Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Diabetes > Diabetes met dieet
Auteur Onderwerp: Diabetes met dieet
bartmen
BerichtGeplaatst: 08-09-2009 14:59 Reageer met quote

Hallo

Mijn vriendin, 17, heeft suikerziekte maar wil tegelijk ook een beetje van haar kilo's af...

Een dieet op zich volgen is sowieso al niet gemakkelijk, maar samen met suikerziekte, is dit zeker en vast geen gemakkelijke opgave! Daarom dat ik dit forum eens probeer, aangezien hier waarschijnlijk heel wat mensen met ervaring rondlopen!

Het grootste probleem is dat ze tal van diëten geprobeerd heeft, maar geen enkel heeft tot vandaag gewerkt. 9 op 10 keer kwam dit door het feit dat ze terug honger kreeg, na de maaltijd, en dan hou je zoiets niet snel vol!

Daarom dacht ze dat ze het misschien beter kon volhouden wanneer ze in een soort van groep kan komen, samen met jongeren, die willen afvallen en ervoor willen gaan... Want zo sta je natuurlijk niet alleen ervoor en kan je ervaringen delen.
Toch konden we hier niet onmiddellijk iets van vinden (wij wonen in het Belgische Limburg!!).

Een ander idee was met een soort van extra begeleiding, maar is dit mogelijk?
Of zijn er mensen die tips hebben om toch af te kunnen vallen, ... ?

Alle tips zijn welkom. Extra vragen zijn ook welkom!


Bedankt!
thea
BerichtGeplaatst: 27-09-2009 15:26 Reageer met quote

hallo bartmen.ikzelf heb sinds 2006 diabetis en hou dit goed op peil met een dieet maar doe dit onder begleiding van een diabetis diëtiste en een diabetis verpleegkundige! die kunnen je helpen met het opzetten van het dieet en eerlijk gezegd ik was ook wat te zwaar en ben met dit dieet al 10kilo afgevallen en ondanks dat ik 6 keer per dag iets eet. je hebt echt geen honger gevoel en zodoende is dit ook vol te houden.maar tevens ook om je suikerpeil goed te houden wat natuurlijk het belangrijkste is. dus informeer eens naar een dietiste die mensen met diabetis helpt. veel succes.
healty.coach
BerichtGeplaatst: 01-02-2010 14:33 Reageer met quote

hoi hoi,

Ik werk sinds vorig jaar met de producten van Herbalife. Omdat deze voeding zou uitgebalanceerd is werkt het perfect bij diabetes. Ik heb een aantal klanten die diabetes hebben, en die zijn Herbalife gaan gebruiken 1 daarvan hoeft zelfs niet meer te spuiten, met de anderen gaat het veel beter dan voorheen. Ik zeg daarmee niet dat diabetes een medicijn is, want dat is het helemaal niet, maar dat het er aan mee werkt, dat is zeker. Mocht je meer informatie willen hebben dan hoor ik het graag van je.
Robin van Hoek
BerichtGeplaatst: 15-10-2016 12:47 Reageer met quote

Sinds jaren ben ik diabetes type 2 patiënt. Ik slikte hier diverse medicatie zoals metformine voor.
Toen ik van een dieet hoorde wat deze ziekte kan verhelpen kreeg dit mijn interesse.
Diverse diëten heb ik uit geprobeerd. De meeste waren gebaseerd op weinig koolhydraten en weinig vet. Sommige waren zelfs gebaseerd op helemaal geen vet. Dat betekent dus ook geen vlees, vis en gevogelte. Ook melkproducten zijn bij dit dieet niet toegestaan. Zelfs oliën en vetten waren bij dit dieet uit den boze. Ik ben van mening dat deze diëten wel hun werking hebben, maar in de praktijk zijn ze zeer moeilijk te handhaven. Het sociale aspect wordt hierbij vergeten. Uit gaan eten in een restaurant is bijvoorbeeld een probleem. In bijna alle gerechten zitten oliën en vetten. Dierlijke producten mogen niet meer, maar in de vervangers zitten weer plantaardige vetten. Na meerdere pogingen kwam ik per toeval terecht bij Michael van Gils die bij Thalamo in Eindhoven werkt. Deze kliniek heeft een eigen methode om diabetes te bestrijden. Hij heeft mij een dieet gegeven dat haalbaar is en ook sociaal aanvaardbaar. Het is een dieet waarbij geen honger geleden hoeft te worden. Het is mogelijk om met dit dieet in een restaurant te eten en ook de gezamenlijke avondmaaltijd kan met wat aanpassingen plaats blijven vinden. De basis van dit dieet is gebaseerd op weinig koolhydraten en voldoende eiwitten en vetten. Gluten moeten vermeden worden. Om alles goed te ondersteunen zijn mij wat voedingssuplementen voorgeschreven. Na enkele weken kon ik de metformine af gaan bouwen en ik gebruik nu geen medicatie meer. Mijn suikerspiegel is al maanden stabiel en goed.
Index > Diabetes > Diabetes met dieet
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring