Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Urologie > Pijn in de flanken bij het opstaan
Auteur Onderwerp: Pijn in de flanken bij het opstaan
mijnjas
BerichtGeplaatst: 02-06-2010 20:08 Reageer met quote

Ik heb ook al gedacht aan het terug stromen van urine naar de nieren ofzo. Bij een chronische waternier heb je trouwens ook pijn in de flanken (wat ik lees vaak 's nachts) maar dit moet ook op jouw echo te zien zijn geweest..
Wisten we maar welke onderzoeken er nodig zijn want dan staan we een stuk sterker in de schoenen bij de uroloog denk ik.. Sad
vrouwtje2010
BerichtGeplaatst: 02-06-2010 20:52 Reageer met quote

Ja precies.
Ik weet ook niet welke kant ik op moet zoeken. Het is ook zo vervelend want je gaat je allemaal gekke dingen in je hoofd halen. (Het zou toch niets ernstigs zijn?) en vooral omdat het niet vanzelf over gaat.

Ik vind dat we elkaar maar op de hoogte moeten houden. Ik ga toch binnenkort weer naar de huisarts om me door te laten verwijzen. Ik wil gewoon weten of het iets is wat opgelost kan worden of dat ik er gewoon mee moet leren leven (en niet ernstig is).

Ik blijf hier schrijven!
vrouwtje2010
BerichtGeplaatst: 02-06-2010 20:55 Reageer met quote

Ik lees even het stukje over een waternier, maar daar hebben de mensen vaak hoge koorts bij.

Naja dit staat er ook:

Waternier, verschijnselen

Mogelijke verschijnselen bij waternier (o.a.):
- acute vorm: aanvallen van hevige tot ondraaglijke pijn in de flank door overvulling van de nier met water (= nierkoliek)
- chronische vorm: doffe pijn in de flank, voelbaar opgezwollen nier
- overige: buikpijn, misselijkheid, braken, koorts, onaangenaam gevoel in de bekkenstreek, bloed in de urine (ca. 10% van de gevallen), ureum in de urine, urineweginfectie met pus in de urine, vage maagdarm-klachten, nierbeschadiging met nierfunctie-verlies (= nier-insufficiëntie)


Dan zou het de chronische vorm moeten zijn? Maar de arts heeft niets opgezwollen gezien of gevoeld bij de echo. Ik neem aan dat je dat dan ook zou zien?
mijnjas
BerichtGeplaatst: 04-06-2010 14:10 Reageer met quote

Ik denk dat je dit idd op de echo moet terug zien. Zullen we elkaar maar gewoon op de hoogte houden? Ik moet eind juli weer naar de uroloog. Sterkte!
vrouwtje2010
BerichtGeplaatst: 04-06-2010 18:23 Reageer met quote

Jij ook sterkte mijnjas! we houden elkaar op de hoogte (ik had er vanmorgen sinds tijden geen last van, wel vannacht twee keer naar het toilet gegaan Wink ). Haha. Succes!
visplek
BerichtGeplaatst: 27-06-2010 11:01 Reageer met quote

Hallo mensen,

Ik heb precies hetzelfde!!!!
Zodra ik wakker word, rol ik van buik naar linkerzij naar rechterzij etc. Ik kan bijna niet opstaan van de pijn en aankleden gaat me niet makkelijk af. Degene die zegt dat het in je hoofd zit, die moet het zelf maar eens ondervinden. Het is alleen maar bij het opstaan vervelend en na een half uur tot uur ebt het weg. Ik heb hier ook al lang last van (een jaar ofzo) maar heb het idee dat het erger wordt.

Ik heb uiteraard ook al een en ander oorzaak verzonnen: allereerst was het mijn matras, daarna flink sporten daarna de omvang van mijn buik die namelijk groter wordt. Bij het sporten, squashen, heb ik wel eens het idee van nieren die speling hebben/ ruimte hebben in mijn buik.

Voor zover ik weet gaat het bij mij niet weg na plassen maar wel na wat rek en strek oefeningen. Als ik jullie verhalen zo lees, heeft het weinig zin om naar de dokter te gaan. Ik voel me voor de rest dan ook prima en erop duwen (zelfs sochtends) doet geen pijn. Kan het iets te maken hebben met pijn aan je rug? Ik merk namelijk dat ik ook af en toe last van mijn rug heb. Toch apart dat niet veel mensen hier last van hebben.

Misschien te maken met eet, drink patroon?

In ieder geval sterkte met opstaan Smile

Groet Joris
mijnjas
BerichtGeplaatst: 28-07-2010 19:39 Reageer met quote

Hoi mensen,

even een update van mijn kant. Vandaag ben ik weer naar de uroloog geweest. Mijn klachten zijn de laatste tijd wat minder maar nog steeds niet weg (ze kunnen ook zo weer verergeren, is mijn ervaring van de afgelopen jaren). De uroloog heeft een echo gemaakt van de nieren en zag weinig afwijkends, behalve in 1 nier iets verwijde nierkelkjes (maar dit was niet zorgwekkend aldus de arts). Ik ga nu nadenken over aanvullende onderzoeken (zoals echo van de blaas/urineleiders). Dit is volgens mij geen prettig onderzoek dus daarom ben ik hierover aan het twijfelen.
Nog nieuwe ontwikkelingen bij jullie?
vrouwtje2010
BerichtGeplaatst: 09-08-2010 10:35 Reageer met quote

Hoi Mijnjas,

vervelend zeg. Bij mij is het nu redelijk stabiel. Zolang ik maar 's nachts er een keer uit ga om te plassen valt het eigenlijk heel erg mee. Er zit totaal geen ritme in wanneer ik het nou wel heb en wanneer niet. Gelukkig tijdens mijn 3 weken vakantie bijna geen last van gehad. Gelukkig maar.

Zolang het niet erger wordt (wat jij al zei, dat gebeurt gek genoeg ook niet), hou ik het hier gewoon bij. Alhoewel ik wel heel erg benieuwd ben wat dalijk de uitslagen zijn van je echo's.
Weet je al wanneer je die hebt? Ik heb geen idee of dat een vervelend onderzoek is. Moeten ze dan helemaal naar binnnen?

Ik wens je iig heel veel succes en ik hoor graag van je hoe de echo is verlopen.
Charlie80
BerichtGeplaatst: 18-08-2010 5:01 Reageer met quote

Hallo allemaal..
Ik wil graag reageren op de klachten van jullie..
Sinds een paar maanden wordt ik kletsnat wakker van het zweten en stekende pijn net onder mijn ribbenkast bij de rugkant. Als ik op mijn rechterzij lig wordt het erger en straalt de pijn naar voren naar de buik.
Zodra ik me rek en strek in bed gaat het even weg maar een paar tellen later komt het weer.. Zodra ik opsta gaat de pijn weg en heb ik de hele dag niks meer.Eetlust alles is goed behalve mijn nachtrust.

Bloed,Urine,Echografie gehad, niks te zien. Wordt er knettergek van en verlies heel veel vocht in de nacht door zweten..In het verleden moest ik wel 6 keer naar de W.C in de nacht maar nu zweet ik meer dan dat ik plas..

De huisarts weet geen raad hiermee en ik ook niet.

Misschien iemand met ook zoiets maar dan met nacht zweten???


Groetjes Charlie
Est
BerichtGeplaatst: 25-10-2010 19:14 Reageer met quote

Hallo allemaal, ik zie dat er nog meer mensen hebben gereageerd op dit onderwerp. Ik ben ook nog steeds op zoek wat het nou kan zijn. Mijn klachten zijn de afgelopen weken weer bijna iedere ochtend/nacht aanwezig. Nog steeds precies dezelfde pijn in mijn flanken die nadat ik heb geplast weer langzaam wegtrekt. Mijnjas mocht je de vervolgonderzoeken gaan doen dan hoop ik dat je ons weer op de hoogte wilt houden. Succes allemaal.
Rienie74
BerichtGeplaatst: 26-10-2010 11:38 Reageer met quote

Hallo lieve mensen,

Ik zat te zoeken naar wat mijn klachten eventueel zouden kunnen betekenen en kwam op deze site terecht. Ik heb zelf nu al zo'n zes maanden pijn in mijn linkerflank, bij mijn nieren. Ik had het gemeld bij de internist (daar loop ik omdat ik veel pijn heb in mijn gewrichten en men niet kan vinden wat het is). Zij gaf aan dat ik het moest bespreken met de reumatoloog en dat heb ik gedaan maar die deed er niet zoveel mee. Afgelopen vrijdag was de pijn weer zó erg dat ik naar de huisarts ben gegaan.

Bij mij gaat het als volgt: 's avonds tegen een uur of 11 ga ik naar bed. Dan is er nog niet zoveel aan de hand. 's Nachts (bijv. tegen 5 uur) word ik wakker met hevige pijn, ik kan dan eigenlijk niet meer liggen en word er dus wakker van. Plassen helpt niet en de pijn trekt uiteindelijk weg een uurtje nadat ik ben opgestaan. Dan blijft het redelijk weg totdat het hele verhaal zich weer herhaalt. Nu wordt het volgens mij wel erger. Zo voel ik het nu dus ook in mijn flank overdag. Ik heb donderdag een echo staan van de nieren maar als ik jullie verhalen lees, zinkt me de moed in de schoenen!

Ik heb veel blaas/nierproblemen en in de laatste zomervakantie 3 weken lang een blaasontsteking gehad (dus ook 3 keer een antibioticakuur die dus niet sterk genoeg was). Voor deze blaasontsteking had ik de problemen echter al. Ik heb al eens nierstenen gehad (toen ik zwanger was van de eerste maar dat was verkeerd gediagnosticeert als "nierbekkenonsteking". Later trof ik steentjes aan in mijn onderbroek en geloof me, ik draag niet zo wijd ondergoed dat de stenen er "in wapperen"Smile )

Ik hoop dat ze donderdag wel iets vinden of tenminste iets waar ze wat aan kunnen doen want het begint behoorlijk een stempel te drukken op mijn levenskwaliteit en ik word er zo langzamerhand moedeloos van dat men weer eens niets kan vinden maar dat er wel degelijk flinke pijnklachten zijn. Overigens doet het mij ook geen pijn als je er op drukt maar inmiddels heb ik wel een zeurderige buikpijn onderin mijn buik (beetje vergelijkbaar met menstruatiepijn).

Allemaal sterkte!!!

Hartelijke groeten,
Rienie
Lucien
BerichtGeplaatst: 04-11-2010 9:49 Reageer met quote

@ Vrouwtje 2010 en anderen

Ik heb identiek hetzelfde probleem gehad als vrouwtje2010. Na lang zoeken ben ik tot de volgende conclusie gekomen:

Wij leven in een tijd waarin ons lichaam langs alle kanten overladen wordt met toxines: in onze voeding, in ons drinken en in de lucht. In de eerste plaats worden hierdoor de nieren overbelast en na lange overbealsting van toxines ook de immuniteit. Er is reeds een explosie van auto-immuniteit ziektes vastgesteld.

Het is dus van belang om het lichaam te ontlasten van deze gifstoffen. Een algemene regel (die bij mij perfect gewerkt heeft) is: Dagelijks ten minste 2 liter KWALITATIEF water te drinken (tot 3 liter) + Heel veel groeten en vers fruit eten (liefst biologisch) Door dit te doen gaat het lichaam op een natuurlijke manier gaan ontgiften.

Je kan ook een ontgiftigingskuur volgen, maar dan kan je beter eerst laten onderzoeken welke gifstoffen er precies te veel in je lichaam aanwezig zijn. Zo kan je dan een gerichte ontgiftigingskuur volgen. MET ONTGIFTEN MOET JE ALTIJD VOORZICHTIG ZIJN! Het kan andere stoffen die je nodig hebt ook uit je lichaam halen, of amalgaam losmaken uit je tandvullingen, of gifstoffen verplaatsen in je lichaam naar waar ze nog meer schade berokkenen...

Als je een ontgiftingskuur wil gaan volgen is dus zeker aangewezen om goed te informeren of bij een ontgifting-specialist te gaan.

Veel succes allemaal!

en vooral een goede gezondheid gewenst!

groetjes,

Luc
Lucien
BerichtGeplaatst: 04-11-2010 10:00 Reageer met quote

Nog iets nuttig dat ik in vorige post ben vergeten vermelden:

-Een zeer doeltreffende thee voor de nieren is "Javaanse nierthee"
-Als je een onderzoek wil laten doen naar gifstoffen in je lichaam kan je best een haartest laten doen. Een bloedtest is niet voldoende representatief. Het bloed is maar een moment-opnamen en opgestapelde gefstoffen kunnen hierin niet zo goed opgespoord worden.

Als je nog verdere inforatie wenst, mail maar gerust!

Groetjes, Luc
Est
BerichtGeplaatst: 10-12-2010 13:18 Reageer met quote

Hallo ik ben inmiddels bij de uroloog geweest en heb een echo van mijn nieren gehad. Mijn nieren zien er helemaal goed uit en er zijn ook geen cysten te zien zoals de huisarts wel zei. Het enige afwijkende dat de uroloog heeft gevonden is dat mijn plasstraal niet helemaal is zoals het moet zijn. Dit is niets ernstig maar het kan komen doordat de bekkenbodem niet goed staat en dat kan allerlei pijnklachten geven. Ik ga nu dus nog bekkenbodemfysio proberen en hopen dat het iets helpt!
Andreke
BerichtGeplaatst: 25-12-2010 17:22 Reageer met quote

Beste. Ik ben hier nieuw op deze site.Ik heb ook last van pijn in mijn onderrug zeker s'morgens als ik opsta.Als ik dan dringend moet plassen,heb ik een straal minder dan een klein kind maar blijft achteraf wel druppelen zonder ik hier zelf iets kan aan doen. Naar de dokter geweest die maakte er geen probleem van en verklaarde me dat is uw prostaat die gezwollen is en dat is normaal op uw leeftijd. ( 68 jaar) De nodige medicatie en uw probleem zal vlug voorbij zijn. Inderdaad voor enkele weken was mijn probleem lichtjes voorbij,toch had ik het gevoel dat mijn blaas niet volledig leeg was.Terug naar de dokter die dan de medicatie versterkte. Opnieuw een beetje beterschap maar kreeg meer pijn achter in mijn rug. Ik heb dan uiteindelijk zelf een verblijfkatheter ingebracht aangekoppeld aan een urinezak. De problemen en de pijn in mijn rug was na enkele dagen verleden tijd en ik voelde me kiplekker. Na ongeveer 2 weken verblijfkatheter verwijderd daar ik zeker was dat alles opgelost was. Doch na een dag of twee opnieuw dezelfde problemen,zodat ik opnieuw een verblijfkatheter heb ingebracht. Ik heb nu reeds bijna een jaar een verblijfkatheter in die ik om de twee weken wissel. Ben ik nu echt alleen met dit probleem of zijn er nog mensen die hier ook mee geconfronteerd zijn?
Lucien
BerichtGeplaatst: 25-12-2010 17:50 Reageer met quote

@ Andreke

Dag Andreke,

Ik denk dat je pijn gewoon weg gaat door de druk van je blaas te verminderen door het gebruik van je verblijfskatheter. Het probleem wordt hiermee niet opgelost. Ik zou toch eens ten rade gaan bij een 2de of zelfs een 3de dokter. Je beschrijving van symptonen zijn te vaag om te kunnen zeggen wat mogelijk de oorzaak is. Alleszins veel drinken op jouw leeftijd is aangeraden!
Veel succes!
Andreke
BerichtGeplaatst: 25-12-2010 18:52 Reageer met quote

Lucien.

Wat mijn symptomen zijn daar kan ik eigenlijk al zeer weinig aan toevoegen wat ik reeds geschreven heb.
Het is heel simpel zeer moeilijk op gang komen om te plassen en als plassen stopt achteraf nog urine verlies (soms veel ) zonder ik het voel. Ik heb in de zomer wel een blaasontsteking gehad waar ik dan antibiotica moest voor innemen.
Ik denk dat ik toch wel eens een afspraak moet maken met een uroloog,maar het valt me echt moeilijk om tegen die man te verklaren als ik een verblijfskatheter draag ik geen problemen heb. Misschien zal deze man wel vragen wat ik dan eigenlijk kom doen.
Doch bedankt voor uw reactie
Limolientje
BerichtGeplaatst: 08-01-2011 12:11 Reageer met quote

mijnjas schreef:
Ik loop al jaren rond met dit probleem. Ik word zeer regelmatig wakker met pijn in mijn flanken. Te hard inademen doet pijn, liggen kan ik niet meer. Wanneer ik ga plassen ebt het langzaam weg. Als ik de avond ervoor veel heb gedronken is de pijn erger. Ik ben hiervoor 2 keer bij de dokter geweest en werd weg gestuurd met (naar mijn idee) onzinverhalen. Zo zou ik rugpijn hebben of nodig moeten plassen. Mijn urine laat geen blaasontsteking zien. Verder heb ik geen koorts, wel vaak moe en misselijk. Donderdag ga ik weer naar de huisarts. Heeft iemand een idee wat het zou kunnen zijn? En om wat voor onderzoek zou ik kunnen verzoeken in het ziekenhuis?


Hallo "mijnjas"

Ik ben nu al enkele jaren rugpatiënt en ook zeker niet onbekend met o.a. nierstenen, koliekpijnen, blaas- en nierbekontstekingen. Loop hiervoor al geruime tijd bij een pijnpolie waar ik om de paar maanden injecties in mijn rug krijg. De laatste keren heeft dit nauwelijks geholpen en ik kreeg op een gegeven moment morfine en toen dat niet meer hielp methadon ter ondersteuning van de pijn.
Dit helpt nu ook niet meer en ik moet nu gaan afbouwen met de methadon. Maar nu komt het.....
Ik lees hier net de verhalen over pijn in de flanken, nachtzweten etc. Deze klachten zijn bij mij de laatste paar weken zo erg toegenomen dat ik practisch elke nacht rond een uur of 3/ 4 in de woonkamer zit van de pijn (voor zover dat mogelijk is). Toen ik dit meldde gisteren bij mijn pijnspecialist waar ik een extra tussendoorafspraak had gemaakt omdat de pijn soms echt onverdraaglijk is riep hij letterlijk direct uit: "Maar ho even! Dit zijn niet alleen klachten die van je rug afkomen hoor als ik jouw verhaal zo aanhoor met die pijn in je flanken, plaspatroon, zweten etc. dit zijn mijns inziens absoluut de nieren dus ik ga gelijk zo snel mogelijk een onderzoek voor je regelen"!!
Aanstaande vrijdag krijg ik nu een cystoscopie, (het bekijken van de blaas en urinebuis aan de binnenkant met een soort slangetje of buisje waar een cameraatje aan verbonden is), een echo van de blaas en de nieren en een zogeheten "plastest". Het mooie is dat gelijk na deze onderzoeken de eventuele bevindingen hiervan met mij besproken worden. Dus geen weken wachttijd voordat je de uitslag hier van hebt. (Iemand trouwens bekend met een cystoscopie? Hier zie ik best tegenop!) Misschien iets voor jou? Je kunt altijd overleggen met je arts. Als je wilt zal ik je, de uitslag hier vermelden ok? En als ik hier zo in de rondte lees zijn er best meer mensen die hier nieuwschierig naar zijn want zo te zien zitten we grotendeels allemaal zo'n beetje in hetzelfde schuitje.
Pffffffft, wat een verhaal is het geworden Embarassed
Allemaal sterkte hoor en groetjes van Ineke
mijnjas
BerichtGeplaatst: 14-02-2011 23:18 Reageer met quote

Hoi allemaal,

Ik lees de nieuwe berichten net pas! Hoe is het met iedereen? Ik heb de klachten nog steeds af en toe. Heb toch afgezien van een blaasonderzoek, durfde het niet zo goed.. Limolientje,ben benieuwd of er bij jou wat is uitgekomen en of je dat hier wilt delen?
Springding
BerichtGeplaatst: 17-05-2011 13:24 Reageer met quote

Eindelijk mensen met exact dezelfde klachten en ook ik kom er maar niet achter wat er aan de hand is.

Alleen 's ochtends en 's nachts krijg ik pijn in mijn flanken (ter hoogte van mijn nieren), dit straalt door naar mijn buik. Ik weet dan niet meer hoe ik moet liggen. Het enige wat helpt is dan plassen, ondanks dat ik niet eens heel nodig moet. Lichte aandrang. Heel erg irritant. Ben er vorig jaar mee naar de huisarts geweest en die wist niet wat het was. Ik heb urine(voor blaasontsteking/nierbekkenonstekening) en bloedonderzoek (voor nierfuncties etc) gehad, maar dat had ik allemaal niet. En ik heb een echo gehad van mijn nieren en blaas. Ook hier waren geen aanwijzingen te vinden voor mijn klachten. Nu 1 jaar later heb ik er nog steeds last van en wordt de pijn erger en straalt nu dus ook uit naar mijn buik!

Zijn jullie er inmiddels al achter wat het kan zijn? Ik wilde er weer opnieuw mee naar de huisarts maar als ik het zo lees heeft dat weinig zin?!
Index > Urologie > Pijn in de flanken bij het opstaan
Pagina 2 van 4  

Vorige  1, 2, 3, 4  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring