Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > Migraine?
Auteur Onderwerp: Migraine?
LoveLife
BerichtGeplaatst: 25-04-2009 18:25 Reageer met quote

Hallo iedereen,

Ik heb sinds 2 jaar geleden last van migraine-aanvallen. Het begint telkens met vlekken voor de ogen, doof/tintelend gevoel in rechterarm, misselijkheid, en vervolgens de hoofdpijn. Nu had ik er in het begin niet echt zoveel last van, maar vorig jaar begonnen de aanvallen wekelijks terug te komen. Ik kon niks meer doen, lag altijd in bed. Heb toen preventieve medicatie gekregen van de dokter (topamax) en medicatie die ik moest nemen als ik een aanval voelde opkomen (almogran). Dit helpt echt wel goed, want mijn migraine-aanvallen komen minder fel en minder dikwijls voor.

MAAR... in de tussentijd heb ik ook enkele symptomen bijgekregen:
-Ik zie constant vlekken voor mijn ogen.
-Heb constant een drukkend gevoel boven mijn rechteroog.
-Voel me bijna altijd zo "zweverig", moe/licht gevoel in mn hoofd.
-Kan dikwijls niet tegen licht.
-Heb heel dikwijls een "dof" gevoel in mn handen.
-Mijn handen beginnen soms zomaar te trillen.
-Heb soms het gevoel overgevoelig te zijn aan prikkels.

Ik ben in behandeling in de hoofdpijnkliniek in Gasthuisberg (Leuven) en tot nu toe zijn alle onderzoeken die ik gehad heb normaal gebleken (bloedonderzoek, scans van mijn hoofd, onderzoek van mn ogen) Het enige wat wel is gebleken is dat mijn gezichtsveld aan het verkleinen is. Maar men weet niet of dat iets met al de andere symptomen te maken heeft. Ik heb ook een lumbale punctie gehad maar ben nog aan het wachten op de resultaten daarvan.

Nu was mijn vraag... Kennen jullie die symptomen? Want ik voel me zo radeloos. Soms gaat het beter en heb ik van bijna niks last, maar meestal voel ik me echt rot. Is er mss iemand onder jullie die dit herkend? Alvast bedankt!!! xxx
LoveLife
BerichtGeplaatst: 29-04-2009 21:58 Reageer met quote

Niemand?
aria
BerichtGeplaatst: 07-05-2009 22:49 Reageer met quote

Hoi, helaas ken ik de symtomen, de laatste jaren zijn echte een ramp, want vrijwel constant problemen, altijd wel iets. Niet goed zien, vlekken, niet kunnen concentreren en altijd die migraine moeheid.
En natuurlijk de aanvallen zelf.
Doofheid in handen vingers, dele van de tong en neus.

Helaas kan ik je geen tips geven want ik ben nog steeds aan het zoeken en heb vrijwel alles geprobeerd wat je kan bedenken, van hartonderzoeken tot homeopathische middelen. Deze helpen wel om mentaal wat sterker te worden en de scherpte ervan af te halen.
Een combinatie van de allopatische en homeopatische medicjnen geven bij mij momenteel het beste resultaat.

Blijven zoeken en niet opgeven, is mijn advies.
Want het is een ellende.
jeroenc
BerichtGeplaatst: 13-05-2009 15:26 Reageer met quote

Hallo beste lotgenoten,
Alle symptonen die ik lees over migraine zijn herkenbaar, wat ik echter nog nergens gelezen heb is het feit dat wanneer ik na de eerste tekenenen van migraine een Neurofen neem, dat ik dan op dat moment geen aanval krijg, maar dat het sluimerende gevoel in mijn hoofd blijft, of dat het zeggen wil: "IK ZAL JE KRIJGEN"

En inderdaad, na enkele dagen in de wolken (zweverig gevoel in het hoofd) moet ik er uiteindelijk toch weer aan geloven... plat zal ik gaan! (voor mij de beste remedie, rust!)
----------------------------------------------------
Desalniettemin ben ik naarstig op zoek naar het voorkomen van migraine ipv het bestrijden ervan.....

Zouden jullie (migraine-vrienden) mij informatie willen doorgeven omtrent jullie eet- slaap- sport etc versus tijdstip en omstandigheid van de aanval willen doormailen (evt annoniem) ik wil eens zien of er enige gelijkenissen/overeenkomsten zijn.

voor mij werkt, zoals gezegd, Neurofen erg goed, maar ik ben me er van bewust dat dit voor ieder individu anders is.

Groet Jeroen
aria
BerichtGeplaatst: 14-05-2009 17:59 Reageer met quote

Dag jeroenc,
bij mij is er geen pijl op te trekken. Maakt niet uit wat ik eet, doe, of hoeveel ik slaap of stress heb. vanaf mijn 9e jaar heb ik aanvallen, al 32 jaar nu. Ik heb in al die jaren maar 1 trigger kunnen ontdekken en dat zijn smalle lijntjes,stippeltjes, lanen met bomen met de zon erop, tunnels met lampen, lamellen, luxaflexen etc.
Ik heb nog geen enkel medicijn ontdekt, welke echt helpt en heb al erg veel uitgeprobeerd zowel alternatief en allopathies, kuren, voedeldieeten enzovoort.
Wel dat ik bijwerkingen krijg, zoals nu heb ik van de maxalt een op een hartinfarct lijkende aanval gehad, zodanig dat ik opgenomen ben en ze alles onderzocht hebben en heb nu nog vaatspasmen rondom het hart.Wat niet over wil gaan, voor mij geen maxalt meer dus.


Maar succes met je zoektocht, iedereen reageert tenslotte anders.
MMMMM
BerichtGeplaatst: 04-06-2009 14:39 Reageer met quote

ik heb ook last van migraineaanvallen. als sinds ik een jaar of 12 ben, ik ben nu 24.
ik weet een aantal dingen waar ik last van krijg.
zo is een ervan tl-licht.
te lang in de zon zitten en veel kruiden.
gember en kaneel is echt een no-go!
dus ook thee waar deze bestanddelen inzitten, of cakes en bolognese.....
ik hoorde van een docent van mij dat in gember en kaneel een bepaald stofje zitten, ergotamnine geloof ik. Dit vernauwt de bloedvaten in de hersenen waardoor je migraine krijgt.

naast migraine aanvallen heb ik ook iedere dag hoofdpijn, van 'sochtends vroeg tot 'savonds laat. de ene dag wat erger dan de andere.
hoe het komt weet ik niet. Ik heb er op 600 meter hoogte (zuid-frankrijk) iets minder last van. genoeg en op tijd drinken helpt bij mij ook. Zogauw ik ook maar een beetje dorst heb moet ik drinken, anders heb ik binnen tien minuten migraine. En mensen moeten van mijn hoofd afblijven! dus ook geen strakke elastiekjes of haarbandjes.....

als iemand nog iets weet, hoor ik het graag....
beter inderdaad de oorzaak bestrijden dan de gevolgen!!

Margriet
aapje
BerichtGeplaatst: 08-06-2009 23:06 Reageer met quote

Heb jaren lang migraine aanvallen gehad, altijd met een aura. Vroeger was het maar 1 tot 3 aanvallen per jaar, maar daarna heb ik een jaar of 4 dagelijks een aanval gehad. Van de ha heb ik toen emcor voorgeschreven gekregen en de laatste 2 jaar heb ik maar enkele aanvallen per jaar meer, gelukkig.
En tijdens die aanval is de hoofdpijn dragelijker als vroeger.

Hoop dat jullie er wat aan hebben.
Groetjes, Wilma
Scorpio87
BerichtGeplaatst: 09-07-2009 20:12 Reageer met quote

aria schreef:
Dag jeroenc,
bij mij is er geen pijl op te trekken. Maakt niet uit wat ik eet, doe, of hoeveel ik slaap of stress heb. vanaf mijn 9e jaar heb ik aanvallen, al 32 jaar nu. Ik heb in al die jaren maar 1 trigger kunnen ontdekken en dat zijn smalle lijntjes,stippeltjes, lanen met bomen met de zon erop, tunnels met lampen, lamellen, luxaflexen etc.
Ik heb nog geen enkel medicijn ontdekt, welke echt helpt en heb al erg veel uitgeprobeerd zowel alternatief en allopathies, kuren, voedeldieeten enzovoort.
Wel dat ik bijwerkingen krijg, zoals nu heb ik van de maxalt een op een hartinfarct lijkende aanval gehad, zodanig dat ik opgenomen ben en ze alles onderzocht hebben en heb nu nog vaatspasmen rondom het hart.Wat niet over wil gaan, voor mij geen maxalt meer dus.


Maar succes met je zoektocht, iedereen reageert tenslotte anders.

Ik heb ook jarenlang last van migraine. Heb van alles geprobeerd..ben naar de fysiotherapie geweest (voor de nek), acapunctuur en heb de volgende medicijnen gebruikt; imigran, sumatripatran en nu gebruik ik maxalt. Ik ben hier echt tevreden mee, binnen paar uur verdwijnd mijn hoofdpijn, maar ik word wel misselijk door de smaak (omdat het een smelttablet is). Nu ga ik naar de neuroloog, die ook medicijnen meegeeft. Heb je nou echt een hartaanval gehad door maxalt?
Déylanna
BerichtGeplaatst: 09-07-2009 21:15 Reageer met quote

Hoi hoi,

Ik heb al 18 jaar last van migraine. De ene aanval is erger dan de andere, en stress of spanning lokt bij mij altijd een flinke aanval uit. Daarbij ben ik dan ontzettend misselijk, en komt het ook voor dat ik echt moet braken. Kan dan geen sterke geuren verdragen, zoals bijvoorbeeld van parfum, etenswaren, etc etc. Sinds een jaartje of twee gebruik ik de Migrana roller. Eigenlijk is zo'n roller alleen voor de normale hoofdpijnen, maar bij mij werkt het ook perfect bij de migraine. Als ik zo'n aanval op voel komen zetten, dan smeer ik regelmatig mijn voorhoofd en nek ermee in, en zo kan ik dus een aanval onderdrukken. Mocht de aanval alsnog door breken, dan duurt het veel korter dan zonder Migrana.

groet
Deylanna
Romee
BerichtGeplaatst: 28-08-2009 15:27 Reageer met quote

Hoi,

Ik heb ook al jaren last van migraine. Dit is zeker 1keer per maand 3 dagen aan het stuk, en dit heeft niks met mijn menstruatie te maken. Ik loop nu bij de neuroloog en ben verschillende medicijnen aan het testen. Heb maxalt geprobeert, maar is niks voor mij. Na 4 uurtjes begint alles weer van voor af aan. Nu heb ik de sumaptritan injecties, is prima te doen. De migraine is binnen 15 minuten weg, heb alleen wat last van bijwerkingen zoals, een druk op de schouders en een beetje dol, maar dit verdwijnt na 2 uurtjes weer. En ook om uit teproberen heb ik fromirex tabletjes gekregen. Het duurt wat langer voordat ze werken, maar als ze werken is na 1 pilletje de migraine weg en die blijft ook weg. Dus dit is het tot nu toe. Mocht het niet beter worden zal ik hoogst waarschijnlijk aan de beta blockers moeten.
Ergens op internet heb ik gelezen dat een of andere professor schreef: dat als je een aanval krijgt, je polsen 10 minuten lang onder warm stromend water van 39C moet houden. Dat is de volgende stap.
MissTuna
BerichtGeplaatst: 19-11-2009 20:24 Reageer met quote

Ik heb ook jaren last gehad van migraine al van mijn zesde levensjaar, ik had het meerdere keren per week. Ik heb heel veel dokters afgegaan maar ben uiteindelijk op neurofeedback gestuit! Ik heb de behandeling gedaan in Wilrijk bij dokter De Vroey en ben er nu al vier jaar vanaf! Nog regelmatig hoofdpijn maar zelden migraine.
Misschien moet je eens horen en zien wat jij ervan vind, misschien helpt de behandeling jou ook..
MigraineSympto
BerichtGeplaatst: 02-08-2011 20:02 Reageer met quote

Zelf ook jaren last gehad van migraine.
Via een programma ben ik er vanaf gekomen.
Ik voel het wel opkomen, maar nu weet ik hoe ik erop moet reageren.

Hopelijk blijft het zo...

Groetjes
Mark
Juleke
BerichtGeplaatst: 20-03-2012 17:25 Reageer met quote

Hallo Lovelife,
Zelf heb ik sinds mijn 6e last van erge hoofdpijn.
Dat heb ik iedere dag.
Nu ben ik 14, en ik heb het al stukken minder.
Ik volg nu al ongeveer een jaar Body Stress Release, en hierdoor is mijn hoofdpijn stukken minder.
Ik weet niet of u hier wat aan heeft, maar ik dacht ik geef het even door! Smile
Ik hoop dat de hoofdpijn over gaat!

Groetjes, Juleke
Index > Neurologie > Migraine?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring