Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > Sinus pilonidalis
Auteur Onderwerp: Sinus pilonidalis
brockske
BerichtGeplaatst: 15-07-2009 22:24 Reageer met quote

Hoi

Ik ga eventjes mijn verhaal uit de doeken doen. Het zal wel een hele kluif worden, maar dat moet dan maar.

Op 21 december 2007 vertrokken we op een kort tripje naar Amsterdam, en 21 december was ook de dag dat de ellende begon: pijn op mijn bilspleet, vooral aan de 'linkerbovenkant' zeg maar.
24 december: kleine zwelling (centimeter of twee) en behoorlijk pijnlijk
25 december: extreem veel pijn en de huisdokter van wacht op kerstochtend uit bed gebeld en langsgegaan. Diagnose: ontsteking, niks ernstigs, dus antibiotica (AB).
25 december 's avonds: de zwelling is na het innemen van 2 dosissen AB ongeveer 3x zo groot geworden...
28 december: pijn is niet meer te harden en 's avonds lekt de zwelling wat vocht
29 december: om 6 uur 's ochtend dokter van wacht uit bed gebeld. diagnose: haarnestcyste (Sinus pilonidalis), meteen naar spoedafdeling ziekenhuis. In het ziekenhuis van Genk (België) werd ik meteen geopereerd aan een haarnestcyste. De wond (met een doorsnede van 5 cm en een diepte van ongeveer 4 cm tot op het staartbeen) werd opengelaten.
Na 3 maanden was het gat tussen mijn billen bijna helemaal dichtgegroeid, maar er trad een nieuw probleem op. De wond wilde niet dichtgroeien en ik kreeg een soort van 'fantoompijn' aan de buitenkant van mijn linkerbil. De arts op het ziekenhuis deed het af als niks, maar na meerdere bezoeken en aandringen een NMR-scan laten maken. Diagnose van de arts: Niks aan de hand (en daar heb ik getuigen van). Meteen erna zegt de arts dat ze voor mij niks meer kan doen en ik "moest maar naar een universitair ziekenhuis (bijvoorbeeld Leuven) gaan"...

Leuven is erg ver voor ons, zeker als je niet weet wat er precies gaande is, dus ben ik naar Maastricht getrokken. Daar werd ik doorverwezen naar een arts die vaststelde dat er zich een fistel had gevormd, mogelijk door haaringroei in de wonde, en deze moest operatief verwijderd worden. Tegelijkertijd kreeg hij van het Belgische ziekenhuis het resultaat van de NMR-scan toegestuurd waarin stond: "chronische ontsteking in de linkerbilspier, moet behandeld worden. Mogelijk uitstraling naar het bekken." Hierop schoot de arts in paniek en lag ik binnen 5 minuten op de röntgenafdeling om een foto van mijn bekken te laten maken, met gelukkig een positief resultaat: geen aantasting van het bekken.

28 augustus 2008 werd ik voor de tweede maal geopereerd. De arts paste de Lindberghplastiek-techniek toe, waarbij een gezonde huidflap over de wonde geschoven wordt, zodat alles mooi gehecht kan worden (primaire sluiting). Antibiotica waren niet nodig vond hij. Nou ja, twee dagen later knapten 2 hechtingen door de ontsteking die er in kwam omdat ik geen AB nodig had... Rolling Eyes

In januari 2009 was de wond quasi dicht, op een klein gaatje na. In maart 2009 scheurt de wond zonder aanleiding weer open tot een wond van een centimeter of 4 lang en 1 diep. Shocked
terug naar de arts (een nieuwe ondertussen omdat de oude ontslag genomen had) en de arts concludeert dat er opnieuw een Lindberghplastiek op het programma komt te staan.

2 juli 2009 werd ik opnieuw (3de keer op anderhalf jaar) geopereerd. 8 dagen lang heelde de wond goed, tot op de avond van de 8ste dag de wond helemaal openscheurt en er een nieuw gaatje ontstaat waar er nog geen was. In paniek naar de huisarts, naar de spoedafdeling in Maastricht, diagnose: afwachten...

15 juli (vandaag) afspraak bij de assistent (want mijn behandelde arts is ook vertrokken) waarbij ik alweer te horen krijg: afwachten. Evil or Very Mad

Dus om even te concluderen:
- ongeveer 100 doktersbezoeken op anderhalf jaar
- 3 operaties voor hetzelfde op anderhalf jaar
- een ongelooflijk grote hoop geld erdoor gejaagd aan dokters-, ziekenhuis- en apothekerskosten
- een jaar lang een thuisverpleegster gehad
- meer dan 10 dokters en artsen gezien
- EN NOG STEEDS GEEN OPLOSSING!!!

Daar komt bovenop dat mijn sociaal leven gekelderd is, er 15 kilo bij kwamen door het gebrek aan activiteit, mijn studies op het spel gestaan hebben, ik gehinderd word in werkelijk alles wat ik doe.. Sporten kan ik niet, eens lekker gaan zwemmen kan ik niet, een dagje weggaan lukt niet, een stukje wandelen lukt niet door de vermoeidheid..


Het enige wat ik nu wil is iemand die mij van mijn probleem af helpt. Iemand die iets kent van wondhelingsproblemen, en niet meteen met een scalpel tekeer wil gaan. Iemand die naar de patiënt wil luisteren en wil helpen, in plaats van naast zijn of haar schoenen te lopen en zeggen dat ik "een last ben voor de gezondheidszorg" (wat zo'n professor letterlijk tegen mij zei)...

Ik heb hier anderhalf jaar mee rondgelopen, nu moet het eindigen.

Ik weet dat het nogal cru kan overkomen hoe ik reageer, maar ik heb teveel meegemaakt om nog blij en opgewekt hierover te doen. Sad

Kan iemand me een arts aanraden die hier daadwerkelijk mee kan helpen? Is er iemand met hetzelfde probleem die uiteindelijk geholpen werd?

Als je iets wil weten, vraag het gerust. Mijn schaamte ben ik ergens verloren toen ik voor de eerste operatie door 7 doktoren tegelijk bekeken werd... Laughing

Laatst aangepast door brockske op 15-07-2009 23:17, in totaal 1 keer bewerkt
brockske
BerichtGeplaatst: 15-07-2009 22:27 Reageer met quote

Elke arts denkt trouwens te weten dat er wel een bacterie in de wonde zit en daar moet ik dan maar wat aan doen. Het feit dat er bij labonderzoek nog nooit een bacterie werd gevonden in de wond (op de chronische ontsteking na) doet me enorm fronsen bij deze opmerking.

En ik ben het moe om elke keer opnieuw aan nieuwe artsen of doktoren of assistenten het hele verhaal te vertellen...

Ohja, voor zover ik weer heb ik geen aandoeningen die de wondgenezing beinvloeden. Ben volledig gezond, op dat gat in m'n achterwerk na dan..
mandoex
BerichtGeplaatst: 09-06-2010 23:18 Reageer met quote

Beste brockske.

Ik weet niet of je dit forum nog in de gaten houdt of een mailtje krijgt dat er iemand gereageerd heeft, maar ik neem de gok.

Mijn vriend heeft plus minus anderhalf jaar terug ook een Sinus pilonidalis gehad. Van de week kwam meneer uit bed om naar zijn werk te gaan en wat zie ik: Heel zijn boxershort en ons bed onder het bloed. Ik gelijk zijn kont schoongemaakt en kwam er dus achter dat er 1 of 2 nieuwe zaten. Eigen schuld! Was mijn reactie, dit omdat hij zijn kont moet scheren omdat daar de sinussen vandaan komen. En hij (of ik want hij wilde het niet meer) is daarmee gestopt omdat het zo erg jeukte, en ach hij had er toch geen last meer van (omdat ie zn kont scheerde hé?!) Ik weet niet of dit advies al aan jou is meegegeven? Dinsdag moet hij op gesprek komen om verder te kijken hoe of wat. Bij zijn 'oude wond' is het nu ook opgezet, waarschijnlijk omdat er via de nieuwe sinus(sen) een onsteking is komen te zitten.
Buiten dat mag een diepe wond niet dichtgenaaid worden, dit omdat het dan juist gaat ontsteken. Goed schoonhouden en de wond spoelen wanneer je kan.
indalo
BerichtGeplaatst: 13-06-2010 16:11 Reageer met quote

Een sinus pilonidalis komt veel voor bij mensen met een zittend beroep.
Maar ook heel veel bij mensen die hun billen scheren.
Een lange haar licht plat als je zit, maar een stoppel wordt naar binnen geduwd en veroorzaakt irritatie in het haarzakje, wat een ontsteking kan opleveren.
Zodra je een pijnlijke plek tussen je billen voelt, moet je binnen twee dagen op de operatie tafel. Men kan dan nog het complete haarzakje verwijderen.
Het gaatje is dan zo groot als de top van je pink
Wacht men te lang, dan barst het haarzakje open en verspreidt het pus zich tussen het gezonde weefsel.
Met een scherpe wondlepel moet nu al het aangetaste weefsel worden weg geschraapt.
Dit moet zeer zorgvuldig gebeuren en er ontstaat een gat waar je duim in past.
Er hoeven maar een paar aangetaste cellen achter te blijven en de ontsteking gaat verder.
Dit heeft dus niets met bacteriën of andere zaken te maken, de chirurg heeft gewoon slecht werk geleverd.

De wond wordt meestal opengelaten en zal vanbinnen uit in een aantal weken moeten dichtgroeien.
Laat de verzorging over aan een verpleegster thuiszorg of wijkzuster.
De wond moet dagelijks worden gespoeld om hem schoon te houden en gecontroleerd op complicaties. Speciaal voor de behandeling van (vochtige) wonden is er Aquacel Ag.
Door de toevoeging van zilver (Ag) doodt het een breed spectrum van bacteriën die infecties kunnen veroorzaken.
Het wordt geleverd in vellen. Afhankelijk van de grootte van de wond wordt er een reep afgeknipt opgerold en in het wondgat gestoken.
Als de wond goed geneest krult op een bepaald moment de rand van de wond naar binnen. Let op. Dit is gezonde huid waarop haren groeien. Deze haren moeten rondom de wond met een pincet worden uitgetrokken. Erg pijnlijk maar het moet !
Als er maar een haar naar binnen groeit bent u weer terug bij af.

Als alles genezen is, gebeurt er iets geks. Het litteken wordt keihard. Een rare beweging en het hele litteken scheurt open.
Nazorg is heel belangrijk. Vraag om speciale zalf die uitdroging van het litteken voorkomt. Ook al denkt u dat u het heeft gehad, u loopt nog 3 maanden met een inlegkruisje rond en gebruik uitsluitend ontharing crème als het haar irriteert.
brockske
BerichtGeplaatst: 29-06-2010 20:50 Reageer met quote

Ik had dus inderdaad een mailtje, maar niet op mijn standaard adres Smile

Ik ben ondertussen 4x geopereerd aan dezelfde sinus pilonidalis.. Na de laatste ingreep zei de arts dat ik opnieuw onder het mes moest als er na 2 maanden geen verbetering was. Ondanks dat ik nog 8 maanden heb genoten van een open wonde, ben ik nooit meer teruggegaan Very Happy

Nu is de wonde ongeveer een maandje echt genezen. Fietsen, zwemmen, .. alles kan weer na 2,5 jaar pure ellende!

Mijn 'donaties' aan de doktoren, artsen, ziekenhuizen en apotheken zie ik nooit meer terug en mijn billen staan vol littekens, maar ik kan weer een redelijk normaal leven leiden nu. Alleen nog af en toe last van interne pijn, maar ik denk dat dat nooit meer weggaat. Net zoals de schaafwonden die ik bijna dagelijks heb dankzij de littekens.

@ Mandoex: Mijn verpleegster en daarna mijn partner hielpen bij het ontharen van de wonde, maar ik ben niet van plan om mijn billen helemaal te ontharen. Ik ben te bang dat ik net daardoor weer een cyste zou ontwikkelen.. Sad

@ Indalo: Ik ben er zeker van dat 1 arts het echt verknoeid heeft. Hij vond het namelijk 'niet nodig' om kleurstof te gebruiken tijdens de ingreep. Nee, hij zag het wel met het blote oog. 8 (!) dagen later had ik al een afspraak voor een hersteloperatie!!!
moepsie
BerichtGeplaatst: 01-07-2010 14:53 Reageer met quote

hallo, ik ben Marlies en 24 jaar ben 6 november 2009 geopereerd aan een haarnestcyste.
nu ruim 8 maanden later is de wond nog steeds niet dicht.
sinds een paar weken gebruik ik aquacel AG en heb ik van de chirurg een AB kuur gekregen nadat er een kweek genomen is.
Afgelopen vrijdag weer teug geweest in het zieken huis,en daar kreeg ik te horen dat er uit het kweekje kwam dat ik een bacterie in de wond had en heb ik dus weer een kuur van 14 dagen.
Ik heb zelf het idee dat de chirurg wel heel snel weer een kuur geeft, ik heb er pas nog een op.
Dus ik vraag me af of het wel nodig is en ben er ook nog niet mee begonnen.
Vooral omdat ik me altijd erg beroerd voel van de kuur en ik gebruik al die aquacel AG dat is al bacterie dodend.
Heeft er iemand nog tips zodat de wond sneller dicht gaat?
janientje
BerichtGeplaatst: 01-07-2010 16:52 Reageer met quote

dat is dan lekker dom moepsie, niet beginnen met de nieuwe kuur. Die krijg je niet voor niets. Door het kweekje wordt vastgesteld welke bacterie verantwoordelijk is voor jouw wondproblemen. En ook voor welke antibiotica deze gevoelig is. Wellicht heb je hiervoor een kuur gekregen waarbij achteraf blijkt dat deze helemaal niets doet aan de bacterie waar jij last van hebt.

Mijn advies, braaf slikken en kuur volledig afmaken. Anders heb je straks nog resistente bacterien en kunnen ze je uiteindelijk niets meer geven.


oja, en zolang die bacterie nog de boel teistert daar, zal de wond ook niet gaan sluiten.
moepsie
BerichtGeplaatst: 01-07-2010 18:39 Reageer met quote

oke ga hem dan maar braaf slikken, bedankt voor de reactie
hoi87
BerichtGeplaatst: 12-07-2010 20:46 Reageer met quote

Ik weet niet of dit nog gelezen wordt, maar ik heb een vraag.
Hoelang moet je revalideren na de operatie? Een paar dagen, weken of (zelfs) maanden?
En hadden mensen die de operatie gehad hebben nog veel last de dagen erna? Zo ja, waarvan het meeste? Waar moet ik rekening mee houden?
Bedankt.
moepsie
BerichtGeplaatst: 12-07-2010 21:07 Reageer met quote

Hoi,
Ik heb ongeveer 3 weken rust gehouden waarvan de eerste week echt op de bank gelegen.
In de eerste dagen had ik heel veel pijn vooral ook met het spoelen 2 keer per dag.
Maar dit is natuurlijk bij iedereen weer anders, mijn wondvelpleegkundige zei van de week nog dat bij sommige mensen de wond met een maand dicht is.
Dat is bij mij helaas niet het geval ben in november geopereerd en loop nog steeds met een open wond.
Als ik jou was zou ik gelijk om aquacel vragen die zijn nogal prijzig maar is echt wel nodig.
In ieder geval heel veel sterkte!
hoi87
BerichtGeplaatst: 12-07-2010 21:20 Reageer met quote

Dank voor je reactie. Ben blij dat het 'maar' 3 weken is, ik las bij een ander dat die 4 maanden wijkverpleging heeft gehad en daarvan uitgaand heb ik de conclusie 4 maanden thuiszitten/liggen getrokken maar dat zal dan niet kloppen, gelukkig.
Wat is een aquacel precies?
Daarnaast, kun je wel gewoon naar de WC na de operatie of iets?
Daarnaast las ik op sommige forums dat er complicaties optraden, maar ik heb dit nu zoveel gelezen, dat ik het idee krijg dat zo'n beetje iedereen dit heeft gehad. Zo waren er een paar die 10 dagen in het ziekenhuis hebben gelegen etc. Weet iemand wat de meest voorkomende complicaties zijn en hoevaak die voorkomen, of gewoon een indicatie hiervan?
Ik heb zelf mbt de sinus wel al een percentage van 12% gevonden, dat is het percentage dat voor de 2e keer geopeerd eraan moest worden, weet niet of dat percentage nog relevant is maar goed, denk meldt het even, aangezien ik ook bij vele gelezen heb dat het weer terug kwam.
Aan de andere kant is het natuurlijk zo dat op het moment dat er geen problemen zijn, niemand iets daarover op het forum meldt (of een forum opzoekt), bij problemen etc. wel, dus vandat is een forum niet echt een gemiddelde kijk naar 'sinus'-patienten.
moepsie
BerichtGeplaatst: 12-07-2010 21:47 Reageer met quote

4 maanden kan wel hoor dat is dan voor het spoelen van de wond,ik heb het geluk gehad dat mijn man het doet!
Naar de wc gaan is in het begin wel lastig vanwege de pijn.
Maar aquacel is een gaasje wat in de wond gaat en dan week word het neemt de slechte bacterien weg dus bevorderd de genezing.
En verder heb ik als complicatie een huid bacterie waar ik nu dus een antibiotica slik.
Daarnaast gebruik ik aquacel AG dat is met zilver schijnt nog weer beter te werken.
Mijn huisarts zei dat de kans dat het terug komt niet zo groot is als ze een maar alles weghalen, vroeger schijnen ze een te klein deel weg te halen, dat was bij mij wel anders ik had een wond van 10 cm bij 6 cm diep.
hoi87
BerichtGeplaatst: 12-07-2010 22:08 Reageer met quote

moepsie schreef:
4 maanden kan wel hoor dat is dan voor het spoelen van de wond,ik heb het geluk gehad dat mijn man het doet!
Naar de wc gaan is in het begin wel lastig vanwege de pijn.
Maar aquacel is een gaasje wat in de wond gaat en dan week word het neemt de slechte bacterien weg dus bevorderd de genezing.
En verder heb ik als complicatie een huid bacterie waar ik nu dus een antibiotica slik.
Daarnaast gebruik ik aquacel AG dat is met zilver schijnt nog weer beter te werken.
Mijn huisarts zei dat de kans dat het terug komt niet zo groot is als ze een maar alles weghalen, vroeger schijnen ze een te klein deel weg te halen, dat was bij mij wel anders ik had een wond van 10 cm bij 6 cm diep.

Oh oke! 4 maanden! Dat is lang! Hoop dat het sneller zal gaan bij mij en dat het in ieder geval niet 4 maanden thuis is dan maar 'slechts' weken.
Bij mij gaan ze ook een groot gedeelte weghalen, het begint bij mijn bilsplit, helemaal bovenaan dat het nog net je bilspleet is, en het eindigt 1 cm van me anus af (daar zitten de 2 plekken zeg maar) dus dat wordt ook een flinke wond.
Naja, geluk voor jou dat je man het doet! Ik zal wijkverpleging nodig hebben (of het zelf doen, maar dat kan ik niet).
Ik zal ook even informeren naar Aquacel, misschien wordt het ook wel vergoed (hoop ik), maar zo niet, dan maar wat meer geld eraan besteden als dat ervoor zorgt dat het sneller/beter geneest.
brockske
BerichtGeplaatst: 13-07-2010 20:33 Reageer met quote

Ik heb in totaal ruim 1 jaar dagelijkse thuisverpleging gehad. Gelukkig 'n ontzettend aardige verpleegster, dat wel.

Na de eerste operatie ben ik 4 weken thuisgebleven, enkel er tussenuit om examens te maken. Na de tweede ook zo'n 4 weken (vakantie), na de derde 4 weken (vakantie) en na de vierde 3 weken niet kunnen gaan werken.

Naar de wc gaan was vooral de eerste keer een hel, dat was meestal zo'n dag of 3 na de operatie, maar dat hangt natuurlijk af van de hoeveelheid die je eet. In het ziekenhuis was dat helemaal niks voor mij, omdat ik bleef overgeven door de pijnstillers.
En, hoe genant het ook is, sindsdien is het 'verkeerd om vegen'... Embarassed Sad
Dat laatste is natuurlijk geen aanrader voor vrouwen vanwege het hogere risico op ontstekingen in de vagina/urineleiders..

Nu is de wond 2 maanden echt dicht, maar ik heb toch nog steeds 'n pijnsensatie. Vooral na inspanning (fietsen, zwemmen). Ook veel angst nog steeds dat er iets zou mislopen. Hoop dat ik dat 'trauma' ooit verwerk.
ninpo
BerichtGeplaatst: 15-07-2010 16:42 Reageer met quote

hoi iedereen.
Ik heb het zelfde probleem.
ik ben vorig week vrijdag geopereerd.
Als ik jullie verhalen heb gelezen dan klinkt dat allemaal wel heel erg, maar volgens mijn arts zou die van mijn binnen 4/6 weken genezen zijn.

Moet je trouwens ook binnen in het gat alles schoon maken (nadat de hechtingen verwijdert zijn?)
Laartje1981
BerichtGeplaatst: 16-07-2010 18:42 Reageer met quote

Ik wil een aantal mensen even gerust stellen: volgens mij zijn de verhalen die we hier lezen uitzonderingen. Klinkt gek, maar ik denk het echt. Ik ben eind 2008 geopereerd aan dit kwaaltje, wat mij alleen jeuk en wat pijn bezorgde. Tot op heden zit de wond niet dicht, maar ik kan al die tijd eigenlijk alles hoor. En ik zat na een paar dagen gewoon weer op mijn werk! Ook de operatie (met ruggeprik) stelde bij mij niets voor. Ik heb geen centje pijn gehad. Thuis was het twee a drie dagen lastig met zitten. Maar het leven gaat gewoon door. Uiteraard wil ik niets af doen aan al deze verhalen, maar het kan dus ook anders en velen met mij zullen hetzelfde als ik hebben ervaren, maar die zetten dat dus niet op een forum.
brockske
BerichtGeplaatst: 01-08-2010 21:33 Reageer met quote

Laartje1981 schreef:
Ik wil een aantal mensen even gerust stellen: volgens mij zijn de verhalen die we hier lezen uitzonderingen. Klinkt gek, maar ik denk het echt. Ik ben eind 2008 geopereerd aan dit kwaaltje, wat mij alleen jeuk en wat pijn bezorgde. Tot op heden zit de wond niet dicht, maar ik kan al die tijd eigenlijk alles hoor. En ik zat na een paar dagen gewoon weer op mijn werk! Ook de operatie (met ruggeprik) stelde bij mij niets voor. Ik heb geen centje pijn gehad. Thuis was het twee a drie dagen lastig met zitten. Maar het leven gaat gewoon door. Uiteraard wil ik niets af doen aan al deze verhalen, maar het kan dus ook anders en velen met mij zullen hetzelfde als ik hebben ervaren, maar die zetten dat dus niet op een forum.Klopt, er zijn waarschijnlijk genoeg van deze ingrepen die wel perfect aflopen. Ken zelf het verhaal van een postbode die na 3 dagen alweer op de fiets zat en na een maand volledig genezen was Wink
nomis
BerichtGeplaatst: 11-08-2010 13:34 Reageer met quote

Ik zal mijn verhaal ook maar vertellen. Ik had al een paar jaar een raar bobbeltje bij m'n stuitje. Nooit last van ofzo. In april 2009 mee naar de dokter geweest. Die maakte het zelf open, en dacht het gaat wel over anders naar het ziekenhuis. Op de een of andere manier wist ik zelf al dat dat wat de dokter deed niet zo slim was. Maar goed, wie ben ik.

Na een week terug, want er was totaal geen verbetering. Doorverwijzing gekregen naar het ziekenhuis. De dokter dacht toen nog dat het een "Perianale Fistel" was... Ik belde het ziekenhuis om een afspraak, mocht een week later komen. Wat bleek moest direct naar de poliklinische operatiekamer. Wat een naam... maar goed. Daar kwam de chirurg, dr. Kortekaas. Die dacht dat het vrij simpel was en dat het eenmalig was... althans tot hij bij de fistel gang kwam. Hij haalde het meest zichtbare deel weg en hoopte dat het lidtekenweefsel met de fistelgang zou vergroeien.

Na een paar weken terug, uitslag was Sinus Pilonidalis. Als ik last had moest ik terug komen. Inmiddels, na 3 maanden, was ik ook verlooft begon ik weer pijn te krijgen. En na een controlle bleek dat de plek paars was. Direct naar de ziekenhuis gebeld, die rade aan eerst de huisarts te bellen aangezien de chirurg op vakantie was. Het was dus midden juli!

De huisarts dacht dat ze het kon verhelpen als ze alleen even de plek opende. Ik zou 2 maanden daarna gaan trouwen. De huisarts dacht dat ik het tot die tijd wel zou uithouden.

Voor de zekerheid toch ook maar een afspraak gemaakt met de chirurg. Die wilde me dus ook wel even zien. Aangekomen bij de chirurg, was het duidelijk ik moest geopereerd worden. Dit maal onder narcose en zou zelfs een nachtje moeten blijven. Maar inmiddels was het al 3 weken voor mijn geplande huwelijk.....

Gelukkig waren ze zo lief me al binnen een week te helpen. Nu over mijn hele rechterbil een enorm lidteken. Het was een snee van 7 cm.. vanaf mn stuitje helemaal naar beneden... Maar helemaal nergens last meer van.

Af en toe nog wel, zoals iemand hier eerder zei, een interne pijn. En langdurig zitten bij een congres of een autorit is geen pretje.. dan moet ik om de 1,5 a 2 uur even lopen.

Dokter Kortenkaas van het vlietland Ziekenhuis in Schiedam heeft me goed geholpen.. en gelukkig na de operatie kon ik na dat ik gegeten had weer lekker naar huis. Hij had de wond overigens half dicht gemaakt en deels open gehouden. Na 1,5 week heb ik een leuke trouwdag gehad, alhoewel erg zwaar hoor met lidtekens in je bil.

Dus dr. kortekaas van het vlietland-ziekenhuis kan ik aanbevelen.
Yogall
BerichtGeplaatst: 18-08-2010 9:23 Reageer met quote

Hoi,

Ik ben 23 jaar en heb me dit jaar ook laten opereren van een haarnestcyste. De wonde was 4 cm lang en 4 cm diep. We zijn ondertussen 6 weken verder en ik zit ook met een probleem: de bovenkant van de wonde groeit toe, de onderkant niet. Bij deze zal ik de arts er eens over aanspreken. Als ik zo hoor hoe lang sommigen bezig zijn met het verzorgen van de wonde sla ik lichtjes in paniek. Ik heb ook weer meer pijn, dus ik vermoed dat ik met een infectie zit, al wordt de wonde dagelijks gespoeld en behandeld met Braunol vloeistof en zalf. Dus vind ik het toch maar raar.
Don B
BerichtGeplaatst: 24-08-2010 20:29 Reageer met quote

Onze zoon heeft ook al 4 operaties gehad door sinus pilonidalis.
Hij was 15 jaar toen deze ellende begon,we zijn nu bijna 2 jaar verder en de wond is nu wel gesloten.
Maar het is een ellende geweest hoor,de wond ging na elke operatie heel traag dicht en op het laatste moment toch ook weer open.
De laatste operatie is geweest afgelopen 9 Juni 2010
toen was de wond wel snel dicht,zo met 6 weken was hij wel dicht.
Alleen wat hij nu sinds 2 weken weer heeft is een klein schaafwondje ofzo??helemaal onder in zn bilnaad.
We schrokken enorm en de chirurg heeft gezegt dat we er mee naar de dermatoloog moeten gaan want dit is niet echt een gaatje ofzo,het lijkt echt op een schaafwondje,wel gek weer tussen de bilnaad.
Hij wordt er nu wel een beetje moedeloos van hoor!!Het is nogal niks zeg op die leeftijd dat al te krijgen.De meeste zijn toch rond de 40 jaar zeiden ze op het ziekenhuis.
Wie heeft dit ook meegemaakt?of heeft nu nog zo'n schaafwondje bij de bilnaad?
Hopelijk herkend iemand dit ook en kan ons helpen hoe nu dit weer te behandelen?
Alvast bedankt namens me en mijn zoon.

Groetjes Carla.
Index > Overige ziekten > Sinus pilonidalis
Pagina 1 van 5  

1, 2, 3, 4, 5  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring