Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Diabetes > wie kan me helpen? diabetes ja of nee
Auteur Onderwerp: wie kan me helpen? diabetes ja of nee
Wanhoopje
BerichtGeplaatst: 16-06-2009 18:01 Reageer met quote

Hallo ik ben nu al geruime tijd bezig met deze vraag, de ene arts zegt prediabetes de ander diabetes en weer een ander er is niks aan de hand we houden het in de gaten...

Maar ik wil gewoon weten waar ik aan toe ben. Ik heb een gemeten hba1c van een maand terug 6.3.

Maar heb een nuchtere prik uit de vinger van 7.9 en 7.2 en ook heel vaak zo rond de 6.6.

Verder moest ik een zoet ontbijt eten en toen zat ik rond de 16.9 aan het eind van de middag ook een keer laag 2.7. Ik heb zovaak waardes van 11 12 14 dus dat is toch diabetes?IK heb een tijdje bijgehouden allemaal en volgens de arts die ik nu heb moet ik het een beetje loslaten en gaan lijnen dan kan het heel goed weer zakken allemaal.Morgen naar de dietiste. Maar als ik al een boterham kaas eet dan zit ik al rond de 11 of 12 dat word hongerlijden dan pff Nu mijn vraag waarom denken artsen er zo verschillen over als je op diabetes fonds kijkt de site dan staat er toch duidelijk een landelijke afspraak van huisarten: boven de 6.0 gemeten nuchter is diabetes en niet nuchter boven de 11.0 gemeten is diabetes. Waarom dan die verschillen van mening??? Daar breek ik mijn hoofd nu over wie kan me dat uitleggen? Groetjes Wink
jaapiester
BerichtGeplaatst: 16-07-2009 13:50 Reageer met quote

Ja ik zit een beetje in dezelfde situatie:(

Ik ben laatst naar de dokter geweest met klachten van duizeligheid en vermoeidheid... nou bloed laten prikken na het eten van 2 boterhammen met appelstroop en een glas water. ik had een waarde van 3,8.

Dokter vertelde me ja dit is normaal omdat ik nauwelijks vet aan me lichaam heb zitten. Toch blijf ik zitten met vermoeidheid vaak moeten plassen en duizeligheid. Ik denk dat bij mezelf "dit past wel heel goed bij diabetes". Ook omdat ik een lage waarde had en bij diabetes die waarde nogal schommelt.

Ik ga morgen weer naar de huisarts om me weer te laten prikken.
Je kan bij je huisarts toch gelijk de waarde laten checke? daar hoef je niet voor naar het ziekenhuis ofzoiets?

groeten

en over die artsen met hun verschillende meningen... ik weet het niet maar wat jij zo verteld lijkt wel heel erg op diabetes. Mijn huisarts vertelde me dat als het boven de 7 zou zitten het al een aandachtspunt zou zijn voor mij!
sara50
BerichtGeplaatst: 04-10-2009 20:07 Reageer met quote

als ik jou was. zoek n andere arts. Je hebt zeker diabetus.Als je rond de 2,7 zit moet je met spoed druivesuiker nemen zodat de suikerwaarde weer op 5,9 komt anders heb je n hypo en kan je in n coma raken. Te hoge suiker, alleen water drinken zodat hij weer zakt. Het beste kan je testen 2uur na het warm eten. Ga nooit onder de 8 slapen. Shocked
marjan27
BerichtGeplaatst: 04-10-2009 22:56 Reageer met quote

ga nooit onder de 8 slapen??????
Hoe kom je daar bij sara50?
Een goede bloedsuiker ligt tussen de 5 a 8 dat is een goede bloedsuiker,ja als je een te lage bloedsuiker hebt dan kan je een hypo krijgen en een te hoge een hyper.

Als ik zo lees hebben jullie idd een zeer lage en na het eten een zeer hoge bloedsuiker,ik zou als ik jullie was aan de huisarts vragen voor een bloedsuikercurve/in iedergeval meer onderzoek.
marjan27
BerichtGeplaatst: 04-10-2009 23:07 Reageer met quote

ps als je over de hba1c spreekt gaat dit met procenten,googel maar eens kon er veel over vinden.
Stella-Rosa
BerichtGeplaatst: 25-10-2009 18:55 Reageer met quote

Sara50, dan hadden er al heel veel mensen in coma gelegen. Dit klopt echt niet wat je zegt.

Even van WikiPedia gehaald:

Diagnose:
De conventie stelt dat de ideale bloedglucosewaarde (de bloedglucosespiegel) afhankelijk van omstandigheden tussen de 4 en de 8 mmol/liter dient te liggen. Een normale nuchtere waarde ligt tussen de 4 en de 5,6 mmol/l. Indien de 'nuchtere' waarden bij een onbehandeld persoon boven de 6 mmol/l en 'niet-nuchter' boven de 11,0 mmol/l liggen, spreekt men van diabetes mellitus (suikerziekte). In het grijze gebied tussen deze grenswaarden spreken sommigen wel, anderen niet van diabetes. Landelijk en internationaal worden over deze waarden periodiek afspraken gemaakt of ze worden herzien door medici op grond van onderzoeksresultaten.
Vera17
BerichtGeplaatst: 30-05-2010 23:30 Reageer met quote

Sara50, onder de acht is zelfs bij pomp therapie een vereiste. 5 tot 7 is aan te raden.

Is diabetes type 2 geen optie?
Index > Diabetes > wie kan me helpen? diabetes ja of nee
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring