Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Psyche > paroxetine van ander merk... ineens bijwerkingen?
Auteur Onderwerp: paroxetine van ander merk... ineens bijwerkingen?
Ryanne4u
BerichtGeplaatst: 06-10-2009 9:00 Reageer met quote

Blij te lezen dat het bij mij niet "tussen mijn oren" zat, want ook ik ben doodziek geworden van aurobindo en moest nu weer over naar een ander middel wat ik ooit eerder heb geslikt , dus weer een switch van medicijn , ook al word er beweerd dat paroxetine en paroxetine allemaal gelijk zijn. Het tegendeel is voor mij waar. Ik vind dat ik echt vreselijk moet wennen aan weer een nieuw middel want terug naar mijn vorige paroxetine ging niet , die werd niet meer vergoed, en voel me net of ik zwaar in de overgang zit , enorme stemmingswisselingen en paniekaanvallen horen heb ik nu weer dagelijks sinds ik het andere middel nu slik. Dus ja ik herken zeker het verhaal van de aurobindo en baal dat het zo moet gaan want ik slik al zeker 8 jaar en voelde me heerlijk stabiel.
marjan27
BerichtGeplaatst: 06-10-2009 22:23 Reageer met quote

Wat vreemd dat de "gewone"paroxetine niet vergoed word,toen ik vertelde aan de huisarts dat ik mij niet goed voelde van de aurobino kreeg ik op mediche advies weer gewoon paroxetine en word daar door ook gewoon vergoed.
speculaas
BerichtGeplaatst: 07-10-2009 7:55 Reageer met quote

marjan27 schreef:
Het moet toch eigenlijks stoppen dat ze ons met die goedkoope troep opzadelen.


Nu Marian goedkope troep is het toch niet helemaal Sad
Het is iets goedkoper als seroxat om de kosten zo laag mogelijk te houden, dat willen we toch allemaal ook? Onze gezondheidszorgkosten zo laag mogelijk? Dat is wel nog stees het uitgangspunt hiervan!
Dus troep, nou neee zó kun je dat niet zeggen marian..
Als ze stoppen zoals jij wil.....betalen we zo 200 euro in de maand!
marjan27
BerichtGeplaatst: 08-10-2009 17:39 Reageer met quote

Speculaas,

Ik bedoel hier mee te zeggen dat een ander goedkoper merk vaak bijwerkingen geeft,en we er ons dan helemaal niet goed bij voelen,dit is al de 2x dat ik een ander merk krijg waar ik me niet goed van voel,zoals vele anderen.
Het was daarom ook geen probleem om over te stappen naar mijn oude medicijn,moest wel een gegronde reden voor zijn anders werd het niet vergoed.

Ik weet ook wel dat de ziekte kosten steeds hoger worden,maar op gezondheid mag en kan je niet bezuinigen,en we betalen genoeg,dus wil ik ook medicijnen waar ik me goed bij voel.
speculaas
BerichtGeplaatst: 08-10-2009 19:25 Reageer met quote

Ik ben het wel met je eens marian, maar de manier waarop je het zegt "goedkope troep" klinkt wel héél erg respectloos......
En natuurlijk ben ik het er mee eens dat je een ander soort moet krijgen als je tegen een goedkopere niet tegen kan, maar om het dan maar gelijk troep te noemen, sorry dat stoot me beetje tegen de borst...
Maar goed ieder zijn of haar eigen taalgebruik Very Happy
marian1959
BerichtGeplaatst: 10-10-2009 22:15 Reageer met quote

hallo mensen... wat geweldig!!! ik slik ook al jaren seroxat en moet erkennen dat ook ik me "veranderd" voel. voorheen was dit absoluut niet zo! ik heb zelfs last van mijn maag en slik nu maagbeschermers die ik nooit eerder heb hoeven slikken. ik zal maandag direct om de gewone seroxat weer vragen, mijn huisarts geeft het me gelijk als ik het haar vertel.
bedankt voor dit geweldige nieuws.
Groeten Marian
Nina72
BerichtGeplaatst: 27-10-2009 11:57 Reageer met quote

Hoi dames!

Wat ben ik blij dat ik dit forum tegen kwam!
Ik begon nl. al aan mezelf te twijfelen...
Ik was eigenlijk alweer een hele tijd helemaal de 'oude' na een enorme rottijd, kreeg ik de afgelopen weken ineens weer m'n oude klachten terug... Paniekaanvallen, trillen, van die soort van stroomstootjes bij plotseling bewegen... Ik had echt het gevoel dat ik aan terug naar af aan het gaan was, zonder dat ik wist waardoor!
En ook ik heb sinds een paar weken de Paroxetine van Aurobindo!

Naar aanleiding van wat ik hier allemaal lees heb ik vanmorgen de apotheek gebeld en daar kreeg ik te horen dat het zeer goed mogelijk is!!
De klachten worden veroorzaakt door overgevoeligheid voor de hulpstoffen die bij verschillende merken wel degelijk vaak anders zijn!

Ik snap best dat de kosten voor de gezondheidszorg zoveel mogelijk gedrukt moeten worden en dat medicatie daardoor ook zo goedkoop mogelijk moet, maar mijn hemel....
Ik was vanmorgen echt boos toen ik het hoorde... ze weten niet wat ze een mens aandoen als dit niet goed uitpakt...
Ik kreeg echt flash-backs van die periode dat ik de straat niet meer opdurfde! Wat een hel was dat! Dat nooit meer!

Nou ja, moraal van het verhaal Wink : Geef het duidelijk bij je apotheek aan (en als die je niet geloven, je huisarts) dat je het nieuwe medicijn niet verdraagt en dat je je oude merk weer terug wilt! Wij betalen allemaal voor gezondheidszorg, dan mag je toch ook wel een middel hebben waar je je normaal bij voelt?

Bedankt allemaal en zet hem op!
marian1959
BerichtGeplaatst: 27-10-2009 12:49 Reageer met quote

nou mensen..IK blijf het gewone ordinaire goedkope troep noemen!! we betalen al zoveel en wat krijgen we ervoor terug?? spreek duidelijke taal!!! als je van een vervanger ziek wordt, is het gewoon troep! het is te gek voor woorden dat ze ons afschepen met vervangers!!! waar zijn we nu nog voor verzekerd??? ik heb mijn eigen seroxat weer terug en geen last meer van nare bijwerkingen. respectloos ??? het is respectloos dat we zoveel voor zo weinig moeten betalen, DAT is pas respectloos! volgend jaar de fluimucyl eruit..leuk voor de longpatiënten..DAT is respectloos.!
vlinderr
BerichtGeplaatst: 28-10-2009 17:16 Reageer met quote

Ben het helemaal met de vorige reacties eens! Vind het ook schandalig!
Ik heb eindelijk mijn oude merk weer terug. Dit koste me uren telefoneren en 3x terug naar de apotheek. Belachelijk toch... en ik me maar ziek en beroerd voelen.
Gelukkig is het nu in orde en hebben ze genoteerd dat ik alleen dat bepaalde merk mag hebben. Hopen dat ze het de volgende keer niet vergeten....

succes allemaal en kom voor jezelf op!
marian1959
BerichtGeplaatst: 28-10-2009 19:17 Reageer met quote

vlinderr schreef:
Ben het helemaal met de vorige reacties eens! Vind het ook schandalig!
Ik heb eindelijk mijn oude merk weer terug. Dit koste me uren telefoneren en 3x terug naar de apotheek. Belachelijk toch... en ik me maar ziek en beroerd voelen.
Gelukkig is het nu in orde en hebben ze genoteerd dat ik alleen dat bepaalde merk mag hebben. Hopen dat ze het de volgende keer niet vergeten....

succes allemaal en kom voor jezelf op!


i rest my case!! (marian)
Ma7hieu
BerichtGeplaatst: 11-01-2010 19:55 Reageer met quote

Ik dacht het al een tijdje,

Ik keek ook steeds of ik geen placebo's kreeg of aan het afbouwen was op 1 of andere manier....

Ik plaats zeker de stelling dat de actieve stoffen minder puur zijn of iets in die richting aangezien ik gewoon duidelijk merk dat ze niet zo goed werken.

En ben er al tijden misselijk van maar dat kan ook zijn doordat er weer veel spanning is in me maag omdat ze niet werken.

Zoal... hoeveel personen zouden dit slikken en er last van hebben??

Laat het weten, des te meer reacties des te meer personen we kunnen helpen.

Misschien iemand die in de branche werkt en iets weet/kan bewijzen??

Ik ga direct me oude weer halen, die waren goed.

(Ook groter... maar dat hoeft niet uit te maken.)
marjan27
BerichtGeplaatst: 31-01-2010 2:59 Reageer met quote

even deze topic omhoog voor iemand!
joofelnootje
BerichtGeplaatst: 31-01-2010 4:14 Reageer met quote

Thanx..Marjan..neem eigenlijk aan dat dit voor mij bedoeld is..

Ik had idd een topic geopend wat hierop lijkt..

Ik gebruikte seroxat 10mg, waar ik mij goed bij voelde..
Onlangs kreeg ik paroxetine..
En binnen een week was het mis.
Met de apotheker in conclaaf, die zei dat ik het maar moest verhogen!! En anders lag het aan mijn chronische ziekte(crohn)
Mooi afschuif systeem hè?

Wist niet dat apothekers ook specialisten zijn..

Begrijp ik nu goed, dat je via de huisarts wel de originele seroxat kan krijgen?
Ik heb nl gehoord dat sinds 1 januari 2010 de regels van de zorgverzekering weer bemoeilijkt zijn.

Ik heb trouwens de paroxitine met dezelfde bestanddelen als de seroxat. Ik weet dat er 3 verschillende soorten paroxitine op de markt zijn, en ik schijn dan de goede hebben.
Kun je dan alsnog bijwerkingen etc hebben?
Of moet het dan niet uitmaken?

Gr v Joofel
joofelnootje
BerichtGeplaatst: 31-01-2010 14:36 Reageer met quote

En nu lees ik in de bijsluiter dat ik ook de aurobindo heb..

En nu??
Kan ik om een andere paroxitine vragen of gewoon het liefst de seroxat?
komodo
BerichtGeplaatst: 31-01-2010 19:55 Reageer met quote

Alle paroxetines zijn hetzelfde, ongeacht waar ze vandaan komen. Paroxetine is namelijk de werkzame stof in Seroxat. Dus de paroxetine die in die van Aurobindo, Sandoz, Ratiopharm of PCH zit is hetzelfde als die in Seroxat van Glaxo (GSK) zit.

Wel kan er een verschil zitten in hulpstoffen. Zo zit er in de paroxetine van Aurobindo bijvoorbeeld lactose (melksuiker, zit in heel veel tabletten), iets dat niet zit in Seroxat.

De enige manier om zeker te zijn dat je toch weer serox krijgt is vragen aan de arts of hij je alsjeblieft seroxat wil voorschrijven, op grond van medische noodzaak.

Er is eventueel nog een andere mogelijkheid, en dat is een zognaamde "branded generic". Die is EXACT gelijk aan seroxat. Sterker, die wordt door Glaxo zelf geproduceerd voor een ander bedrijf. Ik weet er (toevallig) een aantal, maar ik weet niet zeker of die ook nog op de markt is. Dat kan ik morgen op mijn werk voor je nakijken.
joofelnootje
BerichtGeplaatst: 31-01-2010 20:51 Reageer met quote

Dank je komodo..

Nu ik toch aan het fylosoferen ben.. vraag ik mij dan toch af hoe het kan dat er sommigen zijn die anders reageren op de verschillende paroxetine.
Komt dat dan alleen door die hulpstoffen? zijn het die hulpstoffen die ervoor zorgen dat je je akelig en naar voelt? Dat kan toch niet zo zijn?

Je zou idd denken paroxetine is paroxertine. Maar dat is dus niet zo.

Ben ik misschien bang om iets te voelen nu ik andere medicatie gebruik?
Ja, je checkt toch alles na..

Ik ga morgen meteen een afspraak maken met mijn huisarts. Hopelijk kan ik bij hem zelf terecht(hij is minder gaan werken)en anders probeer ik het eerst bij zijn vervangster..
komodo
BerichtGeplaatst: 31-01-2010 22:54 Reageer met quote

joofelnootje schreef:
Dank je komodo..

Nu ik toch aan het fylosoferen ben.. vraag ik mij dan toch af hoe het kan dat er sommigen zijn die anders reageren op de verschillende paroxetine.
Komt dat dan alleen door die hulpstoffen? zijn het die hulpstoffen die ervoor zorgen dat je je akelig en naar voelt? Dat kan toch niet zo zijn?

Je zou idd denken paroxetine is paroxertine. Maar dat is dus niet zo.


Met deze gedachte moet ik echt even korte metten maken, sorry. Paroxetine = Paroxetine. Dat het door een ander wordt gemaakt doet daaraan niets af. De stof is identiek in alle gevallen.

joofelnootje schreef:
Ben ik misschien bang om iets te voelen nu ik andere medicatie gebruik?
Ja, je checkt toch alles na..

Ik ga morgen meteen een afspraak maken met mijn huisarts. Hopelijk kan ik bij hem zelf terecht(hij is minder gaan werken)en anders probeer ik het eerst bij zijn vervangster..


Komt het verschil in werking alleen door hulpstoffen? Vast niet. Er zijn hulpstoffen waar mensen in sommige gevallen last van kunnen hebben, maar de meeste hulpstoffen doen helemaal niets met het lichaam en zijn alleen nodig om van een poeder een tablet te kunnen maken. Om eerlijk te zijn is de belangrijkste reden waarom mensen verschillen in werking merken hun eigen geest. Precies wat je zegt: omdat je weet dat het iets anders is, ga je overal op letten. Dat komt heel veel voor.

Het belangrijkste is dat jij als patient gewoon je geneesmiddelen kunt nemen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de vraag of het werkelijk doet wat artsen en apothekers zeggen dat het doet.
joofelnootje
BerichtGeplaatst: 31-01-2010 23:26 Reageer met quote

Je zou idd denken paroxetine is paroxertine. Maar dat is dus niet zo.

Dit bedoelde ik vragend..Omdat men schijnbaar verschillend, en al dan niet reageerd op het veranderen van merk..

Ik zou toch willen weten hoe dat nou kan..
marjan27
BerichtGeplaatst: 02-02-2010 0:46 Reageer met quote

Ik ben het hier niet mee eens komodo,ik kreeg aurobindo ipv paroxetine,ik heb er nooit bij nagedacht dat ik me er wel eens anders van kon gaan voelen omdat het nu een andere naam had,ben de auro..gewoon gaan nemen net zo als de parox zonder ook maar wat te denken.
Nadat ik dit een tijdje had geslikt voelde ik me heel erg duizelig en onzeker in mijn hoofd,dacht aan een griepje ofzo,tot dat ik deze topic toevallig hier las,op mediche noodzaak van mijn arts krijg ik nu weer parox..en ra ra de klachten zijn weg en ik voel me weer 100%

Laatst aangepast door marjan27 op 02-02-2010 0:52, in totaal 1 keer bewerkt
marjan27
BerichtGeplaatst: 02-02-2010 0:50 Reageer met quote

joofelnootje schreef:
Thanx..Marjan..neem eigenlijk aan dat dit voor mij bedoeld is..

Ik had idd een topic geopend wat hierop lijkt..

Ik gebruikte seroxat 10mg, waar ik mij goed bij voelde..
Onlangs kreeg ik paroxetine..
En binnen een week was het mis.
Met de apotheker in conclaaf, die zei dat ik het maar moest verhogen!! En anders lag het aan mijn chronische ziekte(crohn)
Mooi afschuif systeem hè?

Wist niet dat apothekers ook specialisten zijn..

Begrijp ik nu goed, dat je via de huisarts wel de originele seroxat kan krijgen?
Ik heb nl gehoord dat sinds 1 januari 2010 de regels van de zorgverzekering weer bemoeilijkt zijn.

Ik heb trouwens de paroxitine met dezelfde bestanddelen als de seroxat. Ik weet dat er 3 verschillende soorten paroxitine op de markt zijn, en ik schijn dan de goede hebben.
Kun je dan alsnog bijwerkingen etc hebben?
Of moet het dan niet uitmaken?

Gr v Joofel


Yep had de topic voor jou geopend!
Ik hoop echt dat het jou net als mij ook lukt om weer je oude medicijn te krijgen,om mediche noodzaak!
Een ander kan nog zo mooi vertellen dat vast in je hoofd zit,maar ik zeg het komt door een andere samenstelling/hulpstoffen{zegt de huisarts ook}ik weet echt wel wat ik voel en ben niet gek!!

s6 en hoop dat je je oude medicijn weer krijgt.
Index > Psyche > paroxetine van ander merk... ineens bijwerkingen?
Pagina 2 van 4  

Vorige  1, 2, 3, 4  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring