Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > Sensoriteitsstoornis in mijn gezicht
Auteur Onderwerp: Sensoriteitsstoornis in mijn gezicht
Marcha
BerichtGeplaatst: 29-09-2009 14:39 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Ik ben 21 jaar en ik heb sinds begin september een heel raar gevoel in mijn linker gezichtshelft. De eerste twee weken was het er constant en werd het steeds erger. Nu is het er bij vlagen en lijkt het gestimuleerd te worden bij prikkeling van het gezicht, zoals bij kauwen, wind, etc.

Alles zit aan de linkerkant en ik er bij vlagen last van. Het begon met een brandend, tintelend gevoel bij mijn lip en dit heeft zich uitgebreid naar mijn mondholte, wang, kaak en neus. In mijn holtes voelt het bij vlagen warm en licht brandend aan. Daarbij het ik bij vlagen een soort druk op mijn linkeroor (als in een tunnel of vliegtuig), deze is niet weg te slikken zoals in een tunnel. Hierbij ben ik misselijk en draaierig en ik heb regelmatig hoofdpijn. Als ik een pijnscore moet geven is hij rond de 4 (0= niets, 10= heel erg), dus niet ondragelijk maar zeker wel storend, pijnlijk en verontrustend. Ik heb in het begin 4x daags 1g paracetamol genomen en dit hielp redelijk.

Ik ben in consult bij een neuroloog en heb kort geleden een MRI van het hoofd en een lumbaalpunctie gehad. Beide waren schoon. Hiermee worden o.a. tumoren, zwellingen, MS en ontstekkingen uitgesloten.
Ik heb nu een consult KNO-arts en krijg een specifieke MRI van de achterste schedelgroeve (brughoek).
Het vooruitzicht is dat er niets wordt gevonden en dat ik waarschijnlijk medicatie krijg zoals anti-epileptica om de pijn te onderdrukken. Liever zou ik weten wat de oorzaak is!

Heeft iemand soortgelijke klachten en is al verder in het proces? Graag zou ik weten welke andere onderzoeken er mogelijk zijn en of er een oorzaak voor deze symptomen zijn.

Alvast bedankt,
Groeten Marcha
Babinski
BerichtGeplaatst: 30-09-2009 20:43 Reageer met quote

Klinkt als een niet zo heftige trigeminusneuralgie, maar de neuroloog zal dat vast wel uitgesloten hebben.
Index > Neurologie > Sensoriteitsstoornis in mijn gezicht
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring