Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Seksueel overdraagbare aandoeningen > Genitale wratten,Hoe kom ik er van af ??!!
Auteur Onderwerp: Genitale wratten,Hoe kom ik er van af ??!!
radeloos.
GastBerichtGeplaatst: 14-08-2005 14:27 Reageer met quote

Ik heb nu al 2 jaar genitale wratten.
Ik hoopte dat ze binnen 2 jaar zouden vedwijnen (zoals bij de meeste gevallen) maar helaas.
Ik heb ook al 3 maanden Aldara geprobeerd.
Nu weet ik echt niet meer wat ik nog kan proberen
De enige hoop die ik nu nog hebt is dat er een nieuw middel word uitgevonden.
Of dat iemand op deze site mij een bruikbare tip kan geven.ook al zeggen doktoren dat zus en zo niet zou helpen.
Zo had ik vroeger veel last van wratten op mijn handen.wegsnijden,branden,bevriezen echt niets hielp.
Toen verteld iemand mij dat ik ochtend urine er op moest doen.
Raar maar waar!!
binnen een maand waren ze weg en ze zijn nooit meer terug gekomen.
Helaas werkt het niet bij mijn genitale wratten.
Dus mensen als je iets weet reageer dan!
Ik zal je eeuwig dankbaar zijn!!
Paul
AdminBerichtGeplaatst: 14-08-2005 14:30 Reageer met quote

Al bij je huisarts geweest?

Dit onderwerp is verplaatst naar de categorie Sexueel overdraagbare aandoeningen
radeloos
GastBerichtGeplaatst: 14-08-2005 14:32 Reageer met quote

ja,daar ben ik al meerdere malen geweest.
Volgens mijn huisarts is Aldara de beste oplossing....
Paul
AdminBerichtGeplaatst: 14-08-2005 14:38 Reageer met quote

Aldara (imiquimod) is een effectief middel tegen genitale wratten. Als het echter niet voldoende werkt dan is het bevriezen/wegschroeien of wegsnijden van de wratten ook een mogelijkheid. Dit kan ook bij de dermatoloog of gynaecoloog gedaan worden.
radeloos.
GastBerichtGeplaatst: 14-08-2005 14:47 Reageer met quote

Het weg krijgen van de wrat is niet echt het probleem.
Maar het steeds weer krijgen van nieuwe wratjes wel.
Als ik nieuwe wratjes had gekregen,dan kreeg ik die in een paar dagen wel weg met Condyline stipvloeistof. en toen ik na 1 jaar Condyline overstapte op Aldara duurde het wat langer maar gingen de wratjes uit eindelijk ook weg. maar ik krijg steeds weer nieuwe wratjes en ik word er behoorlijk depresief van omdat ik hierdoor geen relaties meer wil aangaan.
Silvia B
GastBerichtGeplaatst: 22-01-2006 11:07 Reageer met quote

Hoi,

Waarschijnlijk ben ik behoorlijk laat met mijn reactie maar wie weet komt het nog van pas...

Ik heb er zelf een jaar mee rondgelopen, wist niet meer wat ik moest doen, was radeloos en toen heb ik in het buitenland (Nederland heft geen budget vrijgemaakt voor zo'n apparaat) de wratjes weg laten laseren. Dat is inmiddels 3,5 jaar geleden en ik heb ze nooit meer teruggehad.

Ik zou daar op aandringen!!! Want 2 jaar is wel een hele grote emotionele belasting, ik hoop dat je het nog volhoudt!!! Succes en sterkte!
Soa
GastBerichtGeplaatst: 23-01-2006 13:55 Reageer met quote

Hoi, ik heb sinds 2 weken ook last van genitale Sad wratten.
Ik gebruik ook condyline,het lijkt te werken. Weet iemand of als de wratten wegzijn of je dan nog iemand kan besmetten.
A
GastBerichtGeplaatst: 25-01-2006 17:20 Reageer met quote

Voor zover ik weet is het ook mogelijk dat je het overdraagt op het moment dat er geen wratjes zichtbaar zijn. Maar de kans hierop is klein tot nihil.
jaon
GastBerichtGeplaatst: 20-02-2006 18:09 Reageer met quote

waar zitrten ze precies je moet gewoon zorgvuldig behandelen en de kuur afmaken
vila
GastBerichtGeplaatst: 20-02-2006 18:11 Reageer met quote

zijn ze groot of klein je moet kijken hoe groot de wratten zijn. je kan eventueel naar je huisarts gaan en vragen wat hij er aan kan doen. eant ik heb het ook gedaan en ik heb ze niet meer
Mister E
GastBerichtGeplaatst: 21-02-2006 23:07 Reageer met quote

Even een paar vragen, ik heb een iets donkere (volgens de dokter gewoon pigmentverkleuring) vlek op mijn penis, alleen op DIE vlek zitten wat piepkleine ronde lichtere vlekjes (gewoon huidskleur), bijna niet te zien.. maar in ieder geval, kunnen dit genitiale wratten zijn? Ik heb NOG NOOIT sex gehad...Ik heb wel wratjes op mijn handen gehad maar ik heb gehoord dat je dat virus niet op je penis kunt overgeven...En kan je genitiale wratten overbrengen met orale sex?

help aub...

alvast bedankt.
Gast
BerichtGeplaatst: 09-03-2006 14:25 Reageer met quote

Mister E schreef:
Even een paar vragen, ik heb een iets donkere (volgens de dokter gewoon pigmentverkleuring) vlek op mijn penis, alleen op DIE vlek zitten wat piepkleine ronde lichtere vlekjes (gewoon huidskleur), bijna niet te zien.. maar in ieder geval, kunnen dit genitiale wratten zijn?
Ga naar de dokter of soa centrum kijk ff op soa.nl


Ik heb NOG NOOIT sex gehad...Ik heb wel wratjes op mijn handen gehad maar ik heb gehoord dat je dat virus niet op je penis kunt overgeven...En kan je genitiale wratten overbrengen met orale sex?

help aub...

Nee als je nooit seks hebt gehad,kun je geen genitale wratten hebben. Of je moet het via een handdoek hebben opgelopen. Maar ik geloof dat dit toch heel moelijk is.Genitale wratten overbrengen via orale sex is vrij moeilijk. In je mond zitten enzymen die virussen en bacterieën doden. Ook moet het door het maagzuur heen. Het kan wel,maar is vrij moeilijk. De kans bestaat dus wel. Verder wordt de kans groter als iemand de wrat heeft en iemand gaat neuken die het virus nog niet in zijn lichaam heeft. Dan kun je dus besmet raken. Een soa via de mond is daarom een stuk moeilijker dan via ne*ken.

Mensen zeggen dat HPV (genitale wratten) voor het leven is,en dat is niet zo. Het lichaam elimineert het virus na een paar jaar. Je maakt dan anti-stoffen er tegen. Je kunt nooit hetzelfde virus terugkrijgen. Dezelfde griepvirus krijg je ook nooit.
Daarom moet er ieder jaar weer een ander anti-griep virus worden gemaakt. Anders zouden ze toch steeds hetzelfde anti-griep virus gemaakt en dat is niet zo.

Behalve als er iets veranderd is aan het virus,dan kun je er wel weer vatbaar voor zijn. Ook als je partner het heeft,kun je het niet aan elkaar MET HETZELFDE VIRUS pingpongen. (dus aan elkaar steeds doorgeven,dat gaat niet)
Anoniema
GastBerichtGeplaatst: 22-03-2006 19:11 Reageer met quote

in juli 2005 zijn ze bij mij vastgesteld. ik had 2 kleine, die zijn gelijk weggeknipt en ben gelijk met Condyline begonnen. de eerste maanden waren erg, ze kwam vaak achter elkaar, meestal per 3 of 3 en er zat soms een paar weken tussen. ik heb ze nu nog steeds, ze komen wel minder vaak en het is er dan ook maar 1 of 2 en zijn met een dag of 5 weer weg omdat ik gelijk ga aanstippen. mijn ex en kwamen erachter toen we een maand samen waren, heb het niet van hem en hij heeft na 10 maanden nog steeds niets. ik durf nu geen nieuwe relatie aan te gaan, hoe vertel ik dat tijdens de eerste afspraakjes? zonder dat hij gelijk bij me wegloopt daardoor? gaan de wratten ooit weg, ook al komen ze minder vaak en zijn het er soms maar 2? de emotionele belasting is zwaar, je voelt je minder in de maatschappij, etc. Crying or Very sad wie herkent dit? weet iemand een middel waardoor het voorgoed wegblijft en je dan weer normaal kunt vrijen en ook orale sex kunt hebben, zonder dat je je partner besmet? het rare is ook dat mijn exen er geen last van hebben, geen verschijnselen en zijn ook getest; hebben niets...of ze zijn voor altijd stille drager. wie helpt mij of herkent zich in mijn gevoel? Sad
TazzMania
GastBerichtGeplaatst: 23-03-2006 23:30 Reageer met quote

Ook ik heb last van wratten. Al van jongs af aan heb ik onder behandeling gestaan van een huidarts in het ziekenhuis. Honderden wratten hebben mijn lichaam geteisterd en zijn in aanraking gekomen met vloeibaar stikstof of zijn weg gelepeld Evil or Very Mad . Ik heb ze op mijn benen, handen en rug gehad.
Tot een jaar of twee geleden was ik (zichtbaar) vrij van wratten. Nu zitten ze onder mijn voet. Ja, slecht onder één voet de ander is vrij van wratten Question .

Mijn ervaring is, de wrat ??zolang deze niet ?in de weg? zit?? te laten zitten en niet te behandelen. Kort geleden ben ik namelijk gestart met een nieuwe sessie bij de huisarts, teneinde deze voetwratten met vloeibaar stikstof de nek om te draaien. Inmiddels is het aantal wratten verdubbeld en zal ik de komende maanden een goede relatie opbouwen met de huisarts Wink .

Dat een wrat een virus is, lijkt mij inmiddels duidelijk. Dat dit virus hardnekkig is, weten de ?dragers? inmiddels ook. In heb in mijn leven (al 2½ decennia) heel wat middelen gebruikt in de strijd tegen wratten, maar ben nog niets tegengekomen waarvan ik op recht kan zeggen; dat moet je proberen. Ik zal bijna nog Vanish Oxi Action gaan gebruiken? Laughing

Ik kan jullie op dit moment alleen maar een hart onder de riem steken door te zeggen dat je er niet alleen voor staat Cool .
En in een relatie kan je er alleen maar over praten, hoe vervelend dit ook is. Onbekend maakt veelal ook onbemind. Des te beter de partner begrijpt wat het is, des te makkelijker kan deze het accepteren. Per slot van rekening had je ook het syndroom van Gilles de la Tourette kunnen hebben? Embarassed
(maar daar mag je niet mee spotten, terwijl een beetje zelfspot een mens goed doet)NB: morgen is het weer zover Crying or Very sad , opnieuw een afspraak met de huisarts.
Maaikemeppel
GastBerichtGeplaatst: 08-05-2006 0:13 Reageer met quote

Hoi!! ik vermoed dat ik ook genitiale wratten heb, ik heb deze week een afspraak bij de huisarts!
Waar ik nu erg mee zit is of ik het zou moeten vertellen aan mijn laatste sexpartner? Embarassed Hij is een vriend van me en het was zogezegd een 'ongelukje', maar 't lijkt me nogal ongemakkelijk om hierover te beginnen! Wat zouden jullie doen? Rolling Eyes
pika
GastBerichtGeplaatst: 12-05-2006 22:31 Reageer met quote

he hallo ik heb genitiale wratten en ben nu onder behandeling van de huisarts. Ik heb condyline gekregen en heb het nu voor de eerste week gebruikt dus 3 dagen. kan iemand mij vertellen hoe lang het duurt voordat je kunt zien dat ze aan het verdwijnen zijn? en is het normaal dat de wratjes een klein beetje pijnlijk zijn na gebruik van condyline?
chan
GastBerichtGeplaatst: 01-06-2006 7:57 Reageer met quote

tukker. hallo ook ik heb last van die vervelende wratten. wordt nu al voor de derde keer gelaserd operatief en das echt geen pretje.
de eerste keer was ik blij dat ze weg waren maar ze komen alsmaar terug
ook de arts gaf aan hier w.s mn hele leven aan vast te zitten.
mooi balen niet bij nagedacht toen ik dat avontuurtje had pfffffffff.
ook is er bij mensen met een verminderde vorm wartec creme kan je via de huisarts vragen .
en mensen laten we hopen dat er snel een middel komt die ons virus kan bestrijden er moet toch wat zijn denk je dan in deze tijd ze kunnen zoveel maarjaaaaaaaaaaaaaa?????????
we wachten maar af groeten chan
Gast
BerichtGeplaatst: 02-06-2006 7:44 Reageer met quote

Maaikemeppel schreef:
Hoi!! ik vermoed dat ik ook !
Waar ik nu erg mee zit is of ik het zou moeten vertellen aan mijn laatste sexpartner? Embarassed Hij is een vriend van me en het was zogezegd een 'ongelukje', maar 't lijkt me nogal ongemakkelijk om hierover te beginnen! Wat zouden jullie doen? Rolling Eyes


Vertellen joh. Ik heb het ook aan mijn vriendje verteld. Ik heb het van hem waarschijnlijk gekregen. Hij bleek een wratje onder zijn ballen te hebben vlakbij zijn lies Had ik nooit gezien. Afin ik heb hem opgebeld en verteld.
Ik moet je iets vertellen,ik heb genitale wrat(tten)en ik zou graag willen dat je ging checken of je het ook hebt. Zo ja laat je behandelen. Vond het wel lullig voor hem omdat hij ook een vriendin heeft. Het lullige was dat ie me niet geloofde. Nou dan niet hoor,ik heb het hem verteld, en wat hij ermee gaat doen,dat is dan zijn zaak. En voor hem was het ook een schok misschien,dat hij zo reageerde.

Maak geen verwijten heb je niets aan,ook elkaar niet de schuld gaan geven heeft geen enkele zin.

In principe is dit de meest minder ernstige soa die je kunt hebben. Wel een erg vervelende. Laat je ook goed controleren op baarmoederhalskanker. Hoewel er nog steeds niet met zekerheid verteld kan worden dat als je genitale wratten hebt,dat je dan ook baarmoederhalskanker krijgt. Maar laat je zeker in het begin om de 2 jaar controleren.
verdrietig
GastBerichtGeplaatst: 02-06-2006 14:57 Reageer met quote

Ik heb ongeveer 5 jaar geleden genitale wratten gekregen, aangestipt en binnen een paar dagen weg. Ik had het virus al toen ik een relatie kreeg met mijn vriend, maar wist het toen nog niet. Hebben wel seks gehad. Hij heeft nooit zichtbare symptonen gehad. Hij heeft nu een bultje op zijn penis. De dokter zegt dat het een vetbultje is, maar ik vind het er niet op lijken. Nu heb ik twee rare bulltjes in mijn mond, achter bij mijn keel. Kan dit het virus weer zijn? Hoe groot is de kans dat ik het in mijn mond/keel heb? Mijn dokter zegt dat het niets is.
anoniima
GastBerichtGeplaatst: 06-06-2006 0:30 Reageer met quote

net als 'pika' heb ik sinds een paar dagen condyline gebruikt op de wratjes, en deze zijn nu erg pijnlijk en zelfs een beetje groter geworden.
weet iemand misschien ook hoelang het duurt voordat ze ongeveer verdwijnen?
mijn dokter heeft me trouwens voorgeschreven om het 1 maal daag aan tebrengen, meer eigenlijk niet, een aangezien het volgens de bijsluiter 2 maal daags drie dagen achter elkaar moet, weet ik niet echtwat ik nou moet volgen?! iemand misschien een idee?
Index > Seksueel overdraagbare aandoeningen > Genitale wratten,Hoe kom ik er van af ??!!
Pagina 1 van 45  

1, 2, 3 ... 43, 44, 45  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring