Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > Onregelmatigheden in EEG-onderzoek
Auteur Onderwerp: Onregelmatigheden in EEG-onderzoek
Yordike
BerichtGeplaatst: 06-06-2009 17:54 Reageer met quote

Beste,

Ik heb al maanden last van drukkende hoofdpijn. Deze hoofdpijn bevind zich frontaal op het gezicht en bovenop men hoofd. Het is een druk op men schedel die aventoe opkomt.

Ik ben meermaals naar de huisdokter gegaan en nu had ze me doorverwezen naar de neuroloog. Ben gisteren gegaan en nam de tijd om al mijn klachten te noteren deze zijn:

- Drukkende hoofdpijn
- Gespannen nekspieren
- wazig zicht
- gevoel dat ik wegdraai
- moeilijk uit men woorden komen
- vergeetachtig
- ...

Deze neuroloog maalte onmiddelijk een EEG. Resultaat = onregelmatigheden in men hersenactiviteit. Hij kon niet verder erover uitwijden omdat hij geen tijd had maar hij maakte onmiddelijk een afspraak bij de MRI waar ik op donderdag 2 juli naartoe moet.

Nu is men vraag of iemand nog zo'n onderzoek heeft gedaan en dat daar ook onregelmatigheden op te zien waren??? Moet ik mij zorgen maken??? Wat kan de oorzaak zijn van die onregelmatige hersenactiviteit??? Ik denk natuurlijk al het ergste en ben doodnerveus.

Groetjes een ongerust zieltje Sad
Volslagen_Warja
BerichtGeplaatst: 06-06-2009 20:44 Reageer met quote

Hoi Yordike,

Ruim een half jaar geleden ben ik ook bij een neuroloog terecht gekomen (vanwege andere klachten, maar goed). Zij verwees mij onmiddelijk door voor een EEG, en naar aanleiding van het EEG zou ze beslissen of er ook een MRI-scan gemaakt moest worden. Uit het EEG bleek dat er (ernstige) onregelmatigheden waren te zien in mij alfa-golven en ik moest zo snel mogelijk een MRI laten maken. De MRI was bij mij volkomen normaal.
Sinds de MRI heb ik nog iets van drie EEG's gehad die allemaal onregelmatigheden vertoonde.

Wat ik dus wil zeggen is dat als het EEG niet goed is, dat niet per definitie wil zeggen dat de MRI ook niet goed is.

Sterkte!
Yordike
BerichtGeplaatst: 06-06-2009 22:25 Reageer met quote

Merci om te antwoorden.

Hebben ze ondertussen al andere oorzaak gevonden wat de reden kan zijn van de onregelmatigheden op de EEG???

Weet je ze maken je doodongerust en dan moet je zolang wachten.
Volslagen_Warja
BerichtGeplaatst: 07-06-2009 11:47 Reageer met quote

Bij mij wordt er gedacht aan een combinatie van Narcolepsie en Epilepsie (absences), maar helemaal zeker weet de neuroloog het ook niet. Voor iemand met Narcolepsie heb ik namelijk te weinig slaapaanvallen.

Vervelens is dat he, dat je vaak zo lang moet wachten op een scan. De periode tussen mijn eerste EEG en de MRI was twee weken. In de tussentijd mocht ik uit voorzorg ook niks doen: niet studeren, niet computeren, geen tv kijken, geen alcohol, koffie, thee of chocolade drinken/eten, niet sporten. Eigenlijk mocht ik alleen lezen en slapen. Moet jij je ook aan z'n soort programma houden?
Yordike
BerichtGeplaatst: 07-06-2009 12:11 Reageer met quote

Neen, ik moet mij niet aan een programma houden. maar het is zo dat hij de resultaten van men EEG nog niet goed heeft bekeken dus heb ook nog geen diagnose gekregen. Het enige dat hij mij zei dat er onregelmatigheden in waren te zien en dat ik een MRI moet laten nemen. Ik moet wachten tot 2 juli op een MRI. Vind het vreselijk lang wachten. Je maakt jezelf nu bang met het feit dat er misschien iets ergs is. Je begint vanalles te voelen dat er 9 op de 10 helemaal niet is. Ik hoop dat ik morgenavond al iets meer te horen krijg zodat ik misschien al iets meer weet waarom ik die onregelmatigheden heb in men hersenactiviteit.
Volslagen_Warja
BerichtGeplaatst: 07-06-2009 17:16 Reageer met quote

Een maand wachten is vrij lang, ja. Het stomme is inderdaad dat je denkt dat je dingen voelt, omdat je weet dat er iets in je hersen niet 'normaal functioneert.
Heb je morgenavond dan een gesprek met je neuroloog? Alvast veel succes en laat je weten hoe het is gegaan?
Yordike
BerichtGeplaatst: 07-06-2009 21:09 Reageer met quote

Een gesprek is veel gezegt. Ik mag hem opbellen om 19u voor meer uitleg. Ben super benieuwd maar laat je zeker iets weten. Ja kben kei bezorgd. Ben op deze moment geen mens zo ambetant rondlopen.
Volslagen_Warja
BerichtGeplaatst: 07-06-2009 22:12 Reageer met quote

Nogmaals succes. En vergeet niet: het hoeft niet per se iets ernstige te beteken!
Yordike
BerichtGeplaatst: 08-06-2009 22:08 Reageer met quote

Heb gebeld om 19u en hij verwachte me al. Hij zei dat er storingen zitten in men hersenen maar die niet afkomstig zijn van epilepsie. Hij vroeg of ik bv een ongeval heb gehad of hersenvliesonsteking of hersenschudding. Maar niets is het geval. Hij heeft voor mij al een afspraak gemaakt voor nu woensdag voor een scan van de sinussen en volgende week xoensdag voor een psychologische test. Hij zij dat ik me niet te veel zorgen hoef te maken en dat ik morgen moet bellen voor de MRI te vervroegen. Dus afwachten op de volgende onderzoeken. In ieder geval ben al een beetje gerustgesteld.
Volslagen_Warja
BerichtGeplaatst: 08-06-2009 22:20 Reageer met quote

Het klinkt alsof het niet al te ernstig is, gelukkig. Die eerste scan en psychologische test zijn vrij snel, fijn voor je. Ik hoop dat ze die MRI ook een behoorlijk stukje kunnen vervroegen. Laat je weten hoe alle andere scans en test zijn gegaan?
Yordike
BerichtGeplaatst: 09-06-2009 21:03 Reageer met quote

De MRI hebben ze een week vervroegt. Dus donderdag 25 juni mag ik gaan. Jaja laat je zeker ietske weten.
Index > Neurologie > Onregelmatigheden in EEG-onderzoek
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring