Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > Sinus pilonidalis
Auteur Onderwerp: Sinus pilonidalis
weethetnietmeer
BerichtGeplaatst: 18-10-2011 14:39 Reageer met quote

weethetnietmeer schreef:
Hallo Flyte,
Ze zou morgen geopereerd moeten worden, zou weer een schoonmaak operatie worden, maar helaas het gaat niet door, ze voelt zich al een paar weken niet lekker, bloed geprikt en dit was niet goed, er is iets mis met haar schildklier en moet zich morgen al in het ZH melden, er zit 2 dagen tussen, prikken en uitslag kwam op de zelfde dag (vrijdag jl.)Nu wordt dit weer een spannende tijd.we hopen dat alles mee valt, maar dit gaat wel heel erg snel allemaal. we houden jullie op de hoogte.
groeten van ons


Ze heeft een veel te snel werkende schildklier,dit is acuut ontstaan, HOE, dat is een raadsel, ze gaat nu ingesteld worden met medicijnen, dit kan wel een tijdje duren, regelmatig bloedprikken en als alles meezit dan mag ze over een paar weken geopereerd worden. Volgens de internist heeft het niets te maken met haar ontstoken wond, maar de auto immuun van haar schildklier kan wel ontstaan zijn door een bacterie of een virus.
tot zover
KutFistel
BerichtGeplaatst: 20-10-2011 19:04 Reageer met quote

Hoi Mensen,

Ikzelf zit nu ook al meer dan een jaar met een sinus pilonidalis in mijn bilnaad. Ik ben tweemaal geopereerd. De eerste keer is het dichtgehecht en begon het na een tijdje te ontsteken.

Toen ben ik na ongeveer 2 maanden opnieuw geopereerd. Dit keer lieten ze de wond open. De wond ging zelfs met erg intensieve zorg maar langzaam dicht. Twee keer per dag kwam de thuiszorg bij mij langs om de wond te spoelen met een katheter, en om het te verbinden. Na een tijdje schreef mijn arts het gebruik van Aqua-cel voor (http://www.huidziekten.nl/woundcare/keuzetabel/wondzorg/aquacel.htm ). Deze speciale gaasjes werkten verassend goed. Mijn wond ging veel sneller dicht dan voorheen.

Na een tijdje echter stopte de vooruitgang, en werkte de Aquacel niet meer. Toen schreef mijn arts het gebruik van suiker voor. Ja, je las het goed, suiker! Gewone suiker wat je ook in de koffie doet. Dit moest in de wond worden gestrooid.
Ook dit werkte verassend goed, en mijn wond werd opnieuw kleiner. Maar net als voorheen bleef mijn wond na een periode van vooruitgang, hangen tot een constante.

Dit keer werd mij verteld dat ik vanaf nu gewoon goed moest blijven spoelen, en dat ik vooral geduld moest hebben (we zijn onderhand al zo'n 10 maanden verder). √?√©n keer per week komt de thuiszorg langs om de wond te inspecteren en om de omgeving van de wond te scheren.

Ik bleef geduldig, en ja hoor, mijn wond was na ongeveer 12 maanden nu helemaal dicht. Ik was natuurlijk ontzettend blij.
Maar ach, een maand later onstonden er weer opnieuw gaatjes in mijn huid. De gaatjes lekten vocht, en ze werden groter.

Ik ben toen opnieuw na mijn chirurg gegaan. Er bleek nog steeds een holte onder mijn huid te zitten, die was gaan onsteken. Hij gaf mij nu de keuze tussen twee opties:

1. Opnieuw gaan snijden.
2. De wond behandelen met honing.

Ik heb gekozen voor de tweede optie. Hij vond een operatie nog niet nodig. En aangezien ik het ontzettend druk heb met mijn studie vond ik dat fijn om te horen.

Ik heb wat onderzoek gedaan naar wondgenezing met behulp van honing, en kreeg veel optimistische zoekgesultaten. Ook verscheidene zusters van de thuiszorg hadden in hun loopbaan honing gebruikt, en ook zij vonden het een goed middel.

Daarnaast heeft mijn chirurg mij nog wat artikelen meegegeven over operatie-methoden op het gebied van sinus pilonidalis.

De twee hoofdmethoden zijn een Limberg-flap of een Karydakis-flap (oftewel de Z-flap die hier eerder werd benoemd).

In een onderzoek na de resultaten van beidde methoden kwam de volgend conclusie naar boven:

The Karydakis flap procedure should be chosen instead of the Limberg flap for treating uncomplicated SPD because of its lower postoperative complication rate, lower pain scores, shorter operation time and length of hospital stay, and good cosmetic satisfaction. However, no differences existed between the 2 surgical procedures in terms of recurrence prevention.

De resultaten van het onderzoek kunt u hier bekijken: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21788003


Ik ben nu net begonnen met de honing behandeling. Ik ga eerst kijken of dit werkt. Als ik na een maand nog geen verbetering zie kies ik waarschijnlijk opnieuw voor een operatie (de Karydakis flap).


Veel sterkte allemaal!
rowanmuis
BerichtGeplaatst: 22-11-2011 7:19 Reageer met quote

Hoe gaat het nu met uw dochter ikweethetnietmeer? Is ze inmiddels alweer geopereerd en functioneerd de schildklier weer normaal?

Ikzelf ben nu ook weer een aardige poos weer verder. En moet toch tot de conclussie komen dat mijn operatie weer niet geholpen heeft. De chirurg in het ziekenhuis wil dit nog niet beamen. En zegt dat ik eerst maar een half jaar moet wachten voor ik terug kom voor controle. De z plastiek is goed dicht en het litteken is ook stukken minder geworden inmiddels. Maar tsja toch weer lekkerij bij het stuitje en bij de anus. Hetzelfde gevoel dat ik al zo vaak heb gehad, en wat altijd weer tot een operatie leidde. Ik moet nu maar rustig een half jaar afwachten. Maar weet nu haast alweer zeker dat er een volgende operatie weer zal aankomen. Houd deze ellende nou nooit een keer op.
weethetnietmeer
BerichtGeplaatst: 28-11-2011 15:13 Reageer met quote

Hallo Rowanmuis.
Vandaag naar de chirurg geweest, ze willen toch een Limbergh operatie bij haar doen, ze wil dit absoluut niet, maar ik weet niet of ze nog een keus heeft. Werk kan ze niet vinden, want ze zeggen ke bent waarschijnlijk te veel afwezig, school wil haar nog niet hebben om dezelfde reden. de schildklier klachten zijn nog steeds niet over, het wordt wel iets beter, maar de medicijnen kan wel een half jaar duren voordat ze daar goed op ingesteld is.
Vanuit het AMC willen ze nu eerst alle gegevens van haar uit het vorige ziekenhuis, dacht dat ze dit allang hadden, maar dus niet.
In het nieuwe jaar moet er een beslissing genomen worden. we hebben nog even de tijd om er over na te denken. Dit (school) jaar is een verloren jaar en zo voelt het ook.
Groet van ons
kopostapa
BerichtGeplaatst: 28-11-2011 17:51 Reageer met quote

amai, wat een complicaties er allemaal kunnen optreden!! Ik ben zelf eind september geopereerd en alles is goed verlopen.
Het enige waar ik last van heb is een vrij stinkende wonde. het is allemaal perfect dichtgegroeid en ziet er gezond uit. er is een beetje wit beslag op de zijkanten en het wondvocht is hetgeen erg stinkt. Nadat ik douche is de geur weg, maar een halve dag later ruik ik het weer.
Volgens de chirurg en mijn huisdokter is alles in orde, maar ik twijfel daaraan.
is het zo dat elke wonde stinkt? wat zijn jullie ervaringen hierin? het is echt enkel de geur, geen pijn, geen verkleuring, geen koorts, niks.
weethetnietmeer
BerichtGeplaatst: 29-11-2011 14:18 Reageer met quote

Zou zeggen houd het goed in de gaten, en bij pijn, koorts, oid. gelijk aan de bel trekken bij de chirurg of huisarts.
Suc6 en hoop dat jij iemand bent waar het na 1x goed geholpen heeft.
Iloontje22
BerichtGeplaatst: 29-11-2011 22:15 Reageer met quote

Nou, ik ben Ilona en ben 22 jaar. Ik kwam er ong 2weken geleden achter dat ik een fistel heb. Na t douche kreeg ik in 1x steken bovenaan mijn bilnaad. Meteen aan mijn vriend gevraagd of ie eens ou kijken en zag dus dat ik gewoon een gat in me lichaam had. Ik wou natuurlijk zien hoe het uitzag en had ie er een foto van gemaakt :O ik schrok me rot natuurlijk. Meteen de dag erna naar de dokter gegaan en gaf me meteen een verwijskaart na het ziekehuis. Afspraak bij de chirurgie gehad en die zeiden mij dat ik mss pas volgend jaar geholpen kom worden. Aan 1 kant vond ik het fijn ivm de kerstdagen dalijk en aan de andere kant dacht ik dalijk word ie groter. Nou ik werd nu 2 dagen geleden gebeld dat ik al de dag erna naar de Anesthesist kon. Daar werd dan verteld wat er gaat gebeuren e.d. Ik word nu donderdag de 1ste al geopereerd. Ik kon kiezen voor een ruggeprik of gehele narcose en heb gekozen voor gehele narcose. Zowiezo omdat ik bang ben voor naalden. Mja, ik krijg dan een infuus en das ook een naald maar dan nog. Ik ben egt heel zenuwachtig en ben egt benieuwd hoe en wat. Of ik lang pijn hou. De Anesthesist had het ook over hechtingen dus hoop ook eigelijk dat t idd gehecjt word en dat t niet zo'n grote open wond word. Zodra ik geopereerd ben dan laat ik jullie wel weer wat weten. En voor iedereen die ook geopereerd moet worden, heel veel succes.....
kopostapa
BerichtGeplaatst: 29-11-2011 23:38 Reageer met quote

nuja, echt vlekkeloos was t nu ook weer niet Smile.
het was na de operatie meteen dichtgenaaid, maar er was wat bloed in blijven steken dat was gaan ontsteken. volgens mij is het beter om met die open wonde te zitten en die stilaan te laten dichtgroeien. als je meteen dichtnaait, kan je ook niet controleren of de binnenste lagen ook deftig dicht zijn gegroeid.
achja, het is ergens ook leuk te weten dat er lotgenoten zijn voor dergelijke aandoeningen. ik heb nog nooit iets op een forum besproken, maar ben nu wel blij dat ik dit hier gevonden heb.
ik hoop ook dat de rest hier er voorgoed vanaf is, want ik denk niet dat er iemand een tweede dergelijke operatie wil.
stephan27
BerichtGeplaatst: 30-11-2011 1:59 Reageer met quote

hallo, Ik ben Stephan 27 jaar. Ik ben net een week geleden geopereerd aan een Sinus pilonidalis ik kwam er achter in Mei dit jaar, ik kreeg vreselijke jeuk en soms ook vochtig ik dacht ik heb zweet billen (aangezien ik behaard ben op me billen) dus ik dacht ach het is helemaal niks tot het echt vervelend werd op een dag stond ik onder de douche en kreeg weer z'n jeuk ik heb toen mijn man geroepen en hem laten kijken.(ik vroeg zit er een puistje ofzo?) nou nee zegt ie er zit een gat net boven je bilnaad!! WATTT was mijn reactie en heb hem gelijk een foto laten maken maar zag een klein gaatje zitten, dus ik dacht niks aan het handje. tot mijn nichtje (die op de Chirurgie afdeling werkt) met het dringende verzoek om naar mijn huisarts te gaan want het kon wel eens een Sinus pilonidalis zijn. ik zeg een wat?? een onderhuids gangenstelsel die veroorzaakt wordt door een ingegroeide haar. dus zo eigenwijs als ik was en honderde keeren door mijn moeder man en nichje gevraagt of ik wilde gaan ben ik gegaan en ja hoor een Sinus pilonidalis kort na mijn doctors bezoek trok mijn man met een pinzet een heel haarnestje eruit en deze mee genomen naar de Chirurg.
zij vertelde mij dat het noodzakelijk was om het weg te halen en kon inderdaat kiezen uit ruggeprik of algehele narcose ik heb voor het laatste gekozen omdat ik niet echt fan van prikken ben. nu een week later zitten de hechtingen er nog in en is het (waarschijnlijk) aan het ontsteken omdat ik geen informatie van het ziekenhuis heb gehad hoe ik het moest bijhouden zelf maar 3x per dag uitspoelen onder de douche maar helaas morgen naar me huisarts om hem te laten kijken.. na me bezoek meld ik wat er aan de hand is precies

groet
weethetnietmeer
BerichtGeplaatst: 30-11-2011 7:11 Reageer met quote

rowanmuis schreef:
Hoe gaat het nu met uw dochter ikweethetnietmeer? Is ze inmiddels alweer geopereerd en functioneerd de schildklier weer normaal?

Ikzelf ben nu ook weer een aardige poos weer verder. En moet toch tot de conclussie komen dat mijn operatie weer niet geholpen heeft. De chirurg in het ziekenhuis wil dit nog niet beamen. En zegt dat ik eerst maar een half jaar moet wachten voor ik terug kom voor controle. De z plastiek is goed dicht en het litteken is ook stukken minder geworden inmiddels. Maar tsja toch weer lekkerij bij het stuitje en bij de anus. Hetzelfde gevoel dat ik al zo vaak heb gehad, en wat altijd weer tot een operatie leidde. Ik moet nu maar rustig een half jaar afwachten. Maar weet nu haast alweer zeker dat er een volgende operatie weer zal aankomen. Houd deze ellende nou nooit een keer op.


Hallo Rowanmuis,
Als je achteraf zou weten wat de Z plastiek inhoud zou je het dan nu weer laten doen?
Groet
Iloontje22
BerichtGeplaatst: 02-12-2011 22:03 Reageer met quote

Hey mensen,
Hier weer even een kleine up-date. Ik ben dus gister geopereerd aan mijn fistel. Ik was om 10 uur in het ziekehuis, en werd tegen 2 uur naar de operatiekamer gebracht. Om kwart voor 3 werd ik langzaam weer wakker op de uitslaapkamer. Ik was er meteen goed bij zei de arts. Ik mocht na omgeveer een uurtje weer terug naar de andere afdeling waar iki voor me operatie lag. Meteen werd mijn vriend gebeld dat ik om 5 uur naar huis mocht. Ze vroegen mij als ik pijn had maar ik voelde egt helemaal niks. Ik moest van de verpleegster nog even naar de wc gaan en dacht dus eerst dat ik bloed aan het plassen was, maar het gaasje was tussen mijn billen uit gevallen en liep t bloed er zo dus zeg ma beetje uit. Meteen trg in bed gan liggen en heeft de verpleegster er meteen een nieuw gaasje tussen gedaan en pleister op geplakt. Ze hebben het gaatje een stukje gehecht en een stuk opengelaten, voor als er nog wat rotzooi in zou zitten dat het er nog makkelijk uit kan komen. Ben tegen half 6 naar huis gegaan. Toen heb ik mezelf met een washandje een beetje moeten wassen want mocht vandaag pas weer gaan douche. Mijn vriend verzorgd de wond nu telkens 2x p.d. Heb er tot nu toe geen pijn aan en hoop dat t ook zo blijft en dat ik weer snel kan gaan werken Very Happy
Groetjes xx
Iloontje22
BerichtGeplaatst: 02-12-2011 22:04 Reageer met quote

Hey mensen,
Hier weer even een kleine up-date. Ik ben dus gister geopereerd aan mijn fistel. Ik was om 10 uur in het ziekehuis, en werd tegen 2 uur naar de operatiekamer gebracht. Om kwart voor 3 werd ik langzaam weer wakker op de uitslaapkamer. Ik was er meteen goed bij zei de arts. Ik mocht na omgeveer een uurtje weer terug naar de andere afdeling waar iki voor me operatie lag. Meteen werd mijn vriend gebeld dat ik om 5 uur naar huis mocht. Ze vroegen mij als ik pijn had maar ik voelde egt helemaal niks. Ik moest van de verpleegster nog even naar de wc gaan en dacht dus eerst dat ik bloed aan het plassen was, maar het gaasje was tussen mijn billen uit gevallen en liep t bloed er zo dus zeg ma beetje uit. Meteen trg in bed gan liggen en heeft de verpleegster er meteen een nieuw gaasje tussen gedaan en pleister op geplakt. Ze hebben het gaatje een stukje gehecht en een stuk opengelaten, voor als er nog wat rotzooi in zou zitten dat het er nog makkelijk uit kan komen. Ben tegen half 6 naar huis gegaan. Toen heb ik mezelf met een washandje een beetje moeten wassen want mocht vandaag pas weer gaan douche. Mijn vriend verzorgd de wond nu telkens 2x p.d. Heb er tot nu toe geen pijn aan en hoop dat t ook zo blijft en dat ik weer snel kan gaan werken Very Happy
Groetjes xx
rowanmuis
BerichtGeplaatst: 24-12-2011 10:42 Reageer met quote

weethetnietmeer schreef:
Hallo Rowanmuis,
Als je achteraf zou weten wat de Z plastiek inhoud zou je het dan nu weer laten doen?
Groet


Hoi,

Soms heb je geen keuze denk ik. Als je al zoveel operaties gehad hebt en niets helpt of werkt. Dan op een gegeven moment grijp je alle kansen aan. Dus ook een Z plastiek om maar te proberen van het probleem af te komen. Maar als ik voor de operatie zou weten dat het niet zou werken zou ik het niet weer doen. En ik denk als ik vantevoren had geweten dat het lidteken zo groot zou worden dat ik het ook niet gedaan zou hebben. Ik ben toch behoorlijk geschrokken van de grote van de Z. Nu ongeveer 9 maand later is die Z nog steeds aardig groot. Ik heb nog steeds wel iets lekkerij maar niet meer zo erg als het altijd was. Ik heb in samenspraak met de chirurg nu eerst besloten het nog een half jaar aan te gaan kijken. Pas dan ga ik een keer weer terug komen in het ziekenhuis om er naar te laten kijken. Vooralsnog heb ik toch wel een beetje spijt dat ik die Z plastiek ben gaan doen.
weethetnietmeer
BerichtGeplaatst: 26-12-2011 16:39 Reageer met quote

Voor mijn dochter is er op dit moment geen oplossing, na een goed gesprek met de internist wordt de operatie voorlopig uitgesteld.Een algehele narcose is een te groot risico voor haar, dit kan zelfs dodelijk zijn. De snelle schildklier houdt ook de wondgenezing tegen, met andere worden het wordt dus op dit moment afgeraden.
Nu eerst de schildklier en dan de rest.
Laten we hopen dat 2012 een beter jaar wordt.

Verder wensen wij iedereen een goed en "gezond" 2012
iemand75
BerichtGeplaatst: 29-12-2011 3:37 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Ik ben 20 jaar en van turkse afkomst. heb een beroep waarbij ik veel zit.
here is my story;


2 jaar geleden had ik op vakantie in turkije een bolletje gevoeld op mijn bilnaad, deed geen pijn ofzo, en had er ook geen last van.

Rond december kwam er bloed en pus uit en begon ook zeer te doen als ik erop drukte of zat. Na een maand of 2 heb ik besloten om langs de huisarts te gaan.

Ik kreeg pas na 3,4 maanden een afspraak voor operatie, wat ik erg belachelijk vind.

Op de dag dat ik geopereerd zou worden, kreeg ik te horen dat ik een vacuum pomp therapie zou krijgen. Ik was er wel blij mee, hoefde ik tenminste niet 3x p.d. af te spoelen Smile Ik kreeg een ruggeprik dat fout ging bij het 1ste keer, geen prettig gevoel dus. Vooral als je weet dat je verlamd kan raken:P

Operatie duurde 15/30 minuten ongeveer, heb geen idee hoelang precies, ik kreeg een slaap pil.

Al snel hoorde ik de vacuum pomp wat lawaai maken, dus een arts kwam en plakte het wond beter af. Nog steeds het zelfde lawaai, maarja, was te doen.

Ik mocht zelfde dag naar huis gaan, met een vacuumpomp in een nektasje met een slang van 1,5 meter naar je kont toe. Geen prettig uitzicht.

Toen ik thuis was, hhoorde ik opeens een alarm geluid uit de vacuum pomp, dat er een lekkage was. Op de pomp stond 75Ma en het hoorde op 125Ma te zijn. Ik werd gek van het lawaai. Dus belde ik de Thuiszorg, er kwam een vrouw langs die zei dat de pomp niet goed was, en dat het wond gewoon goed afgeplakt is. Dus heb ik geprobeerd met dat lawaai te slapen, maar helaass. Dus heb ik niet geslapen tot de volgende ochtend:@:@:@ Het deed ook geen pijn ofzo. Maar had fckin slaap.

Ochtend gelijk naar het ziekenhuis gebelt, en gelijk naar ziekenhuis gegaan. Artsen hadden een nieuwe vacuum erin gepropt en beter afgeplakt! Deed geen pijn. Goddamn eindelijkkk verlost van dat kt geluid. Na 3 dagen moest ik langs om de vacuum te vernieuwen. Deed een beetje pijn.

Totaal heb ik 2 weken lang een vacuum pomp gedragen. en 4 a 5 keer naar ziekenhuiss geweest om het vacuum te vernieuwen, Geloof me, nog noooooooit heb ik zo'n pijn gevoelt bij het eruit halen van de vacuum en een nieuwe der in stoppen. Wat een pijn zeg!!!

Toen de pomp er af mocht, was ik zooo opgelucht. ik kon weer normaal zitten, en had nergens last meer van. Wel had ik een gaasje in mijn wond afgeplakt met een speciale pleister. Veel prettiger dan een vacuum pomp. Wel moet je dagelijks afspoelen, en iedere keer na het ontlasten. Een maand lang.


Wond is weer dicht ,maar zit wel een litteken .

Mijn wond was 7,5cm lang , 3cm breed.

K ben eind september dit jaar geopereerd en in begin november was mijn wond genezen. Eerste 2 weken ontzettend pijn, en veel ellende met dat pomp, daarna dikke opluchting!


Wens iedereen succes die een sinus pilonidas ofzo heeftt Razz
hartjedave
BerichtGeplaatst: 03-01-2012 17:44 Reageer met quote

woow wat heftig allemaal zeg! ik word er een beetje bang van. Ik ben zelf 19 en loop al ruim een jaar met een sinus pilonidalis. ik heb nog niet geopereerd. heb wel een antibiotica kuur gehad die de opening wel sloot maar was t kort om 'over' te gaan zeg maar.
Ik heb vandaag n afspraak gehad in het ziekenhuis. en de chirurg wilde opereren. ik moest dan onder gehele narcose(ruggenprik wil ik niet) en moest een volledige dag opgenomen worden etc. Ik heb het laatste ander half jaar heel erg last van de plek gehad, volgens mij is het geen grote sinus pilonidalis, maar ik heb er wel wat pijn van gehad. eerst dachten we dat het een terug komende steenpuist was, maar de huisarts stelde deze diagnose.
Hij is dus nu al een maand inactief en dat wil ik graag zo houden, dus ik zit te denken om het gebied erom heen te harsen met veet ontharingsstrips. is dat een idee?? of activeer ik daar de aandoening weer mee?? dat wil ik dus niet.

ik ben een beetje bang voor de operatie. mede door wat ik heir allemaal lees en het herstel zo ontzettend lang duurt. en het waarschijnlijk dus weer terug komt.
ik heb binnenkort sollicitatie gesprekken, ik heb een vriend in rijswijk waar ik dan niet naartoe kan, ik heb 2 paarden waar ik niet op kan rijden, en ik kan dus een aantal weken niet werken. dus kan ik waarschijnlijk mn vakantie niet betalen.

wat te doen wat te doen!?
H.D.K.
BerichtGeplaatst: 03-01-2012 22:32 Reageer met quote

Nu bijna een jaar verder ben ik goed hersteld van de operatie/wond.
Ik heb er geen last meer van, en is tot nu toe ook niet weer teruggekomen.
Zo kan het ook dus mensen!!
Na lang gezeten te hebben op een 'harde' stoel, voel ik het nog wel, maar dan een soort van spierpijn.
Trekt ook na korte tijd weer weg. Maar dit is blijvend hebben ze mij gezegd. Dat ik een vervelend gevoel hou na het lange zitten.


Dus niet te bang zijn hoor! Ik heb het als goed ervaren, en hoop dus ook dat het nooit weer terug keert.
Het gekke is..: Haargroei heb ik niet in mijn bilspleet.... bij mij zat het onderhuids... Groeide van binnenuit.
Misschien is dat het verschil..?!
Als je nou veel haargroei hebt op de plek van de sinus, zal de kans groter zijn dat het terug keert denk ik.
Er hoeft maar 1 haartje de verkeerde kant op te groeien en het begint weer.

Ze vonden dit in het ziekenhuis ook vreemd eigenlijk.

Wel is na mijn operatie... toen het 'dicht" was, nog tot 2 keer toe de wond open geknapt. Tot bloedens toe.
Ik moest er toen absorptiepleisters op plakken waardoor het weer genas.

Heb wel een week of 12 mee gelopen voordat het echt GOED dicht zat! En moest ik nog steeds kalm aan doen.
Nu kan ik alles weer! Tillen, bukken etc.

Sterkte allemaal verder! En je niet te ongerust maken hoor!
voetbalfan
BerichtGeplaatst: 01-02-2012 14:50 Reageer met quote

Hallo allemaal,
Tijdje geleden mijn verhaal hier geplaatst,
Ik ben nu helemaal genezen!! Na 1,2 jaar is de wond EINDELIJK dichtgegaan!
Ik zal jullie vertellen hoe het komt.

Er staat op dit forum een verhaal over iemand die by homeophaat Paul Stollman in Roermond geweest is..ik was aan het begin van mijn herstel en had nooit gehoord over een goede homephaat dus besteedde er geen aandacht aan! Maarrr...jawel ik was ten einde raad en besloot naar Paul in Roermond te gaan (woon by breda dus was niet zo maar een overweging). Nou mensen echt waar, hy heeft me zo goed geholpen! Het bleek dat ik bepaalde stoffen tekort kwam waardoor mijn lichaam niet in staat was om te herstellen, paul gaf me middelen en de wond is na ongeveer 6 weken dichtgegaan.
Paul heeft al meerdere fistels genezen dus probeer het ajb !!!

Sterkte voor iedereen
p.p.
BerichtGeplaatst: 04-03-2012 22:26 Reageer met quote

graag wil ik hier het volgende kwijt over mijn dochter.Ze is 21 en is de afgelopen anderhalf jaar 4 keer geopereerd geweest aan haar bil.telkens als wij dachten dat het helemaal was weg gesneden en schoon was,begon het weer op een plekje er net naast.Dagelijks twee keer spoelen en alginaat verband er in.en leven tussen hoop en vrees.Haar werk kwijt geraakt .
Na het laatste bezoek aan de chirurg was de wond weer dicht en was ze weer genezen verklaard. Rolling Eyes
Twee weken later begon het weer rood en hard te worden.Ze is toen uit wanhoop naar een homeopaat gegaan(H.Schorfhaar uit Isselburg Duitsland ) .Meer met de gedachte van,baat het niet,dan schaad het niet.
Ze kreeg na een onderzoek te horen dat ze allergisch was voor koemelk.Dus van af dat moment geen koemelk en melkproducten meer.Ze kreeg er nog 3 soorten druppels en een pilletje bij en moet over een maand terug komen.
En ....het lijkt te werken.De rode plek is weggetrokken,de huid weer soepel,en ze voelt zich beter dan ooit.
Ik stond en sta er wat afwachtend tegen over maar dit lijkt er toch verdacht veel op dat de oorzaak van de ontstekingen bij de koemelk allergie lag.
Volgens deze Homeopaat is dit vaak de oorzaak.
Ik weet niet of jullie hier wat aan hebben,maar het is de moeite waard.
succes.
Jeeo
BerichtGeplaatst: 05-03-2012 16:58 Reageer met quote

Beste mensen, ook ik heb sinus pilonidalis gehad van mijn veertiende tot mijn achttiende jaar. Ik ben in totaal 8 keer geopereerd. Al gelijk na de eerste operatie kreeg ik een infectie in de wond, deze werd een dag na de OK open gelegd en gespoeld met furacine. De tweede keer idem dito, dit werd gedaan door de gewone chirurg. Deze keer moest ik zes weken in isolatie liggen. Veertien jaar en dan opgesloten‚?¶.. Na deze fiasco's werd de plastisch chirurg er bij geroepen. Deze heeft een aantal keer een wig operatie volgend de Fourmatelle gedaan waarbij een flap over de wonden heen gedraaid werd. Helaas dat was het ook niet. Er ontstonden steeds weer nieuwe fistels. Ik was ten einde raad, ik kon niet meer zitten. Ik moest tussen de ziekenhuis opnames toch naar school. Ik heb daarom jaren op een windring gezeten.
Uiteindelijk is mijn gehele bilnaad tot aan het rectum weggesneden. Mijn billen vielen als een kadetje uiteen. Ik moest na deze operatie twee weken op mijn buik liggen met een drukverband om mijn heupen en buik heen. Al die tijd mocht ik niets eten. Protifar bestond nog niet en van parenterale voeding via het infuus was al helemaal geen sprake, jullie begrijpen dat ik toen vele kilo's verloren ben. Ik mocht alleen thee, water en aanmaaklimonade. Mijn darmen werden met Laudanum (een opiaat in druppelvorm) stilgelegd, ik mocht geen ontlasting krijgen. Na die twee weken werd ik opnieuw geopereerd. De plastisch chirurgen hebben een skin graft (een huidschaaf) van mijn linker bovenbeen gehaald en deze huidtransplantatie ge√Įmplanteerd in het wondgebied. Omdat het mijn eigen weefsel was, is het geheel vast gegroeid. Ik heb daarna nooit meer last van fistels gehad. Ik heb de wond niet meer laten sluiten. Ik moet wel oppassen dat ik niet te lang stil blijf zitten, zodat de bloedvoorziening in tact blijft. Bijvoorbeeld bij lange auto-, trein- of vliegreizen moet ik regelmatig in beweging blijven. In deze periode heb ik ook homeopathische korrels en druppels gebruikt. Dit heeft volgens mij ook positief gewerkt op mijn genezing. Vraag me niet meer wat het was, dat weet ik niet meer.
Doordat mijn bilnaad nu open is, is het voor mij gemakkelijk alles schoon te houden. Dit is voor mij het geheim gebleken. Dit heeft zich afgespeeld midden jaren '70 in de vorige eeuw. In totaal ben ik er ruim drie jaar lang voor behandeld. Ik lag meer in het ziekenhuis dan ik op school zat. Gelukkig heb ik wel mijn diploma kunnen halen.
Index > Overige ziekten > Sinus pilonidalis
Pagina 4 van 5  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring