Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > kan het endometriose zijn??
Auteur Onderwerp: kan het endometriose zijn??
let
BerichtGeplaatst: 13-05-2009 7:43 Reageer met quote

Ik heb sinds 4 maanden rare klachten. Eigenlijk ben ik non stop misselijk en draaierig met ergere golven tussendoor. Die golven starten meester in de laatste week voor stoppen pil en lopen door in de menstruatieweek.
Tijdens zo'n golf wordt in eerst benauwd en krijg pijn bij m'n borstbeen. Verkouden gevoel. Heb af en toe een schreinend gevoel in m'n buik. Daarna zwelt m'n buik iets op en is wat gevoelig. Ik wordt steeds misselijker. Ontlasting veranderd naar breiig en krijgt lichtere kleur. Eetlust verdwijnt. Ik wordt steeds misselijk en heb vaak een knoop in de maag gevoel. M'n darmen beginnen te rommelen. Ontlasting wordt dunner en er komt een geel goedje mee. Ook zit er dan slijm bij. Daarna stopt ineens de ontlasting en komt er alleen nog maar ongekleurd slijm uit. Ik begin te kokhalzen. Moet steeds meer naar het toilet (in de ochtend). Hierna begint ontlasting weer wat normaler te worden. Slijm blijft. Dan ben ik nog zo'n week erg misselijk en daarna licht misselijk tot de volgende golf. Ik heb geen extreme pijn bij m'n menstruatie. Ja, ik voel het aankomen en heb soms wel een beetje pijn, maar dat hebben toch zoveel vrouwen. Wel aan de rechterkant onder de ribbenboog een soort doffe pijn, het gevoel dat er iets zit. Heb wel ook wel redelijk bloedverlies, maar dat heb ik altijd zo gehad sinds mijn bevallingen. Het is in ieder geval niet veranderd de laatste vier maanden. Ben al onder behandeling van een MDL-arts en een colono en gastroscopie gehad. Moet binnenkort voor een dunne darm onderzoek. Ze kunnen niets vinden en omdat de golven tot nu plaatsvinden voor en tijdens de menstruatie denken ze nu aan endometriose. Heb je dan geen klachten alleen tijdens de menstruatie? Ik ben ook in de tussenliggende periode niet lekker, maar moet wel toegeven dat ik me steeds beter begin te voelen. Kan je eigenlijk wel ineens zo ernstige klachten krijgen. Misschien herkent iemand bovenstaande. In eerste instantie herkende ik me namelijk niet gelijk in endometriose. Ik hoor iedereen maar praten over pijn, maar dat heb ik niet. Mijn klachten zijn voornamelijk misselijkheid en draaien. Ik hoop echt dat iemand iets herkend. Oja, ik moet wel zeggen dat ik de laatste tijd flink aan het rommelen geweest ben met hormomen. Ik heb namelijk migraine en eerst heb ik climarapleisters gehad. Daarna een andere pil met pantozol (betablokker, bloeddrukmiddel)en vervolgens weer terug naar m'n oude pil. Dit alles in de laatste 1,5 jaar. Ik had nu net besloten om met m'n pil te stoppen omdat ik het gevoel heb dat al dat gerommel niet goed is. Maar als het endometriose is is dat misschien niet zo verstandig.
Kortom, graag jullie reacties.
2000
BerichtGeplaatst: 13-05-2009 10:56 Reageer met quote

Ik zou in eerste instantie niet aan endometriose denken. Wat er voor pleit is dat je klachten samenhangen met je cyclus. Inderdaad klachten tijdens menstruatie komen het meest voor bij endo. Soms verplaatsen deze klachten zich naar ervoor of erna...en soms wordt het chronisch. De klachten die je omschrijft zijn niet heel specifiek endoklachten, maar kunnen er wel ook bijhoren.

Dat je geen/ minimale menstruatiepijn hebt pleit tegen endo. Maar geen 100 procent uitsluiting van...

Ik zou het eerder eerst bij je darmen zoeken, maar dat zijn ze dus nu ook aan het doen.

Misschien is het wel een idee om te stoppen met de pil en te ervaren hoe je lichaam daarop reageerd. Missschien blijkt dat je wel veel menstruatiepijn krijgt? (de pil kan menstruatiepijn en endo inderdaad onderdrukken) Dan zou dat een aanwijzing zijn dat het misschien toch endo is, en kunnen ze daar verdere onderzoeken naar doen en(/of) weer beginnen met de pil.
Of nu natuurlijk uitsluiten/ bevestigen dat het endo is door ene kijkoperatie...maar ja dat is ook weer niet zomaar iets...

Ik hoop dat ze de oorzaak en vooral oplossing vinden!
let
BerichtGeplaatst: 13-05-2009 11:00 Reageer met quote

Echt helemaal niemand een idee. Crying or Very sad Crying or Very sad Ik zoek me suf op internet. Is er iemand die ook maar het kleinste dingetje herkent?
Ik ben echt wanhopig. Heb het gevoel dat ik al vier maanden buiten het echte leven sta. Kan aan niets meer meedoen. Misselijk zijn is afgrijselijk.
Ik lees wel over misselijkheid als klacht, maar dan meestal vanwege de pijn tijdens de krampen.
Dat is in mijn geval dus niet zo. Ik herken die erge krampen niet eens.
2000
BerichtGeplaatst: 13-05-2009 11:03 Reageer met quote

hihi tegelijk getypt...ik ga zo nog even in op je laatste bericht. (of ik het herken)
let
BerichtGeplaatst: 13-05-2009 11:08 Reageer met quote

beste 2000
je geeft aan dat de klachten er ook bij kunnen horen. Ik vind daar niets over op het net.
Vraag me ook af waarom ik bv dat rare doffe gevoel bij de rechter ribbenboog heb. Het gevoel of er iets zit. Wanner ik ook zit, zit het in de weg. Kan wel pijn doen af en toe, maar niet heel erg ofzo. Kan de endo dan zo hoog komen?
Ik ga nu eerst op voor een dunne darm foto. Ook weer zo'n ellende. Slang in je keel. Maar goed, misschien dat ze daar wat vinden..
Mijn idee was meer dat ik op hormonen reageer. Kan dat dan eigenlijk?
2000
BerichtGeplaatst: 13-05-2009 11:16 Reageer met quote

En daar ben ik weer.
Ten eerste ik heb endometriose...is misschien wel handig om te weten.
Ik herken je verhaal in eerste instantie niet. En iniedergeval ook niet echt een 'klassiek endo' verhaal wat ik van anderen ken.
Maar ik ken wel ook de uitzonderingsverhalen van mensen met endo. (niet specifiek wat jij omschrijft, maar wel ook afwijkende verhalen en toch endo) Daarom ben ik voorzichtig met het zeggen dat het geen endo kan zijn. (buiten het feit da ik dat sowieso niet kan bepalen als leek natuurlijk)

Toch herken ik wel gedeeltes van je verhaal. Maar ook daar wil ik voorzichtig is zijn. Want je moet dan niet meteen de conclusie trekken oh iemand met endo herkent iets....en dus. Maar ik ga er maar even voor het gemak vanuit dat je daar wel met ene nuchtere blik naar kan kijken.

Wat betreft mijn darmen: ik had/ heb (slik pil door bijna niet ongesteld) altijd obstipatie als ik ongesteld was.

Een tijdje terug heb ik een periode gehad dat ik constant (dus ook buiten menstruatie) 'loze aandrang' had. Ik had steeds hele kleine beetjes ontlasting, met ook veel slijm en soms wat bloed (en soms alleen slijm....gelig stinkend spul juk)

Ben naar mdl arts gegaan, en volgens hem was dat slijm normaal. Be er persoonlijk nog niet echt van overtuigd want voor en na die periode nooit meer last van gehad. Als het normaal zou zijn dan zou je daar toch wat vaker af en toe last van moeten hebben en ook wat meer mensen daar last van moeten hebben maar goed.....

Heb een sigmoidoscopie gehad, niets te vinden op wat 'irritatie' na.
Tijdens deze periode had ik trouwens hele hoge onstekingwaarde in mijn bloed en veel buikpijn. Daarnaast weinig eetlust (en nou ben ik best wel een goed eter, ben ook iets te zwaar. Dus geen eetlust is voor mij een heel raar verschijnsel Wink Bijkomend voordeel is dat ik ook behoorlijk ben afgevallen toen...maar ja dat zijn van er op een ongezonde manier afgegaan dus...dus zaten ze er ook zo weer bij helaas. Maar dat terzijde)
Ik was ook misselijk, maar niet zo extreem dat ik moest kokhalsen. Meer zo'n licht misselijk gevoel, weinig eetlust....gewoon zo'n algeheel...ja hoe noem je dat...'niet lekker gevoel'.
De mdl arts gooide het op endo, omdat hij niets kon vinden...en al bekend was dat ik endo had. Tja of het zo is geweest ik weet het nog steeds niet. Ik heb er wel een aantal maanden mee gelopen, en toeb was het ook ineenkeer weer over! Niemand die nog weet waar het door kwam. Verhoging ontstekingwaarde nooit verklaard etc.....Dus tja....ik denk maar zo: vraag niet hoe het kan maar geniet ervan Wink

Ik hoop dat het bij jou mogelijk ook zo gaat: gewoon ineenkeer weer over.

En ik hoop dat je hier iets aan hebt...
2000
BerichtGeplaatst: 13-05-2009 11:24 Reageer met quote

Hoi Let

Endo komt voornamelijk voor in je buik, en dan voornamelijk je onderbuik. In zeldzame gevallen kan het ongeveer overal voorkomen. (zoals longen, neus etc...ja heel freaky Wink)

Lees dit eens, heel misschien komt het je bekend voor.
http://www.medischforum.nl/viewtopic.php?t=14352

Of je op hormone kan reageren op deze manier. Ik weet het niet, lijkt me een vraag om je arts te stellen. Je kunt wel (soms rare) bijwerkingen krijgen van hormonen dat staat natuurlijk vast. Of ook jou klachten daarvan kunnen komen, geen idee.

Maar mede daarom is het misschien wel een idee om dat uit te proberen. Te stoppen met alles en kijken wat het effect is.
Dan weet je misschien meer.

Heel veel sterkte en succes met die slang! Lijkt me ook heel naar. Een slag in mijn achterste vond ik al niet bepaald prettig maar en slang in je keel is nog wat mindr prettig vermoed ik.
Krijg je een roesje ofzo?
2000
BerichtGeplaatst: 13-05-2009 11:29 Reageer met quote

Oja het gevoel: 'buiten het leven te staan' herken ik in ieder geval helaas wel. Heel naar inderdaad dat je zo belemmert wordt en je zo beroerd voelt. En wat ik zelf vaak naar vond aan die situaties (ja heb er vaker in gezeten...endo komt en gaat) is dat je niet weet wanneer het stopt! Als je dat nou eens zou weten he. Zo van, nou nog 1 maand volhoude en dan ben ik er de rest van leven af. Dan is het nog best goed te doen. Maar als je er midden inzit en je weet niet wanneer (en of!) het ooit stopt. Dan is het soms echt moeilijk om de moed erin te houden. Dat kan je inderdaad bij momenten flink wanhopig maken.
Herkenbaar hoor.
Misschien dat je er iets aan hebt om te weten dat er bij altijd toch weer een einde kwam aan zo'n periode. Waarsch. heb je er niets aan. Maar probeer te blijven denken dat het echt, echt waar een keer stopt. (of het waar is of niet. Anders denken, maakt je nog wanhopiger)
let
BerichtGeplaatst: 13-05-2009 11:35 Reageer met quote

in ieder geval bedankt voor het reageren. Ik begrijp best dat het voor een ieder weer op een andere manier verloopt, maar de verschijnselen die je overal tegenkomt zijn toch altijd pijn, pijn in onderbuik. Ik herken dat dus niet. Dat misselijke, had jij dat ook constant (hele maand door of echt alleen in de menstruatieweek). Ik begin me in de menstruatieweek eigenlijk weer beter te voelen. Ben nog wel misselijk, maar het erge is eraf. De diarree heb ik ook niet tijdens de menstruatie maar juist ervoor. Het is juist de periode daarvoor dat echt beroerd ben. voor m'n gevoel is de start van de menstruatie juist het inluiden van het einde aan de ellende.
Ach, ik ben al die onderzoeken gewoon een beetje zat en als ik dan lees dat ze alleen met zekerheid kunnen vaststellen dat je endometriose heb na een een kijkonderzoek, dan wordt gelijk helemaal niet goed. Ik vind artsen toch al snel van de onderzoekjes. Nu ook weer. In eerste instantie was gezegd dat er geen dunne darm onderzoek gedaan zou worden omdat er niet gedacht werd dat daar wat uit zou komen. Nu na weer klachten gehad te hebben is het eerste wat ze zei, dan maar een ondezoek. Ze gaan toch niet al te snel over op die kijkoperatie.
Wel lekker voor je dat het ineens over is. Ik kan niet wachten.
let
BerichtGeplaatst: 13-05-2009 11:39 Reageer met quote

nee, geen roesje. Die heb ik wel gehad bij de gastroscopie. Was dan ook echt nodig. Daarbij blijft deze slang de hele tijd in je keel (1 uur).
Tja, niet echt goed voor de zenuwen. Die staan namelijk al op scherp vanwege dit alles.
Je hebt gelijk. Juist het niet weten wanneer het stopt maakt het nog moeilijker.
2000
BerichtGeplaatst: 13-05-2009 11:45 Reageer met quote

Ik ben nooit misselijk eigenlijk. Alleen die periode dat ik zo'n last had van mijn darmen (ook buiten de menstruatie).

Je hebt gelijk dat het inderdaad dus niet echt klinkt naar endo. Maar het zou kunnen...Maar ja iemand zonder enige klachten kan ook endo hebben...dus of het iets zegt?

Ik denk dat artsen juist helemaal niet zo snel zijn met onderzoeken. Dus ik denk dat je daar toch ook wel blij mee moet zijn. Hoewel ik ook echt snap dat je genoeg hebt van die onderzoeken hoor! (vertel mij wat Wink)

Maar als ik bijvoorbeeld kijk naar mijn situatie toen ik die periode had dat ik zoveel last had van mijn darmen. Mijn onstekingswaarde waren zo hoog dat ze me op basis daarvan bijna hadden opgenomen in het ziekenhuis. Maar omdat ik op dat moment niet heel ziek oogde hebben ze het niet gedaan. En ik wilde dat ook absoluut niet. (had net 2 operaties achter de rug...weer het ziekenhuis in no way)

Maar vervolgens wordt je dus met die verhoogde waardes, en heel erge buikpijn en misselijkheid en kilo's afgevallen, zonder eetlust. (toch behoorlijk wat klachten zou ik zeggen) naar de mdl arts gestuurd die doet een sigmoidoscopie, vind niets, en stuurt je vervolgen gewoon weer vrolijk naar huis. Niemand weet wat het is dus succes met je klachten. Is me zelf op een gegeven moment gezegd dat het waarschijnlijk aan de verklevingen lag e dat ik er dus mee moest leren leven! Nou kun jij je daar waarsch dus een beetje iets bij indenenken. Dat je echt doorfipt als je bedenkt dat je hiermee zou moeten leren leven! Dat kan dus gewoon niet, dat is echt gewoon uitgesloten!

Dus wat dat betreft....gooi er maar onderzoek na onderzoek tegenaan. net zolang tot dat ze iets vinden. Want het alternatief is nog minder leuk.

Een kijkoperatie doen ze inderdaad niet zo snel. Er wordt weleensa wat makkelijk over gedacht maar het blijft een operatie.
Maar goed, als er uiteindelijk niets uit de onderzoeken komt, is dat misschien toch een optie?
let
BerichtGeplaatst: 13-05-2009 16:40 Reageer met quote

Tja, je hebt helemaal gelijk wat die onderzoeken betreft. Maar ik ben er zo zenuwachtig voor. Ik wil ook graag van m'n klachten af zijn. Je hoopt gewoon op spontaal herstel.
Ik heb al zo'n lang traject achter de rug. Heb zelfs in het ziekenhuis gelegen omdat ik totaal uitgedroogd was. Dat was niet omdat ik nou veel diarree had of zoiets, maar omdat ik door de misselijkheid en het kokhalzen (niet overgeven) gewoon niets meer at en dronk, althans niet voldoende. De pillen tegen de misselijkheid werken niet. Gewoon eens een dag zonder misselijk.
Gelukkig heb ik een huisarts die me zeker serieus neemt, maar ook heel eerlijk zegt dat ze het eigenlijk niet meer zo goed weet. Ze heeft me zelfs spontaan gebeld om eens te kijken naar endometriose en of ik me daar ik kan vinden.
Wat die kijkoperatie betreft, ik zag mezelf al op de operatietafel liggen. In mijn ziekenhuis gaat het gewoon allemaal erg snel.
Ik heb ook m'n ontlasting maar weer eens laten onderzoeken. In eigen opdracht. In bunnik zit een groot lab die allemaal onderzoeken uitvoerd. Je hoeft alleen een kit aan te vragen en kan alles zo opsturen. Dit doen ze met heel veel dingen. Alleen bloed is wat moeilijk. Maar goed, dit heeft niets met endometriose te maken en meer met m'n darmen. Bedankt in ieder geval voor je uitleg en ik hoop dat er ergens in de toekomst een verklaring is voor mijn klachten.
Mocht je nog wat tegenkomen ergens wat zou kunnen duiden op mijn klachten, dan hoor ik dat natuurlijk graag.
Verder is het natuurlijk een hoop gepraat geweest over mij. Ik hoop dat het met jou allemaal goed gaat en vindt het fantastisch dat er mensen zijn die de moeite nemen om met je van gedachten te wisselen. De link die je doorgaf is daar een duidelijk voorbeeld van. Fantastisch toch dat je iemand hebt kunnen helpen.
2000
BerichtGeplaatst: 13-05-2009 21:35 Reageer met quote

Hoi Let
Wanneer moet je dat dunne darm onderzoek ondergaan? Ik hoop dat er iets uitkomt! En dan wel iets wat niet ernstig is, en waar ze gewoon makkelijk iets aa kunnen doen. Heb je of je artsen weleens gedacht aan de ziekte van Crohn? Ik weet daar niet zoveel van hoor. Dus doe zo maar een gooi. Maar daar zullen ze misschien achter komen met het dunne darm onderzoek?

Een kijkoperatie moet je niet onderschatten...maar ook niet 'overschatten' hoor. Natuurlijk is het niet prettig. Ik heb er nu twee gehad (met meteen actie, dus niet alleen kijken, maar wel via die methode) en 1 laparotomie. (grote snede). Van een laparoscopie (kijkoperatie) ben je veel sneller herstelt. Je mag meestal de dag erna (hoor ook weleens de zelfde dag) naar huis bijv.
Maar goed kan me ook wel voorstellen dat je er niet op zit te wachten. Ik 'wist' dat het me ging helpen, dat ze dingen weg gingen halen die er niet hoorde. Dus ik stond bijna te juichen om een operatie Wink Als het 'alleen' maar is om evt. iets te vinden...dat voelt het wel iets anders denk ik.

Fijn dat je huisarst je zo serieus neemt. Ik heb andere ervaringen helaas. En daarom ben ik destijds (is alweer 7 jaar geleden) ook op internet gaan zoeken. En ben via een forum achter het bestaan van endometriose gekomen. En bedacht dat toch heel veel bij mijn verhaal paste. Mijn huisarts vond dat nog steeds niet helaas. Toen ben ik uiteindelijk naar een andere huisarts gegaan, die me wel meteen serieus nam. (zo zie je maar weer daar moet je gewoon echt mazzel bij hebben..erg is dat eigenlijk!) Nou ja en toen ben ik pas doorverwezen en is het heel snel gegaan, de diagnose.

Maar dat is dus ook de reden dat ik een aantal forums een beetje in de gaten houd. Ik heb er zelf veel aan gehad. Dus weet dat anderen er evt. ook wat aan kunnen hebben.

En met mij gaat het goed (alweer ruim 3 jaar! joepie) Dus daar hoeven we het ook niet over te hebben Wink Jouw verhaal is veel belangrijker op dit moment.

Als me iets te binnen schiet dan hoor je het. Maar ik ben bang dat ik vooral een wandelende 'endometriose encyclopedie' ben. Maar verder weet ik niet zoveel over andere ziektebeelden.

Houd je me op de hoogte van je onderzoeken en uitslagen? Als je dat wilt natuurlijk.

Ik neem aan dat ze trouwens je bse en crp (ontstekingswaarde) hebben gemeten, en je hb? Waren die goed?
let
BerichtGeplaatst: 14-05-2009 11:03 Reageer met quote

M'n bezinging en leukocyten schieten steeds op en neer. De ene (bezinking bv van 32 naar 8 en weer hoger) en leukocyten van 17 naar 7 en nu 12,9. Is allemaal niet vreselijk verhoogd, maar geeft toch aan dat er iets rommelt in m'n lichaam. Heb je dit trouwens ook bij endotremiose. Verhoogde waardes??
Het dunne darm onderzoek zal waarschijnlijk pas eind mei plaatsvinden. Aangezien ik niet zo mobiel ben en ik de afspraak niet telefonisch mocht regelen gaat mijn man dat nu doen a.s. vrijdag. Telefonisch had ik al wel nagevraagd waar ze ongeveer zitten met de afspraken en dat was toen 27 mei. Dat is toch altijd wel jammer dat wachten.
Weetje onderzoeken zijn natuurlijk nodig, maar wanneer er nooit eens iets uitkomt vraag je je af wat je er mee moet. Blijft voor mij toch altijd iets stressvols. Zelfs wanneer zo'n kijkoperatie nodig is dan alleen echt als ze een ernstige verdekinking hebben want ik geloof dat ik het niet meer trek anders. Maar, bovenal wil ik gewoon weten wat ik heb en hoe ik daar vanaf kan komen. Nee, zo als het nu gaat kan ik niet meer verder. Ben zo onderhand buiten een lichamelijk ook nog eens een geestelijk wrak aan het worden. Sta stijf van de spanning. Loop nu constant met een knoop in m'n maag en ik denk gewoon echt van de zenuwen.
Ik ben blij met de forums, maar merk dat er veel over dezelfde onderwerpen gepraat wordt. Krijg zelf altijd weinig respons, maar mijn geval is gewoon niet simpel. Je hoopt gewoon altijd dat er iemand is die je je een volgende insteek kan geven.
Oja, ik hoop ook dat er niet iets ernstigs uit dat dunne darm onderzoek komt. Blijft toch een lastig oorgaan om te behandelen.
2000
BerichtGeplaatst: 21-05-2009 23:41 Reageer met quote

He Let

Wat raar dat je die afspraak niet gewoon telefonisch mocht regelen? Waarom is dat?

Hebben ze je bezinking (BSE) of je CRP gemeten. (bij mij deden ze beide, weet niet of dit standaard is, maar de CRP blijkt 'betrouwbaarder') De BSE heeft ook andere normaalwaardes dan CRP. CRP is normaal onder de 10. BSE (bezinking) bij een vrouw onder de 50 (ga er even voor het gemak van uit dat je dat bent), is tot 20 normaal. En leukocyten 3,5-11 (weet niet of dit ook leeftijdafhankelijk is, maar dit waren bij mij de normaalwaardes) Heb even mijn dossier erbij gepakt Wink

Of deze waardes ook bij endo verhoogd zijn? Er wordt wel gezegd dat endo gepaard gaat met ontstekingen, dus ik denk het wel. Bij mij is het alleen getest in die periodes dat ik 'onverklaarbare' klachten had, wist al dat ik endo had, maar klachten konden daar niet automatisch aan toe worden geschreven.
Ik had toen een bezinking van 85 en een CRP van 182, mijn leukocyten waren 12.7. Een maandje later was mijn mijn bezinking gedaald naar 63 CRP 115, en leukocyten gestegen naar 14.9. (heb het voor me liggen, voordat je denkt dat ik een super geheugen heb Wink)

Bij mij is het verder nooit getest, alleen mijn ca125 waarde. Dat is misschien nog een ideetje om dat te laten testen. Weet niet of ze dat doen omdat het niet gebruikt mag worden als diagnosemiddel. Daarvoor is het niet betrouwbaar genoeg. Maar de ca125 waarde is over het algemeen verhoogd bij endometriose. (en ook bij eierstokkanker, dan is deze nog veel hoger heb ik begrepen) De ca 15waarde moet onder de 35 zijn. Bij mij is deze nog nooit onder de 35 geweest. Maar wel 1 keer 36! haha.

In de periodes dat ik die verhoogde ontstekingwaarde had was mijn ca125 waarde trouwens ook 211..zie ik nu. Was ik alweer vergeten.
Volgens mij werd toen gezegd dat dit ook te maken kon hebben met die ontstekingen...maar weet ik niet meer zeker. (iniedergeval zoals gezegd niet heel erg betrouwbaar die ca125 waarde De ca125 waarde kan ook verhoogd zijn tijdens de menstruatie, net als een licht verhoogde BSE trouwens)

Maar goed. Weet je al wanneer je het dunne darm onderzoek hebt?

Ik snap heel goed het dubbele gevoel hoor, over die onderzoeken! En evt. een kijkoperatie.

Ik hoop dat er snel een oplossing komt.
2000
BerichtGeplaatst: 21-05-2009 23:45 Reageer met quote

Raar trouwens he, je hebt dus een hoger gehalte leukocyten, en veel lagere bezinking.....(vergeleken met mij) Ik snap soms nog steeds niet hoe dit allemaal zit......Daar zijn niet voor niets studies voor zullen we maar zeggen Wink
cp
BerichtGeplaatst: 22-05-2009 10:09 Reageer met quote

Hallo,
Heel toevallig ben ik op dit forum terecht gekomen, zit hier op een ander forum maar zag dit over endo staan.
Ik ben 36, en vorig jaar is ontdekt dat ik endo heb, na een kijkoperatie omdat ik maar niet zwanger werd.Volgens de arts heb ik best erge endo. Ben doorverwezen naar een arts die gespecialiseerd is in endo en kinderwens. Die wilde eerst 2 rondes IUI proberen, voordat er verder onderzocht zou gaan worden waar het allemaal zou zitten in mijn lichaam. 2e ronde iui was ik zwanger, ben nu 34 weken zwanger.
2 maanden geleden had ik paar keer slijm met bloed uit keel, daarvoor naar huisarts gegaan.Normaal gesproken had ze me doorverwezen voor longfoto, maar vanwege zwangerschap is er alleen maar bloed geprikt. Bezinking was te hoog, 44. Moest na 2 weken weer bloed laten prikken, vanwege bijholteontsteking is daar meer tijd overheen gegaan. Toen ik weer geprikt had belde de volgende dag de huisarts, bezinking 117. Moest weer na 2 weken prikken, maar kreeg tussendoor weer keelpijn en ontsteking aan ogen, dus er ging weer meer tijd overheen. Van de week geprikt, bezinking nu 82.Crp vorige keer iets verhoogd, nu weer normaal. Moet nu zo snel mogelijk naar internist van de huisarts.
Had op internet ook al gelezen dat bezinking met endo wat hoger kan zijn, maar kan de endo ook actief zijn tijdens zwangerschap? Misschien dat jullie dat ook niet weten hoor, maar je weet het nooit.

let, wat een verhaal zeg, en wat vervelend dat je je constant niet lekker voelt. Hoop dat ze snel weten wat het is, het maar niet weten is zo vervelend. Ik ben zelf niet zo misselijk, maar heb wel al heel lang periodes dat ik me niet lekker voel, niet echt misselijk, maar lijkt er toch een beetje op, licht misselijk zeg maar.Heb dat de laatste weken weer erger, maar kan misschien ook met zwangerschap te maken hebben. Hoewel ik al die jaren hiervoor toch echt niet zwanger ben geweest.

2000, wat een bizar verhaal op het andere forum wat je aangaf. Idd jammer dat er zo weinig bekend is over endo. Je kan er toch flink veel last van hebben, maar omdat het onbekend is moet je het er maar mee doen. fijn dat jij er alweer een tijdje vanaf bent.

Maandag moet ik naar de internist, ga dan ook zeker vragen of die hoge bezinking met de endo te maken kan hebben

let, jij sterkte verder met je onderzoeken

Groetjes cp
2000
BerichtGeplaatst: 22-05-2009 17:44 Reageer met quote

Hoi CP
Wat ik begrijp is dat de BSE = 'bezinking' (licht) verhoogd kan zijn bij een zwangerschap.
Ik weet niet of 82 nog onder de categorie licht verhoogd valt, ik denk het niet. Maar je hebt wel meerdere malen onstekingen gehad. En de BSE stijgt langzaam en daalt langzaam. (dus als ontsteking al weg is, kan de BSE nog verhoogd zijn) En dat samen met een CRP (die wel snel reageerd) die normaal is. Lijkt me dat geruststellend.
Maar goed nooit verkeerd om het dubbel te checken zeker als je zwanger bent.

Heb je endoklachten?
Endo is in theorie niet actief tijdens zwangerschap. Of het wel kan, weet ik niet zeker. Ik vermoed van wel aangezien bijna alles wel kan bij endo Wink Maar denk niet dat de kans groot is. Je kunt wel last hebben van de endo die al aanwezig was, die verdwijnt niet tijdens een zwangerschap.

Ik hoop dat alles vanaf nu weer goed gaat met je. En nog maar effe en dan kun je je kindje in je armen sluiten, super!
let
BerichtGeplaatst: 02-06-2009 19:29 Reageer met quote

Inmiddels dunne darm onderzoek achter de rug. Geen ontstekingen. Ik was met de pil gestopt en nu heb ik non stop pijn onder in de buik. Alsof je ongesteld moet worden, maar het komt maar niet. Ben ook nog niet ongesteld geworden. De pijn rechts onder de ribben blijf ik houden. Het misselijke is minder geworden en soms heb ik zowaar een dag dat ik daar in ieder geval niets van voel. Vraag me af of het wel weer erger wordt wanneer ik wel weer ongesteld word. Ik heb inmiddels een afspraak gemaakt met de gynaecoloog omdat ik zo onderhand wel begin te denken aan endometriose. Zie wel vreselijk op tegen die laparoscopie. Ik ben niet zo'n held en het idee van pijn.......... Vandaag maar weer bloed laten prikken om eens te kijken hoe het er nu voorstaat.
2000
BerichtGeplaatst: 05-06-2009 0:10 Reageer met quote

Hoi Let
Wanneer heb je de afspraak met de gyn?
Dat met de pil stoppen de pijn erger maakt zou een teken kunnen zijn vor endo. (en die zin dat de pil endo kan onderdrukken...dus als je daarmee stopt..)
Weet afwachten he. Wel fijn dat de misselijkheid minder is.

En fijn dat er niets is met je dunnen darm...alhoewel je dan nog stees geen antw. hebt...da's dan de mindere kant van het verhaal.
Index > Gynaecologie > kan het endometriose zijn??
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring