Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Psyche > paroxetine van ander merk... ineens bijwerkingen?
Auteur Onderwerp: paroxetine van ander merk... ineens bijwerkingen?
angelg
BerichtGeplaatst: 04-05-2010 22:26 Reageer met quote

ook ik slik al jaren paroxetine eerst seroxat toen hexal en erna lange tijd ratiopharm 20 mg. Deze blijkt uit de handel te zijn genomen ivm preventiebeleid?!(werd mij gemeld door ratiopharm). de 30mg wordt nog wel geleverd. aangezien ik altijd 2x20 slikt slik ik nu anderhalf van 30 dit is dus zo'n 5 mg verhoging. Ik weiger gewoon op een ander merk over te gaan omdat ik hier inderdaad nare bijwerkingen (afkickverschijnselen wellicht) van ondervind. Mijn vader slikt ook paroxetine. er bestaat bij ons inderdaad een erfelijke aanleg wat betreft serotine. Sinds ik overgegaan ben van dosering voel ik me ontzettend vermoeid hetgeen alleen maar toe lijkt te nemen. door de ene apotheek word je niet serieus genomen en word je aangesmeerd dat de werking toch echt hetzelfde is welk merk je ook gebruikt er kunnen inderdaad andere hulpstoffen in zitten maar hoofdbestanddeel is hetzelfde. Men lijkt niet te beseffen zowel bij zorgverzekeraars als apotheken dat je als mens toch echt voor je welgesteldheid (geestelijk) toch echt afhankelijk bent van het medicijn. Ik zou 1000 x liever een gebroken been hebben waar ik zes weken mee in het gips zat en wat duidelijk zichtbaar is. Dat is lichamelijk. Nu ben ik lichamelijk uitgeput door het medicijn hetgeen me geestelijk ook kapot maakt. Werken doe ik nog maar voor huishouden en sport heb ik totaal geen energie. Ik hoop echt dat men ons eens serieus neemt (leuk ook dat door apothekers wordt verteld dat men nooit klachten krijgt van andere merken .... nou gezien het bovenstaande dus totale onzin).
marjan27
BerichtGeplaatst: 04-05-2010 23:03 Reageer met quote

Idd ik kan me er ook zo boos om maken!
Maar omdat de ratiopharm uit de handel is en ik echt niet tegen de aribindo kan {zoals zo vele} krijg ik de seroxat weer.vreemd toch dat het dan wel kan,even naar de huisarts en klaar!!!
spanning
BerichtGeplaatst: 19-05-2010 19:38 Reageer met quote

hallo ,jeetje ik slik al jaren seroxat en kreeg dit keerb paroxetine sandoz mee, nou ik kreeg het niet voor me kaar dat ik seroxat mee kreeg want ze vergoeden het niet meer tenzij het medische nood zaak is ,maar dat is het toch? Ik heb pijn in me rug een soort kou en ben niet echt vrolijk ,volgens mij heb ik hier bijwerkingen van ,ik hou het nog even vol en dan naar de huisarts Sad
An2506
BerichtGeplaatst: 14-02-2011 0:39 Reageer met quote

Hallo allemaal,

wat een geluk dat ik dit forum heb gevonden. Ik ben 2 weken geleden met een verhoging van 10 mg maar ik kreeg ook een ander merk. Pffff wat een bijwerkingen. Paniekaanvallen, bang om knettergek te worden. Ik ga ook mijn huisarts vragen om weer Seroxat te krijgen dat werkte toch het allerbeste. Maar dat dat zo'n effect kan hebben. Niet normaal. Hoop trouwens dat de verhoging snel aanslaat. Ben nu 2 weken bezig met verhoging en heb gisteren een goede dag gehad maar vandaag was het weer puin. Heeft iemand hier ervaring mee?? Dat alle hevige klachten weer terugkomen met een verhoging en hoe lang duurt dit? Want dit is niet leuk
p2011
BerichtGeplaatst: 22-02-2011 22:29 Reageer met quote

Ik heb sinds een paar weken hele vervelende klachten, pijn in rug en hals en een naar 'dood' gevoel in mijn darmen, misselijkheid en een soort grieperig gevoel, compleet met allerlei spierpijnen en gewrichtspijnen. Ik ben gaan nadenken en bedacht me toen dat ik sinds een paar weken paroxetine van Aurobindo ben gaan gebruiken ipv die van Sandoz. Ik slik al een jaar of tien paroxetine (van verschillende merken), dus ik kan goed vergelijken. Nu ik ben gaan zoeken op het internet naar andermans ervaringen met Aurobindo schrik ik van de hoeveelheid mensen die net zulke ervaringen hebben. Ik ga snel contact opnemen met mijn huisarts, want mijn gezin lijdt hier ook onder. Iedereen bedankt voor het delen van jullie wel en wee! p.s. is het begin van het jaar de tijd waarin ziekenfondsen overstappen op goedkopere alternatieven of gaat dat het hele jaar door?
sandra1983
BerichtGeplaatst: 14-03-2011 19:42 Reageer met quote

hallo allemaal.. ik heb ook dit probleem.. enkel wel zo dat ik eerst aurobinda slikte en nu sandoz.. en merk al meteen dat ik onrustiger ben. ook met rijden in de auto.. en me gedachtes rond flitsen..

dacht misschien wennen is aan de tablet?? eerste 2 weken ook bij aurobinda moest? Maar nu ik dit lees ben ik wel nog extra oplettend. en ook me afvraag als ze naar steeds goedkoper gaan.. misschien nog boven de aurobinda wil zitten?? laatste tijd veel last heb van mijn gewrichten?? spieren of bloedsloopbaan.. soort van je spier stijf wilt gaan trekken maar dan niet totdat punt komt. soms kan ik er niet van slapen.. verder zijn mijn moordbeelden wel weg.. ik neem deze tabletten ivm post traumatische stresstoornis.. dus ben wel blij dat dit weg is..
luckybird
BerichtGeplaatst: 06-09-2013 12:44 Reageer met quote

hallo allemaal, het is wel een oud topic zie ik, maar ik wil er graag op reageren. ik ben nieuw hier.
ook hier problemen na het overstappen op een ander merk. had in het begin, 13 jaar geleden, merk genthon, dat werd uit de handel genomen in nederland en toen begonnen mijn klachten weer, na diverse merken sloeg gelukkig het merk pch aan. en dat heb ik ook jaren geslikt. tot een paar geleden, pch zou alleen nog aan ziekenhuizen worden geleverd en ik kreeg aurobindo. na een poos begon ik te merken dat dit merk voor mij niet werk. van de week weer heel eng geworden en nu heb ik eindelijk weer pch terug na een gesprek van de huisarts met de apotheek. ze gaven mij het voordeel van de twijfel maar ik kon merken dat ze het onzin vinden.
maar maakt mij niet uit, zolang ik het maar krijg. dus voor iedereen die ook dit soort dingen mee maakt, het is zeker geen inbeelding. het verschil van de stoffen die er in zit, kan mijnsinziens enorm schelen voor je welzijn.
groetjes luckybird
Peter de Verde
BerichtGeplaatst: 03-01-2016 6:41 Reageer met quote

Even een toevoeging: het heeft vermoedelijk te maken met de chemische verbinding die de werkzame stof paroxetine draagt.
De aurobinda is in tegenstelling tot de andere merken een Hemihydraat. De andere merken gebruiken een Anhydraat.

Ik heb ze enkele jaren geleden ook gekregen en na 3 maanden liep ik weer angstig rond.

Daarbij komt dat ze lactose gebruiken en ik lactose intolerant blijk te zijn. Het kan zijn dat het medicijn voor anderen wel werkt, maar voor mij niet.

Wat je merkt wanneer je lichaam de stoffen niet goed oppakt is duizeligheid, de welbekende schokjes (storingen in het hoofd) een na verliop van tijd KAN je weer angst terugkrijgen. Het kan ook zijn dat je door de jaren heen van het angstprobleem af bent.

Aurobinda kan ook een verminderde werking hebben, alsof je qua dosis omlaag gegaan bent dus. Geen reden tot stress maar als je merkt dat je mindet goed functioneert opnde aurobinda, wees dan niet bang om op dokterstecept medisch noodzaak aan te vragen. Doe dit in een gesprek bij je arts.

Ik ben een lotgenoot, en probeer na een hoop research er ook achter te komen welk merk een goede vervanger is.

Maar wanneer iets gewoon werkt kom je meestal niet op dit forum uit. Dus voor die ervaringen zal ik weer wat dieper het intetnet op moeten duiken verwacht ik.
Malihee
BerichtGeplaatst: 13-06-2016 15:15 Reageer met quote

Hoi Hoi,

Al 5 jaar slik ik paroxetine Actavis en heb nergens problemen mee. Nu krijg ik van de apotheek het merk Aurobindo en daar lees ik veel negatieve reactie over. Volgens de apotheek is actavis samen gegaan met Aurobindo en is de samenstelling hetzelfde als actavis. Nou heb ik de bijsluiter van beide paroxetine gelezen en dat is absuluut niet waar. Heb ook contact gehad met Aurobindo en die geven ook toe dat er meer hulpstoffen bij zitten. Nou is mijn vraag wie heeft ook paroxetine actavis geslikt en is nu over op een ander paroxetine merk en hoe is de werking daarvan? Ik weet ook wel dat het per persoon verschilt, maar ben toch benieuwd of er mensen toch goede ervaringen mee hebben.

Alvast bedankt.
Malihee
BerichtGeplaatst: 13-06-2016 15:15 Reageer met quote

Hoi Hoi,

Al 5 jaar slik ik paroxetine Actavis en heb nergens problemen mee. Nu krijg ik van de apotheek het merk Aurobindo en daar lees ik veel negatieve reactie over. Volgens de apotheek is actavis samen gegaan met Aurobindo en is de samenstelling hetzelfde als actavis. Nou heb ik de bijsluiter van beide paroxetine gelezen en dat is absuluut niet waar. Heb ook contact gehad met Aurobindo en die geven ook toe dat er meer hulpstoffen bij zitten. Nou is mijn vraag wie heeft ook paroxetine actavis geslikt en is nu over op een ander paroxetine merk en hoe is de werking daarvan? Ik weet ook wel dat het per persoon verschilt, maar ben toch benieuwd of er mensen toch goede ervaringen mee hebben.

Alvast bedankt.
Dune83
BerichtGeplaatst: 27-07-2016 17:12 Reageer met quote

Hoi!

Jeetje wat een toeval zeg... ik ben dus sinds oktober aan de paroxetine. Eerst van PCH, telkens hetzelfde merk gehad. Een aantal weken geleden begon ik met het merk Aurobindo. De eerste paar dagen gingen nog wel, maar na die dagen werd ik weer net zo ziek als in het begin toen ik met de medicatie begon. Ik ging nadenken en toen wist ik het, ik was een week eerder begonnen met een nieuw merk parox. Alle bijwerkingen en gevoelens van toen kwamen weer terug. Wat was ik beroerd, heb mezelf zelfs ziek moeten melden van werk Sad Ik heb toen de apotheek gebeld en binnen een aantal dagen lag mijn oude merk gelukkig weer klaar.

Wel erg opvallend dat dit probleem met Aurobindo erg vaak voorkomt. Ik heb in ieder geval ook laten registreren dat ik Aurobindo nooit meer wil. Dan maar een paar euro meer kwijt zijn.

'Fijn' om te lezen dat ik niet de enige ben. Succes allemaal!
R.
Index > Psyche > paroxetine van ander merk... ineens bijwerkingen?
Pagina 4 van 4  

Vorige  1, 2, 3, 4

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring