Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > duizeligheid vanuit spierspanning in de nek
Auteur Onderwerp: duizeligheid vanuit spierspanning in de nek
ongeduld
BerichtGeplaatst: 28-09-2014 21:44 Reageer met quote

Van 37,5 naar 0 is ook veel te snel en veel...net als 25 naar 0. Dat is vragen om afkickverschijnselen, zeker na lang gebruik. Maar ook hierin hebben psychiaters en artsen gewoon veel te weinig kennis. Echt schandalig is dat!
Bij Zoloft is 25mg de laagste dosis en om het nu zelf in kleine stukjes te gaan snijden....Je kunt bij de apotheek vragen of ze het in een capsule doseren of druppels van maken. Ik wil dat weer niet omdat ik elke keer als ik een ander merk van de zoloft kreeg, ik ook weer paniekaanvallen kreeg. Ik reageer dus heftig op de bijstoffen. Ik zit nu al ruim een half jaar op 25mg en ik heb nu steeds langere periodes dat het beter met mij gaat. Dan mn de angst die minder heftig is en soms ook weken geen paniekaanval, dus dat is wel erg fijn. De lichamelijke klachten heb ik nog wel, de ene dag erger dan de andere, maar weg is het nooit. Maar dat was ook niet met zoloft, dus daarin merk ik niet zoveel verschil. Dat trillen in je lichaam is heel herkenbaar. Ik had het voorheen altijd met wakker worden, ik omschreef het dan alsof mijn geest zich terug ging verplaatsen in mijn lichaam Wink. Tegenwoordig heb ik het ook overdag of voordat ik ga slapen. Je ziet het niet aan de buitenkant, maar van binnen en dan met name in mijn hoofd en borst schudt het aan alle kanten. Eng gevoel, maar ik probeer het er maar te laten zijn en dan trekt het na een tijdje wel weg. Ook het eng worden in mijn hoofd is herkenbaar. Bij mij voelt het net alsof ik dreig weg te vallen en dan krijg ik een enorme adrealine stoot door mijn hoofd en dan ben ik vervolgens bang dat het weer gebeurt.....
Het zijn helaas toch echt allemaal angst/spannings klachten en door de angst voor de angst een verkeerde ademhaling wordt het alleen maar erger Sad. Echt hoe moeilijk ook, en bijna onmogelijk als je volledig in angst zit, maar probeer het er te laten zijn. Kijk ernaar en benoem het desnoods, maar ga geen conclusies trekken, waarbij je geest alleen maar denkt; er dreigt gevaar....want dan wordt het echt alleen maar erger.

Het is ook ons (althans die van mij wel) probleem dat we voor elke lichamelijke klacht (die wij sowieso al allemaal opmerken) een verklaring willen hebben en het liefst een pil die het allemaal wegneemt. Maar stel dat die er zou zijn, dan nog hebben wij veel ervaring met enge lichamelijke verschijnselen, paniekaanvallen ed zodat we dan echt niet ineens van de klachten af zullen zijn, want we hebben dan nog de angst dat het weer terug komt, we weten immers hoe erg het kan gaan met je. En om daar mee om te gaan is mindful denken heel belangrijk.

De brainshocks zijn herkenbaar als afkickverschijnsel, maar kunnen volgens mij ook door chronische hyperventilatie komen. Heb je nu wel je efexor ingenomen? Dan zouden de brainshocks wel wat minder moeten worden, dacht ik.

Heftig dat je toen zoveel was afgevallen! Ik had dat juist toen ik begon met de AD, toen was ik 24/7 in paniek, dus at niet meer. Al moet ik zeggen dat ik nu ook wel veel minder eetlust had de eerste maanden met afbouwen. Angst zorgt ervoor dat je eetlust enorm afneemt. Ik wil nog wel wat kilo's kwijt, dus ik zie dat dan ook als het enige voordeel.

Ze wilde mij niet opnemen, omdat ik te goed was. Ik was die dag ook alweer veel rustiger dan bij de huisarts en bij de crisisdienst word je alleen opgenomen als je een gevaar bent voor jezelf of anderen. Als je daar bent zie je ook aan de mensen dat ze behoorlijk plat "gespoten" zijn met pillen.....
Ik ben ook niet zo'n voorstander van kalmeringspillen, maar soms heb je gewoon echt even die steun nodig als het je zelf niet lukt rustig te worden. Echt gewoon nemen hoor, dan slaap je wellicht ook beter en dat scheelt alweer de helft van de angst en lichamelijke verschijnselen.

Ben je nu wel ziek gemeld van je werk trouwens? Of ga je nog steeds werken?

Ik hoop dat je intussen je bed al opgezocht hebt en een goede nacht maakt en morgen een stuk minder angstig bent.

Sterkte meis! Knuff Suus
ongeduld
BerichtGeplaatst: 28-09-2014 21:45 Reageer met quote

ps. echt inschrijven bij paniekaanval. Daar vind je mij onder sanne78 en kun je een privé bericht sturen en evt. gegevens uitwisselen. Dat is wel zo prettig.
loutje63
BerichtGeplaatst: 29-09-2014 12:38 Reageer met quote

Lieve Lin,
Wat lees ik nu toch allemaal? Je hebt een behoorlijke terugval.... En ik durf te zeggen dat het niet aan de Efexor ligt. Ik ben een ervaren gebruiker Wink en ook diverse keren gestopt, na 1 dag merk je er nog echt niks van, ik vergeet hem nu ook weleens een dag, niet teveel over nadenken want dat geeft bij jou nu al die klachten. En ik ken dat heel goed hoor, dat trillen in je lijf heb ik ook nog vaak, een erg onrustig, opgejaagd gevoel, alsof je de meest verschrikkelijke speech moet houden, zo erg de zenuwen heb je dan, althans zo voelt het voor mij....
Beschrijf ik dat gevoel goed? En als je niet oppast duik je er helemaal in en wordt het steeds erger. Weet je wat ik nu doe? Ik ga op de grond zitten, echt even goed aarde maken, klinkt zweverig (is het ook Laughing ) maar het helpt heel goed, en dan gewoon eenvoudig je ademhaling volgen.... 4 tellen in, 6 tellen uit en even vasthouden..... Zet erbij een lekker muziekje op met een tekst waar jij positief van wordt, waarin jij je herkent en ga mee in de muziek...neem daar echt de tijd voor. Drink daarna 2 glazen water. Dit betekent letterlijk "op adem komen".... Het is het proberen waard. Laat de gedachten die je hebt maar gewoon komen en gaan, ook de enge gedachten zoals je begrafenis ( ook dat herken ik) en keer iedere keer terug naar je ademhaling, laat de angst er maar gewoon even zijn... En kijk ernaar: waar ben je het meest bang voor? Wat doet het met je? Wat heeft het voor zin om steeds bang te zijn? Wie maakt je bang? Wat is de boodschap achter deze angst?
Ga met je gedachten terug naar een moment dat je heel zeker van jezelf, dat je je fantastisch voelde, vol zelfvertrouwen en moed.. Stap helemaal in dit gevoel, voel het bewust, ervaar het...... Trek dit met een armbeweging over het enge beeld heen zodat het positieve gevoel de angst beteugelt. Houd dit vast!! En adem een paar keer goed in en uit met dit beeld.

Nog een oefening: je mag alleen maar positieve dingen denken!! Heel leuk is dat: telkens als er iets negatiefs of engs opdoemt, geef je jezelf op je kop (wel lief) en keert terug naar het positieve. Best lastig hoor om te doen, viel mij in het begin erg tegen, maar houd vol en doe dat minstens een half uur per dag "bewust".

Praat tegen jezelf alleen over de leuke dingen die je meemaakt: je vriend, je moeder, de natuur, noem maar op. Zegen jezelf daarmee met een lach op je gezicht.

Weet ook dat deze tijd van het jaar voor velen die gevoelig zijn, nogal lastig kan zijn. We nemen afscheid van de zomer en als de blaadjes gaan vallen trekken we ons in onszelf terug....

Geef jezelf ook rust met het bezoeken van al die therapeuten Lin, ze denken allemaal te weten wat je mankeert en er komt steeds iets nieuws bij, dan dit, dan dat, en niks helpt echt. Je slikt allerlei middelen erbij die tot niks leiden. En ze maken je helemaal gek.....
Ik heb een hele tijd een enorme zoektocht gedaan wat ik toch mankeerde, en soms nog wel hoor.... Ik beperk me tot een hele goede magnetiseur en osteopaat en sinds ik die rust heb gevonden, gaat het met mij erg goed. Dat betekent niet dat ik niks meer voel maar ik weet er mee om te gaan en dat is heel belangrijk om je zenuwstelsel te ontlasten van alle stress en paniek.

Ga rustig verder met de Efexor75, misschien zelfs wel iets meer Lin, is die 75 onderhoudsdosering niet genoeg voor nu. En laat je niks wijsmaken over hoe slecht het allemaal niet voor je is, voor ons toevallig niet en wees daar zeker van. Mensen hebben altijd overal een oordeel over maar het gaat erom dat jij je beter voelt, dat is veel belangrijker!!!

Op Facebook kun je me vinden onder Mary-Lou Langerak, dan kunnen we wat meer privé kletsen...

Liefs,
Loutje
loutje63
BerichtGeplaatst: 29-09-2014 13:12 Reageer met quote

Heey Suus,

Jij bent ook al een stuk verder in hoe je moet omgaan met paniek, gelukkig zeg. Volgens mij gaat het goed met je en je tips verschillen niet veel van die van mij. Ik hoop dat Lin dat ook inziet en dat ze gesterkt wordt in het idee dat het echt goed komt.

Liefs,
Loutje
Linda b
BerichtGeplaatst: 29-09-2014 13:49 Reageer met quote

Hoi suus ik lag idd al op bed ik kon niet meer uit mijn ogen kijken van vermoeidheid. Ik heb opzich goed geslapen gelukkig!
Vanmorgen gaat het best redelijk wel wat zwaar gevoel in me hoofd en wat draaierig maar als het daarbij blijft vandaag ben ik gelukkig.
Ik ga vandaag of morgen even op zoek naar die site van paniekaanval dat lijkt me idd wel fijn.
Ik had dat ook met efexor ik kreeg een keer venlafaxine ze zeiden dat het hetzelfde was nou dus niet! Ik regeerde er ook meteen op ik kan daar ook echt niet tegen ik miet gewoon de officiële hebben anders reageert mijn lichaam direct net als bij jou. Artsen dien idd erg makkelijk en weten er veels te weinig van naar mijn idee. Ik heb zelfs een keer de effexor fabriek gebelt maar zelfs die konden mij niet vertellen wat de uitwerking is als je afbouwt schandalig eigenlijk! Ze zijn ook veels te makkelijk in afbouwen binnen no. time zou je prima op 0 mg kunnen staan en ze zeggen dat 37,5 mg effexor niks doet ook niet als je daarvandaan naar 0 mg gaat. Ik weet heel goed dat dat zeker wel anders is. Wel fijn dat het met jou langere periodes beter gaat dat ging het bij mij ook maar nu lijkt het wel alsof de medicijnen het niet meer zo goed doen en ik wil niet nog meer ophogen ik vind 75 mg al meer als genoeg. Over dat trillen dat is echt heel naar ik had het ook vaak sochtends als ik wakker werd dan ben ik zo vaak beroerd maar ik heb het nu ook geregelt op de dag echt uren langs soms en dan ook nog hartkloppingen en dat maakt je toch bang. Ik heb dan ook vaak als ik ergens moet staan dat ik steeds voor me gevoel omval ik ben dan zo ligt in mijn hoofd vreselijk vind ik dat pfff. Ik snap wat je bedoelt maar soms is het erg moeilijk om het maar te laten zijn zoals het is omdat je toch bang word en je je totaal niet lekker voelt en daardoor moeilijk kunt genieten op die momenten. Wat betreft het je laten opnemen dat wil je idd liever niet het is net zoals jij het zegt de mensen worden platgespoten en vastgebonden vreselijk maar soms denk je er wel eens aan als je zo in paniek ben van neem mij maar op dit is niet dragelijk meer Sad ik werk nog steeds suus maar niet meer zoveel ik probeer toch meer te rusten.
Liefs lin
Linda b
BerichtGeplaatst: 29-09-2014 19:20 Reageer met quote

Lieve loutje wat ontzettend lief zijn jullie dat jullie mij zo helpen.
Het is allemaal even helemaal niks eigenlijk vanaf de laatste dagen in spanje.
De schokken in mijn hoofd zijn gelukkig weg ik denk echt dat ik er 1 vergeten ben in te nemen en waarschijnlijk reageer ik echt zo heftig na 1 dag vergeten loutje. In het verleden had ik daar veel minder last van als ik er 1 vergat. Maar nu waren het echt alle afkickverschijnselen die er op de bijsluiter staan en het ergste waren de hersenschokken loutje. Eigenlijk is het nu als 3 weken weer niet zo lekker en soms echt heel slecht en heel af en toe een dag dat het beter gaat. Ik ben toch wel vaak naar in me hoofd het beweegt gewoon in me hoofd het lijkt wel een schommel loutje. We hadden vrijdag ern feestje en zonder dat ik angst had of zenuwen begint me hele lijf te trillen hartkloppingen een band die strak trok om me linkerarm. En ook vaak een soort bruisend suisend gevoel in md hoofd een soort van draaierigheid. Ik ben vanmiddag wel even weer erop uit gegaan maar op een gegeven moment word ik uit het niets wit steken in me hoofd draaierig geeuwen en dan heb ik het gewoon gehad... Ik heb net maar weer een aspirine in genomen. Over die zenuwen gesproken loutje ik herken dat wel maar dat heb ik vaak sochtends als ik uit bed kom. Ik ga je tips zeker uitvoeren loutje ik hoop dat ik dan net als jou mijn ontspanning kan terug vinden. Ik heb soms wel het idee dat het klachten van angst zijn maar heel vaak weet ik zeker dat dd klachten dan niet van angst zijn alleen zorgen dr klachten wel de angst tot stand komt. Ik wil gewoon kunnen genieten zonder al die vreselijke symptomen in mijn lijf. Bij de ggz zeggen ze dat ik een burnout heb angstoornis en hypochondrie. Ik ben vaak na een kleine of soms grote activiteit al helemaal op dan gaat mij lijf protesteren. Eergister nacht werd ik ook 2 keer wakker omdat het water letterlijk van mijn lijf druppelde en had het daarna vreselijk koud. Over de oefening posetief denken loutje dat lijkt mij idd vrij moeilijk niet als ik me goed voel maar wel als ik van die vreselijke klachten heb het frustreerd me het maakt me wanhopig en verdrietig. Soms kan ik het relativeren maar vaak ook niet omdat ik hier geen grip op hebt mijn lichaam beslist over mij hoe ik me voel die dag en er is geen pilletje of dokter die me op zulke momenten kan helpen door me iets te geven wat het allemaal weg haalt en dat is wat betreft de therapeuten ben ik het daar wel wat mee eens maar toch wil ik er in geloven dat komt je denk wel herkenbaar voor ik moet daar donderdag weer naar terug ( homeopaat) . Ik kom alleen nog bij hun en de psycholoog loutje. Ik heb weleens gehoort dat soms de efexor na het stoppen niet meer zo effectief werkt zoals suus ook al zei het zou mogelijk kunnen zijn toch loutje? Wat fijn ik ga je zo even opzoeken op Facebook Smile liefs lin
loutje63
BerichtGeplaatst: 29-09-2014 20:31 Reageer met quote

Lieve Linda,
Je zit midden in de afschuwelijkste fase van je angst, en oh wat herken ik dat allemaal lieverd. Alle klachten die je noemt zijn zo herkenbaar. Ik liep afgelopen zaterdag in Den Haag en ineens kreeg ik ook uit het niets al die klachten die je noemt. Ik ging toen die oefeningen doen, dus echt even mijn ademhaling voelen enzo.... Het was niet helemaal weg maar het hielp wel. En jezelf moed in blijven praten Lin, er gebeurt echt niks met je al denk je soms dat je laatste uur geslagen heeft. Zo heb ik ook nog regelmatig last van die vage vervelende klachten, maar ze nemen echt af en het wordt steeds minder. Ik vind ook dat je klachten sterk overeen komen met overgangsklachten, hormonen zijn rare dingen en brengen je hele huishouding helemaal in de war, ook daar krijg je heel veel klachten van net als CHV, zoals Suus zegt, misschien kan het ook een combinatie zijn en met de angst houd je het heel erg in stand, vreselijk is dat.
Hoe gaat jouw vriend ermee om? Ook lastig he.... Ze snappen het niet en hebben geen idee wat je doormaakt. Die troost helpt je dan ook vaak niet en mannen en vrouwen gaan nu eenmaal heel anders om met dit soort dingen.
Ik hoop dat je me vindt op Facebook.....

Liefs, Loutje.
ongeduld
BerichtGeplaatst: 29-09-2014 21:34 Reageer met quote

Lin, ik denk dat het echt wel kan zijn dat je die brainzaps had omdat je een pil vergeten was. Ik hoor dat echt veel vaker dat mensen er na 1 dag al veel last van hebben. Maar goed, wat het ook geweest is, je zit nu idd even midden in de hefstigste angst en in een neerwaarse spiraal daardoor. En daarbij kan het natuurlijk dat efexor nu niet meer zo goed voor je werkt en wellicht kan het helpen over te stappen of idd iets meer te slikken zoals Loutje zegt. Helaas is het echt uitproberen.
Ook ik herken je klachten allemaal en ook je gedachte gang erbij. Soms geloof ik ook echt niet dat het de angst/chv/spanning e.d is. Het is vreselijk, maar er komen betere tijden. Vergeet dat nooit!
Hoe ervaar jij dat trillen in je lijf? Voel je het zoals Loutje schrijft als enorme zenuwen? Ik voel het namelijk niet als zenuwen, maar echt alsof alles in mijn lichaam schudt. Te vergelijken met als je plotseling een bak water in een emmer gooit. De emmer (mijn buitenkant) beweegt niet, maar het water klotst in de emmer... Snap je wat ik bedoel?
Ik heb gister het boek 'verademing' gratis gedownload. Google maar eens. Ik heb nu de helft gelezen en ga er echt mee aan de slag. Wellicht heb jij er ook iets aan?
Dat je nog werkt vind ik echt super knap! Ik zou zelf echt niet weten hoe ik nu zou moeten werken.

@Loutje, helaas gaat het ook nog steeds niet goed met mij, maar ik heb nu gelukkig wel wat betere weken. Ik weet heel goed hoe het allemaal werkt, maar als ik zo ver in de paniek zit, zoals Lin gister zat, dan kan ik dat allemaal echt niet toepassen. Ik ben me nu ook meer aan het verdiepen in de ziel en hoop daarmee ook wat rust en handvatten te vinden.
Hormonen hebben ook zeker een invloed, daar ben ik wel van overtuigd. Ik had je al eerder geschreven dat tarwekiemolie daar een goede steun bij kan zijn.
Ik hoop dat jij alleen nog maar steeds minder klachten zult hebben en dat ze uiteindelijk gewoon helemaal niet meer om de hoek komen kijken! Ik ga je ook zoeken op fb, mag dat?

Liefs, Suus
ongeduld
BerichtGeplaatst: 29-09-2014 21:42 Reageer met quote

Loutje, ik heb je een uitnodiging gestuurd en een bericht (die vind je in overige) Dan kun je zelf beslissen of je me accepteerd op fb Wink
Linda b
BerichtGeplaatst: 29-09-2014 22:50 Reageer met quote

Hoi suus, ik ervaar dat trillen net als jou je ziet het niet aan de buiten kant maar van binnen is het oorlog het bruist raarst en trilt enorm overal ook in mijn benen een vreselijk grvoel is dat. Sochtend heb ik wel vaak het gevoel net als loutje de zenuwen gieren dan in mijn lijf en alles trilt dan. Ik zit idd in een neerwaartse spiraal en ik denk ook echt dat ik 1 dag mijn effexor ben vergeten vooral door die hersenschokken want die schokken heb ik nu niet meer. In mijn hoofd gaat het wel steeds heen en weer net alsof gevoel een boot zit en het aan de binnenkant heen rn weer schommelt herken jij dat ook? Ik heb vaker over dat boek gehoord idd suus en ook over het boek hoera ik heb hyperventilatie die schijnt ook goed te zijn. Ik denk dat ik zo'n boek ook maar eens ga lezen. Ik moet helaas wel doorwerken suus voor de centjes maar ook om nog een doel te hebben voor mezelf anders zak ik straks nog dieper in die put.
Wat leuk dat je loutje ook een verzoek hebt gestuurd suus het is echt een leuke lieve vrouw waar ik ( wij) nog veel van kunnen leren al ben jij verder als ik met het ermee omgaan heb ik het idee.
Veel liefs lin
ongeduld
BerichtGeplaatst: 29-09-2014 23:01 Reageer met quote

Dat heen en weer gaan in je hoofd dat ervaar ik vooral als ik dat beven, trillen, schommelen of hoe ik het ook moet noemen van binnen heb. Gelukkig heb ik dat niet zo vaak. De verschijnselen zijn allemaal zo eng. Goed dat je inziet dat je mede moet blijven werken om niet verder weg te zakken. Maar dat neemt niet weg dat ik het echt heel knap van je vindt en ik ook vind dat je wel voldoende rust moet inbouwen om aan jezelf te werken. Ergens geloof ik ook wel dat je lichaam je iets probeert te vertellen, alleen wat??
Of ik verder ben dan jij weet ik niet hoor. Zoals ik al schreef ik weet hoe het werkt, maar als ik zelf volledig in de paniek zit is alles weg, geloof ik echt niet dat het angst is en maak ik me helemaal gek. Ik roep dan, kom maar op met je angst, val desnoods dood neer, want dit is geen leven. Maar de angst zakt niet en de angst voor de dood wordt op dat moment ook echt niet minder. Eigenlijk helpt niks op dat moment. Het is uitzitten (in mijn geval vaak liggen, omdat ik meestal niet durf te bewegen) en een kalmeringspil nemen en mezelf maar blijven geruststellen. En dan hopen dat de aanval geen dagen duurt.....Maar goed ik probeer dus vooral op de momenten dat ik me redelijk voel of tegen een aanval aan zit te blijven zeggen, het is angst, laat maar komen, je valt niet dood neer en zo wel dan hou je het toch niet tegen etc. etc.
Ik zal eens kijken of ik je dan bij Loutje kan vinden! Slaap lekker!
Linda b
BerichtGeplaatst: 29-09-2014 23:11 Reageer met quote

Ik begrijp je volkomen suus ik kan mezelf dan ook niet rustig krijgen als ik zulke nare klachten heb en de angst ook nog eens toeslaat. Ik heb helaas wel geregelt dat grvoel in mijn hoofd en ook wel dat draaierige net of er af en toe iets in beweging is in het hoofd. Als ik zo angstig ben ren ik meestal naar buiten giet ik water over me heen en zit ik versteend op mijn stoel buiten biddend dat er niks gebeurt en het weer voorbij gaat.
Ik heb ook geregelt umm hoe kan ik dat uitleggen dat als ik een beetje zo'n naar grvoel in mijn hoofd krijg dat mijn hoofd even schud een soort van tic zeg maar of als ik me erg moet concentreren met mijn hoofd naar beneden dat hij wat schud heel raar. Dankjewel suus voor je compliment ik probeer met slles door te gaan en soms valt dat niet mee en moet ik vaak even gaan liggen en flink op mijn hoofd wrijven om hem weer rustig te krijgen het tolt dan gewoon en zeker als ik mijn ogen dicht doe. Ik vind het ook heel knap van jou dat je toch steeds blijft proberen en zeggen tegen jezelf het doet me niks het is angst stress of wat dan ook want ik weet hoe ontzettend moeilijk dat is!
Lijkt me leuk suus als je mij ook als vriend opzoekt via loutje. Jij ook slaap lekker liefs lin
Ps hoe is je dag vandaag geweest?
ongeduld
BerichtGeplaatst: 29-09-2014 23:16 Reageer met quote

Werk jij in een schoonheidssalon? Dan weet ik wie ik moet toevoegen Wink. Het uitleggen van de dingen die je voelt is zoooo lastig! En vooral ook omdat artsen er niks mee kunnen, ja zeggen dat het stress is, maar een oplossing hebben ze niet, dus moeten we zelf zoeken net zo lang tot iets gevonden hebben wat werkt. Het rotte is dat wat voor de een werkt, voor de ander helemaal niet hoeft te werken. Maar accepteren dat ik altijd met deze lichamelijke klachten zo moeten leven, dat doe ik (nog steeds) niet.....Mijn dag was wel ok. Zoontje naar de opvang en ik een paar een uur geslapen :S.
Liefs!
Linda b
BerichtGeplaatst: 29-09-2014 23:25 Reageer met quote

Klopt suus!
Dat is idd zo mijn arts zegt steeds ik weet niet wat je hebt onverklaarbare klachten ja daar kan ik lekker wat mee zeg als hij dat zegt. En sls ik dan zeg is het stress of wat dan ook zegt hij dat zou kunnen pff. Ik kan het ook niet accepteren suus ik wil die klachten niet en ik weet als ik een dag zonder klachten ben kan ik de hele wereld aan ik voel me ontspannen ik geniet van dingen ik heb veel meer geduld alles.
Ow wat heerlijk dat je even lekker hebt kunnen slapen. Liefs lin
ongeduld
BerichtGeplaatst: 29-09-2014 23:38 Reageer met quote

En toch zit stap 1 in het accepteren (zeggen ze) Maar hoe doe je dat?!? Ik spreek je op facebook! Lfs
Dennis de Jager
BerichtGeplaatst: 24-11-2014 12:12 Reageer met quote

Hoi,

Nu al reeds een jaar of 6 bezig om mijn nekklachten onder controle te krijgen, de klachten zijn ontstaan nadat ik ben geswitcht van baan op advies van diverse artsen in het AZG Groningen door aanhouden neusklachten en diverse operaties 9koelwater allergie). uiteindelijk de stap genomen en een baan in werkvoorbereiding gezocht en gevonden een kantoorbaan met afwissing het is niet zo dat ik 8 uur per dag achter de pc zit.
nekklachten zijn komen opzetten in een drukke periode en een baas die mensen onder druk kon zetten en dreigen met ontslag, wel volgehouden en een andere baan gevonden, ook dit was het niet helemaal voor mij, saai werk en kon ik geen genoegdoening uit halen, na een jaar zelf mijn contract ontbonden, en een andere betrekking gevonden bij een prachtig bedrijf met veel vrijheid en eigen inbreng, alleen mijn nekklachten spelen parten de dagen zijn te zwaar, pijn vanuit mijn nek met uitstraling naar mijn hoofd en ogen en drukgevoel, duizelig gevoel net of je aan de drugs bent (vertraagde beelden). Niet vit voelen na goede nacht rust, er slecht uitzien (wallen en donkere kringen onder je ogen) wat niet echt prettig werkt als je klanten ontmoet voor je werk (onzekerheid) heb een stabiel leven met een lieve vrouw twee prachtige zoons 9 en 12, maar trek de dagen soms niet meer, en kan nergens meer van genieten met die klote pijn op de achtergrond, een scala aan fysio therapeuten versleten ieder heeft zijn verhaal en kunsten maar niets voor de langere periode, van accupunctuur naar osteopathie, dry needling, ziekenhuis MRI, enz... foto's maar nog geen stap verder gekomen. gestopt met roken, in 2012 een aangezichtsverlamming gehad zwaar aan de medicijnen geweest stoot kuur prednison en antibiotica ca. 21 tabletten de eerst dag en dan afbouwen, schouder operatie (neerplastiek) piep in mijn rechter oor...... en weet ik al wat nog meer.
mijn gedrag is ook erg veranderd de laatste tijd prikkelbaar en moe, moe en nog eens moe. toch voldoende slaap gehad, ik geef twee keer in de week voetbal training aan mijn jongste zoon en sport zelf af en toe op mijn MTB, liefst trek ik me zelf terug, en doe niets meer tot de pijn weg is, ik werk gewoon dit jaar totaal 5 dagen ziek geweest , maar merk dat het steeds moeilijker word. artsen weten het niet meer, houdings therapie heeft niet geholpen, rug polie delden niet, heeft me de laatste jaren veel geld gekost. heel af en toe een fase er tussen zitten (na een sessie dry needling) dat ik denk van ja nu hopen dat je dit vast kunt houden ik voel me goed en geniet weer van alles en ben veel beter te pas humeur is beter en ben veel opgewekter en niet zo down, maar nee duurt hooguit enkele dagen en weer terug bij af, drie weken geleden bij de huisarts gezeten tot huilen aan toe dat ik de dagen niet meer trek en erg down en depri ben, zie het niet meer zitten, de zwaarste pijnstiller gekregen volgens de huisarts (morfine oxycodon) die hebben me een dag of vijf van de wereld gehaald, niet prettig en kun je niet op functioneren, vrijdag a.s naar de poli onverklaarbare pijnen (psychologie) en kijken wat ze voor mij kunnen betekenen, heb je nog aanraders of suggestie hoor ik het graag.

er zullen vast dingen zijn die ik ben vergeten te melden.

groeten Dennis
jonuz
BerichtGeplaatst: 22-03-2015 9:48 Reageer met quote

Rikker schreef:
Hallo lotgenoten,

Ik lees al jullie verhalen, en herken heel veel van de klachten.
ik zelf heb nu zo'n 2 jaar last van duizelingen, en nekklachten, heb al diverse behandelingen gehad fysio, oefeningen etc. etc. maar niets helpt. er is ook al eens een scan gemaakt maar daar kwam ook niets uit.
Het is net alsof ik bij bewegen voorover val. in mijn nek kraakt het en mijn spieren zijn gespannen. ik zie ook wazig en kan mezelf ook niet concentreren. ik wordt onderhand wel een beetje wanhopig. ik vraag me af wat ik nu nog kan doen om de klachten te verminderen en het liefst laat verdwijnen. misschien moet ik mijn ogen eens laten testen?

Wie heeft er nog suggesties om eens te proberen??
Alle oplossingen zijn welkom,

Gr. Rikker


Beste Rikker,

heb nu ook precies de zelfde klachten als u,
heeft U nog deze klachten ?
p.s is er iemand aub die advies of raad kan geven?

mvg,jonuz
Nadineke
BerichtGeplaatst: 09-05-2015 21:51 Reageer met quote

Men zus heeft daar ook al jaren last van en ik heb daar ook een hele tijd last van gehad van me ellendig voelen en duizeligheid , het was net of ik en men zus zeeziek waren. En nu pakt ze pilletjes tegen reisziekte en het is gedaan . Af en toe gaat ze wel nog naar de kinéen ze heeft er eigenlijk zelden nog last van . Raar maar waar. Hopelijk helpt dit ook voor sommige van jullie . Wink
mmmvm
BerichtGeplaatst: 30-08-2015 16:02 Reageer met quote

Zelden reageer ik op site's, maar ik heb hier al een jaar of 8 last van en denk dat het volgende voor velen de oplossing kan zijn. Ook ik heb alle onderzoeken gehad, niets. Uiteindelijk wees een jonge fysio me op mijn houding. Ik werk de hele dag achter een computer, waarbij mijn schouders omhoog staan en mijn nek naar achteren knikt. Deze houding had ik ook bij het autorijden, (handen op 10 over 10) dus dan ook ontzettend duizelig. Bij vergaderen actief luisteren, schouders omhoog en nek geknikt.Zelfs bij het vissen op vakantie. Dus spanning is het niet. Bij dat vissen ging de zon schijnen en ik ging turen met mijn nek geknikt en schouders omhoog. De gehele dag door belast ik dus de spieren in mijn nek en dat al jaren op de verkeerde wijze.
Sinds ik dit weet rijdt ik auto met mijn handen onder aan het stuur. Bij de computer wissel ik veel af, stel mijn scherm goed af (hoog plaatsen en dicht bij mijn ogen) Bovendien sport ik veel. Sinds ik enkele maanden ontzettend goed op mijn houding let, gaat het veel, veel beter en weet nu redelijk hoe ik het kan beheersen. Waarbij ik zelfs maanden zonder klachten ben.
Nu net terug van vakantie, weer vervallen in de oude houding en pats, in volle hevigheid terug. Direct hierna weer het scherm en de tafel beter afgesteld en het gaat weer goed.
Ik hoop dat sommige hier iets aan hebben. Het heeft wel lang geduurd eer het dagen weg bleef, maar dat komt denk ik doordat het nog veel meer tijd verkeerd is belast.
herb
BerichtGeplaatst: 14-11-2015 0:09 Reageer met quote

Dag allemaal.

Herken iedereen zijn klachten. Ook ik heb jaren duizelig rondgelopen en in alle richtingen gezocht om de oorzaak te vinden. Kon niet meer goed functioneren en kon ook niet meer auto rijden. Alles door nekspanning.

Sinds enkele maanden gebruik ik PEAPURE 400 van vitals.U moet het maar eens opzoeken. Dit heeft mijn leven veranderd. Het is een natuurlijk product en wordt meer en meer voorgeschreven door de medische wereld. Kijk vooral naar de artikelen over dit product. Het is een duur product en wordt niet vergoed.

Na een maand gebruik van dit product zijn mijn meeste klachten enorm verminderd. Nekspanning neemt af om dat de doorstraling en duizeligheid veel minder gevoeld word. De maximale werking is na drie maanden en hoop dat het nog beter gaat worden.

Ik hoop dat dit voor anderen ook zal helpen. Je kan het zo bestellen zonder dat het voorgeschreven moet worden. Echter overleg met uw arts....

Herbert
Index > Overige ziekten > duizeligheid vanuit spierspanning in de nek
Pagina 10 van 11  

Vorige  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring