Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > Wisselen van gabapentine naar lyrica
Auteur Onderwerp: Wisselen van gabapentine naar lyrica
wytske
BerichtGeplaatst: 25-03-2009 18:52 Reageer met quote

Mij is verteld, dat lyrica minder bijwerkingen heeft dan gabapentine. Van de gabapentine ervaar ik veel spierpijn, m.n. 's nachts als ik in bed lig. Ik kan alleen nog slapen op een superzachte matras...Dus wil ik overgaan op lyrica. Is dit zinvol? Wie heeft hier ervaring mee?
Wytske
Tiela
BerichtGeplaatst: 06-04-2009 6:51 Reageer met quote

Hai Wytske
Ben voor het eerst op het forum.Vorige week na 3 maanden morfine gestart met LYRICA 75 mg. De bywerkingen van gebruikers zijn afschuwelijk. Bij mij was het belangrijkste, een gevoel van dronkenschap maar dat begint nu na een paar dagen te minderen. Wel wil ik naar 2x daags, om de 12 uur een capsule omdat het na 18 uur uitgewerkt is. Heb daarover vandaag overleg met mijn huisarts. De pijn is minder. LYRICA is in veel sterktes verkrijbaar dus ik wil verder nog zien of met langzame verhoging van de dosering nog meer te berijken is.
Sterkte en laat wat van je horen
groetjes Tiela
klaas01
BerichtGeplaatst: 14-05-2009 4:08 Reageer met quote

Nou ik nok eens eeven lekker met Gabapentine gezien dat deze medicatie mijn klachten in elk opzicht meer en meer verslechterd.

Ik ben in 2007 onderzocht en daaruit is geconstateerd dat ik een demilisrende polyneuropathie heb. Toen is er neurontin voorgeschreven, echter daar raakte ik mijn weg in kwijt, direct daarop kreeg ik dus Gabapentine. Toen ik dat in had genomen merkte ik al rap dat ik steeds meer pijn kreeg en zelf ineens een uitval van mijn spieren.

Na alles wel voorzichtig af te bouwen ben ik een zeer lange tijd ermee gestopt om dat medicijn in te nemen, tot eerverleden jaar. Gezien dat de klachten in een zeer rap tempo begon op te komen. Echter van 1 caps 300MG werkte al snel niet meer, toen werden dit al ineens 2 caps en nu in 2009 zit ik 900MG totaal. Echter gabapentine neem ik op een vreemde manier in, gezien dat ik er achter ben gekomen dat als ik even niets in neem blijft de pijn redelijk stabiel. Na een tijd komt toch die pijn weer terug, dan neem ik ook 1 caps naarmate de pijn erger begint te worden neem ik na een bepaalde periode nog 1 caps erbij. Als ik dit doe op deze manier zakt de pijn wel weer verder naar beneden voor een bepaald periode maar hij komt terug. Als dat gebeurd neem ik nog 1 caps erbij na een bepaalde periode, gelukkig zakt dan wel weer pijn of het wordt juist alleen maar erger. Als het erger wordt ben ik al achter gekomen moet ik langzaam aan weer naar beneden met mijn aantal caps, en vreemd genoeg gaat dan ook de pijn minder worden.

Maar goed nu zijn wij een aantal maanden verder in 09, echter is er veel veranderd aan mijn lichaam. De medicatie gabapentine helpt gewoon niet meer, de pijn die ik nu heb is amper meer te beschrijven. Je kan absoluut geen plaats meer vinden bij het zitten en of liggen, lopen is als het lijkt dat je dronken bent, je praat sloom, je wordt ongelooflijk vergeet achtig, ik ga op den duur stotteren, kan niet meer op woorden komen, en denk ongelooflijk traag. Bij bepaalde inspanning ben ik compleet daarna uitgevloerd, ik moet dan ook per direct naar bed. als ik dat niet doe heb ik een behoorlijk probleem, dat ik dus ineens een spier uitval krijg. Ik slik nu nog wel Gabapentine maar om eerlijk te zijn ik ga zo achteruit dat ik genoodzaakt ben om te stoppen met gabapentine. Ik weet nu dat alles zal opkomen in een rap tempo dat mijn spieren ermee uit zullen scheiden, gezien dat ik dit al eerder heb meegemaakt. Ik accepteer mijn ziekte beeld ook dat ik misschien straks niets meer kan doen, het is spijtig maar het is de ziektebeeld.

Echter jullie hebben over lyrica, dat als je alleen een dronken gevoel ervan krijgt, zou ik absoluut niet erg vinden. Maar alsnog wil ik toch eens wat mee weten van dit medicijn. Zoals de bijwerkingen, zoals wat doet het met de pijn, hoe komt je dat eruit te zien als je dat medicijn gebruikt.

Ik heb ook gelezen via een website dat alleen gaat over vitamine B12, dit blijkt een paarde middel te zijn. Ook op gebied van de pijn die je hebt dat door toedienen van vitamine b12 aardig zal zakken. Natuurlijk weet ik wel dat de ziektebeeld hierdoor niet weg zal gaan. Maar als iemand een persoonlijke ervaring heeft met het toedienen van vitamine B12 is allemaal zeer welkom.

Morfine pompje, heb ik ook gelezen ergens. Dat lijkt mij nu even te ver gaan gezien dat je dat blijkbaar op je borstkas geplanteerd krijgt. euuww geen leuk idee

Maar goed informatie is absoluut allemaal welkom mensen,

groet van klaas
Tiela
BerichtGeplaatst: 15-05-2009 22:00 Reageer met quote

Hai mensen
Na enkele voorzichtige weken de dosering verhoogd in stappen naar 2x daags 150 mg. Toen ging het goed fout.
Projectiel braken totdat er zelfs bloed bij zat.
Eerst gekeken welke doseringen er in Nederland leverbaar zijn, want op de bijsluiter staat dat er capsules zijn vanaf 25mg. In Nederland dus niet !!!
Toen naar 3x daags 75mg. Dit gaat goed. Ik moet wel goed opletten dat ik er niet bij eet en zo min mogelijk drink bij het innemen. Ik denk wel dat de rugklachten 's nachts door de Lyrica komen.
Maar ik leef nu pijnvrij. De klachten die ik nu heb kunnen ook samenhangen met een ernstige vorm van carpaal tunnel syndroom aan beide handen waarvoor ik 3 weken geleden in beide polsen een injectie heb gehad. Dit heeft totaal niet geholpen en de problemen alleen maar erger gemaakt. Maandag 18-5 moet ik terug naar de neuroloog en ik ben benieuwd.
groetjes Tiela
klaas01
BerichtGeplaatst: 15-05-2009 23:17 Reageer met quote

Ik ben de hele week bezig geweest met naar medicatie aan het zoeken geweest Tiela.

Ik heb iets gevonden wat hopelijk ook voor mij beter zal zijn en en veel minder bijwerkingen dan gabapentine.

Dit heb ik gevonden

Lamotrigine
Merknaam Lamicital

Echter mijn huisarts mag dit niet uitschrijven, dus ik moet weer naar de neuroloog hiervoor
klaas01
BerichtGeplaatst: 16-05-2009 21:23 Reageer met quote

Ow okay nou mag dus niet de topic hierboven aanpassen, moet binnen zoveel minuten gebeuren.

Dan maar hier een nieuwe topic een vervolg van hierboven betreffende Lamotrigine

Zenuwpijn
Bij zenuwpijn voelt u heftige pijnschokken met een zeer scherpe, stekende of constant brandende pijn. De pijn is continu aanwezig of kan opkomen na slechts een lichte aanraking.

Het betreft vaak één specifiek deel van het lichaam, zoals een deel van het gezicht, een deel van de romp of een voet of arm. Ook ??fantoompijn' is een vorm van zenuwpijn. Dit is pijn die aanwezig lijkt te zijn in een afgezet lichaamsdeel, bijvoorbeeld een been.

De oorzaak van zenuwpijn ligt bij de gevoelszenuwen. Deze versturen ??berichten' over aanrakingen en verwondingen naar de hersenen. Beschadigde of geïrriteerde zenuwen zullen deze berichten onjuist versturen, waardoor de hersenen heftige pijn voelen, zonder dat er van een verwonding sprake is.

Lamotrigine werkt met name bij zenuwpijn ten gevolge van diabetes mellitus of HIV.
Klik voor meer informatie over geneesmiddelen bij zenuwpijn

Nou kijk dit is even iets anders dan Gabapentine met zijn bijwerkingen.

2. Op welke bijwerkingen moet ik letten?


Behalve het gewenste effect kan Lamotrigine bijwerkingen geven. De belangrijkste bijwerkingen zijn huiduitslag, dubbel of wazig zien, maagdarmklachten en slaperigheid.

Echter ben benieuwd als mijn Neuroloog dit zal uitschrijven, gezien dat ik gisteren bij trosradar een complete uitzending heb gezien over medicatie wat een apotheek wel of niet vergoed en welke de artsen wel en niet willen uitschrijven. Heeft namelijk ook te maken met bonussen namelijk voor de apotheker en zo verder.
Index > Neurologie > Wisselen van gabapentine naar lyrica
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring