Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Kanker > basaalcelcarcinoom
Auteur Onderwerp: basaalcelcarcinoom
Yolanda 2
BerichtGeplaatst: 22-08-2009 22:47 Reageer met quote

Hallo,

Is er iemand bekend met deze vorm van huidkanker?
Bij mij is dat een paar weken geleden geconstateerd en heeft de dermatoloog het bevroren. Het blijkt geen resultaat te hebben gehad, de tumor is zelfs groter geworden en nu moet het worden weggesneden. Het zit onder m'n hals, dus is erg zichtbaar en ik houd er een litteken aan over.
Ik weet wel dat het niet levensbedreigend is, maar er zit inmiddels al een 2de plekje en word er wel moedeloos van.
Hoop zo dat iemand me er iets meer over kan vertellen.
Alvast heel veel dank.

Groetjes, Yolanda.
lila
BerichtGeplaatst: 27-09-2009 21:17 Reageer met quote

Bij mij is in april ook een basaal weggehaald in het gezicht. Nu vorige week weer 3 plekjes ontdekt, die worden 6oktober weggehaald. Ik vind het erg dat het steeds in het gezicht is. Het geneest wel mooi, maar je moet alles zo in de gaten houden. Sterkte ermee.
lila
BerichtGeplaatst: 12-10-2009 15:11 Reageer met quote

jolanda hoe gaat het nu met je bcc?? Is alles er al uit?? Wat een gedoe hé. Bij mij twee puncties en één weggesneden.
En wanner houdt dit eens op??
socrates
BerichtGeplaatst: 20-10-2009 21:58 Reageer met quote

Na behandeling van huidkanker blijft u nog een aantal jaren onder controle bij de specialist. Dit is om te controleren of de ziekte is teruggekomen. Daarbij controleert de arts ook de rest van uw huid. Vaak zijn mensen die huidkanker hebben gehad, gevoeliger dan andere mensen om weer een nieuwe tumor te krijgen.

Risico beperken

Als u al eens huidkanker heeft gehad, is het van belang om zo voorzichtig mogelijk te zijn met blootstelling aan ultraviolette straling. Dit geldt zowel voor buiten zonnen als voor zonne-apparatuur.
Na behandeling van huidkanker blijft u nog een aantal jaren onder controle bij de specialist. Dit is om te controleren of de ziekte is teruggekomen. Daarbij controleert de arts ook de rest van uw huid. Vaak zijn mensen die huidkanker hebben gehad, gevoeliger dan andere mensen om weer een nieuwe tumor te krijgen.
In zeldzame gevallen kan huidkanker erfelijk zijn.

Het risico op het krijgen van huidkanker wordt ook beïnvloed door bepaalde lichamelijke kenmerken die worden geërfd. Zoals het huidtype (lichte of donkere huid) of een bont patroon van moedervlekken (dysplastische naevi).

BRON: Willem G Versteegen
Yolanda 2
BerichtGeplaatst: 09-12-2009 22:41 Reageer met quote

Hoi Lila,

Sorry dat ik zo laat reageer.
Na een biopt, bleek het om een plaveiselcelcarcinoom te gaan. Er moest vrij veel omheen weggesneden worden en heb er een lelijk litteken aan overgehouden. Heb nu al een paar maanden de Scarban littekenpleister, die ik er 16 uur per dag op moet doen.
Vind het voor jou ook heel erg dat je steeds weer zo'n bcc krijgt.
Komt het bij jou ook door te veel zonnen?

Groetjes, Yolanda
lila
BerichtGeplaatst: 04-01-2010 18:16 Reageer met quote

Daar schrik ik van!! Maar was je eerste plek wel een basaalcelcarcinoom??
Plaveisel is wel erger. Ik hoop dat je er op tijd bij was.
Ik moet in maart weer op controle. Zie nu weer een plekje boven op mijn hoofd.En nee bij mij kan het nooit van te zonnen zijn. Als ik in de zon zat was het meestal na 3 uur en had ik iets op mijn hoofd. Maar nu ben ik wel bang geworden. De laatste zomer heb ik meer binnen doorgebracht.
Volgens mij moet je huidkanker zelf goed in de gaten houden.
Héél veel sterkte.
Creamytails
BerichtGeplaatst: 01-04-2011 14:04 Reageer met quote

Mijn hele lichaam zit onder de bcc. Ik loop al 13 jaar in het ziekenhuis rond met 'Het Basaalcelnaevus Syndroom'. En bcc hoort ook bij deze ziekte.

We zijn sinds kort weer begonnen (proefplekjes) met stikstof. Voor mijn gevoel werkt dat niet zo heel erg goed, aangezien ze nu al 2 keer over dezelfde plekjes zijn geweest.

Ik ben ook al een aantal keren bestraald. Ook dit heeft niet zoveel effect. Het wordt op dat moment wel minder, maar na een tijdje komen ze bij mij toch wel weer terug.

Ook heb ik al een chemo zalf gehad vanuit Amerika om het uit te proberen. Hier waren ze verder nog niet mee bezig in Nederland. Ook dit hielp niks. Bij mij niet in ieder geval.

Zodra ik geopereerd wordt aan bijvoorbeeld mijn kaak (keratocysten wat ik altijd in mijn kaak krijg, wat dus ook bij het basaalcelnaevus syndroom hoort) gaat de dermatoloog altijd een aantal plekjes wegbranden met een soort van electronisch lusje. Per operatie halen ze ongeveer zo'n 400 bcc plekjes weg. Terwijl dat dit later helemaal niet meer te zien is, aangezien ze steeds weer terug komen.

Al met al zit mijn hele lichaam onder de littekens en helaas blijven ze steeds terug komen. Sterker nog, het zijn er zoveel dat we ze nooit allemaal wel kunnen halen. Ook zijn er al iets van 30 plekjes weggesneden, omdat ze al te groot waren om ze weg te branden.

Gelukkig is het op dit moment wel redelijk stabiel. De kleine plekjes laten ze gewoon zitten. Mochten ze wat gaan groeien of iets dergelijks, dan worden ze wel direct weer weggehaald. En één keer in de zoveel maanden worden er weer een aantal plekjes weggehaald met stikstof.
lila
BerichtGeplaatst: 05-04-2011 19:51 Reageer met quote

Wat een nare ziekte zeg. Bestaat er dan geen middel
dat je definitief hier van verlost ben.
Bij mij snijden ze de bcc weg. Dit geneest wel mooi.
Waarom doen ze het met stikstof, het is toch geen wrat.
Ik zou zeker eens op internet kijken of er niet iets bestaat waardoor je ze niet zo makkelijk terug krijgt.
Creamytails
BerichtGeplaatst: 05-04-2011 19:57 Reageer met quote

Hallo Lila,

Wij hebben bijna al het mogelijke al wel gehad. Op het internet staan ook zowat alle dingen die ik al wel heb gehad. Het wegsnijden heeft bij mij niet zoveel nut, aangezien het er zo ontzettend veel zijn. Tenzij ze wat groter worden, dan snijden ze ze wel weg.

Wat betreft dat over het stikstof. De plekjes bevriezen en gaan dan dus ook weg. Alleen als ze wat dieper in de huid zitten, moeten die plekjes wat vaker behandeld worden met stikstof. Niet echt een snel werkende optie dus, maar op dit moment wel het beste.
Ilona2
BerichtGeplaatst: 04-09-2011 12:03 Reageer met quote

Hallo allemaal.

Ook bij mij is een tijdje geleden voor de eerste keer huidkanker vastgesteld (BCC). Inmiddels ben ik een half jaar en 4 vastgestelde BCC's verder en komende maand moet ik nog eens 6 plekjes laten wegsnijden om vermoedens van BCC's. Omdat ik pas 29 ben, willen ze evt verder onderzoek doen. Ik las hier het verhaal over het BCC-syndroom (syndroom van Gorlin). Mijn vraag is eigenlijk of er meer mensen zijn die op jongere leeftijd meerdere BCC's hebben gehad en hoe zij erachter kwamen of het om het syndroom ging of dat het "toeval" is.. Ik weet dat het in principe geen ernstige vorm van huidkanker is, maar omdat ik zo vaak naar het ziekenhuis moet de laatste tijd, word ik er heel onzeker van. Elke verandering van mijn huid bekijk ik met argusogen en omdat ik ook onder controle sta wegens mijn vele (!) moedervlekken, is ook dat een bron van onrust.. Zijn er meer mensen met (ongeveer) dezelfde ervaringen?
Alvast bedankt voor eventuele reacties!!
rinusvera
BerichtGeplaatst: 26-08-2012 12:31 Reageer met quote

Mijn dochter heeft BCC (basaalcelcarcinoom) op haar armen en benen. Wordt daarvoor lokaal ingespoten met cytostatica. Heeft ook koorts. Ken iemand dit beeld en/of behandeling ?
Avicenna82
BerichtGeplaatst: 11-11-2015 11:36 Reageer met quote

Hoe lang had je dat basaal in je gezicht? Ik heb al ongeveer 8 jaar n kleintje op mijn neuspunt. Wordt dinsdag weggesneden. Je kan best voor de moh's chirurgie kiezen ,zeker in je gelaat. Dan ben je zeker dat alles weg is en een minimaal litteken
Index > Kanker > basaalcelcarcinoom
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring