Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > evenwichtsproblemen zonder draaiduizelingen
Auteur Onderwerp: evenwichtsproblemen zonder draaiduizelingen
Bink
BerichtGeplaatst: 05-06-2009 21:08 Reageer met quote

Hallo allemaal,
Enige jaren geleden kreeg ik na het hardlopen rare schommelingen in mijn hoofd. Het is moeilijk te omschrijven maar het is net alsof je op een schommel zit. In de loop van de tijd (maaaanden) is dit verdwenen. Na een paar jaar ben ik weer gaan hardlopen en jawel een paar maanden geleden kreeg ik het weer. Ik merk ook dat de stand van mijn hoofd invloed heeft. Ik loop nu bij de KNO en moet o.a. een evenwichtssonderzoek doen. Ik heb echter van een oogarts vernomen dat dergelijke evenwichtsklachten niet door het evernwichtorgaan veroorzaakt wordt maar door de kleine hersenen die mogelijk bv geen voldoende bloed krijgen. Daar de kleine hersenen achterin je hoofd bevinden en ik ook altijd het idee heb dat het uit mijn nek komt ga ik ook weer een afapraak maken bij de neuroloog (op advies van de oogarts) Komt dit iemand bekend voor?
griet3101
BerichtGeplaatst: 06-06-2009 14:44 Reageer met quote

Hoi,

Ja, dit komt me redelijk bekend voor al is mijn verhaal misschien iets anders. (zie ook nekproblemen en evenwicht bij 'spierpijnen')

Ik heb al 13 jaar last van mijn evenwicht. Het begon allemaal toen ik in een winkel stond en een hevige draaiduizeligheid me vreselijk angstig maakte. Sindsdien heb ik dagelijks het gevoel alsof ik op een boot zit, alsof ik wegzak in de zetel, .... eigenlijk had ik alle symptomen van Meniere maar wezen testen uit dat het geen meniere is. (heb geen gehoorverlies). Bij hevige vermoeidheid komt het steeds weer de kop op steken maar na een nachtje slaap gaat het meestal wel beter. Hoewel het mijn leven dagelijks beinvloedt, had ik tot enkele weken toch het gevoel dat ik het onder controle had. 5 weken geleden werd ik wakker met eenzelfde draaiduizeligheid en dacht ik dat het door een aantal uren te slapen wellicht wel weer zou overgaan. Het draaien op zich is over maar het evenwichtsprobleem blijft in alle hevigheid bestaan. Ik heb moeite om recht te stappen, voel me doodmoe na de minste inspanning en heb, zelfs na te slapen, steeds een raar gevoel in het hoofd. De huisdokter stelde vast dat er in mijn bloed een infectie zit die me erg moe maakt (mycoplasma) en de neus-, keel-, oorarts constateerde dat mijn nek compleet vast zit. De behandelende osteopaat ziet ook wel degelijk een verband en zegt dat hij al heel wat mensen zag met een geblokkeerde nek die evenwichtsproblemen hebben. Hij is ervan overtuigd dat hij me kan helpen.
Ik denk dat er dus wel degelijk reden is om aan te nemen dat het ook bij jou uit je nek voortkomt.
Ik heb al 2 whiplashes gehad....

Sterkte, ik weet immers als geen ander hoe het je leven kan beinvloeden. Ik ben sinds 5 weken in ziekteverlof en het ziet er naar uit dat ik nog niet direct terug voor klas zal kunnen staan.

Groetjes,
Griet
Bink
BerichtGeplaatst: 08-06-2009 18:52 Reageer met quote

Hallo Griet,
Ja vervelend allemaal. Dacht ik dat het weer de goede kant op ging kwam het er opeens weer in. Als ik meer in beweging ben dan lijkt het wel of de klachten verminderen. Maar goed ik moet de 28e voor een mri en op 13 augustus pas een evenwichtsonderzoek (augustus pas omdat ik de vakantie, mijzelf en mijn gezin niet wil onthouden). Deze twee onderzoeken zijn op verzoek van de KNO in het VU. Dit is voor mij een uurtje rijden maar daar hebben ze een duizeligheidscentrum dus.. Nu wil ik natuurlijk ook dat er op het gebied van de neurologie naar gekeken gaat worden (gezien de klachten). Ik weet niet of dit allemaal gelijktijdig kan en geaccepteerd wordt door de artsen. Maar ja ik wil toch ook wel zo snel mogelijk duidelijkheid. Wat als er wel problemen zijn met bijvoorbeeld de bloedtoevoer naar de kl.hersenen?
Index > Neurologie > evenwichtsproblemen zonder draaiduizelingen
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring