Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > pijn in polsen
Auteur Onderwerp: pijn in polsen
Wain




BerichtGeplaatst: 08-09-2009 15:54 Reageer met quote

dag allen,
al jaren heb ik last van pijn in beide polsen, is op de bovenkant van de pols waar me pols overgaat in me hand zeg maar.
zo ineens "schiet" het erin, en dan kan ik me pols amper gebruiken zo'n zeer doet het, is dan ook dikkig (zwelling) en na een paar dagen is de pijn weer weg om er vervolgens weer in te schieten.
Als ik me pols (wanneer dat lukt) naar beneden buig (dus me hand naar benenden) zie ik een bobbel zitten zeg maar waar me pols in me hand overgaat. Deze voelt alsof hij lostzit en beetje zacht aan, als ik erop drukt doet het zeer. De bobbel is rond en ongeveer 2 cm groot denk ik.
Maar goed je ziet hem alleen als ik dus me hand naar beneden buig.
Als het in me pols in geschoten, dan kan ik bijna niet me pols naar boven en beneden bewegen, van links naar rechts is geen probleem. Als ik me pols draai in circels doet dit erg zeer, en hoor je vanalles knoepen. ook kracht zetten bv opduwen uit de bank of me broek omhoog doen doet dan naar zeer.

Het kan er door de kleinste dingen inschieten door bv openen van een deur. Ik gebruik al jaren een brace maar helpt niet veel want word me pols alleen maar stijver van dus die wil ik liever niet teveel gebruiken.

Wie oh wie herkent deze klachten en kan me zeggen wat het misschien is, en wat ik er aan kan doen? het is echt een belemmering, ik werk in de zorg en daar moet je toch veel kracht kunnen verzetten met je handen.

Heb al röntgenfotos gehad van beide polsen, me botten zijn goed. Dus moet in me pezen en/of spieren en/of kapsel zitten. Zit ook te denken aan misschien ganglion maar ja die bobbel zie ik alleen als ik me pols naar beneden buig.
beijo




BerichtGeplaatst: 08-09-2009 16:25 Reageer met quote

hallo Wain,
kijk eens onder syndroom van de Quervain.
Ik ben hier ook aan geopereerd en bij was het kracht verlies en tintelingen in de duim. ook mijn pols "knoept" vaak.
Bij mij hebben ze de pees blood gelegt. ik had een overduidelijke onsteking van de pees en die is klem gaan zitten door de zwelling.
Succes!
Wain




BerichtGeplaatst: 08-09-2009 16:29 Reageer met quote

hallo,
dank voor je reactie. Ik heb de proef van finkelstein al meerdere malen gedaan maar dan beweeg je dus je pols van links naar recht (richting duim en pink) dit doet bij mij geen pijn, alleen bij echt draaien van de pols en naar boven en beneden buigen. Heb ook geen last van me duimen.
Wain




BerichtGeplaatst: 08-09-2009 20:12 Reageer met quote

ben net bij de dokter geweest, zei dat t waarschijnlijk wel een ganglion is in beide polsen dus moet weer naar de orthopeed toe.
Na ja ergens hoop ik dat het dit echt is weet ik tenminste wat het is en kan ik er wat aan laten doen.
beijo




BerichtGeplaatst: 08-09-2009 21:50 Reageer met quote

ik had ook geen problemen met de finkelstein test, maar bij mij drukte ze op een bepaalde plek en dat was voor hun duidelijk dat het de quervain was.
wat gaat die orthopeed doen? opereren?
Wain




BerichtGeplaatst: 09-09-2009 0:28 Reageer met quote

Hmm oke, dat wist ik niet. Dank je, ik zal dit zeker meenemen dan. Op welke plek drukte de dokter dan bij jouw dat het zeer deed?
Maar ik heb wel een bobbel op me pols die je ziet als ik hem buig dus weet niet?

Ik weet nog niet wat de orthopeed gaat doen, hij moet eerst vaststellen of het werkelijk een ganglion is zoals de arts vermoed.
Maaike T




BerichtGeplaatst: 09-09-2009 9:06 Reageer met quote

Lijkt ook op ganglion. Een ganglion is een omkapselde holte die gevuld is met geelachtige glijstof. Het ganglion ontstaat vanuit het gewrichtskapsel of vanuit een peesschede. Bij klachten wordt behandeling overwogen. In principe wordt als eerste behandeling het ganglion leeggezogen en wordt een corticosteroïdpreparaat met verdovingsvloeistof of een ander preparaat ingespoten om de holte te laten verkleven. Bij deze behandeling wordt het ganglion dus aangeprikt. Als het ganglion niet verdwijnt of weer terug komt bestaat de keuze tussen een tweede punctie of een operatie.
Soms als je er per ongeluk een harde klap op krijgt of ergens tegenaan stoot, gaat hij stuk en ben je ook van het probleem af. Het omkapsel gaat dan stuk en de gelachtige vloeistof wordt door de omgeving automatisch afgevoerd.
Het komt het meest voor aan de pols, meestal aan de rugzijde, soms aan de binnenkant van de pols. Bij mij bleef hij echter heel en heeft de plast. chirurg hem verwijderd.
Google even op ganglion en ook even op afbeeldingen dan weet je meer. .
Als het de quervain is, dan zit de bobbel in ieder geval niet in het midden, maar meer aan de duimzijde. Quervain heb ik ook gehad (zit nog thuis herstellende van deze operatie) Bobbel bij quervain was groter, breder, dikker en iets platter dan bij ganglion. Ganglion is zogezegd eerder een kleine knikker en bij mijn quervain een stuiter. Smile
Laat even weten wat het is? Als het quervain is, dan kijk je maar even bij onze rubriek (Bijo en mij): "syndroom van de quervain"

Laatst aangepast door Maaike T op 09-09-2009 9:23, in totaal 2 keer bewerkt
beijo




BerichtGeplaatst: 09-09-2009 9:18 Reageer met quote

Hallo Wain,

Zoals je ziet heeft Maaike er meer ervaring mee. Smile
afwachten maar wat de orthopeed er van zegt. succes.
groetjes tessa
Wain




BerichtGeplaatst: 09-09-2009 15:31 Reageer met quote

Dank jullie wel. Ik denk dan wel dat het een ganglion is want is idd een rond bolletje op het midden van me polsen. Alleen zitten ze vrij diep.

Vrijdagochtend moet ik naar de orthopeed.

Hoe vinden ze uit of het werkelijk een ganglion is eigenlijk?
En als hij weet dat het er 1 is gaat ie dan gelijk hem leegzuigen? ><;;

Dat leegzuigen lijkt me pijnlijk, is dat zo? En is het waar dat je dan 80% kans heb dat hij terug komt? =O
Maaike T




BerichtGeplaatst: 09-09-2009 15:54 Reageer met quote

Die van mij zat ook diep. Die arts van mij kon toendertijd aan de buitenkant al zien dat het een ganglion was. Vlgs mij kunnen ze dat ook voelen. Maar vraag dat vrijdag even, dan wetem wij hier het antwoord ook.
De behandelend arts bepaald wat hij gaat doen. Even leeghalen doet vlgs mij geen zeer. Alleen even het prikje van de naald.
Percentage over het wel of niet terugkomen van de ganglion weet ik niet. Bij mij is hij nooit terug gekomen en dat is als ik me goed herinner al een jaar of 8 terug. Ik ging sowieso onder het mes, omdat ik nog steeds klachten had van de Carpale Tunnel Syndroom. Hiervan dachten ze dat er teveel littekenweefsel was ontstaan en hebben ze het teveel aan weefsel weggehaald. Alle twee tijdens dezelfde operatie. Ben helemaal onder narcose geweest en moest 1 nacht blijven.
Maak een vragenlijstje voor vrijdag om aan die specialist te vragen (vinden ze heel leuk om dan uitgebreid op te antwoorden)
Wain




BerichtGeplaatst: 11-09-2009 13:36 Reageer met quote

Had geen tijd meer gehad om dit te checken.

Maar goed, volgens de orthopeed heb ik idd links een ganglion en hij zei kan hem wel leegzuigen maar kan maar klein beetje uitkrijgen dus helpt niet veel. Confused daar heb ik echt wat aan.

rechts is het een "ander beeld" Rolling Eyes zoals hij zegt, terwijl ik toch echt een bult voel alleen dieper maar zat ie op de verkeerde plek te voelen maar nee ik had geen gelijk, maar zeggen wat het wel is of kan zijn of even voor de zekerheid een scan, nee hoor waarom zou die. Maar die bult die ik en me vriend voelen die naar zeer doen als je erop drukt en dat ik die pols amper kan buigen is denkbeeldig. uh-huh vast.
Wat krijg ik? als ik zeg al meer dan 6 jaar chronische pijn te hebben in me polsen, fricken braces die me ook nog eens kei veel geld gaan kosten. ><
Ik zei dat die bulten er al heel lang zaten, zolang als ik me kan heugen vandaar dak altijd dacht dat het normaal was dat die er zaten.
Keken die twee artsen mekaar aan alsof ik glashard zat te liegen. Echt zo van "ja vast."
Leuk echt heel leuk vond ik dat.

Maar braces?? serieus, daar heb ik niks aan. Toen ik dacht dat t lag aan t feit dak zwakke polsen had zou ik er vrede mee hebben met braces omdat het niet anders kan, ja en me polsen trainen. Maar nu weet ik dat het door iets komt wat er zit, wat weggehaald kan worden...na ja, wil ik het gewoon weg hebben.

Ik zei dus ook, "dat is symptoonbestrijding, daar heb ik toch niks aan braces, ik wil er helemaal van af. Ik werk in de zorg dan kan ik hem niet omhouden want werk veel met water dan word hij nat."

Moet ik dan meterlange rubberen handschoenen aan ofzo? lekker makkelijk gaat dat dan, niet echt he?

Ik kan niet eens een bal gooien met me hond om te apporteren wat ik zo leuk vind. ik kan niet eens aardappelen schillen zonder dat het erin schiet, ik kan niet eens een deur openen zonder dat het erin schiet, schakelen en sturen in de auto doet zeer.
Moet ik dan ALTIJD EN EEUWIG maar braces dragen waardoor me pezen en spieren in me pols slap worden, omdat ik anders niks kan zonder pijn, of moet ik maar leven met die pijn terwijl het iets wat gewoon weggehaald kan worden?
NO WAY, dat weiger ik gewoon pertinent.

Ben wel beetje pissig dus sorry voor me rant, maar moest het even van het hart haha, ik ben eigenlijk al me leven lang niet serieus genomen door dokters, dus hangt me onderand echt de keel uit.

Maar me dokter had dit al verwacht en zei dat ik naar haar moest komen als t niks werd, dat regelt ze een second opinion in een ander ziekenhuis, dus daar ga ik nu vanmiddag heen. Gelukkig is zij wel een toppie dokter die me serieus neemt.

Maar wat een gedoe zeg, jemig.

Lang leve de arrogante betweterige dokters die patienten niet serieus nemen!! Rolling Eyes

Ik ga anders wel op me polsen meppen met een bijbel Laughing schijnt ook te helpen toch? x3
Maaike T




BerichtGeplaatst: 11-09-2009 14:55 Reageer met quote

Zelf gaan meppen met een bijbel doet zeer hoor Sad Dan kun je beter een ander laten meppen Evil or Very Mad Maar doe dat toch maar niet hoor, want wie weet breken er dan ook nog een paar botjes.

Voor het geval je een adres voor een second opinion zoekt:

Martini Ziekenhuis Groningen:
Ben hier voor mijn quervain naar dr A de Boer geweest, plastisch chirurg (gespecialiceerd handencentrum).

Verder MCL Leeuwarden:
1 x Carpale Tunnel Syndroom rechts
1 x Ganglion en 1 x Carpale Tunnel Syndroom rechts het teveel aan littekenweefsel weghalen

Nij Smellinghe in Drachten:
1 x Carpale Tunnel Syndroom links.

En wat zei je huisarts?
Wat doe je zelf in de zorg?
Wain




BerichtGeplaatst: 11-09-2009 15:55 Reageer met quote

Haha ja weet ik, was ook meer een grapje.

Ik had een arts in opleiding, zij heeft overlegd met de huisarts en die zei dat het idd beter was hem gewoon chirurgisch te laten verwijderen, omdat ik er zo'n last van had. Dus heb verwijzing gehad voor de chirurg.
Ook zij voelde niets rechts, maar de pijn is hetzelfde als links en als ze diep drukt op een bepaalde plek doet het erg zeer, voelt hetzelfde als dat ze drukt op de ganglion op me linkerpols.
Ze wist eigenlijk niet zo goed hoe ze dat konden onderzoeken, echo scan? Dus daar moet ik mee naar de chirurg dat die me rechterpols goed gaat onderzoeken.
Ben blij dat duidelijkheid is over me linkerpols, nu alleen nog de rechter haha die is het vervelendste omdat ik rechts ben.

Ik werk in een verzorgingshuis met dementerende ouderen, die moet ik wassen en aankleden in bed, en steunkousen enzo aandoen, en ze werken niet allemaal mee of zijn niet al te licht dus is zeer belastend voor mijn polsen. Dus ik ben echt blij als ze ook vinden wat het rechts is dat ze hier wat aan kunnen doen.

Oefeningen zoals stressballetje en denkbeeldig zand bij elkaar schuiven enzo helpen mij niet echt, ook heb de ergo op het werk me al laten zien hoe ik het beste kan trekken, duwen en draaien, maar de pijn blijft. Dus ik vraag mij af of het gewoon een zwakke pols is, heb echt het vermoeden dat er een diep ganglion zit, omdat de pijn zo gelijkend is, ook tintelende vigertoppen zoals links enzo.
Maar deze dokter (hele lieve arts in opleiding) zei dat ze hem vaak wel konden voelen als die er zat.
Maar goed ik zei ook dat ik wel mensen heb gehoord waarbij hij zo diep zat dat ze hem niet konden voelen. dus ik vermoed dat dit bij mij ook het geval is, anders weet ik het ook niet meer.

zou het dan toch Quervain zijn? daar heb je toch wel een opvallende bobbel bij? de pijn zit ook niet in me duim, en voelt hetzelfde als mijn ganglion links.
Hoe herken je eigenlijk CTS?
Maaike T




BerichtGeplaatst: 11-09-2009 16:11 Reageer met quote

Mijn specialist zei:
Alles wat met handen en polsen te maken heeft moet niet naar chirurgie maar naar plastisch chirurgie. Die sturen je eventueel door naar chirurgie, neurologie etc. Misschien heb je nog iets aan deze uitspraak.
Zolang de oorzaak niet is weggehaald blijf je de problemen vaak houden.

Wat CTS betreft:
http://www.huidziekten.nl/folders/nederlands/carpaaltunnelsyndroom.htm of
http://www.neurochirurgie-zwolle.nl/cts.html en verder even google op Carpaal Tunnel Syndroom.
Bij CTS heb je geen bobbels Wink

Tja met een brace in een verzorgingshuis rond sjouwen is in ieder geval niet hygiënisch. Bovendien moet je je handen zoveel gebruiken. Met zo'n brace zit je dan voornamelijk thuis in de ziektewet. En dat is ook niet leuk.
Wain




BerichtGeplaatst: 11-09-2009 16:42 Reageer met quote

Misschien kan ik dat in het orienterend gesprek aangeven, of het niet beter is behandeld te worden door de plastische chirurg. Met welk doeleinde is dat eigenlijk?

Ik heb even gelezen voor CTS

"De klachten worden veroorzaakt door beknelling van de zenuw en bestaan uit een tintelend of pijnlijk gevoel in de hand en de vingers en vooral het verzorgingsgebied van de zenuw, dat wil zeggen de duim, wijs- en middelvinger en een deel van de ringvinger"

Ik heb wel tintelingen in mijn vingers, maar geen pijn in echt mijn hand en vingers, vooral bovenop de pols zit de pijn.. Als het er echt "in is geschoten" heb ik wel last ook van me hand maar de bron van de pijn is echt bovenop mijn pols.

"Ook kan een verdoofd gevoel van de vingertoppen ontstaan en een verminderde kracht waardoor gemakkelijk dingen uit de hand kunnen vallen."

verdoofd gevoel herken ik niet, dat ik soms ineens dingen laat vallen wel. Maar dat heeft iedereen weleens toch?

"De pijn kan uitstralen via de onderarm en elleboog tot in de schouder."

Dat heb ik ook niet. soms wel ietsje in mijn onderarm maar niet verder.

"In de nacht nemen de klachten vaak in ernst toe waardoor men er wakker van kan worden."

Dat heb ik helemaal niet.

"Maar ook overdag kunnen zij optreden, bij autorijden, het lezen van de krant en fietsen. Ook na stevige handenarbeid kan verergering optreden."
Dat heb ik wel, eigenlijk gebeurt het altijd overdag. Zeker na stevig handenarbeid weet ik dat het mis gaat, maar soms bij simpele dingen al, als deur openen.

Dus denk niet dat ik dat heb,wat denk jij? Jij hebt zelf CTS gehad.
Ik zag op het plaatje dat het aan de binnenkant van de pols zat? Bij mij manifesteert de pijn zich bovenop de pols.

En idd dat is zeker onhygienisch, die brace is echt smerig en heel erg onhandig. En in de ziektewet lopen is bijna onmogelijk op mijn werk, ze zijn echt heel streng hier bij mij. Toen ik spit had moest ik zelfs gewoon komen en kon amper staan van de pijn.
Na ja een operatie en revalidatie ervan kunnen ze me niet weigeren haha
Hoe lang mag je na die ingreep verwijderen van ganglion ongeveer weer gaan werken?
Maaike T




BerichtGeplaatst: 11-09-2009 18:09 Reageer met quote

Ik ben geen arts hoor, dus heb ik niet overal een antwoord op!
Maar jouw klachten lijken niet op CTS.
Wanneer weer werken na een ganglionoperatie weet ik niet meer.
Plast. chir. zijn (in ieder geval in het Martini ziekenhuis in Groningen) o.a. gespecialiseerd in handen en polsen.
Verder is dat een leuke vraag om straks aan de chirurg of plas. chirurg te stellen.

Google anders eens op verschillen tussen chirurg en plastisch. chirurg.
Wain




BerichtGeplaatst: 11-09-2009 18:25 Reageer met quote

Nee inderdaad, dat dacht ik ook al. ^^

Ik heb eens gekeken en het ligt ook aan wat voor werk je doet, mijn werk is zwaar op de polsen dus zal ws eerst AT aan de slag moeten yippie! daar heb ik zon hekel aan. xP

En dat zal ik zeker vragen aan de chirurg.
Als het geen CTS is moet het haast wel een diepliggend ganglion zijn, ik hoop het ergens dan weet ik eindelijk waar het vandaan komt. Voelt zo hetzelfde als mijn klachten links.
Maaike T




BerichtGeplaatst: 11-09-2009 21:57 Reageer met quote

Heb je al een afspraak ergens anders gemaakt?
Naar welk ziekenhuis ga je nu naar toe?
Hoop voor je dat er eindelijk wat duidelijkheid komt, dan kan er naar een gerichte oplossing gezocht worden.
Wain




BerichtGeplaatst: 12-09-2009 14:58 Reageer met quote

Nou ik had al een afspraak gemaakt met de chirurg gisteren.
Moet ik eind deze maand heen.

Maar ik ga wel vragen of plastische chirurgie mogelijk is, waar ik achter ben gekomen volgens mij waarom dat beter is, is omdat die het heel netjes hechten en vooral voor handen en vingers die zichtbaar zijn is dat natuurlijk een pre over het algemeen.

Ik ga naar hetzelfde ziekenhuis als waar ik al was geweest. Is in mijn eigen woonplaats dus wel het gemakkelijkste. Maar is dat niet verstandig dan? Met die orthopeed van daar krijg ik dan toch verder niks te maken?

En dankjewel, ik hoop het ook. ^^
Maaike T




BerichtGeplaatst: 12-09-2009 17:23 Reageer met quote

Vraag anders bij je huisarts na naar wie je het beste kunt gaan. Misschien is het per ziekehuis verschillend. En vraag ook hoeveel ervaringen die man/vrouw heeft waar je naar toe gaat.
Index > Spier- en gewrichtsklachten > pijn in polsen
Pagina 1 van 3  

1, 2, 3  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring