Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Urologie > neurostimulator
Auteur Onderwerp: neurostimulator
Twingo
BerichtGeplaatst: 15-08-2009 10:01 Reageer met quote

hoog waarschijnlijk krijg ik een neurostimulator voor mij blaasprobleem en tegelijke tijd ook om pijn in mijn benen die ik steeds heb te verhelpen. maar voornamelijk voor mij blaasprobleem.
zou graag in contact komen met mensen met een neurostimulator om ervaringen te horen.
immie
BerichtGeplaatst: 17-08-2009 20:15 Reageer met quote

hoi Twingo,

Ik heb sinds november 2008 een neurostimulator, ook voor blaasproblemen.
Ik had een volledige retentieblaas. En nu kan ik weer gewoon plassen!! Ik ben er dus heel erg blij mee. Niet dat er geen problemen zijn, maar ik zou het voor geen goud meer willen missen!
Bij mij zit hij nu in mijn bil, maar hij gaat binnenkort naar mijn buik.
Ik vind het leuk van anderen te horen hoe zij het hele proces ervaren. En mocht je lotgenotencontact willen of gewoon wat vragen: just ask, er zijn geen domme vragen. Ik zal het naar beste weten beantwoorden.
Voor meer info kan je ook kijken op de site van de PVVN, de belangenvereniging van mensen met een stimulator.

Hoe ver ben je in het proces, heb je de testfase al gehad?
In ieder geval heb je, denk ik, een spannende tijd. Veel succes!!

Immie
Twingo
BerichtGeplaatst: 18-08-2009 9:41 Reageer met quote

mijn blaas blijkt ook niks te doen ik heb steeds grote retentie hoeveelheden.
ik moet het traject nog in. de uroloog wou er eerst mee wachten maar heb nog zoveel problemen dus 7 september gaan we er over praten.

ik vind het inderdaad spannend maar ik wil het ook wel graag want mijn leven wordt zo beheerst door de blaasproblemen en heb de ene blaas/nierontsteking naar de ander.maar weet wel dat er een lange wachtlijst is voor de neurostimulator. dus dat is wel heel vervelend.

weet jij als ze meerdere elektrodraden op de neurostimulator aangesloten kan worden?
wat voor problemen heb je gehad met de neurostimulator?
onder vind je ook nadelen van de neurostimulator dat je dingen niet kan doen bijvoorbeeld?
toen je in de testfase zat merkte je al gauw dat het een positieve effect had?
had je veel last van de ingreep?

zo als je ziet heb ik wel wat vragen. ik weet dus nog niet zeker dat ik hem krijg maar als het wel gaat gebeuren zou ik wel graag lotgenoten contact hebben. in ieder geval bedankt voor je antwoord.

groetjes
immie
BerichtGeplaatst: 18-08-2009 10:15 Reageer met quote

Ze plaatsen inderdaad 4 electroden in je lichaam. Mocht de neuro het nu op de beste electrode nu niet goed doen, dan kunnen ze met een soort afstandsbediening hem op de naastgelegen electrode zetten. Dit is bij mij ook gebeurd, toen ik trekkingen in mijn grote teen kreeg. Nu doet hij het weer goed.
Ik kan nu alles weer doen. Geen beperkingen. Ik heb zelfs niet een keer een blaasontsteking gehad nadat hij definitief was geimplanteerd.
In de testfase merkte ik dat ik binnen 1.5 dag kon plassen. Bij mij duurde de testfase wel 3 weken, omdat niet helemaal duidelijk was of mijn lichaam dat ding wel zou accepteren.
Het grote probleem bij mij is dat de stimulator iets te ver naar onder in mijn bil is gezet, (omdat ik een tattoo op de goede plek heb en dat zou complicaties en een lelijk aanzicht kunen geven). Daarom voel ik de neuro nu telkens zitten als ik ga zitten of staan, net een blauwe plek. Dus wordt hij naar mijn buik verzet.

na de ingreep ben je wel even uit de roulatie. Ik was vooral na de testoperatie helemaal beurs en alles deed zeer. Maar dat trekt wel weg, en als je merkt dat je kan plassen, doet dat er helemaal niet meer toe.
Ik ging beide keren volledig onder narcose.

De nadelen van een neurostimulator: Je kan nooit geen contactsporten meer doen.
Je mag nooit meer door de MRI scan.
Blijf uit de buurt van sterke magneten.
En als je ooit voor iets anders nog wordt geopereerd is het letterlijk van levensbelang dat je zegt tegen iedereen die het wil horen dat de "diathermie biopolair" moet. Dat is een speciale manier van aderen dichtbranden. Anders krijg je stroom in je lichaam.

Wist je trouwens dat je ook een eigen afstandsbediening meekrijgt, waarmee je de stimulator harder, zachter en aan en uit kunt zetten?

Ik hoop dat dit voldoende antwoorden zijn.
Heb je nog meer vragen, misschien als je verder in het proces bent; stel ze gewoon.
Twingo
BerichtGeplaatst: 20-08-2009 12:49 Reageer met quote

heb nog 1 vraagje op dit moment.
wat was de oorzaak van jou blaasprobleem?
immie
BerichtGeplaatst: 21-08-2009 22:56 Reageer met quote

De oorzaak van mijn probleem ligt bij een andere operatie.
Ik moest onder het mes voor een galblaasverwijdering. Dat ging allemaal goed, alleen kon ik na de operatie niet plassen door de narcose. Ze hebben me 2 keer veel te laat gecatheteriseerd, zodat mijn blaas zo is opgerekt dat hij niet meer in de normale vorm is terug gekomen. En de zenuwen zijn nooit meer gaan werken.
Daardoor voelde ik ook geen aandrang. Bij de zelfcatheterisatie moest ik echt op de klok werken; om de 4 uur ging mijn wekkertje en dan, hup, naar de wc om mezelf te "helpen".

Geen alledaagse oorzaak, en ik heb dan ook het ziekenhuis aansprakelijk gesteld. Dit juridische gevecht duurt tot op de dag van vandaag voort.

Hoe kwam het bij jou zover?
Twingo
BerichtGeplaatst: 22-08-2009 9:15 Reageer met quote

had al vanaf dat ik nog heel jong was regelmatig blaasontstekingen en zei toen wel eens van heb het idee dat ik mij blaas niet leeg geplast is.maar toen niks mee gedaan in de loop den jaren werdt het wel steeds erger maar heb ook andere ziektes en daar was ik steeds mee bezig dus steeds het blaasprobleem uitgesteld. maar het werdt zo grootprobleem mijn nieren gingen ook zeer doen ik kon het niet meer uitstellen. met een udo onderzoek bleek dat mij blaas niet meer werkt. wat de preciese oorzaak daarvan nou is is niet bekend.
Twingo
BerichtGeplaatst: 22-08-2009 9:16 Reageer met quote

wel is het zeker door steeds de retenties is mijn blaas ook erg uitgerekt.
eenertjuh
BerichtGeplaatst: 23-08-2009 16:37 Reageer met quote

hoi hoi

ook ik heb een neurostimulator sindts mei nu.
bij mij zijn e nog steedts beig om de juiste instellingen te vinden (bij somige worden die meteen gevonden bij andere duurt het maanden tot een jaar.)
ik was gedeeltelijk incontinent van urine er is wel verbetering maar het is nog niet optimaal.
als ik in bepaalde houdingen zit heb ik wel nog eens last van het apperaatje in mijn bil dit begint dan een beetje te zeuren maar verder kan ik eigenlijk alles doen.
er is ook een mail-group van op yahoo ik kan voor je het adres opzoeken stuur me dan eventjes een privee berichtje.
heb je nog meer vragen stel ze gerust
Twingo
BerichtGeplaatst: 23-08-2009 19:43 Reageer met quote

hoor inderdaad van een paar mensen dat ze last hebben met zitten dat ze hem dan voelen, volgens info. zetten ze hem ook wel eens in de buik misschien is dat beter.
immie en eenertjuh
hoe lang liepen jullie met jullie klachten bij een uroloog voor er werdt besloten om een neurostimulator te plaatsen? welke ziekenhuis ben je onder behandeling en heeft de neurostimulator geplaats?

eenertjuh was je lang uit de running na de ingreep?
immie
BerichtGeplaatst: 23-08-2009 20:03 Reageer met quote

Ik kreeg mijn blaasklachten in november 2007. In september 2008 kreeg ik mijn testfase en in november 2008 kreeg ik de definitieve.
Ik werd eerst behandeld in het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch. Maar na aandringen van een bekkenbodemfysiotherapeut werd ik doorverwezen naar dokter Kil in het Elisabeth ziekenhuis in Tilburg. Daar ben ik nu nog steeds onder behandeling.
Ook ik laat mijn neuro naar mijn buik verplaatsen, omdat ik ook een zeurderig gevoel heb bij het zitten.
Twingo
BerichtGeplaatst: 07-09-2009 11:31 Reageer met quote

nou vanmorgen bij de uroloog geweest.
ben op de wachtlijst gezet voor een proefstimulatie duurd ongeveer 4 maanden.
hoop dat dat beter werkt bij mij en dat er een stukje last weg gaat.
maar even weer afwachten.
het gebeurd bij mij alleen niet poliklinisch omdat ik al veel problemen heb ik krijg een korte ziekenhuisopname zodat ze mij in de gaten kunnen houden en ik krijg na de ingreep een paar dagen antibiotica via het infuus.
Twingo
BerichtGeplaatst: 16-09-2009 14:54 Reageer met quote

inmiddels is gebleken dat mijn blaas en andere problemen komen doordat ik een afwijking heb in het autonome zenuwstels en dat daardoor mijn zenuwen niet werken of niet werken zoals ze moeten werken.
de ziekte kunnen ze niet verhelpen en zal ik altijd bij mij dragen ze kunnen alleen de symptomen behandelen.
hoop toch zo dat de stimulator bij mij gaat werken. hoop dat ik snel een oproep krijg voor een teststimulatie.
eenertjuh
BerichtGeplaatst: 16-09-2009 20:32 Reageer met quote

sorrie voor de late reactie.

ik heb al mijn hele leven (ben nu 21 en heb stim vanaf mei) last van matige tot ernstige incontinentie van urine.
ben sindts een jaar of 6 onder behandeling van een uroloog (intussen tijd wel een zwangerschap gehad en ze konden toen geen testen doen) ben in januarie dit jaar doorgestuurt naar eindhoven en ben daar dus geholpen voor de stimulator.
helaas is de operatie niet goed gegaan en zitten de draden niet op de goede plaats en moet ik vrijdag weer geopereert worden komt zelden voor heb net de pecht.

ben benieuwd hoe de test gaaten hoop dat je er veel profijt van hebt!

groetjes,
Renée
levana
BerichtGeplaatst: 19-03-2015 18:57 Reageer met quote

Ik heb mijn neurostimulator sinds 1997net als immieen geval van niet kunnen plassen na een operatieen met gevolg een overrekte blaas1,9liter heb eerst de dienstdoende verpleegkundige moeten drijgen met haar verantwoordelijkheid als Big geristreerde en dus zelf verantwoordelijk voor haar fouten ze is na een klacht ingediend te hebben bij het ziekenhuis wel ontslagen en staat op de zwarte lijst van de organisatie waar het ziekenhuis onder valt de grootste in de regio dus hier kan ze nooit meer als verpleegkundige aan de slag geeft wel iets van voldoening maar mijn blaas is en blijft naar de kloten .Helaas is er een lead van mijn neuro
stimulator los en werkt deze niet meer ben nu al een jaar bezig om dit te laten
corrigeren maar helaas is de communicatie innMaastricht erg traag en super slecht jammer genoeg zit ik nu met een apparaat in mijn bil wat heel herkenbaar merkmik pijnlijk is en niet meer werkt en ik weer iedere dag minstens 4 keer moet catheteriseren niet fijn zeker op smerige openbare toiletten en altijd er aan denken een of meerdere catheters mee te nemen ik gebruik nu deBraun mini actreen catheter bevaltststukken betrr dan de Conveen speedicath veel soepeler in gebruik
succes voor iedereen die nog in de testfase voor het plaatsen van de neurostimulator zit en fijn te weten dat ik niet de enige ben die aan zelfcatheterisatie moet doen wegens ee retentieblaas
Index > Urologie > neurostimulator
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring