed met omdraaien al bang voor zo'n draaiing Ik hoop dat iemand dit ook een beetje herkent. Wat ik wél echt kan aanraden om te slikken Passiflora Forte van Vogel. En ook magnesium ontspant die overgeprikkelde hersenen. Focus was ook weg. Concentratie ik kon geen tv of laptop verdragen. Nu ietsje beter maar het is geen feest om zo te leven. Oh ja fysio gestart speciaal voor de nek. Bij mij zit mijn nek gewoon supersnel vast. Daar moet haast een verband liggen. Ik wens iedereen hier veel sterkte met al die angstaanjagende momenten. Ik las ook ergens ontspannen muziekje opzetten dat helpt ook wel enne...een glas rode wijn is ook niet verkeerd.
stefanT
BerichtGeplaatst: 06-03-2018 17:50 Reageer met quote

[quote="pimm"]Hallo,
mijn naam is Pimm.
En ik ben de wanhoop nabij..
Sinds anderhalf jaar heb ik last van duizelingen, en licht gevoel in mijn hoofd.quote]

Een 5 tal weken geleden een acuut probleem van draaierigheid gehad waarbij de ogen zo tolden dat het leek of de wereld rond me draaide.
Dat werkte op de maag en was onweerstaanbaar. Zelfs in bed als ik sliep en me van zijde veranderde, fenonominaal erg. Litican hielp voor de misselijkheid. Nadien herstelde ik traag en met ups en downs. Problemen met overgang liggen/rechstaan, hoofddraaien links/rechts etc. Na 1 week het werk hervat, maar dezelfd voormiddag terug naar huis gekeerd, na 3 weken , 2 dagen doorgebeten en wederom 3 weken thuisgeweest. Maar ook nu na 5 weken nog altijd problemen. Elke beweging voelt aan of ik op de schommel naar voor of achter schommel, een druk op de hersenpan, met een vreemd gevoel. Ook de assimilatie van de omgeving verloopt moeizaam (bijv een bus die voor me passeert en daardoor in mijn gheel gezichtsveld komt). Problemen met mobiliteit, de stappen tijdens het stappen, de dansende beweging v/d trein, de metro, de rolstrap en de lift. Betert niet en betaserc werkt niet of niet waarneembaar veel. Dan maar vitamin B12 bij de apotheek gehaald (bloedonderzoek wees oa op tekort folimzuur, b12 werd niet opgemeten).

Bij NKO geweest, nadat ik medicatie stopte, niet veel aan de hand voor hun, mijn evenwicht is 5 weken na de feiten niet 'meer' grondig verstoord. Bijkomende evenwichts testen (rotererende stoel met water in oorkanaal) volgen nog. Voor mij is het evenwicht enkel terzake als de draierigheid weer hevig optreedt anders niet. KAn dan recht stappen met ogen dicht of voetje voor voetje recht aflijnen.

Ik zie de duizeligheid problematiek ook niet meer goed komen eerlijk gezegd. Ik heb wegens een slechte nek/schouder gevraagd dit verder uit te zoeken en dat vond de NKO arts op zich een goed idee. Heb dagelijks last van stijve nek en moet die a.h.w meermaals per dag losmaken. Ik hoop dat dit de oorzaak is, en dat we er zo uitgeraken maar de problematiek v/h middenoor, de problemen met het membraan dat de 2 vloeistoffen scheidt in het middenoor, of de zenuwbaan baren me grotere zorgen.

Oorsuizen zijn nog beperkt tot de hoge tonen en iets signifikanter in het linkeroor. Doch de oorsuizingen waren er vroeger ook al (zo 15 jaar geleden begonnen).

Wel is het zo dat ik vroeger als kind al erg draaierig werd van paar keer rond mijn as te draaien met gestrekte armen , soortgelijke draaierigheid had ik bij blootstelling aan zon (zonder hoofddeksel) en alcohol en zelfs in vermoeide dagen in de winter last had van TL licht die trllingen veroorzaken op het netvlies . Ik kan niet uitsluiten dat dit migraine is dan wel neuronitis vestibularis. De NKO arts vroeg me ook al of ik migraine episodes had. JA maar toen ik nog rookte (gestopt in 2012) en enkel bij oogvermoeidheid en visuele overbelasting zoals kunstmatig TL-licht in combinatie met PC-werk.

Nu in de gegeven omstandigheden , als ik nog maar een halve trappist drink , komt de draaierigheid opzetten. Dat kan alleen maar komen vd zenuw en dat doet me dan denken dat het nooit meer goed zal komen, niet met de vitamin B12 tekorten aan te vullen en nook al niet met de nek aan te pakken.
Nonna
BerichtGeplaatst: 06-03-2018 21:40 Reageer met quote

Ik begrijp heel goed hoe je je voelt. Verschrikkelijk. Ik herken de migraine episodes en tl licht van voorheen.
Ik heb ontzettende nek klachten. Elke ochtend weer.
Wat ik jou nog wilde zeggen maar misschien weet je dit zelf al: bij die enorme draaiduizelingen die meestal 'links of rechts ( de aangedane kant zeg maar) zijn maar uit ervaring weet ik ook dat ze in het hele hoofd kunnen voorkomen. heb je wel eens van de EPLEY manoeuvre gehoord?
Dit is misschien iets om te bespreken omdat dit vaker bij Draaiduizeligheden wordt gedaan. Kun je natuurlijk over lezen op internet. Sterkte.
mike65
BerichtGeplaatst: 24-08-2018 19:20 Reageer met quote

We zijn twee jaar verder sinds mijn vorige post. Ik wil toch even vertellen hoe het met me gaat.
Ik had een flinke tijd niet zo veel last meer van de duizeligheid (wiebelig op de benen).
De laatste dagen is hij weer flink aanwezig. Het kan zijn dat het komt doordat ik de anti-depressiva, die ik in november 2016 ben begonnen, aan het afbouwen ben.
Wat het is... ik heb geen idee. Maar ik ben inmiddels wel iets wijzer. Voor mensen die ook last hebben van hun spieren zou ik willen verwijzen naar BFS. Dat is een goedaardige aandoening aan je spieren waarbij wiebelig op de benen ook voorkomt. Ik spreek veel met lotgenoten van BFS en die hebben allemaal hetzelfde. Moeie spieren, spiertrekkingen EN duizeligheid.
Ik was een tijd geleden begonnen met CBD olie in de hoop dat dat mij wat verlichting zou geven. Toen ik een EMG test kreeg voor mijn spieren ben ik er even mee gestopt. Maar nu ik weer begonnen ben lijkt het of het mijn duizeligheid (licht in hoofd, zwaar hoofd, wiebelig) weer toegenomen is.
Ik weet dat er licht is aan het einde van de tunnel. Het eerste bericht schreef ik in 2013 en nu 5 jaar later ben ik er nog steeds maar danwel met een verscheidenheid aan klachten. Het komt goed... ooit!
mike65
BerichtGeplaatst: 09-12-2018 13:37 Reageer met quote

Ik wil nog even zeggen dat ik ook veel aan het lezen ben over instabiel gevoel door PPPD en angst.
Kijk ook de video's van Christine Yeong eens.

https://youtu.be/o9LG-1JsjGc
Index > Overige ziekten > duizeligheid vanuit spierspanning in de nek
Pagina 11 van 11  

Vorige  1, 2, 3 ... 9, 10, 11

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring