Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > Nekhernia, hoe nu verder?
Auteur Onderwerp: Nekhernia, hoe nu verder?
pmsiete
BerichtGeplaatst: 24-06-2009 3:07 Reageer met quote

Beste mensen,

Ik loop vanaf zomer 2008 te kwakkelen met pijn in mijn nek, die uitstraald naar de rechter arm.
Een week of 5 ziek geweest, omdat ik het niet uithield van de pijn. Huisarts stuurde me door voor een rontgen foto. Hier op was niet veel te zien. Ik werd door gestuurd naar de fysio. Fysio bood inderdaad uitkomst, in de zin van dat de pijn op een draaglijk niveau kwam.

Werk weer hervat, maar bleef toch veel last houden van nek en rechter arm. Om al over bv. schrijven helemaal niet te spreken. Begin dit jaar namen de klachten weer langzaam toe. Terug naar huis-arts, deze verwees mij door naar een zeikenhuis in Belgiƫ voor een MRI scan.
Deze op korte termijn gekregen, 2 werkdagen later mocht ik bij de Neuro-chirurg komen.
Hij vertelde me dat ik een "aanzienlijke" Nekhernia had. Over opereren was hij heel stellig, niet doen! Alleen als ik last van uitval zou krijgen.
Doorgaan met fysio, genezing zat er volgens hem niet in. Mee leren leven dus.....

2 Weken terug weer gezond geschreven door bedrijfsarts en het werk weer hervat. Echter dit gaat zeer moeizaam. Ik werk in de beveiliging, op een drukke post, en dat is meteen het probleem. Het gaat allemaal niet meer zo snel en makkelijk. Bedrijfsarts denkt dat het wel goed komt. Ik zelf ben veel minder positief. Heb echt aanzienlijke moeite met het werk-tempo. Nog maar niet te spreken over de dingen die ik bijna helemaal niet meer kan.
Echter wil ik toch graag in het arbeidsproces blijven. Ik zie er echt tegen op als ik gedeeltelijk of helemaal zou worden afgekeurd. Heb altijd gewerkt, en wil dat graag zo houden. Voor het financiƫle en de sociale contacten. Echter vrees ik het ergste. Is er misschien iemand die zich in dit verhaal herkent? En misschien wat adviezen voor mij heeft? Gr. Peter
trudy
BerichtGeplaatst: 24-06-2009 11:36 Reageer met quote

Een advies als het mogelijk is niet laten opereren bahalve als je het echt niet meer uithoudt.
Tegenwoordig is afkeuren vanwege een enkele hernia niet aan de orde, daar moet je heel wat meer voor mankeren,dus probeer je lichaam in conditie te houden zoek een goede fysiotherapeut en train zodat je spieren sterk genoeg zijn om je wervelkolom te ondersteunen.
pmsiete
BerichtGeplaatst: 25-06-2009 2:19 Reageer met quote

Hoe kan een eventueele afkeuring nu afhankelijk zijn van het aantal hernia's? Ik neem aan dat je een lot-genoot bent Trudy.
Dus ook jij zou moeten weten dat een enkele nekhernia je echt wel kan belemmeren om fatsoenlijk te werken. Mijn neuro-chirurg gaf zelf het vb dat je geen enkele nekhernia met elkaar kunt vergelijken. Zo zijn er genoeg mensen die een nekhernia hebben, en dit zelf niet weten omdat ze simpel weg geen last hebben.

En hoe bedoel je trainen? Dit zal dan toch wel erg voorzichtig moeten gaan. Omdat ik niets mag forceren. Fysio helpt bij mij tot bepaalde hoogte. Maar alle pijn krijgt hij niet weg. De gevoelloze rechter duim bij mij is en blijft gevoelloos. Hier kan (mijn) fysio niets aan doen.
trudy
BerichtGeplaatst: 25-06-2009 8:56 Reageer met quote

Yep ik ben een lotgenoot ben 2 keer aan mijn nek geopereerd en is een stuk vastgezet,pijnstilling hielp niet meer voldoende dus heb ik nu een neurostimulator die de pijn voor een groot gedeelte wegvangt.
Aan mijn nek is nu niets meer te doen versleten over alle niveaus en ook behoorlijke klachten van diverse niveaus.
Spiertraining kan onder begeleiding bij de fysio totaal geen kwaad,die weten wat mag en mag wat kan en niet kan, mij heeft het echt geholpen en nog om op mijn pootjes te blijven.
Ik werk niet dus ben ik ook niet afgekeurd.
Wat de hernia's betreft ken ik voorbeelden te over die gewoon aan het werk gestuurd zijn na eerst jarenlang in de wao gezeten te hebben,zolang je je armen of benen nog kunt bewegen vinden ze dat jij aan het werk kan.
Btw mijn pink, ring en middelvinger en twee plekken in mijn arm in het gebied wat de zenuw verzorgt zijn al een aantal jaar gevoelloos en mijn duim en wijsvinger tintelen de hele dag maar daar is goed mee te leven,ook een plek in mijn hals boven de operatiewond is gevoelloos,dat was het risico van de 1e operatie en daar was ik voor gewaarschuwt.
Sofie...
BerichtGeplaatst: 25-06-2009 12:11 Reageer met quote

Hoi,

Met een hernia word je idd echt niet meer zomaar afgekeurd voor werk. Wel kan het zijn net zoals bij mij dat je tijdelijk 100% word afgekeurd maar definitief zal niet snel gebeuren. Zal nu eerst geopereerd worden (er is iets meer aan de hand dan alleen een hernia dus rug word vast gezet) maar ook van mij zal verwacht worden dat ik straks weer aan het werk zal moeten gaan. Mijn eigen werk mag ik niet meer doen (verpleging) en zal dus misschien zelfs wel weer naar school moeten om om te scholen. Maar 100% thuis zitten voor altijd zullen ze echt wel voorkomen.

En echt helemaal 100% afkeuren zal je echt bijna terminaal voor moeten zijn vrees ik. Ook ik heb veel gelezen en heb gezien dat mensen met uitval of enorme pijnen en pijnstillers gewoon weer moeten werken (evt aangepast).

Groetjes,

Sofie
Index > Neurologie > Nekhernia, hoe nu verder?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring