Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Veel pijn na liesbreukoperatie.
Auteur Onderwerp: Veel pijn na liesbreukoperatie.
ShimanoMike
BerichtGeplaatst: 24-11-2009 14:51 Reageer met quote

Hoi,

Ik heb 8 maanden geleden een liesbreuk opgelopen en daar ben ik 3 maanden geleden aan geopereerd. Ook bij mij is er een matje ingezet. Na de operatie had ik nog zoveel pijn dat ik een nachtje in het ziekenhuis moest blijven. (was plat gespoten met morfine). Nog steeds heel veel pijn.

Ben intussen al bij de pijnpoli geweest voor injecties in mijn rug met Lidocaine en Kenacort (blokkade), om er achter te komen om welke zenuwgroep het dan zou moeten gaan. De 1e injectie werkte een paar uur (bijna pijn vrij), daarna kwam de pijn geleidelijk weer terug, de 2e duurde een uurtje en toen kwam de pijn vrij snel weer terug.

Gister naar mijn chirurg geweest, hij vindt het niet goed dat er nog zoveel pijn is dus heeft ie me doorverwezen naar een buikchirurg. Dit omdat een 2e operatie gespecialiseerd is??.

Ik heb na de operatie Lyrica gebruikt, 2x75mg. Werkte niet. Toen heeft de chirurg Amytriptiline voor geschreven, denk een maandje gebruikt. Zaten bij mij teveel bijwerkingen bij.(afwezig, voelde me slap, nergens zin in). Ben nu weer aan de Lyrica, de max wat ik mag nemen per dag is 600mg. Gebruik nu 2x daags 2x75mg. Pijn wordt nu wel iets minder. Hoest alleen erg veel, het is dan net of me lies uitscheurt.??? Iemand een idee hoe ik dit kan opvangen???

Zou graag willen weten of het slim is om naar de buikchirurg te gaan of kan ik beter meteen naar een gespecialiseerd ziekenhuis gaan???

Zie zoveel verhalen van mensen die al zo lang met problemen rondlopen.

Kan iemand reageren..

Alvast bedankt,

Mike
Patrickpech
BerichtGeplaatst: 25-11-2009 18:30 Reageer met quote

Hallo Mike,

Ik ben een klein beetje Lotgenoot van je en zoek ook antwoorden en oplossingen maar ik vinde ze niet echt :
Ben zelf nu twee maal geopereerd dit jaar in maart en juli 2009 ben heel vaak bij de chirurg terug geweest maar na de eerste operatie lag het matje "niet" goed en zowaar toen hij dit 'verholpen'had ging het 5 weken aardig goed maar daarna begon de ellende weer.
weer paar keer terug geweest maar hij kan niets meer doen dus op naar de pijnpoli en daar trof ik iemand aan die hoopte het probleem te kunnen oplossen maar ook daarna ging het stukken beter maar de laatste drie weken is pijn weer terug,
De pijn verschuift zich een beetje naar het midden van mijn onderbuik,
kan moeilijk zitten en stilstaan (lopen gaat zowaar aardig)
Zelf weet ik niet meer wat te doen allemaal onderzoeken gehad maar het is een zenuw die 'bekneld' zit of iets anders,
Mijn werk lijdt er onder en ik kan soms ook niet werken door de zeurende pijn.
Medicijnen wil ik minimaal slikken omdat ik vind dat de chirurg er verantwoordelijk voor is en ben niet zo happig op pijnstillers ivm met autorijden
heb jij al wat gehoord of is er iemand anders die dit leest die ook ervaringen heeft.
ben verder volkomen gezond en nog maar 40 jaar, alleen wie kan mij van de zeurende pijn afhelpen.

Groeten
Patrick
ShimanoMike
BerichtGeplaatst: 25-11-2009 20:13 Reageer met quote

Dag Patrick,

Dit blijft een probleem bij een heleboel mensen.

Bij mij zit er waarschijnlijk een zenuw bekneld, tenminste dat is de verwachting. Mijn chirurg zei dat als er een tweede operatie volgt dat het matje er dan "uitgesloopt" moet worden. Heb jij dat ook gehad?? Want als het matje er uitgehaald wordt dan is de kans groot dat mijn liesbreuk weer terug komt.

Er staat trouwens nog zo'n topic op dit forum, staan ook een heleboel mensen bij met bijna dezelfde problemen. Hoop eigenlijk gewoon dat er een chirurg is die hier wat informatie kwijt wilt. Maar wat ik van een heleboel mensen gehoord heb is dat sommige medicijnen redelijk werken (Lyrica), je kan er alleen een beetje wazig van worden. Dus ook niet auto rijden, zit dus nu al ff 3 maanden thuis met veel pijn.

Mocht jij nog wat informatie hebben dan hoor ik dat graag.

Waar ben jij trouwens geopereerd?, ik in Alkmaar..

Ik zie je reactie graag tegemoet.

Bedankt lotgenoot.

Gr, Mike
Patrickpech
BerichtGeplaatst: 25-11-2009 21:35 Reageer met quote

Hoi Lotgenoot Mike,

Ik ben geopereerd in Dordrecht, en ik had veel vertrouwen in deze chirurg maar ik hoor nu zoveel verhalen over deze man dat is niet normaal, ook mensen die niet wisten door wie ik geopereerd was konden mij zeggen als het maar niet door die of door die is geweest, nou als 6 mensen mij al dezelfde naam geven dan weet ik genoeg. Maar intern hoor ik ook dat klagen geen zin heeft.

1e operatie was een gewone maar de pijn bleef, ging niet weg, dus er volgde een tweede en het matje moest goed gelegd worden,( hij ging een gedeelte opnieuw hechten en hem niet opnieuw erinplaatsen)( of je breuk dan terug komt weet ik iet maar misschien is dat wel een oplossing zodat ze alles opnieuw kunnen gaan maken daarbinnen) maar het ging goed eventjes maar na tijdje voel je dat het fout zat en loop nu bij de pijnpoli maar dat heeft ook niet geholpen,

ik werk ook amper, probeer het soms en dan ga ik als een zielig vogeltje naar huis, heb mijn goede dagen maar 80 procent van de tijd heb ik pijn,

denk niet dat er een chirurg hier wat gaat zetten, ik vind dat ze een fout gemaakt hebben maar schuiven het snel door naar de pijnpoli, en die man mag het oplossen, maar ook dat gaat zelden goed en ik heb geen zin om medicijnen te blijven slikken daar voel ik mij nog te jong voor,

ik las inderdaad elders dat er in veldhoven een kliniek zat die dit soort problemen oplos, dus ik hoop dat er iemand mee leest en nog wat meer informatie kan vertellen
Ik sta echt met mijn rug tegen de muur, ik loop vast en ga nog 1 x naar een pijnpoli toe,
en een liesbreuk is zo simpel zeggen ze

nou lotgenoot ben nieuwsgierig hoe oud je ben want leven met pijnstillers is ook geen pretje , zeker niet als je voor je werk een auto nodig hebt.

ik hoop weer wat te horen.

Patrick
ShimanoMike
BerichtGeplaatst: 25-11-2009 22:10 Reageer met quote

He Patrick,

Ik ben pas 36, zit voor mij nu even niets anders op dan die pijnstillers te blijven slikken. Doe het zeker niet voor me lol. Tis voor mij dan een stuk dragelijker. Wordt als het goed is, (als ik de chirurg mag geloven), voor het einde van dit jaar geopereerd. Nou eerst zien dan geloven. Moet ook pas 14 dec naar de buikchirurg, erg lang allemaal. Ga morgen de assistente bellen of ik eerder terecht kan.

Zo te horen zijn er bij jou toch best fouten gemaakt.
Dan is het waarschijnlijk toch niet zo'n goeie chirurg. Zit er een zenuw bekneld bij je, of is het heel iets anders?? Of geen idee??

Heb jij die injecties in je rug gehad, de zo geheten Blokkades??. Daar schijnen ze mee te kunnen lokaliseren waar de pijn vandaan komt... Ik heb zelf nog geen uitslag gekregen van dat onderzoek. Maar eigenlijk hoeven ze me niet te prikken, weet zelf wel waar de pijn zit, kan het ze zo aanwijzen.

Ik werk dus nu helemaal niet meer, kan gewoon niet auto rijden met die medicijnen. Daar moet ik zo snel mogelijk van af. Ben ook voor de rest gezond. En het is zo'n standaard operatie, en je hoort zoveel mensen waar het fout gegaan is. Hoorde iets over een aktie groepje tegen het plaatsen van die "matjes". Dat geeft wel aan dat we duidelijk niet de enige zijn.

Hopelijk gaat het snel weer wat beter met je. Weet verder niets om je van die zeurende/brandende pijn af te helpen.

Kan alleen maar zeggen, sterkte lotgenoot.

Groetjes,

Mike
dodi
BerichtGeplaatst: 27-11-2009 16:18 Reageer met quote

Hoi Mike en Patrick,
Netjes en matjes, worden inderdaad afgedaan als minimaal invasief om in te planten,het zou dan ook een geschikte ingreep moeten zijn, maar waar de heren dokters niet bij stilstaan, is: als het fout loopt, dan zit je wel als patient met de problemen! Ze sturen je naar de pijnkliniek,en denken zo van jouw probleem af te zijn, maar jammer genoeg voelen de heren dokters niet wat je zelf meemaakt. Ook de firma's die het netje op de markt brengen, die gaan niet vrijuit, het zijn zij die het allemaal best gemakkelijk inplanteerbaar voorstellen!
Hebben jullie dokters melding gemaakt bij materiovigilantie? Neen dat denk ik niet, dat is zo een systeem dat op niets trekt!
De bedoeling is, dat de dokters de problemen melden die er optreden, in ons geval met inplanteerbaar materiaal, zodat de regering, die over de gezondheidszorg waakt alle misgegane meldingen zou te weten komen, wat gebeurt er nu? Niets! Want volgens hen komen er geen foutmeldingen binnen, dit is zo bij mij in Belgie!
Ik heb een prolift mat ingeplant gekregen om gynaecologische problemen op te lossen! Ze is er voor het grootste deel uit verwijdert, in twee opvolgende ingrepen.Ze was ingeplant op 09/12/2008; achterste deel verwijdert op 17/04/2009 en voorste deel en stukje restant achterin op 09/10/2009, en nu maar hopen dat het opgelost is.
Als jullie meer willen horen, er is inderdaad iemand bezig om het netjes en matjes probleem aan te pakken.
Het ga jullie goed mannen!
Dora
ShimanoMike
BerichtGeplaatst: 28-11-2009 10:40 Reageer met quote

Dag Dora,

Ik heb intussen begrepen dat er bij een heleboel mensen de ingreep van het plaatsen van een matje niet helemaal goed zijn gegaan. Ik zit er alleen op dit moment niet op te wachten om aan een aktie mee te doen. Ben eigenlijk alleen maar bezig om van mijn pijn af te komen. Al moet ik wel zeggen dat ik kan begrijpen dat er mensen aan deze aktie meedoen, tis ook eigenlijk niet te geloven dat er zoveel mis kan gaan met dit soort "kleine" ingrepen. Ik hoop wel dat er bij iedereen een oplossing komt zodat iedereen pijn vrij zal zijn. Moet 14 december naar de chirurg, zal hem dan deze informatie voorleggen. En kijken hoe hij daar op reageert.

Als er mensen zijn die een oplossing hebben om definitief van de pijn af te komen, ( Misschien een bepaalde operatie) dan hoor ik dat graag.

Bedankt voor je reactie Dora.

Groetjes,

Mike
dodi
BerichtGeplaatst: 29-11-2009 0:29 Reageer met quote

Hoi Mike,
Bij mij, zijn de matjes verwijdert, er zijn enkel nog restanten(touwtjes,uit netwerk) die kunnen ze niet verwijderen.
De pijn in mijn billen zal ik voor altijd houden, daar kom ikzelf nu wel achter,na de tweede herstelingreep.
Maar, ik had ook op een bepaalde plaats hevige, stekende pijn; deze is nu wel weg(hoop ik), de oorzaak daarvan, was omdat er een deel van het netje achter een zenuwknoop hing, en als op die plaats druk kwam, dan schoot daar de hevige pijn in. Het is chirurgisch verwijdert, en ik denk dat , dit probleem nu opgelost zal zijn. Misschien is het bij jou ook haalbaar, om een deel te verwijderen? Als de druk op bepaalde zenuwbanen dan wegvalt, dan is de pijn ook meestal minder, in ieder geval toch, als de zenuw niet definitief beschadiging opgelopen heeft.
Ik ben benieuwd hoe het verder zal gaan, met jou.
groetjes Dora
ShimanoMike
BerichtGeplaatst: 30-11-2009 14:18 Reageer met quote

Hoi Dora,

Ik kan na lang aandringen,(elke dag 2x moeten bellen) Haha, in plaats van 14 Dec morgen al naar de buikchirurg. Dus nu kan ik in één keer wel eerder terecht bij ze.

Ze hebben bij jou het matje weer verwijderd, komt dan de aandoening dan niet weer terug. Weet niet zo goed wat jij had. Als ze bij mij namelijk het matje verwijderen dan is er een grote mogelijkheid dat mijn liesbreuk weer terug komt. En daar zit ik nu ook niet op te wachten. moet dan namelijk weer geopereerd worden om het matje terug te plaatsen. Naja, ik hoor het morgen wel, ben trouwens wel blij dat ik nu al terecht kan.

Ik laat jullie morgen wel even weten wat de buikchirurg te melden had en of ik voor de 2e keer geopereerd ga worden. Ik laat me in ieder geval niet zomaar wegsturen, van ga nog maar even langs de pijnpoli. Daar ben ik op dit moment wel even klaar mee.

Vind het leuk dat je af en toe een berichtje terug stuurt, dan voelt het in ieder geval niet of je er alleen voor staat.

Me vrouw is er voor me hoor, maar die heeft geen liesbreuk gehad. Dus die heeft geen idee wat voor gevoel dat geeft. Mijn schoonmoeder heeft de breuk aan beide kanten gehad, maar die heeft zoals zo vaak nergens last van gehad... Valt allemaal wel mee.... Nou daar ga ik dus niet heen voor advies..

Ik hoop snel weer wat van jou te horen.

Groetjes Dora,

Mike
Patrickpech
BerichtGeplaatst: 30-11-2009 19:11 Reageer met quote

Hallo Mike en Dora,

Ik lees zojuist jullie reacties.

Eigenlijk wat Mike heeft dat heb ik dus ook,

van de week ga ik weer naar ziekenhuis en ik hoor of er wat gedaan kan worden,

Maar Dora die matjes is dat zo slecht dan, (ik heb 20 jaar geleden ook breuk gehad en toen moest je nog week in ziekenhuis blijven) ik kan zoveel mensen die die matjes hebben maar ik heb het idee gehad dat ik de enige was met problemen.
als die matjes zo beroerd zijn of slecht werken waarom gebruiken ze ze dan ?

Mijn onderbuik is helemaal hard al maanden lang en het word beslist niet minder alleen maar erger

en ik heb ook alleen maar een oplossing : opnieuw opereren denk ik steeds . nieuwer dunner matje en dan moet het goed zijn maar de zenuwen zijn zo beschadigd volgens de chirurg dus dat heeft geen zin.

word er gek van ?

maar mike ik ben niewusgierig naar je antwoord hoe en wat
en bedankt Dora dat je reageer, misschien weet jij wat meer van die matjes?

groeten

Patrick
ShimanoMike
BerichtGeplaatst: 30-11-2009 21:08 Reageer met quote

Hoi Patrick,

Hoe weet de chirurg dat de zenuwen beschadigd zijn, heeft ie dat gezien tijdens je operatie of heb je nog een kijk-operatie gehad?

En ik denk dat de matjes normaal wel goed zullen werken, er worden heel veel liesbreuk operaties uitgevoerd, En ik kom eigenlijk maar een paar mensen tegen hier. Het zal bij iedereen wel anders zijn, zo ook bij elke chirurg....

Denk gewoon dat dit zuiver specialisten werk is, bij mij stond er een assistent te snijden en plakken. Hij kan zo een zenuw over het hoofd gezien hebben.

Naja ik hoor het morgen wel weer.

Jullie horen van mij.

Groetjes,

Mike
Patrickpech
BerichtGeplaatst: 30-11-2009 23:06 Reageer met quote

Hey Mike

ik was dus begin van het jaar geopereerd maar dat was niet goed 3 mnd. later opnieuw ik heb de zomer moeten afwachten en het ging eerlijk gezegd beter als na de 1e operatie.. maar je raadt het al na 8 weken begon het weer zo pijn te doen (ik had wel steeds constant pijn maar minder als na de 1e operatie dus dacht het gaat de goede kant op)
MRI scan gemaakt
Echo gemaakt (was niet zwanger haha)
en een second opinion echo laten maken
en ze kwamen tot 1 conclusie er is niet opnieuw een liesbreuk .. dus u moet naar de pijnpoli klaar uit en dat vertelde een assistent .. ik kreeg bijna ruzie met hem omdat ik vond dat ze er een puinhoop van hadden gemaakt en ze schoven het wel heel snel van zich af

de second opinion echo was iets duidelijker omdat de arts zei dat de aanhechtingen van het matje niet goed waren genezen ik ga er vanuit dat hij de zenuwbanen bedoel

ik kon gelukkig heel snel naar de pijnpoli en deze man krijg inderdaad alleen maar de ellende van de doktoren op zich.

die behandeling was niet echt fijn maar ja je raakt gewend aan pijn,

kan haast niet werken, de verzekering dit verhaal vertellen komt ook steeds ongeloofwaardiger over maar ik lieg niet en alles staat op papier bij de artsen.

werk soms paar uur en dan weer dagen niet dan weer dagje wel

ben een gezonde man, mankeer nooit wat en dan maakt zo'n arts / chirurg bijna je leven kapot en ik wacht mijn onderzoek van de pijnpoli af en dan ga ik brieven schrijven en naar ander ziekenhuis

Ik kan geen kant uit

o ja ik weet wel zeker dat beide keren mij chirurg wel erbij was tijdens de operatie maar of hij alles gedaan heeft weet ik naturrlijk niet, ik had volledige narcose beide keren.

denk dat ik een proefkonijn was

ik laat ook nog weten hoe het bij de pijnpoli is afgelopen omdat ik toch denk dat ik liever maar een nieuwe mat wil.

groeten Patrick
ShimanoMike
BerichtGeplaatst: 01-12-2009 13:36 Reageer met quote

Hoi,

Ik kom net van de chirurg vandaan, moet donderdag voor een afspraak naar de plastisch chirurg, hij gaat samen met de chirurg kijken hoe het nu verder moet. Hij denkt aan een operatie, maar dan samen met de plastisch chirurg.

Ze willen evt een stuk van het matje verwijderen of de zenuw die bekneld zit doorsnijden. Ik hou dan wel een groot stuk dat gevoelloos blijft maar dan zou de pijn moeten verwijderen.

Had vanmorgen al met de pijnpoli gebeld en zij zeiden dat er nog een behandeling mogelijk is, namelijk een injectie met een soort magnetisch veld, het voordeel is dat ze dit soort injecties kunnen blijven geven, het nadeel is dat de zenuwwortel beschadigd wordt. Ik zal je zeggen dat mijn chirurg daar tegen is. Hij zei dat dit water naar de zee dragen is. De verdoving verdwijnt namelijk langzaam en dan komt de pijn grotendeels weer terug. Zit ik niet op te wachten en de chirurg ook niet.

Donderdag weet ik weer meer.

Ik hou jullie op de hoogte. Voor nu, veel sterkte allemaal.

Groetjes,

Mike
trudy
BerichtGeplaatst: 01-12-2009 15:25 Reageer met quote

Er zijn mensen die weldegelijk door deze behandeling van de pijn afkomen en niet geschoten is altijd mis.Ook kan deze behandeling herhaald worden.
Wie weet helpt deze behandeling bij jou wel?
dodi
BerichtGeplaatst: 01-12-2009 15:38 Reageer met quote

Hoi Mannen,
Naar ik zo hoor hebben jullie wel degelijk problemen met de zenuw-banen, of zenuwknoop, een neurinoom, zou ook niet uitgesloten kunnen zijn, heeft géén van jullie artsen daar over gesproken, enkele maanden geleden heb ik op google, bij zoekfunctie neurinoom, het verhaal tegen gekomen, van een man, die aan een liesbreuk geopereerd was, en die had daarbij een neurinoom= soort wildgroei, aan de zenuwuiteinden, kan veroorzaakt worden door operatie, en bij inplanten van netjes en matjes.Ik zal het straks nog even opzoeken.
Zoals jullie aangeven, meestal zal zo een ingreep wel goed gaan, maar als je bij die ??% procent bent, waar het dan toch fout loopt, dan kan je precies nergens terecht met je problemen, daarom dit forum, je kan aan lotgenoten, al eens je ervaringen doorgeven, en erover praten.
Ik zit op het vrouwelijke lotgenoten gedeelte gynaecologie. Ik ben samen met nog andere lotgenoten ook gedoemd om in de problemen te zitten, na zo een operatie met netjes, matjes, het is een mat van een 50 vierkante cm. die in onze bekkenbodemgebied ingeplant is, niet gemakkelijk om te verwijderen, maar het is nu toch voor het grootste deel gelukt bij mezelf, en voel nu toch verbetering wat betreft de pijn.Ik weet hoe het voelt, als er nog netwerk achter een zenuwknoop hangt, het is precies of ze steken met messen in je lijf.Nu dit netje weg is, voelt het na zeven weken, al een gans pak beter aan,!!!!
Wie weet, zoek eens op neurinoom, en anders zal jullie dokter dit wel vinden zeker? Vraag hem er desnoods eens achter?
Ik hoor jullie nog wel,
Groeten Dora
Patrickpech
BerichtGeplaatst: 01-12-2009 22:54 Reageer met quote

hallo Dora,Trudy en Mike,

Mike de Pijnpoli heb ik gehad..ging even goed en daarna kwam de pijn terug, ik ga er van de week weer heen .. wat bij mij ook zo opvalt is det het zo keihard aanvoelt in de omgeveing van de wond 10 cm naar links en naar rechts en naar boven en naar beneden je snapt het wel .. ben nieuwsgierig of jij daar wat meer over kan vertellen Dora. zo'n matje mag toch niet keihar aanvoelen dan bedoel ik ook echt heel hard.

ik heb bij de pijnpoli een voltage gehad op mijn zenuwen om deze zo te verdoven 10 prikken en 1 maal een stroomstootje erop , voelde niet fijn maar ik vind alles ok ..

Ik ben echt voor het eerst van mijn leven radeloos.
Sad hoop zo op verhalen en mogelijke oplossingen zoals je al zei Dora.

Toch even vraag aan Dora hoe lang loop jij nu al te tobben?

groeten Patrick
Patrickpech
BerichtGeplaatst: 01-12-2009 22:57 Reageer met quote

vergat nog wat te vragen aan MIKE,

de behandeling waarover jij schreef is dat ook met lichte stroomstoten?

ik hoor het wel succes en misschien weet ik donderdag ook meer

groeten

Patrick
ShimanoMike
BerichtGeplaatst: 02-12-2009 13:11 Reageer met quote

Hoi Patrick, Dora en Trudy.

Patrick, weet niet of de behandeling bij de pijnpoli met stroomstoten is, tegen mij hebben ze gezegd dat het om een magnetisch veld gaat, en of dat gepaard gaat met stroomstoten weet ik niet.

Dora, heb even gekeken op internet naar een Neurinoom, maar dat heb ik niet hoor. Er komen wel wat verschijnselen overeen, (zoals draaierigheid en af en toe misselijk), maar voor de rest kan ik niets vinden waardoor ik ga twijfelen of dit het wel is. Denk dat mij toch echt gewoon een zenuw is die bekneld zit. Dat is in ieder geval wat de chirurg denkt, Zal hem dat morgen nog even vragen.

Trudy, de behandeling bij de pijnpoli zal vast werken als je misschien geen andere mogelijkheid meer hebt. Zij van de pijnpoli hebben er expliciet bij gezegd dat je deze behandelingen gewoon kunt blijven volgen, maar dat de zenuwwortel beschadigd wordt. En aangezien ik pas 1 operatie heb gehad wil ik toch eerst kijken of het niet gewoon een zenuw is die bekneld zit. Misschien richten zij wel blijvende schade aan. Durf dat nog niet zo goed.

Jullie horen morgen van mij wat de plastisch chirurg te melden had, en of er wat aan gedaan kan worden.

Wederom iedereen bedankt voor de reacties...

Groetjes,

Mike
trudy
BerichtGeplaatst: 02-12-2009 14:23 Reageer met quote

Hoi allemaal
Die zenuwwortel wordt wel beschadigd maar is in staat zich te herstellen,
Zelf heb ik al tig van die zgn blokkades gehad(wel voor een ander doeleind) en de een hielp een periode en de ander helemaal niet.
Ook zit er een groot verschil in wat voor soort blokkade je krijgt en er zijn nogal wat verschillende.
Bij elke operatie loop je het risico dat je zoiets oploopt, in je huid zitten nl tig zenuwen en die kunnen ze niet allemaal en altijd omzeilen.
Btw als je naar de tandarts gaat loop je dat risco ook etc.
Als ik zo lees zijn er heel veel mensen hier die met het zelfde probleem zitten en ik hoop dat de eerstvolgende die zich laat opereren aan zoiets zich wel helemaal inleest in welke risico's ze lopen als ze zich laten helpen.
Btw ik heb in 1998? ben het jaar ff kwijt geopereerd aan een voor en achterwand plastic en toen hebben ze mijn blaas in een netje gehangen,zelf heb ik er behalve wat andere dingen nooit last van gehad gelukkig.
De blokkades kreeg ik voor beklemde zenuwen(meerdere) in mijn nek die niet meer te opereren is en voor een doorgemaakte botontsteking in mijn bekkenkam ,de ontsteking is als het goed is weg maar de pijn is gebleven dat blijkt ook een zenuwbeschadiging te zijn.
Ik heb een neurostimulator voor mijn nek gekregen en die worden ook gebruikt voor klachten zoals jullie die hebben en die vangt een groot gedeelte van de pijn weg, een tip om eens te vragen of je daar voor in aanmerking komt ?maar dat is het allerlaatste wat er voor je gedaan kan worden.
Het is een lange weg er naartoe,alles moet geprobeert zijn zoals medicatie blokkades etc.
Sterkte en succes allemaal.
ShimanoMike
BerichtGeplaatst: 02-12-2009 20:48 Reageer met quote

Je hebt helemaal gelijk dat mensen zich beter moeten inlezen voor dit soort operaties, maar geldt dat dan ook niet voor een specialist. Moet hij jou niet wijzen op de evt complicaties, bijwerkingen of zelfs "missers".. Is bij mij dus niet gebeurd. Na de operatie zou het wat pijn doen, en ik zou 6 weken niet kunnen tillen... Klaar. Dat was het verhaaltje van de chirurg.

Ik ga nu met 2 andere specialisten praten, en ik kijk wel wat ze voor me kunnen doen. Als zij mij aanraden om met de pijnpoli verder te gaan dan vind ik dat prima. Als ik maar van die K... pijn af kom. Excuse my french..

Morgenochtend 9 uur ben ik aan de beurt..
Jullie lezen het nog wel.
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Veel pijn na liesbreukoperatie.
Pagina 1 van 12  

1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring