Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > duizeligheid vanuit spierspanning in de nek
Auteur Onderwerp: duizeligheid vanuit spierspanning in de nek
pimm
BerichtGeplaatst: 08-12-2009 11:19 Reageer met quote

Hallo,
mijn naam is Pimm.
En ik ben de wanhoop nabij..
Sinds anderhalf jaar heb ik last van duizelingen, en licht gevoel in mijn hoofd.
Ik heb al erg veel uit kunnen sluiten,door middel van ct scan, bezoek neuroloog, kno arts.
de oorzaak is bekend,
nl te hoge spierspanning in me nek.
De duizelingen beheersen mijn leven, ik kan vaak niet werken, kan niet auto rijden..
Wie heeft dergelijke klachten?
Ik voel me soms zo eenzaam hierdoor, het is aan buitenstaanders ook moeilijk uit te leggen.. kontinu duizel en de impakt daarvan.. word er doodmoe van.
Ben erg benieuwd of er mensen zijn die dit herkennen,
graag reaktie! met vriendelijke groetz, pimm.
Jacq_2008
BerichtGeplaatst: 08-12-2009 19:15 Reageer met quote

Hoi, Ik heb dat soms maar gelukkig niet heel vaak.
Misschien zijn ontspanningsoefeningen een optie of je spieren los laten masseren.
pimm
BerichtGeplaatst: 08-12-2009 19:29 Reageer met quote

Ha, dank voor je reaktie!
Ik laat me spieren al 5 keer per week los masseren,
maar het helpt maar een uur ofzo.
Ben jij ook duizelig, als gevolg van nekspanning?
Wat doe jij er aan?
groetz, Pimm.
Jacq_2008
BerichtGeplaatst: 08-12-2009 22:43 Reageer met quote

Ik heb het gelukkig niet zo heel vaak.
Soms word ik er wel duizelig van ja.
Weet je waarom je veel spanning in je nek hebt? Verkeerde houding? Stress? Bij mij helpt massage dus wel en ik doe ook ontspanningsoefeningen.
Bente86
BerichtGeplaatst: 02-01-2010 21:12 Reageer met quote

Hoi Pimm
Ik herken jouw klachten zeker. Ik heb last van duizeligheid sinds afgelopen zomer en het is steeds erger geworden. Ik ben nu al ruim twee weken non-stop duizelig. Ik wordt er heel onzeker en ongelukkig van. Ook ik voel me erg eenzaam omdat niemand het echt begrijpt. maar ja ik zelf ook niet. Het lijkt een beetje uit mijn nek te komen maar ook stress schijnt hier een rol in te spelen. Het begint een beetje mijn dag en mijn leven te bepalen. Ik ga nu naar een psychosomatische fysiotherapeute maar daar ga ik nog niet zo lang heen dus weet nog niet of dit gaat helpen.
Liefs Bente
Lienn
BerichtGeplaatst: 23-01-2010 23:49 Reageer met quote

Hej Pimm en anderen!!
Ik heb nu zo anderhalf jaar last van duizelingen ook. Ik heb al een mri scan gehad ben al diverse keren bij verschillende artsen geweest en daar kwam niks uit. Nu zit ik bij een fysiotherapeut en heb ook te horen gekregen dat dit uit me nek kan komen. Na lang zoeken op internet ben jij de eerste met dezelfde klachten dat ik ook heb. Ik ben de wanhoop nabij en kan op dit moment weinig. autorijden, sporten, werken,uitgaan met vrienden en vriendinnen zit er eigenlijk niet in op deze manier. Het duizelt de hele dag door.Vaak vind ik het ook beangstigend. Aan de buitenkant kan je niks zien en mensen snappen ook niet wat je bedoelt. Hoe moeier ik word hoe erger ik er last van heb. Maar er gaat geen ochtend voorbij dat ik zonder duizelingen opsta. Heb jij inmiddels al iets gevonden wat werkt!! Ook zit ik nu bij een homeophaat en heb wel een middeltje gekregen nu nog even afwachten of het gaat helpen..
Zijn er ook nog anderen die dit herkennen?
Groetjes Lienn
Greetje123
BerichtGeplaatst: 24-01-2010 16:06 Reageer met quote

Men dacht bij mij ook dat het vanuit de nek kwam. Ik heb een nekhernia waardoor de spieren ook stijf zijn. Ik heb desondanks van mijn huisarts betahistine voorgeschreven gekregen (3 x 16 mg) dit wordt voorgeschreven bij Meniere. na een maand of drie namen de klachten af en bleven weg totdat ik na jaren gestopt was met dit middel. Pas jaren later werden de klachten steeds erger en bleek ik wel degelijk meniere te hebben. Toen kreeg ik ook de echte aanvallen. Misschien is het de moeite waard om toch dit middel te proberen, het helpt pas na een tijdje, maar als het helpt ben je wel geholpen.

Sterkte allemaal.
Lienn
BerichtGeplaatst: 25-01-2010 19:57 Reageer met quote

Ik heb gister een paniekaanval gehad onderweg naar huis in de auto. Ik was weer duizelig zoals altijd alleen deze keer kreeg ik tintelingen en een verdoofd gevoel in me linkerarm en ook in me gezicht. Ik werd bang en kreeg harkloppingen. Ik heb direct me ouders gebeld en die zijn me komen ophalen. Nu ben ik doorgegaan naar de huisartsenpost nu blijkt dat mijn duizelingen dus idd vanuit me nek komen maar het blijkt dat ik ook last heb van chronische hyperventilatie. Ik neem nu pilletjes om rustig te worden. Ik ben best opgelucht en hoop dat dit snel overgaat.
bedankt voor je reactie.Smile
Groetjess
Kanook
BerichtGeplaatst: 05-02-2010 13:32 Reageer met quote

Hoi Allemaal!

Via Google kwam ik hier terecht. De eerste plek waar ik begrip vind! Zelf heb ik al enige jaren last van duizeligheid/dreigend flauwvallen. Ik heb ook scoliose en mogelijk verkramp ik daardoor waardoor ik mijn nekspieren heel erg aanspan. De huisarts zegt het erg vervelend te vinden, maar ook geen oplossing te hebben. Ik ben sinds kort bij een osteopaat. Hij gaat nu heel precies te werk in mijn om de blokkades op te heffen. Hopelijk heb ik hier baat bij.

Hoe gaat het met de anderen? Met de homeopaat, psychosomatische fysiotherapie en massages? Ik heb ook gehoord dat yoga kan helpen. Hebben mensen hier ervaring mee?

Ik wens een ieder veel sterkte hiermee en hopelijk is de oplossing nabij Smile

groetjes Kanook
Rikker
BerichtGeplaatst: 20-02-2010 14:28 Reageer met quote

Hallo lotgenoten,

Ik lees al jullie verhalen, en herken heel veel van de klachten.
ik zelf heb nu zo'n 2 jaar last van duizelingen, en nekklachten, heb al diverse behandelingen gehad fysio, oefeningen etc. etc. maar niets helpt. er is ook al eens een scan gemaakt maar daar kwam ook niets uit.
Het is net alsof ik bij bewegen voorover val. in mijn nek kraakt het en mijn spieren zijn gespannen. ik zie ook wazig en kan mezelf ook niet concentreren. ik wordt onderhand wel een beetje wanhopig. ik vraag me af wat ik nu nog kan doen om de klachten te verminderen en het liefst laat verdwijnen. misschien moet ik mijn ogen eens laten testen?

Wie heeft er nog suggesties om eens te proberen??
Alle oplossingen zijn welkom,

Gr. Rikker
celaine
BerichtGeplaatst: 17-03-2010 17:25 Reageer met quote

ik heb zo'n last van duizeligheid
vanuit me nek
en ook wel bij me voor hoofd
ik hou het niet vol
wie kan me helpen Question
meisje94
BerichtGeplaatst: 22-03-2010 20:29 Reageer met quote

Zoiets heb ik ook, maar dan heb ik spierspanningshoofdpijn, nu al ongeveer 7 maand.
Ben ook al bij de neuroloog geweest en die zei dat dus.
En heb al een CT-scan gehad omdat ik super bang was, maar op de scan was niks te zien.

Misschien ligt het aan je houding, want als jij gemasseert wordt dan doet hij dat in een normale houding zodat jij er geen last van hebt.
Ik zelf ga nu naar mensendieck therapie, het is erg ontspannnend en ze werken goed aan je houding.
Misschien wat voor jou?
Tiram
BerichtGeplaatst: 25-03-2010 15:55 Reageer met quote

Ik heb al enkele jaren last van chronische hyperventilatie waardoor ik ook vaak duizelig ben. Daarnaast krijg ik ook last van duizeligheid door te veel spierspanning in mijn nek. Dit is eigenlijk verergerd nadat de tandarts met veel moeite een verstandskies heeft getrokken. Bij mij heeft de duizeligheid dus te maken met een verkeerde ademhaling en verkrampte spieren. Ik heb nu 7 jaar klachten en heb in het begin baat gehad bij Mensendieck (onstpanningsoefeningen). Sporten en goed uitrusten wil ook wel helpen bij mij, maar het kan echt heel lang duren voordat de duizeligheid minder wordt. Ook heb ik mij een tijd laten masseren door een fysiotherapeut, maar dit hielp vaak maar even. Omdat ik veel achter de computer zat voor mijn werk bleef de duizeligheid eigenlijk terugkomen. Binnenkort ga ik naar een osteopaat, ben benieuwd of die mij kan helpen.
dirkdt
BerichtGeplaatst: 07-04-2010 13:16 Reageer met quote

Ik heb veel last van duizeligheid wanneer is stil sta. Twintig jaar geleden heb ik dat de eerste keer gevoeld toen ik moest rechtstaan tijdens een begrafenis. Bijeenkomsten , vergaderingen waarbij we recht moeten staan zijn een regelrechte ramp. Elk jaar heb ik dat over een bepaald lange periode en dan is dat weer weg. Ik heb wel nu een onveilig gevoel nu; zelfs als ik met de auto rij. Ik voel iets gespannen alsof mijn bloeddruk te hoog is, maar dat is niet het geval.Stilstaan , plots draaien , iets dat voor jou beweegt is voldoende om jou in onstabiliteit te brengen. Ik heb geen hoofdpijn of oorsuizingen. Tijdens sporten , wat ik heel veel doe, voel ik niets. Hoe kalmer ik ben , hoe minder ik actief ben hoe slechter het gevoel. Zijn er nog personen die dergelijke fenomenen hebben?
RobadB
BerichtGeplaatst: 23-04-2010 14:46 Reageer met quote

Hoi Dames en Heren,

Ik heb exact dezelfde klachten als "dirkdt". Dit forum is voor mij echt een en al herkenning!! Ik heb er zelf al 5 jaar last van, hoofdzakelijk, zweverigheid. Ik kan het niet omschrijven als duizeligheid, omdat ik dit niet zo ervaar. Het is bij mij dus niet zo dat alles om mij heen draait. Meer het "duffe, vermoeide, ik heb een kater gevoel". Daarbij heb je het gevoel alsof je zwabbert op je benen.

Ook ik heb bloeddruk, etc laten testen, maar ook zonder resultaat. bij mij is de constatering door de fysiotherapeut dat het dus vanuit de spierspanning in mijn nek komt. Daarbij is hypermobiliteit (ff googelen) ook een versterkende factor.

Het meeste last ervaar ik tijdens de werkweek, omdat ik dan veel statisch werk doe. Veel pc, vergader en bureauwerk. Zodra ik twee weken op vakantie ben heb ik nergens meer last van. Geen stress, spierspanning neemt af en ik voel mij tien keer beter.

Ik heb gemerkt dat veel bewegen de beste medicijn is om de klachten te verminderen. Helaas is het daarmee niet volledig verdwenen. Ik ga 3 a 4 keer per week zwemmen, 1 keer per week fitness en ik wandel veel. Verder helpt fietsen niet zoveel, omdat je hier een statische houding aanneemt.

Verder heb ik nog iets anders ondekt. Dit heet EFT. Dit is een alternatieve geneeswijze die gebaseerd is op acupunctuur. Je stimuleert de meridianen in je lichaam door het tikken van de vingers op de "knooppunten" in je lichaam. Je kan hier op googelen. Dan vind je diverse websites en youtube filmpjes. Het ziet er gek uit, maar neem van mij aan dat het werkt.......mist goed toegepast. Ik weet het........ook ik was heel sceptisch, maar het heeft de klachten wel aanzienlijk verminderd.
moontje0402
BerichtGeplaatst: 17-04-2011 20:14 Reageer met quote

hallo allemaal,

ik heb sinds ongeveer 6 weken rare duizelingen in het hoofd,echt heel eng.....niet dat ik zo duizelig ben dat ik niet kan lopen of auto rijden maar het zit echt in m'n hoofd....heb ook vaak hoofdpijn...
als ik met de auto over een hobbel heen rij dan voel ik dat rare gevoel weer in m'n hoofd.
ben via de huisarts naar de neuroloog geweest want was erg bang voor een tumor ofzo......maar uit de testjes kwam niks....heb trouwens geen scan gehad!...ben nog niks wijzer eigenlijk wat er precies aan de hand is....
voel wel erge nekspanning maar het lijkt me sterk dat ik daar zo'n raar gevoel van in m'n hoofd heb???
ga toch morgenvroeg nar de fysio om toch eens te bekijken hoe het met de spanning is....
word er verdrietig van omdat ik me elke dag rot voel door die duizelingen in het hoofd en vaak hoofdpijn...ben er erg onzeker door wat ik nou mankeer.... Sad
liefs simone
RobadB
BerichtGeplaatst: 18-04-2011 9:31 Reageer met quote

Hoi,

Wellicht heb je last van Chronische hyperventilatie. ik heb dit namelijk ook. En herken jouw klachten heel goed. Ik ben ooit ook op dit forum begonnen met mijn zoektocht "wat heb ik?" en kwam uiteindelijk bij Chronische hyperventilatie uit.

Kijk ff via google of je de klachten herkent


Suc6
moontje0402
BerichtGeplaatst: 19-04-2011 11:19 Reageer met quote

dank je voor je reactie maar ben wel bekend vroeger met hyperventilatie maar zo voelt dit absoluut niet!.....heb ook veel hoofdpijn een oorsuisingen.....ben gisteren naar de fysio geweest en heeft de spanning in m'n nek bekeken maar valt eigenlijk wel mee.....hoopte dat het mischien daar te maken zou hebben.
voel me zo rot omdat het de hele tijd aanwezig is en denk steeds dat er wat engs aan de hand is omdat het heel eng en raar in m'n hoofd voelt!....
chanty314
BerichtGeplaatst: 01-05-2011 19:42 Reageer met quote

amai wat ik hier lees een openbaring gewoon.
Ik heb sinds een 6 tal maanden duizelingen. Ik wordt er gewoon mee wakker. Ondertussen doe ik ook angst- en paniekaanvallen door de aanhoudende duizelingen. Dokters werken vooral op die paniekaanvallen maar wat mij meer bezig houd is waar komen de duizelingen vandaan. Volgens de dokter van de stress. Zal ook wel voor een stuk zo zijn maar soms zijn de duizelingen gewoon erger als ik neerlig dan als ik rechtsta. Vorig jaar heb ik enorm veel last gehad in mijn nek, kom amper achter mij kijken. En ook nu nog heb ik enorme last in mijn nek vooral aan de linker kant. Die duizelingen beheersen gewoon heel mijn leven. Ik durf nog amper buiten komen en autorijden is al helemaal een ramp. Blij te lezen dat er nog mensen met dit probleem kampen .
Groetjes Chantal
janine10
BerichtGeplaatst: 01-05-2011 22:53 Reageer met quote

Hallo Pim, ik heb er sinds kort last van, en kwam door mijn zus op de oorzaak, ALLERGIE. Door allergie├źn [pollen,huisstofmijt,dierhaar,-schilfers,stuifmeel etc] komt er vocht achter de buis van eustachius, dat maakt duizelig en misselijk. Ik heb een neusspray [nieuw in de handel]een keer per dag gebruiken en hij helpt fantastisch. AVAMYS heet ie. Ik hoop dat je er iets aan hebt. Gr. Janine.
Index > Overige ziekten > duizeligheid vanuit spierspanning in de nek
Pagina 1 van 11  

1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring