Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > wat kan het zijn???
Auteur Onderwerp: wat kan het zijn???
shina
BerichtGeplaatst: 19-08-2009 16:28 Reageer met quote

Hallo,

Ik zit met het volgende, ik heb nu al zo'n 4 jaar pijn in mijn arm. De dokter dacht eerst golfarm, behandeling voor gekregen (die niet hielp), toen dacht hij misschien tennisarm, ook hier behandeling voor gekregen (die niet hielp). Omdat niet werkte, ik heb 2 verschillende fysiotherapieen gehad, met warmte behandeling, stroom behandeling en halfgips. Maar zoals ik al zei hielp niets. De dokter dacht dat het misschien tennis en golf arm allebei was. Ik ben naar de othopeed gestuurd en die heeft foto's laten maken (met ingespoten vloeistof). hij kon hier vrij weinig op zien, op wat kleine afwijkingen na.
Hij heeft toen gezegd dat alle spieren in mijn arm ontstoken waren en hier niets aan te doen was. Het zou uit zichzelf wel weg gaan, en zo niet dan moest ik er maar mee leren leven. We zijn nu dus zo'n 4 jaar verder na die diagnose, en daarvoor heb ik 1,5 jaar al hiermee rond gelopen, en de pijn is nog steeds niet weg. Verder laat ik de laatste tijd vaak dingen uit mijn hand vallen, dit had ik hiervoor nooit. Merk dat alle kracht langzaam weg gaat uit mijn arm. Verder heb ik voordat ik dit kreeg een ontsteking in mijn knie gehad, die is weggetrokken, maar is nu weer terug. Verder heb ik ook een ontsteking in mijn onderrug gehad, ook die is grotendeels weg, hoewel ik wel last van mijn rug krijg als ik lang in dezelfde houding zit, zoals in de auto. Verder heb ik ook al een jaartje of 2 a 3 zware hoofdpijnklachten. Hiervoor heb ik verschillende medicijnen gehad, maar eigenlijk werkte helemaal niets. Ben toen naar de KNO arts gestuurd, die een verdikte poliep in mijn neus zag en deze heeft verwijderd, maar hoofdpijn bleef, dus moest ik langs de oogarts omdat het misschien aan mijn ogen lag. Ze hebben toen allerlei testen gedaan, en 1 oog was in orde, andere had wel weinig zicht (+0.5 en +1.5). Maar dat hefte elkaar op dus daar lag het niet aan. Verder waren er wel kleine afwijkingen maar dat had te maken met dat ik vroeger scheel ben geweest. Ben toen uiteindelijk naar de neuroloog gestuurd, maar die zei dat ik spanningshoofdpijn had en dat het door caffeine kwam en ik geen cola, koffie en energydrankjes meer mocht. Heb toen ook nog medicijnen gehad, amytriptiline, en nadat ze de dosis hadden verhoogd naar 40 mg, en ook nog 20 mg diazepam erbij gaven was het tijdelijk wel over. Maar ook die hoofdpijnen keren weer terug.
Verder heb ik vermoeide benen, slof soms echt erg, en soms is de vermoeidheid zo erg dat ik niet eens de trap op kom. Ik heb dus een heel lijstje met klachten, en dan vraag ik me af.... staan al die klachten met elkaar in verbinding, of moet ik ze als losstaand zien.
Nu is bij mijn nichtje vorig jaar ms geconstateerd, en nu blijkt ze waarschijnlijk Relapsing progressieve MS te hebben. Iets wat ze eigenlijk al eerder hadden kunnen ontdekken.
Mijn vriend vind ook dat ik naar de dokter moet gaan om een second opinion aan te vragen. Want wie weet heb ik ook wel iets waarvan voorheen een verkeerde diagnose is gesteld. En ik wil dat dus ook doen, kijken of ze me niet helemaal kunnen onderzoeken. Maar wat denken jullie hier van???
Greeneyes
BerichtGeplaatst: 19-08-2009 17:13 Reageer met quote

Ik kan weinig zeggen over je klachten, maar als ik jou was zou ik inderdaad naar je huisarts gaan en je hele verhaal vertellen en je dan laten doorverwijzen.
yolanda62
BerichtGeplaatst: 24-09-2009 12:44 Reageer met quote

HOI SCHINA, ook ik had veel van die klachten fysio en ook huisarts wisten het niet meer, toen ben ik bij toeval bij een fysiotherapeut terechtgekomen die triggerpoint therapie geeft
na de 1e behandeling voelde ik al verbetering en ga er dus mee door. triggerpoints zijn (kleine spierknoopjes) die oa voorkomen aan de voorzijde van de hals en ook op andere plekken. zoek het maar eens op
sterkte en hopelijk helpt het.(ik had bv vreselijke pijn aan arm, nek en rug) maar uiteindelijk komt het dus onder mijn sleutelbeen vandaan door een aantal kleine triggerknoopjes .
Index > Neurologie > wat kan het zijn???
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring