Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > Exceem rond de schaamstreek
Auteur Onderwerp: Exceem rond de schaamstreek
Mirjan
GastBerichtGeplaatst: 07-09-2005 19:03 Reageer met quote

Wie heeft hier nog meer last van? En hoe lossen jullie dit op? Bijvoorbeeld rond de eisprong ben ik "lekker sappig" bij mijn schaamlippen. Maar mijn huid kan er echt niet tegen. 's ochtends wordt ik wakker met vreselijke jeuk en het is daar moeilijk droog houden. Ik kan niet elke dag een tampon in doen. Dat is toch niet hygiënisch? En ik probeer zwanger te worden, dus durf ik mijn zalf van de huisarts voor exceem, hydrocortison, niet te gebruiken. Daar zitten toch hormonen in?
anonimpje
GastBerichtGeplaatst: 23-10-2005 23:44 Reageer met quote

hallo
ik zal je toch aan raden om naar een dokter te gaan
elsgiss
BerichtGeplaatst: 25-10-2005 21:28 Reageer met quote

Ik heb jouw probleem nooit gehad. Je mag Hydrocortison in ieder geval niet op slijmviezen gebruiken (meen ik), dus dat moet je in ieder geval niet doen. Ik denk ook dat jouw probleem niet zo vaak voorkomt.Ik heb wel een vermoeden van de oorzaak van je klacht: je zou wel eens een schimmelinfectie (Candida infectie in de vagina) kunnen hebben. Deze infectie treedt duidelijk naar buiten als het warm en vochtig is. Om deze infectie (niets ernstigs) te verhelpen bestaat er een vaginale zetpil (hoeft maar 1 keer ingebracht te worden). Dit is gemakkelijker en prettiger dan een vaginale creme. Verder tampongebruik juist vermijden! en zeker geen inlegkruisjes. Gebruik liever nauwsluitende katoenen slipjes. Je kunt ook 2 slipjes over elkaar dragen voor extra bescherming.
Els G.
Eveline
GastBerichtGeplaatst: 11-01-2006 17:14 Reageer met quote

Hoi Mirjam,

Ik weet niet of je dit nog leest, jouw verhaal is al van een tijd terug, Maar ik heb jouw probleem ook. Ik ben ervoor bij de dermatoloog geweest en heb er ook verschillende zalven voor (waaronder hydrocortison). Zo kom je er voor een tijd vanaf, maar als je stopt met smeren, kan het elk moment weer terugkomen, want als je er eenmaal last van hebt, kom je er nooit meer helemaal vanaf, Helaas! Sad Ik herken je problemen en heb dan ook wel eens tampons gedragen daarvoor. Het is een vervelend vicieuze cirkel -> warmte en vocht 'veroorzaken' exceem, en exceem veroorzaakt wat meer vocht en door krabben, meer wrijving, meer warmte. Smeren is heel belangrijk, is het enige wat helpt, voor zover ik nu weet. Ik geloof niet dat dat problemen oplevert met zwangerschap, maar daarover kun je altijd je arts raadplegen.
Chica
GastBerichtGeplaatst: 12-01-2006 23:09 Reageer met quote

Hallo, ook ik heb hier vreselijk last van. Mijn klachten zijn, hele erge jeuk rond de schamstreek en kleine rode vlekjes, denk tevens door het krabben(wat ik niet probeer te doen). Ik heb hier al last van vanaf mei vorig jaar. Ben naar de dokter geweest, eerst dacht ik dat het een schimmel was. Ben nu getest op allerlei soorten schimmels maar het was allen negatief. Heb tevens creme gebruikt, miconazolnitraat, tegen gisten en schimmels. Als ik die creme gebruikte had ik er geen last van, zo'n twee weken lang, maar zodra ik ermee stopte kwam het weer terug. Ik heb nu een verwijsbrief gekregen van de arts voor de huisarts, dus ik ben benieuwd wat dit opleverd. Vind het wel raar dat ik dit zo ineens heb gekregen, nooit last van gehad. Dacht eerst ook dat het een soa was, maar ik heb geen jeuk in de vagina, het is echt rond de schaamstreek. Maar misschien moet ik het toch nog voor de zekerheid testen. Maak me er wel veel zorgen over, wat dit nu precies is. Ik heb tevens last van witte plekjes(soort van schimmel denk ik) op mijn armen en benen, niet heel extreem, maar toch, misschien heeft dit er ook wel iets mee te maken. Als jullie nog adviezen hebben, ben echt een beetje hopeloos geworden! Groetjes.
Eveline
GastBerichtGeplaatst: 18-01-2006 21:51 Reageer met quote

Hoi Chica,

Ik heb vroeger ook eerst wat gehad tegen schimmels en dergelijke, omdat ze dachten dat ik daar last van zou hebben, maar dat hielp bij mij niet, daar werd het eerder alleen maar erger van. Uiteindelijk ben ik doorverwezen naar de dermatoloog en die heeft ernaar gekeken en geconstateerd dat het exceem is. Maar als het bij jou werkt, dan heb je misschien wel geen last van exceem, maar van een schimmel. Bij mij helpt smeren goed, maar moet het wel bij blijven houden, anders komt het terug, dat is het moeilijkste. Ik zou zeggen, laat het vooral goed onderzoeken en misschien moet jij ook wel gewoon regelmatig blijven smeren.
hoi
GastBerichtGeplaatst: 21-01-2006 17:38 Reageer met quote

Hoi

Ik heb een vraagje aan Eveline. je zegt dat je eczeem hebt, maar wat voor klachten heb je dan precies. De gynacoloog vertelde mij dat ik ook iets eczeemsachtig heb. Je ziet niet erg veel, het is alleen maar rood en geirriteerd, maar broeken dragen gaat bijna niet omdat het dan pijn gaat doen. Had jij daar ook last van en hoe los je het op.

groetjes
Eveline
GastBerichtGeplaatst: 27-01-2006 19:17 Reageer met quote

Bij mij uit het zich ook in roodheid, en verder veel jeuk en soms is het erg droog en ook wel schilferig. Het vervelende is de jeuk, en als je gaat krabben, wordt het eigenlijk alleen maar erger. Bij mij ontstaat pijn dan ook alleen maar, geloof ik, door het open te krabben. Strakke broeken en strings zijn niet altijd even prettig, dus vaak loop ik als ik thuis ben in een trainingbroek ofzo, asl het even kan zonder ondergoed. Smeren is het enige dat helpt. Ik heb 2 middeltjes van de arts gekregen. 1 krachtige (betamethasondipropionaat - Diprosone) voor als ik veel last heb en 1 (hydrocortison - Locoid)om het bij te houden. Maar er zijn veel verschillende soorten exceem, dus ik weet niet of dit ook voor jou zou helpen.
Gast
BerichtGeplaatst: 26-05-2006 11:38 Reageer met quote

Eveline schreef:
Bij mij uit het zich ook in roodheid, en verder veel jeuk en soms is het erg droog en ook wel schilferig. Het vervelende is de jeuk, en als je gaat krabben, wordt het eigenlijk alleen maar erger. Bij mij ontstaat pijn dan ook alleen maar, geloof ik, door het open te krabben. Strakke broeken en strings zijn niet altijd even prettig, dus vaak loop ik als ik thuis ben in een trainingbroek ofzo, asl het even kan zonder ondergoed. Smeren is het enige dat helpt. Ik heb 2 middeltjes van de arts gekregen. 1 krachtige (betamethasondipropionaat - Diprosone) voor als ik veel last heb en 1 (hydrocortison - Locoid)om het bij te houden. Maar er zijn veel verschillende soorten exceem, dus ik weet niet of dit ook voor jou zou helpen.


Dat van mij is sinds een paar weken geleden begonnen en ik wordt ook echt GEK van de JEUK! Het is rood, bobbelig,droog en het jeukt als een gek tevens doet zeer, vooral fietsen gaat niet meer..
Vanaf mijn 2e had ik ook ontzettend veel last van exceem op alle delen van mijn lichaam, daarna ben ik er grotendeels overheen gegroeid. Her en der nog eens wat exceem en nu sinds paar weken geleden..bah om gek van te worden! Ik hoop niet dat het ernstig is voor als je zwanger wilt worden...
Verder smeer ik het na elke ochtend douchebeurt goed in met sudocreme (en heel af en toe met mentholcreme)..
gast80
GastBerichtGeplaatst: 07-10-2006 18:21 Reageer met quote

ik heb het ook...en het ziet er heel onschuldig uit, als een droge huid, maar het jeukt enorm. Maar inderdaad in fases en alleen rond de schaamstreek, niet tussen schaamlippen. Verder ook geen last van afscheiding of iets waar ik me echt zorgen over maak. Arts had dezelfde diagnose. Maar het is knap lastig. Met vrijen soms ook...het soms enorm. Hoop dat het ooit weg gaat...als iemand iets natuurlijks weet tegen exceem!? Tell me
Kira82
BerichtGeplaatst: 07-10-2006 20:33 Reageer met quote

Hallo!

Wat fijn om te lezen dat ik niet de enige ben met dit probleem... Embarassed
Ik heb ook al een aantal jaren last van eczeem op de schaamlippen. Erg vervelend en pijnlijk! Crying or Very sad
Wat ik me afvraag... Ik heb inmiddels alle mogelijke zalfjes geprobeert maar de zalven trekken dus niet goed in, waardoor het dus weer warm en vochtig wordt en het wordt bij mij dus alleen maar erger! Hebben jullie daar ook last van???

Wat ik nog wel eens doe is een beetje amandel-olie erop deppen. Ik heb ook een speciale body lotion met dode zee zout maar ja door het krabben ligt het natuurlijk open en bijt dit enorm! Hebben jullie nog tips???? Want ik word echt helemaal gek!!!!

Alvast bedankt!

Groetjes Kira
anoniem----
GastBerichtGeplaatst: 10-10-2006 15:56 Reageer met quote

Hallo iedereen!
Bij mij is dit plots begonnen en ik wordt ook gek van de jeuk!
Ik las laatst in de Libelle dat er een ziekte bestaat die LS heet,
waarbij je ook jeuk hebt in de schaamstreek.
Dit is te behandelen bij een arts, en als je er niets aan doet kan je kanker krijgen, of je groeit dicht ... zeiden ze tenminste... Confused
Ik vraag me af of ik naar de dokter moet gaan!
Ik heb op het internet gelezen dat het ook kan ontstaan door te veel suiker, verkeerd wasmiddel.
Ik heb het ongeveer nu drie weken.
Twisted Evil
Groetjes
Anoniem Crying or Very sad
anoniem----
GastBerichtGeplaatst: 10-10-2006 15:58 Reageer met quote

Heb ergens gelezen dat je het vooral schoon moet houden ...
met natte doekjes & washandjes.
Of wordt het dan alleen maar erger?
Is het bij iemand al opgehouden?
Zoja , HOE?!! Wat hebben jullie eraan gedaan?
Als ik het zo bekijk zijn er best veel mensen die er last van hebben ... is het alleen maar een schimmelinfectie?
mirdy
GastBerichtGeplaatst: 23-10-2006 23:47 Reageer met quote

ik heb oo k last van exceem, en dat begint inde herfst.
het zijn klein ronde plekkken, en gaat er g jeuken, kan so ms ook shcilveren.
heb zal f gekregen van de huisarts, en dat heet ketoconazol, en da t werkt.
het zit bij mij op benen, en dat vooral op de binnenkant.
heeft ook te maken met schimmelinfecties.
wat doen jullie tegen schimmelinfecties?
ik gebruik ook molkosan, kan je halen bij reform zaak.
nou ik zou zeggen succes er mee.!!!!!!!!


groetjes van mirdy.
Anoniem,,
GastBerichtGeplaatst: 26-10-2006 15:42 Reageer met quote

Ik had een paar weken geleden ook nog last.
Tot voor kort is het net zo plotseling verdwenen als er verschenen is.
Ik heb die weken dat ik er last van had, zo min mogelijk suiker genomen. Dat hielp ontzettend.
Ook heb ik mijn wasmiddel veranderd.
Nu heb ik er geen last meer van dus mijn tip is dus:
Zo min mogelijk suiker, goed schoonhouden en probeer eens een ander wasmiddel.

Heel veel succes ermee en de groetjes!

M.
EvelineC
GastBerichtGeplaatst: 31-10-2006 15:54 Reageer met quote

Als het exceem is, is het meestal chronisch, en meestal niet tijdelijk van een paar weken. Er zijn ook vast andere aandoeningen die jeuk veroorzaken, zoals schimmels ed. Die zijn geloof ik beter te verhelpen. Ik moet gewoon geregeld smeren. Ik eet al bijna 1,5 jaar zo goed als geen suiker en daar wordt het bij mij niet minder van. Smeren en ervan af blijven (voor zover dat gaat...) is het belangrijkste.
anon
GastBerichtGeplaatst: 08-11-2006 15:34 Reageer met quote

bij mij helpt natusan luierzalf erg goed. het is droger dan sudocreme. wel vaak smeren, dan wordt het niet hard en schilferig, maar blijft de huid soepel. voor extreme periodes dan toch hormoonzalf als noodoplossing. maar dat is niet prettig bij (voorgenomen) zwangerschap.
adella
GastBerichtGeplaatst: 28-03-2007 12:04 Reageer met quote

Ook ik heb sinds vorig jaar opeens last gekregen van jeuk rond anus en vagina. Volgens de dermatoloog zou ik de'marisken' in mijn anus moeten laten verwijderen - soort huiduitstulpsels vanwege aambei -, want die zouden een bron van infectie vormen. Dat is in december gebeurd, maar de jeuk is gebleven en nu ook weer terug rond mijn vagina. Ik ben naar de Mauritskliniek in Den Haag gegaan - een gespecialiseerde huidkliniek - en de dermatoloog schreef locoïd voor. Dit brandt giga en als ik het meer smeer dan 1x in 24 uur - soms brandt en jeukt het zo, dat ik denk: ik ga nu maar smeren!!-, weet ik van ellende niet waar ik het zoeken moet. Ik krijg nu enkele allergietests, want volgens de dermatoloog kan ik ergens allergisch voor zijn. Ik word er compleet gek van, word 's nachts geregeld wakker, dan helpt een washandje met ijsblokjes tijdelijk(het wordt gewoon verdoofd), mijn hele leefkwaliteit lijdt eronder. Constant vraag ik me af: wanneer gaat het weer branden of jeuken? Als ik maar niet naar de wc moet...tijdens een concert kon ik haast niet blijven zitten van branderigheid en ook vrijen, in de zon liggen, sauna, al die dingen die het leven zo leuk maken, zijn vrijwel onmogelijk. Gisteren heerlijk in de zon gelegen, maar de warmte op mijn vagina en kont zorgde weer voor jeuk, dus...Als iemand DE remedie vindt, die PERMANENT De OORZAAK aanpakt, mag hij/ zij van mij miljardair worden!! Sad
Nonam(e)*
GastBerichtGeplaatst: 06-05-2007 20:21 Reageer met quote

Wissel meer dan 2x maal daags van onderbroek. Was niet met een washandje, maar gewoon met je hand (nadat je die eerst grondig gereinigd hebt) en probeer het simpele zalfje Vaseline eens. Eerste dagen een dikkere laag, krijg je al een rustiger gevoel, minder jeuk etc. de dagen daarna kan het iets dunner gesmeerd worden en uiteindelijk hoef je nog maar af en toe te smeren. Het proberen waard! Smile
ik durf niet
GastBerichtGeplaatst: 09-06-2007 19:53 Reageer met quote

hallo ik ben eeen meisje van 13jr ik heb nooit aan sex gedaan maar toch heb ik verschrikkelijke jeuk rondom mijn plasser en enz. ik durf niet naar de dokter of dit tegn iemnd te vertellen want de dokter is een man en ik vind 'm eng en ik durf het niet te vertellen omdat ik bang ben om uitgelachen te worden. wat moet ik doen? Embarassed Shocked Crying or Very sad
Index > Gynaecologie > Exceem rond de schaamstreek
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring