Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > ruik geuren die er niet zijn
Auteur Onderwerp: ruik geuren die er niet zijn
paull
BerichtGeplaatst: 21-07-2009 14:36 Reageer met quote

Ik ruik sinds een jaar geuren die er niet zijn. Ik ruik altijd wel iets, wat kan varieeen van benzinelucht tot een poepachtige lucht maar ook veel chemische luchtjes. Een zelfde geur ruik gedurende dagen of weken en veranderd dan weer. Het wordt niet geactiveerd door aanwezige stoffen die werkelijk die geur hebben. Ik ruik daarbij wel de geuren die ik zou moeten ruiken, die vermengd zich dan.
Ben bij de huisarts geweest, ze zegt dat het een verstoring is, net zoals oorzuisen waar niets aan gedaan kan worden en wat waarschijnlijk niet meer weg gaat.
Ik gebruik medicijnen tegen hoge bloeddruk, plaspil en ACE remmer.
Mijn smaak is normaal en niet veranderd
Ik wordt er zolangzamerhand gek van en vraag mij af of er meer mensen zijn die dit hebben en natuurlijk of er iemand een oplossing of idee heeft om er van af te komen.
gr Paul
liesbdcl
BerichtGeplaatst: 05-10-2009 20:23 Reageer met quote

Hallo,

ik heb een gelijkaardig probleem en ben ook op zoek naar 'lotgenoten'.. Ik heb sinds 3 jaar last van episoden van een vreselijk slechte geur met bijgevolg een heel slechte smaak waar ik echt slecht van loop gaande tot misselijk. Na enorm veel onderzoeken, wegname van amandelen en veel medicatie door neus-keel-oor arts, maag-darmarts en neuroloog, denkt de neuroloog dat ik lijd aan een bepaalde vorm van epilepsie, alhoewel mijn EEG normaal is.
Bij gebruik van anti-epileptica is het met perioden veel beter geweest, maar ik kan deze medicatie niet verdragen waardoor ik met het probleem blijf zitten.
De onzekerheid over de oorzaak is er toch nog steeds en de perioden gedurende dewelke het optreedt zijn vreselijk..
Bij mij duurt het wel geen volledige dagen, na langdurig liggen gaat het over, maar kan het na een paar uur weer de kop opsteken. Soms is het dagen aaneen dat het elke dag terugkomt, soms zit er een langere periode tussen.
Nooit gedacht dat een reuk- en smaakstoornis zo ingrijpend in je leven kon zijn. En in mijn omgeving is er maar 1 persoon die beseft hoe lastig dit is, de rest denkt dat ik overdrijf en dat het niet veel voorstelt..
Aangezien je chemische geuren ruikt zou ik denken dat je eens naar de neuroloog zou moeten gaan.
Groetjes,
Lies
engracia
BerichtGeplaatst: 11-08-2010 0:33 Reageer met quote

hoi, ook ik heb af en toe dat ik een diesellucht ruik terwijl ik gewoon in de kamer zit of in de buitenlucht vertoef . gewoon niet in een omgeving waar die reuk heerst. heel vreemd. dit duurt een dag tot 2 dagen en dan is het verdwenen jan
Ghap
BerichtGeplaatst: 14-01-2019 12:28 Reageer met quote

Het is al een hele oude topic maar toch wil ik even reageren.
Ik ruik regelmatig een brandlucht. Dit kan op verschillende plekken zijn maar als ik het dan aangeef, ruikt niemand anders het. Zelfde soms met een sterke poeplucht. Of een sigarettenlucht ( alsof iemand naast mij aan het roken is.) Ik heb ook regelmatig dat ik denk te ruiken dat mijn moeder of man heeft gerookt. Maar als er iemand is die anti-roken is zijn het deze 2 personen wel.
Bij mij zijn de klachten begonnen denk ik sinds ik door chemotherapie in de vervroegde overgang kwam. Het zal dus iets hormonaals zijn maar o zo vervelend.
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > ruik geuren die er niet zijn
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring