Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Urologie > Pijn in de flanken bij het opstaan
Auteur Onderwerp: Pijn in de flanken bij het opstaan
mijnjas
BerichtGeplaatst: 08-09-2009 14:04 Reageer met quote

Ik loop al jaren rond met dit probleem. Ik word zeer regelmatig wakker met pijn in mijn flanken. Te hard inademen doet pijn, liggen kan ik niet meer. Wanneer ik ga plassen ebt het langzaam weg. Als ik de avond ervoor veel heb gedronken is de pijn erger. Ik ben hiervoor 2 keer bij de dokter geweest en werd weg gestuurd met (naar mijn idee) onzinverhalen. Zo zou ik rugpijn hebben of nodig moeten plassen. Mijn urine laat geen blaasontsteking zien. Verder heb ik geen koorts, wel vaak moe en misselijk. Donderdag ga ik weer naar de huisarts. Heeft iemand een idee wat het zou kunnen zijn? En om wat voor onderzoek zou ik kunnen verzoeken in het ziekenhuis?
Twingo
BerichtGeplaatst: 08-09-2009 15:44 Reageer met quote

mijnjas

ik zou mij laten doorverwijzen naar een uroloog.
misschien kan je niet goed uitplassen en blijft er steeds wat urine zitten in de blaas. als de blaas erg vol is kan er ook wat urine terug lopen naar de nieren en dat geeft ook pijn flanken. maar dit hoeft niet het geval te zijn maar kan wel.
tijdens het gesprek met de uroloog kan die wel bepalen als het probleem ligt op urologische gronden en dan bepaald hij wel wat voor onderzoeken die wil laten doen.

misschien ook wel verstandig is om eens een echo van de nieren te laten maken en evt van de blaas.

sterkte ermee
mijnjas
BerichtGeplaatst: 08-09-2009 21:59 Reageer met quote

Ok, bedankt! Ik zal de uroloog ter sprake brengen en laat me dit keer niet afschepen!
Dennis6
BerichtGeplaatst: 10-09-2009 18:08 Reageer met quote

inderdaad het kan ook een afwijking zijn in een of beide nieren mischien niersteentjes.
of inderdaad zoals Twingo al zij iets met je blaas dat daar erges een afwijking zit of vernauwing waardoor je je blaas niet goed leegplast en pijn veroorzaakt.
Maar heb je ook brandende/bijtende/prikkelachtige pijn in de flanken, kruis doortrekkend tot aan je anus, en in je dijen/benen?
Moet je wel eerlijk zeggen onderzoeken met de blaas zijn niet bepaald prettig.

Goodluck
Est
BerichtGeplaatst: 06-11-2009 19:50 Reageer met quote

Hallo Mijnjas,

Ik heb precies dezelfde klachten en ben heel benieuwd of jij er al achter bent gekomen wat het is????
mijnjas
BerichtGeplaatst: 03-12-2009 15:47 Reageer met quote

Ik zie nu pas je vraag, Est. Ik heb er opnieuw een topic over geopend dus misschien kan je deze even lezen? Ik ben in ieder geval nog niks wijzer geworden!
Est
BerichtGeplaatst: 05-12-2009 16:22 Reageer met quote

Hallo,
Ik heb je nieuwe topic ook gelezen en herken hier ook veel in.
Ik word ook nog steeds vaak wakker met die pijn in mijn flanken. Inademen is dan heel pijnlijk en het gaat weer weg als ik heb geplast. Sinds een paar weken heb ik naast deze klacht ook constant een zeurderige pijn in mijn buik, zij en rug. Hiervoor ben ik naar de huisarts gegaan en die heeft een echo gemaakt. Op de echo waren een aantal cysten te zien in mijn nieren maar volgens de huisarts kunnen die cysten geen pijn veroorzaken. Ze zijn verder ook onschuldig want ze zijn nog heel klein. Alleen zit ik nog steeds met dezelfde pijn. Fysiotherapie is geadviseerd omdat het een spier zou kunnen zijn. Dit heb ik gedaan en met mijn rug gaat het nu ook beter maar ik heb nog steeds een raar gevoel in mijn buik/zij. Ik ben dus nog steeds heel benieuwd wat dit gevoel en ook vooral die pijn in de flanken 's morgens nou zou kunnen zijn. Wil je mij op de hoogte houden als jij iets meer weet? Misscihen kunnen we er op deze manier achter komen.
mijnjas
BerichtGeplaatst: 06-12-2009 17:42 Reageer met quote

Dag Est,

heb jij bekkenbodemfysio gehad of 'gewone'? Dat zeurderige gevoel herken ik ook, daarnaast heb ik af en toe steken op dezelfde plek als ik pijn heb 's nachts / 's ochtends. Vanochtend was het weer heel erg dus ik word er een beetje moedeloos van. Ik zit nu in dubio of ik bekkenbodemfysio ga doen. Het schaadt vast niet maar ik heb eerlijk gezegd niet zo'n zin in die inwendige onderzoeken. Daarnaast moet ik er een aanvullende verzekering voor aanvragen. Ik las trouwens een topic van een vrouw op dit forum (van 2008 geloof ik), ze had dezelfde klachten. Uiteindelijk hebben ze een echo van haar nieren gemaakt en ze bleek een hoefijzernier te hebben. Is niet verontrustend maar zulke dingen wil je toch weten. Daarom vond ik het zo frustrerend dat de uroloog geen verder onderzoek wilde doen (als je zelf het idee hebt dat zijn diagnose niet klopt). Maar ik ga de bekkenbodemfysiotherapeute wel bellen om eerst even informatie in te winnen. Lijkt me fijn om elkaar op de hoogte te houden!
Est
BerichtGeplaatst: 07-12-2009 19:07 Reageer met quote

Ik heb gewone fysio gehad. Ik heb de topic gevonden over de hoefijzernier maar ik denk niet dat ik dat heb omdat de huisarts bij mij al een echo heeft gemaakt en ik denk dat hij dat dan wel zou hebben gezien. Bij mij is de pijn dus ook zeurderig maar ook af en toe stekend. Denk echt dat we hetzelfde hebben dus ik hoop dat 1 van ons erachter komt. Dan zijn we beide geholpen! Ik wacht nog 1 of 2 weken en ga dan denk ik om een verwijzing vragen naar de gyneacoloog.
mijnjas
BerichtGeplaatst: 02-05-2010 17:44 Reageer met quote

Hoi Est,

ik heb inmiddels een aantal afspraken bij de bekkenbodemfysio gehad. Mijn bekkenbodem had op zich een goede functie maar was volgens de fysio wel te gespannen. Ik moest ontspanningsoefeningen doen en dit heb ik ook keurig gedaan. Mijn klachten zijn echter nog steeds niet over dus volgens mij heeft het weinig zin gehad. Ik ben benieuwd hoe het met jouw klachten zijn en of jij al meer weet?
Est
BerichtGeplaatst: 03-05-2010 10:08 Reageer met quote

Hallo,

Ja ik heb ook nog steeds af en toe die pijn bij het opstaan en overdag ook nog af en toe.
Het lijkt wel iets minder te zijn dan een tijdje geleden maar dat kan natuurlijk ook weer komen.
Wel heb ik een darmonderzoek gehad en daar kwam uit dat ik een 'spastische'darm heb. Ik heb geen idee of dat ook met die pijn in mijn zij te maken kan hebben.
Ik denk dat ik me er maar bij neerleg en hoop dat iemand er achter komt wat het is.
Ik hoor dus graag weer van je als je meer weet.
vrouwtje2010
BerichtGeplaatst: 30-05-2010 12:58 Reageer met quote

Beste mijnjas en andere,

Ik heb dit stuk ook al in een ander topic geplaatst, op hoop op meer reacties.

..........op heel het internet heb ik lopen zoeken naar dit onderwerp en nergens is iets te vinden.
Ik heb nl precies het zelfde probleem wat jij hebt. Ik word (vaak, niet elke ochtend) in de ochtend wakker met stevige pijn in mijn flanken. Als ik naar het toilet ga om te plassen is het over. In het begin dacht ik dat het aan mijn rug lag en door de manier van slapen. Inmiddels heb ik een nieuw bed aangeschaft, maar nog steeds heb ik hier last van. Het gekke is, is dat het snel wegebt als ik heb geplast. Het zijn dus duidelijk mijn nieren.

Inmiddels ook naar de huisarts geweest, urine onderzoek gehad. Kon niets vinden. Toch maar voor de zekerheid een echo in het ziekenhuis, en daar zagen ze ook niets. Het zag er dus prima uit. Maar toch houden de problemen aan. Het gekke is, dat het alleen maar in de ochtend is, of 's nachts.
Als ik optijd plas 's nachts heb ik er vaker geen last van. Het lijkt dus dat mijn nieren/blaas de hoeveelheid plas niet aankunnen.
Helaas werkt 's avonds minder drinken niet, het werkt allemaal niet. Het komt gewoon en ik kan er niets aan doen. Hopenloos word ik ervan, want het voelt gewoon alsof je nieren helemaal samentrekken.

Wel moet ik zeggen dat ik vroeger veel last heb gehad van blaasontsteking en veel antibiotica heb geslikt. ik heb het idee dat het mijn nieren heeft aangetast.

Het gekke is dat ik verder nergens last van heb. Ik voel me goed, heb geen donkere urine of pijn bij het plassen. Sport regelmatig, eet goed en voel me gewoon prima. Alleen in de ochtend die pijn (ookal is het maar 2 minuten) is niet leuk.

Ik hoop dat ik iets van je te horen krijg. Ik word al moedeloos als ik zie dat er bij jou wordt gekeken naar bekkenbodemspieren en spastische darmen. Het zou wat zijn. Ik voel het echt in mn flanken.

Nou ik hoop wat van je te horen. Ik ben trouwens 24 jaar en heb hier al 2.5 jaar last van.

Groetjes, vrouwtje2010


Ps.zoek eens bij google op:
pijn in flanken nierstenen,

ik heb dus het idee dat het toch een begin is van nierstenen. (terwijl ze die niet hebben gezien op de echo, maar goed).
Est
BerichtGeplaatst: 31-05-2010 18:24 Reageer met quote

Ik heb even gekeken op internet bij nierstenen en dat lijkt idd wel op de klachten. Maar mijn huisarts heeft een echo gemaakt van mijn nieren en die zei dat er geen stenen te zien waren. Wel heb ik 5 cystes in mijn nieren zitten.
Die cystes zouden geen pijn klachten kunnen geven aldus de huisarts.
Ik ben er dus nog steeds niet achter wat het is.
Ik zou zeggen laat het me weten als jij er wel verder mee komt.
ik heb het ook al een aantal jaren en ben nu 25...
mijnjas
BerichtGeplaatst: 01-06-2010 10:21 Reageer met quote

Dag dames,

ik heb de klachten nu al een jaar of 5/6. Ik heb de laatste afspraak met de bekkenbodemfysiotherapeute gehad maar de klachten zijn niet verdwenen. Toevallig had ik gisteren en vandaag weer flinke pijn. Hebben jullie dan ook een gevoelige blaas? Het idee dat je moet plassen maar niet zo nodig dat je het niet meer kan ophouden?
Ik heb trouwens ook het idee dat het is ontstaan nadat ik in die tijd een aantal keer blaasontsteking heb gehad. In juli moet ik weer naar de uroloog. Was van plan om te vragen om een echo maar als ik jullie verhalen lees, heeft het misschien niet eens zin. Eerlijk gezegd word ik er onderhand ook moe van en vind het tegelijkertijd toch ook een beetje eng (terwijl de uroloog heeft gezegd dat de klachten niet op een ernstige oorzaak wijzen). Ik heb het vermoeden dat het straks volgens de deskundigen 'tussen onze oren zit'...
Anoniem6034736
BerichtGeplaatst: 02-06-2010 15:29 Reageer met quote

Hallo mensen,

Buikoverzichtsfoto, echo en misschien een CT-onderzoek.

De klachten lijken een beetje op niersteenlijden.
vrouwtje2010
BerichtGeplaatst: 02-06-2010 19:08 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Est, bijzonder dat je toch cystes heb in je nieren. Zelfs dat is bij mij niet gezien tijdens de echo.

Mijnjas, wat vervelend dat je er nog na 5/6 jaar mee loopt. Ik vind het toch raar dit hoor. En ook toevallig dat jij het hebt gehad na blaasontsteking. Ik heb het idee dat het toch mijn blaas heeft aangetast (de antibiotica). Ik kan ook minder lang mijn plas ophouden.
Ik ben wel blij dat je uroloog heeft gezegd dat het niet wijst op ernstige klachten. Maar toch.
Ik kan het me niet voorstellen dat het tussen mijn oren zit (ik word er toch mee wakker!?).

Ik zit er toch aan te denken om me te laten onderzoeken bij een academisch ziekenhuis oid. Als huisarts niets kan zien en op de echo ook niets, vind ik het toch raar. Er moet toch iets zijn wat deze klachten veroorzaakt?

Mustafa, niersteenlijden? dat zijn toch gewoon nierstenen? Ik herken de klachten inderdaad ook (vooral in het begin stadium van nierstenen: pijn in de flanken). Maar waarom is dat alleen dan na het slapen? En waarom wordt het dan niet erger? En waarom hebben ze dat dan niet gezien op de echo?
vrouwtje2010
BerichtGeplaatst: 02-06-2010 19:10 Reageer met quote

Mijn jas, trouwens nog even over de gevoelige blaas. Ik heb inderdaad niet het idee dat ik vreselijk nodig moet plassen. Maar ik moet van mezelf naar het toilet om de pijn op te lossen. Heel vervelend als je een keer lekker wilt blijven liggen in bed of uit wilt slapen. Ik heb zo'n pijn dat ik er wel uit moet.
Als ik dan eenmaal heb geplast is het meestal ook binnen 10 minuten over. En heb ik er de hele dag geen last meer van.

*zucht*
mijnjas
BerichtGeplaatst: 02-06-2010 19:23 Reageer met quote

Est, ik lees net ergens op internet dat er anderen zijn met cysten in de nieren die wel pijnklachten hebben. Dus wie weet kan het toch daar van komen (artsen kunnen soms ook onzin kletsen hoor ; ) )
Vrouwtje2010: ook ik kan minder lang mijn plas ophouden! Als ik echt een volle blaas heb, voel ik een flinke druk op mijn blaas en moet ik rennen naar de w.c. Over het plassen 's nachts/ 's ochtends: ik vroeg dat omdat de huisarts een keer heeft gezegd dat de pijn ontstaat doordat ik dan nodig moet plassen. Maar ik ga alleen, net als jij, plassen omdat ik het idee heb dat het helpt. Soms probeer ik door te slapen maar ik heb de afgelopen tijd al twee keer gedroomd dat ik heel erg pijn had (en daarom in mijn droom heel erg moest huilen). Vind ik niet normaal. De bekkenbodemfysiotherapeute probeerde mij verder wijs te maken dat het een vicieuze cirkel is (en daardoor 'tussen de oren'): omdat ik denk aan de pijn krijg ik het ook. Maar ik ben er overdag of als ik naar bed ga helemaal niet mee bezig!
Heb jij het trouwens ook soms twee keer achter elkaar? Ik ben wel eens 's nachts wakker geworden met enorme pijn, toen uit bed gegaan om te plassen en een paar uur later weer hetzelfde verhaal... * Zucht indeed *
vrouwtje2010
BerichtGeplaatst: 02-06-2010 19:51 Reageer met quote

Jep, zo herkenbaar mijnjas!

Inderdaad ook twee keer pijn, 's nachts een keer, en dan 's ochtends weer een keer. Nu moet ik wel zeggen dat dit niet heel vaak voorkomt hoor. Ik merk gewoon,als ik 's avonds niet tot weinig drink er niet 's nachts van wakker wordt. En 'alleen' in de ochtend er last van heb.

Maar als ik in de nacht wakker word, ga ik verplicht naar de wc, zodat ik er 's ochtends hoop geen pijn van te hebben.

Ik word er moedeloos van als ik dit zo lees. Maar ik ben wel blij dat er eindelijk mensen zijn die het zelfde probleem hebben.
Ik kan me gewoon niet voorstellen dat het te maken heeft met je bekkenbodem gebeuren. Onvoorstelbaar dat er wordt gezegd dat het tussen je oren zit. Ik geloof dat gewoon niet. En dat het probleem zo wordt afgewimpeld!

Ik heb gewoon het idee (mijn eigen redenering hoor), dat de antibiotica mijn blaas heeft aangetast, ik minder lang mijn plas op kan houden. Hier moet ik overdag vaker van naar de wc (echt wel meer dan het gemiddelde).
In de nacht word ik niet wakker van de aandrang en kan mijn blaas niet al mijn plas 'opslaan' en blijft het hangen in mn nieren (ja ik weet niet of het kan hoor, ik zeg maar wat). Hierdoor komt er zo'n druk op de nieren te staan dat het pijn doet. Als je dan gaat plassen in de ochtend trekt het weg en is het meteen over.

Zoiets?
vrouwtje2010
BerichtGeplaatst: 02-06-2010 20:02 Reageer met quote

Ik lees je stukje even opnieuw en ik vind het onvoorstelbaar dat de bekkenbodemfysiotherapeut het er over heeft dat je denkt aan de pijn en daardoor in een vicieuze cirkel terecht komt.

Ik denk ook nooit aan de pijn. Ja 's ochtends! Als ik er mee wakker word! Maar de rest van de dag ben ik er helemaal niet mee bezig. Onvoorstelbaar zeg. Sjongejonge.
Index > Urologie > Pijn in de flanken bij het opstaan
Pagina 1 van 4  

1, 2, 3, 4  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring