Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > Knobbel in nek
Auteur Onderwerp: Knobbel in nek
jaapiester
BerichtGeplaatst: 21-07-2009 12:40 Reageer met quote

Hallo

Ik ben een jongen van 20 en heb een dikke maand geleden een paar ingrijpende dingen meegemaakt. Ik heb een auto ongeluk gehad en een vriend van me is opgenomen in het ziekenhuis met kanker... hij is er slecht aan toe:(.

Ik heb nu al een maand last van een knobbel in mijn nek onder mijn oor net naast mijn kaak. Het knobbeltje is erg hard en wordt soms groter als ik er aan ga zitten. heel soms kan ik hem ook nauwelijks voelen omdat ie dan erg klein is. Maar meestal is hij ongeveer 1 tot 1,5 cm groot.


Nou maak ik me nogal snel zorgen. Zo ook dit keer. Sinds deze gebeurtenissen ben ik niet meer de oude, vaak licht in me hoofd/draaierig, hoofdpijn, slapjes voelen.

Ik ben al een paar keer naar de huisarts geweest met deze klachten. De huisarts vertelde me dat ik erg gestrest was en dat ik rustig aan moest doen dan zou alles weer goed komen.

Ik heb toen ook een week last gehad van heel erg veel zweten snachts. werd soms wakker en dan was mijn bed helemaal nat.
Dit is nu sinds 3 weken niet meer gebeurd.

Maar ik voel me nog altijd niet de oude. Als ik weer aan mijn nek voel kan ik het niet uit mijn hoofd zetten en denk ik gelijk dat ik wel eens kanker kan hebben:(. Het is zo vervelend.

Heeft iemand van jullie dit ook wel eens gehad of kan iemand me vertellen wat er nou precies aan de hand is met mij?

Veel dank alvast!
vlinderr
BerichtGeplaatst: 22-07-2009 22:46 Reageer met quote

Hoi
Wat een narigheden allemaal de laatste tijd.... sterkte daarmee!
Het is altijd moeilijk in een stressvolle periode, zeker als je dan dingen in je lichaam voelt die je zorgen baren.

Ik heb al jaren last van een bult in mijn nek. Het heeft te maken met opgezette klieren. Mijn huisarts zegt dat ik me daar geen zorgen over hoef te maken. Het kan weg gaan of het kan blijven zitten... het is in elk geval niet kwaadaardig. Ik voel hem ook altijd zitten maar heb het maar van me afgezet... geen zorgen meer om maken.

Je leeft nu in een moeilijke periode, wat dat betreft heeft je huisarts wel gelijk: eerst maar eens goed tot rust komen en proberen alles te verwerken. Je zorgen maken om je nek helpt hierbij niet. Klachten als duizelig, zweten, slapjes voelen en licht in het hoofd horen echt bij stress... heb er zelf ook erg vaak last van. Ben je ook met dit bultje naar de dokter geweest? En wat zei hij ervan?

Probeer de zorgen een beetje van je af te zetten betreffende je nek. Als je echt zekerheid wilt moet je dit aan de huisarts vragen, hij kan waarschijnlijk uitsluitsel geven of je doorsturen.

sterkte met alles.

gr vlinderr
jaapiester
BerichtGeplaatst: 25-07-2009 20:31 Reageer met quote

hey vlinder
Ik ben naar de dokter geweest met mijn opgezette klier. En die vertelde mij dat het inderdaad om een lymfekliertje ging en dat het heel normaal is dat die groter worden zoals die nu is.

Het is trouwens de laatste dagen steeds vaker zo dat hij erg klein is en soms zelfs zo klein dat ik hem niet kan voelen. Maar als ik er dan aan ga zitten dan wordt ie wel groter.

Als het iets zoals kanker zou zijn dan kan hij echt niet kleiner worden dusja Daarmee kan ik eigenlijk een ernstige ziekte wel uitstellen toch?
Eigenlijk moet ik die gedachte nu gewoon uit mijn hoofd zetten.

in iedergeval bedankt voor je reacties!
vlinderr
BerichtGeplaatst: 27-07-2009 22:03 Reageer met quote

Hoi jaapiester
Je hebt gelijk, een lympeklier die nu kleiner aan het worden is, is niets waar je je zorgen om hoef te maken. Het is moeilijk om die gedachten van je af te zetten, maar toch maar proberen.
beetje optimistisch proberen te blijven en het koppie omhoog.

sterkte!
Di
BerichtGeplaatst: 21-11-2009 19:36 Reageer met quote

Hoi

ik heb precies hetzelfde veel ernstige dingen meegemaakt in korte tijd ook ik ontdekte een knobbel in mijn nek.. Meerdere malen bij de dokter geweest echo gemaakt en niet raars ontdekt .. Ook mijn dokter zei mij dat het tress was en dat ik het rustig aan moest doen.. Ben ook 20jaar en mijn bult zit rechtsnaast mijn kaak onder mijn oor en is af en toe groot en af en toe klein. Soms veel pijn andere keer weer minder. De dokter vertelde mij dat het een samentrekkende spier was.
Probeer me niet druk er over te maken hopelijk jij ook niet
ik weet dat het juli was dat deze blog gemaakt is maar ik ging Google en kw dit forum tegen
Gr. .di
jaapiester
BerichtGeplaatst: 21-11-2009 19:59 Reageer met quote

he Di (en anderen)

Laat ik eens reageren. zoals vaak wordt gezegd als het goed gaat met mensen wordt dat nooit verteld op forums!

Ik ben me langzamerhand steeds beter gaan voelen. Het zweten snachts kwam nog wel vaak voor maar is sinds 1,5 tot 2 maanden weg. Mijn duizeligheid werd steeds minder en ik begon elke dag weer meer energie te krijgen.
Dit is allemaal heel langzaam op gang gekomen en sinds oktober voel ik me weer steeds meer zoals van ouds. Ik heb nog steeds wel eens last van duizeligheid maar lang niet elke dag meer.
En het belangrijkste die vriend van me is weer op krachten en zoals het er nu uitziet kankervrij Very Happy !!
dijkman21
BerichtGeplaatst: 05-06-2012 10:07 Reageer met quote

Ik heb zelf ook zo'n soort bult onder mijn oor, nou vertelde mijn arts ook dat het door evt. stres zou komen en niks ernstigs was..Enigste vraag waar ik mee zit is wat ik kan doen tegen de pijn....want deze is eigenlijk dagelijks aanwezig...met vlagen..Is die pijn normaal?
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > Knobbel in nek
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring