Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > Sinus pilonidalis
Auteur Onderwerp: Sinus pilonidalis
raxious
BerichtGeplaatst: 18-02-2011 16:32 Reageer met quote

hallo,

ik had min of meer hetzelfde probleem als Kylie postte.

Sinds afgelopen december had ik last van een beetje bloed bij mijn ontlasting, en dacht dat het gewoon een wondje was vanwege dat de ontlasting vrij hard is.

voor 2 weken terug is het spontaan hevig gaan bloeden doordat ik behoorlijk hard heb zitten persen en er dus druk op is komen te staan. uiteindelijk toch maar besloten om naar de huisarts te gaan, werd doorverwezen naar het ziekenhuis en heb dus ook een sinus. ben alleen wel zo dom geweest om niet te vragen hoeveel en/of hoe groot de wond is.

ik moet dus ook onder het mes, maar eerst nog langs de chirug voor een kennismaking.

nu wordt die plek best snel schraal en doet het verdomd pijn. heb er al een keer eerder aloë vera opgesmeerd, en wil dit nog een keer doen. dit kan geen kwaad neem ik aan? ( niet zozeer op de wond, maar meer ernaast een dun laagje )
ninpo
BerichtGeplaatst: 26-02-2011 1:43 Reageer met quote

Hey jongens.
Sinusje is weer back.
Dacht dat ik er eindelijk van af was, maar heb volgende week vrijdag weer een operatie.
Alvast succes voor iederen.
weethetnietmeer
BerichtGeplaatst: 05-03-2011 22:26 Reageer met quote

we zijn nu 5 weken na de operatie en het ziet er niet goed uit, er zit een bacterie in de wond waardoor deze niet sluiten wil. Dus nu 3 weken antibiotica slikken, als dit niet helpt dan wordt ze aangemeld bij het AMC voor hyperbare zuurstoftherapie, heeft iemand hier ervaring mee?
Het blijft zo wel een zorg en een hele belasting voor het gezin, maar voor al voor haar, ze kan niet dat allemaal doen wat ze wil.
aliciakeysfan89
BerichtGeplaatst: 28-04-2011 12:37 Reageer met quote

Hoi!

Ik ben een derdejaars student Farmacie (apotheker) aan de universiteit Utrecht, en ben op dit moment hard bezig met het schrijven van mijn scriptie.

Zelf ben ik 10 jaar lang patiënt geweest met een sinus pilonidalis, waarin ik vele operaties heb gehad, een vacuümpomp en huidtransplantatie. Nu ben ik, na 1,5 jaar laserbehandelingen, genezen. Het is mij tijdens de 10 jaar ziekenhuisbezoeken en bezoeken van patiëntenforums opgevallen dat er erg veel verschillende behandelingen zijn tegen sinus pilonidalis/haarnestcystes. Ik ben heel benieuwd
naar de manieren die worden toegepast om een sinus
pilonidalis/haarnestcyste te bestrijden, en ben
dit gaan onderzoeken.

Op dit moment heb ik een enquête lopen, met hierin enkele algemene vragen over de behandeling van een haarnestcyste/sinus pilonidalis.

Mijn vraag aan iedereen hier op het forum is: zouden jullie (ook als je oud-patiënt bent), deze enquête willen invullen? Hij duurt 5 minuten en is volledig anoniem. Stuur me een mailtje voor de
link van de enquête (die kan ik hier niet plaatsen). Mijn mailadres kun je vinden op mijn profiel van deze site!

Alvast bedankt voor het invullen!!

Groetjes,
Hanneke
rowanmuis
BerichtGeplaatst: 07-05-2011 4:06 Reageer met quote

Hoi,

Ik ben een 37 jarige internationaal chauffeur. Ik zit momenteel al 3 jaar thuis met een sinus pilonidalis. Ik ben inmiddels meer dan 14 operaties in 2 verschillende ziekenhuizen verder. Ik heb zon beetje alle behandelmethoden al gehad maar echt niks helpt. De wond lijkt te helen maar dan na zon half jaar begint de ellende steeds weer opnieuw.

Bij mij is nu op 4 verschillende manieren geopereerd. De eerste 7 a 8 operaties was het gewoon de hele boel weg snijden en met een diepe open wond naar huis. 3x daags spoelen en dan moest de wond vanzelf dicht groeien. Dit gebeurde gewoonweg niet want de wond ging nooit dicht en als ie al bijna dicht was begon de ellende weer van voor af aan.

Na al deze operaties wouden ze eens wat nieuws proberen. Ik kreeg vactherapie. Dat is een spons die na de operatie in je wond word gedrukt en waarbij dan je kont helemaal word afgeplastict zodat de wond vacuum gezogen kan worden. Hierdoor groeit de wond sneller dicht. Het apparaat zuigt ook al het wondvocht mee uit je wond. Dit ging op zich prima maar na verloop van tijd moest die spons eruit omdat de wond weer te klein werd. Vanaf dat moment groeide de wond niet meer dicht en boem begon de ellende weer opnieuw.

Vervolgens hebben ze de boel weer weggesneden en hebben ze de boel schoon gemaakt en maar dicht gehecht. Nou dat heb ik geweten. Na een paar dagen begon het zo te ontsteken dat er een ontsteking in de wond was gekomen. Er was broei onder de hechtingen terecht gekomen. Ik moest weer onder het mes. De hechtingen moesten er uit gehaald worden en de ontsteking moest weer weg gesneden worden.

Vervolgens ben ik nu afgelopen donderdag 28 April 2011 weer geopereerd. Dit keer een combinatie operatie. Een chirurg moest alles goed schoonmaken en weg snijden. En vervolgens ging de plastische chirurg aan het werk om een Z Plastiek te maken. Hoe dit gaat aflopen weet ik nog niet. Maar ik weet wel dat ik 7 dagen een drain in mijn wond onder mijn huid heb gehad. En dat er in het ziekenhuis alweer 3 hechtingen los zijn geknipt omdat het begon te zweren. Nu momenteel heb ik nog helemaal geen gevoel terug in mijn kont. En is een groot gedeelte echt helemaal stijf net of er een elastiek rondom de huid word samengetrokken. Ik heb nu dus echt een Z op de kont staan, vandaar de naam Z plastiek ook denk ik. Nou ik hoop nu echt dat ik er eens af kom maar heb er echt een heel hard hoofd in na al zoveel operaties gehad te hebben.

Om een beeld te krijgen. Dit waren de zogenaamde weg snijden operaties en gaasje erin stoppen en spoelen 3x daags. Ik dacht eerst dat een chirurg lollig was geweest want die vorm begrijp ik nog steeds niet waar dat voor nodig was.


Onderstaande foto is de Z Plastiek. Je ziet nu nog een grote z op de kont. Maar als het goed komt dan blijft er een heel klein litteken over.

H.D.K.
BerichtGeplaatst: 10-05-2011 15:13 Reageer met quote

Hoi,

Ik zal jullie gerust stellen.
Vorige week woensdag 27 april ben ik geopereerd aan een sinus pilonidanis.
In januari ben ik verlost van een abses wat zich gevormd had rondom mijn sinus. Dit was het begin.
Ik naar de spoedeisende hulp, en hier hebben ze dit meteen open gesneden. De 'rommel' kon er uit.

Tussentijds ben ik nog getrouwd, en durfde daarom de operatie niet aan voor die tijd omdat ik gewaarschuwd was voor eventuele complicaties.

Dit dus woensdag 27 april laten doen.
Verdoving d.m.v. een ruggeprik.
Viel allemaal erg mee.
De naald van het infuus voelde ik meer als de ruggeprik. Wel is het vreemd dat je na een minuut of 20 je onderlichaam niet meer kunt bewegen.

Toen naar operatiekamer gebracht.
En werd daar op mijn buik gerold.
Operatie al met al nog niet eens 20 minuten geduurt.
Gat van zo'n 5 cm lang, en 4 cm diep.
Daarna naar de uitslaapkamer.

Ik had nergens last van, en lag gewoon weer op mijn rug.Ik moest een nachtje blijven. VRESELIJK! Verveelde me stierlijk, en wilde naar huis.. maar voor de zekerheid..
Komen ze ook nog elk half uur de bloeddruk en koorts opnemen. Belachelijk maar toe maar.
Zeker wetend dat er niets bijzonders bij kwam.

Volgende dag naar huis.
1e dagen helemaal géén pijn gehad.
Na 3 dagen kwam het wat meer op zetten,dat ik ook smorgens wakker werd met behoorlijk pijn, en nu na anderhalve week heb ik geen pijn meer.

Vanaf de eerste dag komt thuiszorg langs.
Zij doen er een alginaat gaasje in wat alle bacteriën etc. opneemt.
Het is de 28e begonnen met anderhalf gaasje, en nu anderhalve week later kan er nog maar een half gaasje in.
Conclussie... de wond wordt snel kleiner.
Inmiddels sinds een aantal dagen ben ik zover om zelf het gaasje te verwijderen en flink te spoelen onder de douche 1 maal daags!
De eerst dagen werd mijn wond door thuiszorg gespoeld met NCAL! (zoutwater)

Nu gaat het geweldig!!

Niets te klagen (tot nu toe i.i.g.)

Het kan dus ook zo gaan!
Wel veel rust nemen!
liggend zitten, en niet teveel rechtop zitten om druk op de wond te voorkomen!!
Beetje hangen aan 1 kant.
En 's morgens langer op bed blijven.
Dit hou ik vol totdat de wond dicht is!
Mij is gezegd. Hou rekening met een week of 6 in totaal!
Dat doe ik ook! Ga ook NIET eerder weer aan het werk.


Iedereen héél veel sterkte!
en succes met alles!
weethetnietmeer
BerichtGeplaatst: 10-05-2011 17:28 Reageer met quote

hier weer een update, we zijn bij het AMC geweest bij de plastisch chirurg (noem maar geen naam), zeer bot en onmenselijk was deze professor , misschien heeft ze wel gelijk, maar het menselijk aspect was zeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer ver te zoeken.
Je gaat toch met hoge verwachtingen naar een Proffessor toe, maar het enigste wat ze zei was val eerst maar 30 kilo af en kom over 3 maanden maar terug. gelijk wordt er afgerekend met het overgewicht, dit had ook anders gebracht kunnen worden, maar nee,met 5 minuten stonden we weer buiten. worden er meer (patienten van een Sinus) hier mee geconfronteerd?
Weer terug naar de verwijzend chirurg, ze gaat nu weer naar de wondverpleegkundige en we zijn nog steeds niet verder.
er gaat contact gezocht worden met een andere plastisch chirurg en evt. een ander ZH.
We blijven hoop houden maar het duurt maar en duurt maar.
allen die in het zelfde schuitje zitten wens ik toch maar weer heel veel sterkte toe.
ninpo
BerichtGeplaatst: 14-05-2011 4:20 Reageer met quote

Wat is dat voor 'n antwoord.....'val maar eerst 'ns 30kg af..' damn.
weethetnietmeer
BerichtGeplaatst: 22-05-2011 17:28 Reageer met quote

dat was het makkelijkste antwoord, de wondverpleegkundige waar we nu weer bij lopen die begon spontaan te lachen.
brockske
BerichtGeplaatst: 14-06-2011 22:53 Reageer met quote

Weer een jaar verder ondertussen. Afgelopen jaar meermaals last gehad van pijn, schuurwondjes door de littekens. Afgelopen week weer een scheur in de huid, die na het uittrekken van haren weer langzaam geneest. Ben bang dat ik er nooit vanaf zal raken en ik merk ook dat ik snel de moed verlies als ik pijn voel op die plaats. Normaal ben ik de vrolijkheid zelve.. Smile

Vind het erg dat er toch zoveel mensen zijn met identieke problemen en een even lange of langere lijdensweg.. Sad

Ik wil jullie allemaal veel succes wensen in de toekomst!
weethetnietmeer
BerichtGeplaatst: 17-06-2011 18:54 Reageer met quote

Hallo, Wil graag weten hoe het met je gaat, en vooral met de genezing van je wond. waarschijnlijk staat dit mijn dochter ook te wachten, maar de wondverpleegkundige staat er nogal sceptisch tegen over. Dus mijn vraag is, hoe gaat het met je en is het je meegevallen of tegengevallen.
Ik was zeer onder de indruk van de foto's.
Groetrowanmuis schreef:
Hoi,

Ik ben een 37 jarige internationaal chauffeur. Ik zit momenteel al 3 jaar thuis met een sinus pilonidalis. Ik ben inmiddels meer dan 14 operaties in 2 verschillende ziekenhuizen verder. Ik heb zon beetje alle behandelmethoden al gehad maar echt niks helpt. De wond lijkt te helen maar dan na zon half jaar begint de ellende steeds weer opnieuw.

Bij mij is nu op 4 verschillende manieren geopereerd. De eerste 7 a 8 operaties was het gewoon de hele boel weg snijden en met een diepe open wond naar huis. 3x daags spoelen en dan moest de wond vanzelf dicht groeien. Dit gebeurde gewoonweg niet want de wond ging nooit dicht en als ie al bijna dicht was begon de ellende weer van voor af aan.

Na al deze operaties wouden ze eens wat nieuws proberen. Ik kreeg vactherapie. Dat is een spons die na de operatie in je wond word gedrukt en waarbij dan je kont helemaal word afgeplastict zodat de wond vacuum gezogen kan worden. Hierdoor groeit de wond sneller dicht. Het apparaat zuigt ook al het wondvocht mee uit je wond. Dit ging op zich prima maar na verloop van tijd moest die spons eruit omdat de wond weer te klein werd. Vanaf dat moment groeide de wond niet meer dicht en boem begon de ellende weer opnieuw.

Vervolgens hebben ze de boel weer weggesneden en hebben ze de boel schoon gemaakt en maar dicht gehecht. Nou dat heb ik geweten. Na een paar dagen begon het zo te ontsteken dat er een ontsteking in de wond was gekomen. Er was broei onder de hechtingen terecht gekomen. Ik moest weer onder het mes. De hechtingen moesten er uit gehaald worden en de ontsteking moest weer weg gesneden worden.

Vervolgens ben ik nu afgelopen donderdag 28 April 2011 weer geopereerd. Dit keer een combinatie operatie. Een chirurg moest alles goed schoonmaken en weg snijden. En vervolgens ging de plastische chirurg aan het werk om een Z Plastiek te maken. Hoe dit gaat aflopen weet ik nog niet. Maar ik weet wel dat ik 7 dagen een drain in mijn wond onder mijn huid heb gehad. En dat er in het ziekenhuis alweer 3 hechtingen los zijn geknipt omdat het begon te zweren. Nu momenteel heb ik nog helemaal geen gevoel terug in mijn kont. En is een groot gedeelte echt helemaal stijf net of er een elastiek rondom de huid word samengetrokken. Ik heb nu dus echt een Z op de kont staan, vandaar de naam Z plastiek ook denk ik. Nou ik hoop nu echt dat ik er eens af kom maar heb er echt een heel hard hoofd in na al zoveel operaties gehad te hebben.

Om een beeld te krijgen. Dit waren de zogenaamde weg snijden operaties en gaasje erin stoppen en spoelen 3x daags. Ik dacht eerst dat een chirurg lollig was geweest want die vorm begrijp ik nog steeds niet waar dat voor nodig was.


Onderstaande foto is de Z Plastiek. Je ziet nu nog een grote z op de kont. Maar als het goed komt dan blijft er een heel klein litteken over.

rowanmuis
BerichtGeplaatst: 17-06-2011 19:05 Reageer met quote

Hoi,

Het gaat met mij nu wel weer goed. Alleen is het afwachten of de Z-Plastiek zoals het heet nu alle problemen tot het verleden heeft gemaakt. De operatie is mij 100% meegevallen en kwa pijn ook. Het enigste dat ik erg vond was toen ik de foto bekeek. Toen dacht ik damn wat een litteken. Maar het litteken gaat in het loop van de tijd minder worden en als het goed gaat blijft er alleen maar een pen streepje over. Teminste als ik mag geloven wat de chirurg vertelde. Op het moment dat je geopereerd bent krijg je een drain in je billen. Die drain gaat er ook daadwerkelijk pas af als je minder dan een bepaalde hoeveelheid vocht afscheid. Dit om broei onder de z-plastiek te voorkomen. Ik mocht na 3 dagen naar huis toe met drain er nog in. En bij mij heeft de drain er 7 dagen ingezeten en toen is ie er uit gehaald. De operatie voelt nu beter aan dan allle andere operaties die ik gehad heb. Maar kwa genezing moet ik nog wel even. Want de huid is wel afgesloten, maar onder die Z-Plastiek zit natuurlijk nog wel een hele grote leegte want alles is bij mij nu tot op het staart bot schoon gemaakt. Het gedeelte waar in gesneden is, is na de operatie ook totaal gevoelloos. Alle zenuwtjes zijn aangetast. En ik heb nu momenteel in een gedeelte van de billen nog geen gevoel terug. Volgens het ziekenhuis is dit normaal. En kan dit wel tot een jaar duren voor er echt weer gevoel in terug komt.

Voor mij is het ook nog altijd afwachten wat er nu gaat gebeuren. Ik ben in April geopereerd en ben nu dus zon 2 maand verder. Maar ik kan nog steeds niet zeggen of dit echt 100% de oplossing is. Daar kan ik over langere tijd pas echt wat over zeggen. De operatie is mij 100% mee gevallen dat wel. Maar wat voor operatie willen ze bij jou dochter gaan doen dan? Ook een Z-Plastiek. Of gewoon open snijden en dan de open wond weer van onder dicht laten groeien? De bovvenste foto's zijn namelijk van de open wond. En de alleronderste foto is na mijn operatie van de Z-Plastiek.
weethetnietmeer
BerichtGeplaatst: 18-06-2011 14:20 Reageer met quote

Hoi, ben blij dat de operatie is meegevallen en dat het "goed" gaat. De schoonmaak operatie heeft ze al 2x gehad, maar de wond wil gewoon niet sluiten, alles al geprobeerd. nu willen ze dus misschien de zwaailap toepassen. Maar volgens de prof. moet ze eerst maar eens 30 kilo afvallen voordat ze verder gaat kijken. De verwijzend chirurg vond dit ook niet de oplossing dus die is nu verder aan het informeren en zoeken. bij de laatste controle afgelopen donderdag blijkt er ook nog onder een stuk littekenweefsel weer een grote holte te zitten van ca. 4 cm diep.dus de wond is nu gewoon 8cm lang en 4cm diep. Er gaat nu weer verder gezocht worden en misschien wordt dus de zwaailap dus nu eerder gedaan.
Het blijft afwachten. Maar wat is dit een vervelende aandoening, soms denk ik dat niemand het echt weet, wat de juiste behandeling is.
Veel sterkte en hoop dat dit voor jou de oplossing is geweest.
Groet.
rowanmuis
BerichtGeplaatst: 19-06-2011 1:31 Reageer met quote

Toen mijn wond steeds werd schoongemaakt en van onder weer dicht moest groeien had ik hetzelfde probleem steeds als jou dochter. Alles groeide mooi dicht tot op het achterste gedeelte wat net tegen het stuitje aan zit. Daar begon altijd weer de pus en etter uit te komen en daar ging het altijd weer ontsteken. De chirurgen weten het ook niet hoe om te gaan met dit grote probleem. Want er zijn veel en veel meer mensen die dit hebben. En de meesten daarvan hebben een zittend beroep. Teminste dat is wat mijn chirurg me vertelde. Het klopt ook wel want ik was vrachtwagenchauffeur. Dus zittend beroep haha. Het gekke is dat ze nog altijd niet de oorzaak hebben gevonden waarom die haartjes naar binnen groeien en tunneltjes veroorzaken. En kwa behandel methode zijn de chirurgen het zelfs in het ziekenhuis vaak niet eens met elkaar. Zo heb ik nu dan dat Z plastiek laten doen omdat een chirurg mij dat voorstelde en die had zelf er heel goede ervaringen mee. Maar een collega van die zelfde chirurg waar ik ook wel eens mijn afspraken had die vond dus die Z plastiek weer niks en wilde dus ook niet mee opereren. Zo zie je dat zelfs in een ziekenhuis er verschillende meningen zijn. Maar doordat ik al zovaak een operatie heb gehad zonder resultaat wou ik gewoon zelf een keer weer iets nieuws proberen. En daarom voor dat Z-plastiek gekozen.

In wezen is uw dochter nog niet zo heel vaak geopereerd. Dus u zou ook nog eens kunnen overwegen een ander ziekenhuis in te schakelen. Of gewoon alsnog een keer weer gewoon een schoonmaak operatie laten uitvoeren. En dan daarbij vac therapie toe laten passen. Een sponsje in de wond en dan de wond door thuiszorg elke dag vacuum laten plakken. Het heeft mij niks geholpen. Maar misschien dat het anderen wel helpt.

Wat ik wel nog wil zeggen is dat de beslissing wat te doen bij iedereen zelf ligt. Maar kwa oppervlakte en grote zou ik wel eerst gaan kijken of echt niet alles al geprobeerd is. En eventueel gewoon nog eerst voor andere operaties gaan. Zon Z-plastiek kan ook nog wel als je 7 of 8 operaties er aan gehad hebt. Je moet altijd in je achterhoofd houden dat je een fors litteken er aan over houd. Ik was wel voorbereid op een litteken. Maar toen ik mijn eigen litteken zag schrok ik toch wel een beetje hoor. Vandaar dat ik de foto ook met jullie deel. En als er nog meer mensen zon soort operatie willen doen dan weten ze wat ze te wachten staat kwa litteken.
ikwordgek
BerichtGeplaatst: 01-07-2011 11:43 Reageer met quote

Hallo,

Ik ben een 19 jarige jongen, ik kom ook mijn frustraties uiten hier met mede-slachtoffers:P

2 jaar terug had ik last van pijn in bij wat ik dacht mijn stuit het kwam en het verdween enzovoorts...na enkele maanden schakelde ik mijn huisarts in en het bleek dat ik geopereerd moest worden.. in oktober 2010 werd ik geopereerd.. ze hadden 2 wondjes gemaakt eentje boven in mn bilnaad en de andere eronder (2cm speling).. de bovenste groeide dicht en de onderste nog niet maar dat hoefde niet want in februari begon ik er weer last van te krijgen..

Begin maart werd ik geopereerd voor de 2de keer.. het viel me tegen omdat ik weer lekker begon met gezond eten en sporten (gestopt met roken etc)maargoed ik moest weer onder het mes en toen hebben ze 1 grote wond gemaakt van rond de 12cm lang en 5/6 cm diep (2 steriele gaasjes van 10x10 gedrenkt in jodium werden 2x per dag ingebracht).. na een maand of 2 werd er nog maar een halve gaasje gezet en daarna ben ik overgestapt op prisma.. ik had gehoord van de mensen die mijn wond kwamen behandelen dat hij goed aan het herstellen is en dat het maar 0.5 cm diep is maar nog wel een cm of 6/7 lang.. nu 4 maanden later ben ik vandaag weer op controle geweest (tot nu toe ongeveer 6x controle gehad).. de chirurg is een persoon die je motivatie totaal afneemt (wat een kreng) ze is nooit te spreken over de genezing en volgens haar is het nooit vooruit gegaan.. want wat blijkt na een beetje ruw met mn wond te doen is hij weer begonnen te bloeden en vertelt ze me dat de wond nog steeds diep is.. zo een cm of 2.5 nog!!!! terwijl al maanden wordt vertelt hoe het steeds ondieper word!! ik ben helemaal van slag en ik weet niet wat ik moet doen.. in de tijd dat ik weer ben geopereerd ben ik begonnen met roken door verveling en stress, het heeft mijn leven verwoest.. mijn planning is om mijn bilnaad te ontharen d.m.v lasertherapie heeft iemand daar ervaring mee?

groetjes..
cessna
BerichtGeplaatst: 22-08-2011 13:50 Reageer met quote

Hallo allemaal,

2,5 jaar geleden had ik aan het begin van mijn bilspleet een beetje jeuk. Ik zat nog in mijn pyjama en krabde aan m'n pyjama zegmaar Wink en kreeg toen de schrik van m'n leven: gelijk bloed aan m'n pyjama en niet zo'n beetje ook. Ik heb toen in de spiegel gekeken wat het zou zijn, het leek wel op een kleine moedervlek die was gaan bloeden. Optimist als ik ben dacht ik: dat komt wel weer goed, wel gekke plek voor een moedervlek maar ja.

Maar het is nog een paar keer weer open gegaan (tijdens afdrogen na douchen bijv.) Toch gaf ik er geen acht aan, tot dat ik op een gegeven moment naast dat plekje een bult kreeg. Ik had wel vaker dat gehad en ik dacht altijd dat het een puist was en het trok altijd wel weer weg. Dus dacht ik dat het nu ook wel zou gebeuren. Helaas was dat niet het geval. Het bleef maar door groeien en ging ontzettend pijn doen, de huid bij je billen is niet bedoeld om op te rekken Wink. Ik ben toen naar de dokter gegaan omdat ik ook bijna niet meer normaal kon lopen. Zij dacht aan een steenpuist, dus ik moest naar het ziekenhuis om die te laten behandelen. In het ziekenhuis was het de arts gelijk duidelijk wat ik had: geen steenpuist maar een sinus pilonidalis - aha Rolling Eyes
Het abces werd opengemaakt en gedraineerd en moest vanzelf weer dichtgroeien (uiteraard 2 maal daags douchen). Ook moest ik een operatie ondergaan om de boosdoener te verwijderen.

Ik heb eerst dit forum ook gelezen en was erg bang voor alle rampverhalen. Ik wist niet wat er zou gaan gebeuren, of ik nog jaren zou rond lopen met een gapende wond die niet dicht wilde... of dat het allemaal wel mee zou vallen bij mij.

Maar goed nieuws: ik ben geopereerd door een bekwaamde chirurg die een voor toen nieuwe techniek toepaste: de zogeheten Limberg plastiek. Wat houdt dat in? Ze snijden het geinfecteerde weefsel weg, dan ontstaat er natuurlijk een big gap. Vanuit m'n linkerbil hebben ze een soort schier eilandje huid gesneden en die over dat gat heen getrokken. Het gat wat vervolgens in m'n linkerbil was ontstaan hebben ze aan elkaar gehecht.

Na de operatie heb ik wel veel pijn gehad (had ook vrij zware pijnstillers). Dit kwam voornamelijk doordat de huid van m'n linkerbil opgerekt moest worden en ik heb ervaren dat er heel veel zenuwen in je billen zitten Wink ook strakke jeans doen nog een tijdje pijn, omdat je als je zit je achterste op trek belast en dat gewoon pijnlijk is aan het litteken. Maar na een half jaar/ jaar is het litteken in evenwicht gekomen, so to speak. Het gedeelte vh litteken op m'n linkerbil is wel opgerekt doordat je huid daar vaak onder spanning staat, maar m'n billen hebben gewoon nog hun oorspronkelijke vorm (ook wat waard Wink) en ik heb 0 klachten Smile (alleen moet ik niet een hele dag onderuit gezakt met een strakke broek op de bank hangen, dan komt er teveel en te lang spanning op m'n litteken en dat irriteert dan). Je moet natuurlijk mij geen schop onder m'n kont geven, littekens blijven gevoelige plekken maar ik kan niks anders zeggen dan dolblij te zijn met deze vorm van opereren.

Dus vraag hier ook om! (mits het mogelijk is of course Wink)
voetbalfan
BerichtGeplaatst: 05-09-2011 17:27 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Mijn naam is Amy en ik ben 19 jaar.
Sinds vorig jaar oktober kreeg ik last van een kleine holte in mijn bilnaad, dus naar huisarts en ziekenhuis en ja hoor; sinus pinolidalis.
1 december ben ik geopereerd en is de fistel 'verwijderd'. Ik ben van tevoren helemáál niet goed ingelicht over de operatie of de betekenis van een fistel. Ná de operatie heb ik dus erg afgezien, ze hadden het dicht gehecht maar ik werd wakker van de narcose en kon het niet uithouden van de pijn. Toch die avond naar huis en 2 dagen later naar spoedeisende hulp, wond was intussen opengesprongen en er kwam veel vuil uit. Daar hebben ze het schoon gespoeld en er een droog gaas in gedaan :s het was echt een ramp om deze eruit te halen want het was helemaal vast gaan plakken aan de wond. Ook bij mij kwam de thuiszorg elke dag om te spoelen en verbinden. Ik ben wel elke week op controle geweest in het ziekenhuis. Na een tijdje begonnen met het inbrengen van Kaltostat (soort engelenhaar) waardoor de wond dicht zou moeten gaan. Dit bleek niet te werken dus over op prisma. De wond ging met kleine stapjes vooruit, maar niet zoals het eigenlijk hoorde. Daarna nog : acticoat en silvercell geprobeerd. Sinds maart bezig met honing appynate, en jawel.. de wond ging geleidelijk aan dicht! Maar de blijheid was maar kort, de huid werd kwetsbaar en ging weer open. Steeds ontstaan er weer nieuwe gangetjes die opgevuld moeten worden.
Wat is een fistel een ROTding zeg, ik wil zoo graag weer kunnen voetballen!!
Nu heb ik gelezen over de homeopaat in Roermond, Paul Stollman. Ik overweeg om hiernaartoe te gaan.
Mijn vraag aan jullie is of meerdere mensen ervaring hebben met deze behandeling?

Succes voor iedereen, groeten
weethetnietmeer
BerichtGeplaatst: 27-09-2011 18:52 Reageer met quote

Er gaat weer geopereerd worden, volgens de dokter een "kleine" schoonmaak operatie, laten we het hopen en dat ze op de OK tafel niet nog anders beslissen.
De eerste 15 kilo is ze kwijt. de proff van het AMC was gelijk zeer goed te spreken, het leek deze keer haar tweelingzuster wel.
we gaan maar weer met goede hoop verder.
wordt vervolgd.
flyte
BerichtGeplaatst: 04-10-2011 11:33 Reageer met quote

ikweethetnietmeer,
Ik heb de hele post doorgelezen en ben erg benieuwd na de vorderingen van uw dochter.

Zelf ben ik 24 jaar oud en ben ik vorig jaar geopereerd aan een haarnestcyste.
Ik ben een ICTer van beroep en zit zoal de gehele dag.
Met de operatie hebben ze een stuk huid weggehaald ter hoogte van het stuitje.
dit was een wond van 5 cm lang en 3/4 cm diep.
Het heeft 10 maanden geduurd voordat deze wond dicht was.
2 maal daags spoelt mijn moeder me , het gaasje nat maken eruit halen ,spoelen en een nieuwe voor terug (eerste weken een zeer pijnlijke ervaring)
Ik ben vaak terug geweest naar het ziekenhuis omdat de wond in een keer weer open sprong zonder aanleiding. elke keer werd me verteld om gewoon goed door te blijven spoelen.

een maand geleden moest ik op het ziekenhuis zijn voor een ander euvel, namelijk een scheurtje in de kringspier. Ook maar meteen gevraagd hoe het met de oude wond was (deze was op dat moment dicht).
De chirug vertelde me dat er weer een ontsteking zat en dat ik weer een operatie moest ondergaan. en zo lig ik hier nu weer met een snee van 7 cm en haast 5 cm diep op de bank.
Dit maal kan ik helaas helemaal niet zitten van de pijn.
Ik sta daarom ook heel de aan een hangtafel met daarop mijn laptop om de tijd door te komen.

Mensen onderschatten de operatie vaak en het geen wat er bij komt kijken.
Mijn baas heeft dezelfde operatie ook gehad maar heeft hier nu al 15 jaar geen last meer van.

Ik baal er zo van dat er geen duidelijk antwoord is voor het voorkomen.

Enkele tips voor het spoelen:
1. ga op je knie in bad zitten , leun op je handen.
2. duw je kont omhoog en het hoofd omlaag(zo gaat de wond open staan)
3. Mijn moeder duwt voorzichtig op de randen van de wond zodat het water rondom het gaasje komt.
4. vooral niet telkens aanzetten met het verwijderen van het gaasje, even doorbijten anders is het 5 keer 10 sec hevige pijn en bij doorzetten 1 keer 15 seconden pijn.

Met dit mooie weer is het extra balen om binnen te zitten, had graag een keer op mijn motor gereden zonder pijn te hebben.

Allemaal veel succes met het herstel
weethetnietmeer
BerichtGeplaatst: 17-10-2011 16:08 Reageer met quote

Hallo Flyte,
Ze zou morgen geopereerd moeten worden, zou weer een schoonmaak operatie worden, maar helaas het gaat niet door, ze voelt zich al een paar weken niet lekker, bloed geprikt en dit was niet goed, er is iets mis met haar schildklier en moet zich morgen al in het ZH melden, er zit 2 dagen tussen, prikken en uitslag kwam op de zelfde dag (vrijdag jl.)Nu wordt dit weer een spannende tijd.we hopen dat alles mee valt, maar dit gaat wel heel erg snel allemaal. we houden jullie op de hoogte.
groeten van ons
Index > Overige ziekten > Sinus pilonidalis
Pagina 3 van 5  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring